Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, kostasgr78 είπε

Σοκ – 1,8 εκατ. οχήματα δεν περνούν από ΚΤΕΟ

https://www.newsauto.gr/offers/sok-18-ekat-ochimata-den-pernoun-apo-kteo/

Ενώ τα άλλα που περνάν, χαίρουν άκρας υγείας. Λίγο δύσκολο πάντως να είναι τόσα πολλά. Δεν φοβούνται οι ιδιοκτήτες; 

Επεξ/σία από thanasisxask
  • Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.

Σίγουρα, έτσι όπως είναι το σύστημα στην παρούσα φάση, περνούν περιέργως κάποια οχήματα από τα ΙΚΤΕΟ/ΚΤΕΟ, με ελλείψεις που δεν αποτυπώνονται.

Αν ακόμα κι αυτό που θα έδινε ένα «παράθυρο» στα 1,8 εκατομμύρια που δεν περνούν, να φανταστούμε πόσο σοβαρές ελλείψεις έχουν και τί κίνδυνο αποτελούν στο οδικό δίκτυο, για τους υπόλοιπους. Δεν τολμούν να πατήσουν για έλεγχο, γιατί θα είναι πολύ δύσκολο να περάσουν ακόμα και μέσα από τις ανοχές του συστήματος.

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Το πρόστιμο που προβλέπει η νομοθεσία μέσω της ηλεκτρονικής διασταύρωσης, με την αυτόματη βεβαίωση του στο Taxisnet ανέρχεται σε 150 ευρώ.

άρα αν συμμάζεμα > 150€ τότε όχι ΚΤΕΟ και ρίσκο 50€ ,αλλά κέρδος μη ασφάλισης με ρίσκο ατυχήματος

εντωμεταξύ για να μην περνά ΚΤΕΟ αμάξι πρέπει να είναι πολύυυυυυυυυ χρέπι

• Like 2
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, korakios είπε

άρα αν συμμάζεμα > 150€ τότε όχι ΚΤΕΟ και ρίσκο 50€ ,αλλά κέρδος μη ασφάλισης με ρίσκο ατυχήματος

Σε έχασα. Πώς το ό,τι δεν περνάει ΚΤΕΟ σημαίνει ότι δεν έχει ασφάλεια;

Το λέω γιατί είχαμε ένα μηχανάκι που ήταν τελείως χρέπι (ούτε να στρίψει δεν μπορούσε) και δεν το ειχαμε περάσει ποτέ ΚΤΕΟ (το κυκλοφορούσα κυρίως εγώ μέσα στο χωριό). Ε, όταν αποφασίσαμε να το φτιάξουμε και πήραμε πίσω τις πινακίδες, μια χαρά βγήκε η ασφάλεια χωρίς ΚΤΕΟ, μέχρι να το περάσουμε.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GodzillaCover είπε

μια χαρά βγήκε η ασφάλεια χωρίς ΚΤΕΟ, μέχρι να το περάσουμε

η οποία δε σε καλύπτει αν δεν έχεις περάσει ΚΤΕΟ

• Thanks 3
Δημοσ.

Αν δει κανεις τι κυκλοφορει στους δρομους καταλαβαινει 

(οχηματα ? κολλημενα με σελοτειπ κλ)

Αστυνομια και κρατος υπαρχει ?

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, korakios είπε

η οποία δε σε καλύπτει αν δεν έχεις περάσει ΚΤΕΟ

Δε νομίζω πως είναι στάνταρ αυτό. Εξαρτάται από το αν το γράφει το ασφαλιστήριο. Για να είμαι ειλικρινής, ευτυχώς δε μου χρειάστηκε η ασφάλεια στο μεσοδιάστημα μέχρι να περάσω ΚΤΕΟ, οπότε δε γνωρίζω.

Έχουν πει εδώ και 15 χρόνια ότι θα νομοθετήσουν να μην είναι δυνατή η ασφάλιση χωρίς την προσκόμιση του δελτίου τεχνικού ελέγχου. Από όσο ξέρω (διόρθωσέ με αν κάνω λάθος) αυτό δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

Δημοσ.

