Shyn Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Ρε παιδιά είναι τόσο χάλια οι Nanocell ή έπεσα στην περίπτωση ? Ενεργοποιώ το local dimming και έχω κάθετα λευκά παραλληλόγραμμα. Απενεργοποιώ το local dimming και με πεθαίνει στο light bleeding στις σκοτεινές σκηνές. Δεν αναφέρω καν τις τραγικές γωνίες θέασης. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2022 από Shyn
andreas1gr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, Shyn είπε Ρε παιδιά είναι τόσο χάλια οι Nanocell ή έπεσα στην περίπτωση ? Ενεργοποιώ το local dimming και έχω κάθετα λευκά παραλληλόγραμμα. Απενεργοποιώ το local dimming και με πεθαίνει στο light bleeding στις σκοτεινές σκηνές. Δεν αναφέρω καν τις τραγικές γωνίες θέασης. Αγόρασα τον Σεπτέμβριο την nano753... Όλη η οθόνη κάθετες λευκές περιοχές. Αλίμονο αν είχα χαμηλό φωτισμό... Την πούλησα στους 4 μήνες χάνοντας χρήματα... 1
Shyn Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 15 λεπτά πριν, andreas1gr είπε Αγόρασα τον Σεπτέμβριο την nano753... Όλη η οθόνη κάθετες λευκές περιοχές. Αλίμονο αν είχα χαμηλό φωτισμό... Την πούλησα στους 4 μήνες χάνοντας χρήματα... Σ'ευχαριστω πολύ για την απάντηση. Νόμιζα ότι ήμουν εγώ ο περίεργος. Με το service LG δεν μιλησες ? Ακομα μια εικονα με το προβλημα.
andreas1gr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 20 λεπτά πριν, Shyn είπε Σ'ευχαριστω πολύ για την απάντηση. Νόμιζα ότι ήμουν εγώ ο περίεργος. Με το service LG δεν μιλησες ? Ακομα μια εικονα με το προβλημα. Βγάλε το local dimming. Είναι γνωστό πρόβλημα στις LG. Το θέμα είναι ότι εγώ τις φωτεινές περιοχές τις έβλεπα όχι μόνο όταν είχα χαμηλό φωτισμό ή αν είχα εικόνες με λευκό φόντο, αλλά σε όλες τις περιπτώσεις... Ότι και αν δοκίμασα παρέμενε άθλια εικόνα... 4 μήνες την άντεξα. Την πούλησα όσο όσο και αγόρασα samsung Q60A η οποία είχε τέλεια εικόνα αλλά ήχο μόνο με πρίμα και καθόλου μπάσο 1
kallair Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Στις 19/3/2022 στις 2:17 ΜΜ, Shyn είπε Ρε παιδιά είναι τόσο χάλια οι Nanocell ή έπεσα στην περίπτωση ? Ενεργοποιώ το local dimming και έχω κάθετα λευκά παραλληλόγραμμα. Απενεργοποιώ το local dimming και με πεθαίνει στο light bleeding στις σκοτεινές σκηνές. Δεν αναφέρω καν τις τραγικές γωνίες θέασης. εχω 1 μοντελο πριν της ιδιας σειρας, την 55nanocell866. OΛΕΣ oι nanocell εχουν ΑΙΣΧΡΟ local dimming που το πρωτο πραγμα που κανεις ειναι να το κλεισεις. Στην περιπτωση σου ομως εχεις τρελο bleeding. στην δικη μου δεν εχω καθολου τετοιο θεμα. Δεν ξερω η εγγυηση τι καλυπτει πανω σε αυτό. Παιξε με τις ρυθμισεις εικονας να δεις αν βελτιωθει η κατασταση, ΠΑΝΤΑ με κλειστο το local dimming. 1
Shyn Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 8 ώρες πριν, kallair είπε εχω 1 μοντελο πριν της ιδιας σειρας, την 55nanocell866. OΛΕΣ oι nanocell εχουν ΑΙΣΧΡΟ local dimming που το πρωτο πραγμα που κανεις ειναι να το κλεισεις. Στην περιπτωση σου ομως εχεις τρελο bleeding. στην δικη μου δεν εχω καθολου τετοιο θεμα. Δεν ξερω η εγγυηση τι καλυπτει πανω σε αυτό. Παιξε με τις ρυθμισεις εικονας να δεις αν βελτιωθει η κατασταση, ΠΑΝΤΑ με κλειστο το local dimming. Άπειρο bleeding όταν κλείνω το local dimming. Ειδικά όταν ανοίγει το Dolby vision. Γενικά ευχαριστημένος από την τηλεόραση ?
kallair Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 13 ώρες πριν, Shyn είπε Άπειρο bleeding όταν κλείνω το local dimming. Ειδικά όταν ανοίγει το Dolby vision. Γενικά ευχαριστημένος από την τηλεόραση ? εγω 100% ευχαριστημενος. ειδικα για την τιμη που την ειχα παρει.(την ειχα πετυχει περσι σε προσφορα με 30% επιστροφη σε ποντους και pricematch τιμης οποτε απο 780€ περιπου που επαιζε τοτε, την ειχα παρει καπου 450€ εμμεσα) το μονο μειον που εχει για μενα ειναι οτι δεν υποστηριζει true hd audio formats. που νομιζω καμια τηλεοραση δεν υποστηριζει βεβαια. Στην θεση σου παντως θα μιλουσα με το σερβις. στα settings δοκιμασε το εξης. Αναφορά σε κείμενο Πριν κανεις κατι δοκιμασε να κατεβασεις τo backlight κατω απο 80, το contrast επισης κοντα στο 80 καθως και την φωτεινοτητα στο 50-60. Αναλογα με την οθονη παιζουν αυτα αλλα μεσες ακρες εκει θα εισαι καλα. Αν δεν ελαττωθεί παρε τηελεφωνο και ζητα να στην αλλάξουν. το βρηκα απο αλλο φορουμ σχετικα με bleeding. 1
Shyn Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Είναι λίγο καλύτερα όταν είναι στο Eco άλλα και παλι αρκετό bleeding. Μίλησα τελικά με το service και θα έρθουν να την πάρουν για έλεγχο. 1
kallair Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 47 λεπτά πριν, Shyn είπε Είναι λίγο καλύτερα όταν είναι στο Eco άλλα και παλι αρκετό bleeding. Μίλησα τελικά με το service και θα έρθουν να την πάρουν για έλεγχο. Στο eco φωτεινοτητα και λοιπα ειναι μειωμενα αρκετα για μικροτερη καταναλωση οποτε ειναι λογικο να ειναι καλυτερα. δοκιμασε με backlight καπου στο 60 και φωτεινοτητα 50-55 να δεις αν βελτιωνεται. και παντα δοκιμαζε hdr/dolby vision περιεχομενο οταν κανεις τις δοκιμες και τις ρυθμισεις. καθε περιεχομενο εχει δικες του ρυθμισεις οποτε αν πχ αλλαξεις τις ρυθμισεις οταν βλεπεις τηλεοραση, ειναι αλλο προφιλ χρησης απο οταν βλεπεις dolby vision περιεχομενο. 1
thanasis00 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Πάντως παιδιά δε νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα με το local dimming, αν ψάξετε online θα δείτε ότι όλοι βλέπουν τα ίδια, και αυτό γιατί έχει μόνο 4 ζώνες για το local dimming, που χωρίζει πρακτικά τη τηλεόραση σε 4 στήλες, και για αυτό φωτίζεται έτσι περίεργα. Δυστυχώς οι nanocell δε φημίζονται για τα βαθιά μαύρα, αλλά για τα ωραία χρώματα. Τώρα όσον αφορά το bleeding, φαίνεται αρκετά έντονο το θέμα, αλλά ακόμα και στο manual αναφέρει (περίπου) ότι τυχόν πιο έντονες φωτεινές περιοχές είναι στα χαρακτηριστικά της οθόνης και ότι δεν καλύπτονται από την εγγύηση. Ελπίζω να μη στα μασήσει ο τεχνικός που θα έρθει. Ακόμα και σε μια δική μου Sony του 2017, δεν έχει τόσο έντονο bleeding. 1