Η τροχαία οποίο αυτοκίνητο δεν έχει περάσει κτεο ή δεν είναι ασφαλισμένο το γνωρίζει. 

Θα έσωνε πολλές ζωές αν τα μάζευε και τα έκανε σκραπ....

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, korakios είπε

Νομίζω αναφέρεται το άρθρο σε 1.8 εκατ οχήματα που δεν έχουν πάει για ΚΤΕΟ. Όχι ότι έχουν κοπεί

Όσο για το πολυυυ χρεπι έχει να κάνει με το ΚΤΕΟ. Τα περισσότερα θα σε περάσουν. Έχω γνωστό με άριστο αμάξι που τον έκοψαν για σινεμπλόκ ψαλιδιού με περίοδο 30 μέρες για επισκευή 

Δημοσ.

Κάνεις απόσβεση αν έχεις παραπάνω από ένα όχημα. Να σου κάνουν έλεγχο για ΚΤΕΟ/κεκ στην πόλη είναι λίγο δύσκολο. Εδώ δεν κάνουν έλεγχο στις ασφάλειες που έχουν αυτόματο σύστημα... και πριν κάνουν πέφτει σήμα. (Όχι ότι δεν έχουν για το ΚΤΕΟ αυτόματο σύστημα απλά δεν έχει ενεργοποιηθεί ποτέ).

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

Νομίζω αναφέρεται το άρθρο σε 1.8 εκατ οχήματα που δεν έχουν πάει για ΚΤΕΟ. Όχι ότι έχουν κοπεί

το γνωρίζω , προφανώς όμως υπάρχει και λόγος που δεν το πάνε

1 ώρα πριν, GodzillaCover είπε

Δε νομίζω πως είναι στάνταρ αυτό. Εξαρτάται από το αν το γράφει το ασφαλιστήριο.

ρώτα την ασφαλιστική σου :)

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, korakios είπε

το γνωρίζω , προφανώς όμως υπάρχει και λόγος που δεν το πάνε

Γλυτώνουν 50€ με πρόστιμο 56€ 

Σου λέει θα το πάω πριν το πουλήσω

Θα έχω γλυτώσει 5 φορές ΚΤΕΟ πχ

Ναι ξέρω σε περίπτωση ελέγχου κτλ κτλ 100αδες € πρόστιμο. Αλλά πολύ σπάνιο.

Έχουν να με σταματήσουν για έλεγχο.... Ουυ 

Ούτε που θυμάμαι, σκέψου..

Μπορεί και 10 χρόνια 

Πλέον νομίζω υπάρχει αυτόματα πρόστιμο όπως και για την ασφάλεια

Δημοσ.

εμπλοκή οχήματος χωρίς ΚΤΕΟ σε ατύχημα ισον υπαιτιοτητα, ακόμα κ αν δεν υπάρχει υπαιτιοτητα, το όχημα θεωρείται ακατάλληλο για κίνηση στο δρόμο, άρα κακώς βρισκόταν στη συγκεκριμένη στιγμή στο δρόμο. 

Η ασφαλιστική σας στην καλύτερη δεν θα σας καλύψει, στη χειρότερη θα υποβάλει αγωγή εναντίον σας για αποζημίωση κλπ. 

Τα δικαστήρια κ η τροχαία έχουν πολλές περιπτώσεις "έξυπνων" ή ξεχασιαριδων χωρίς ΚΤΕΟ με εμπλοκή σε ατύχημα. 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νοιάζει κανέναν αν κυκλοφορούν επικίνδυνα χρέπια ή και απολύτως ασφαλή οχήματα που απλά δεν περνάνε ΚΤΕΟ. Ούτε τους ενδιαφέρουν αν κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Άλλο πράγμα τους ενδιαφέρει και έχει αναφερθεί πάνω από 1 φορά στο άρθρο.

Αυτό

Την ίδια στιγμή οι απώλειες για τα κρατικά ταμεία ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ

Επεξ/σία από Nabuko
  • Like 14

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...