Shyn Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) @kallair Νομιζω πως ειναι καπως καλυτερα τα πραγματα μετα το τελευταιο firmware update (03.21.40) ή ειναι η ιδεα μου ? Επισης εγιναν reset τα settings μετα το update. Τα αφηνω ως εχει, μιας και οσες φορες προσπαθησα να την πειραξω τα κανω χειροτερα. Εβλεπα το Peacemaker χθες στο HBO που αν δεν κανω λαθος ειναι 4K SDR με default settings στο Eco - εξοικονομηση ενεργειας και high local dimming. Πραγματικα ηταν η πρωτη φορα που απολαυσα την τηλεοραση σε σκοτεινο περιβαλλον. Ελαχιστες σκηνες οπου παρατηρουσες το προβλημα με τα λευκα ορθογωνια και το μαυρο ηταν μαυρο. Οχι ξεθωριασμενο οπως συνηθως. @thanasis00 Συμφωνω οτι τα χρωματα τους ειναι εντυπωσιακα. Ηταν και ο λογος που την επελεξα αντι της TCL C725 οπου τα χρωματα της μου φανηκαν καπως ξεθωριασμενα. Απο την αλλη βεβαια καταλαβα γιατι στα καταστηματα βλεπεις σπανια σκηνες με μαυρο και οι τηλεορασεις βρισκονται σε περιβαλλον με εντονο φωτισμο.. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2022 από Shyn 1
bill36 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Εχω την περσινη,την 866 την 49αρα,που σε συγκριση με την 55αρα την δικη σου ειναι με μικρες διαφορες(διαφορετικο magic control,webos 6 αντι για το 5 και A4 gen4 επεξεργαστη)και ειδικα στο κομματι που αφορα την εικονα,ειναι πανω-κατω η ιδια τηλεοραση. IPS panel,120 hz,wide viewing angles,Dolby vision,local dimming,wide colour gamut κλπ ειναι τα ιδια. Το τελευταιο,το local dimming,ειτε το απενεργοποιεις γιατι ειναι οντως χαλια ο τροπος που το τρεχουν εδω και χρονια στις Nano,ειτε το εχεις στο χαμηλοτερο για να εχεις οσο γινεται πιο αξιοπρεπη μαυρα και προσπαθεις να μην βλεπεις τις παραλληλογραμμες περιοχες που λειτουργει το feature. Bleeding ευτυχως δεν εχω καθολου στην δικη αλλα αυτο ειναι καθαρα θεμα τυχης.Ετυχε. Αν θελεις να ψαχτεις για τα χρωματα και το μαυρο,για να φτασεις σε ενα ικανοποιητικο αποτελεσμα,οσο παει δηλαδη γιατι OLED δεν ειναι,καλη αρχη ειναι να δοκιμασεις το gamma 2.4 με wide colour gamut και μεσαια θερμοκρασια χρωματος.Ολα οι επιλογες εικονας απενεργοποιημενες εκτος του dimming σε low.Τα βασικα μπορεις να δεις καποια προτεινομενα patterns σε πολλα βιντεος στο δικτυο. Γενικα,μαξιμουμ οπσθιος φωτισμος και αντιθεση,χαμηλη οξυτητα και μετρια φωτεινοτητα και χρωμα. Δεν ειναι ρυθμισεις που προτεινουν οι ειδημονες αλλα στον δικο μου αρκετα φωτεινο χωρο με πολυ δυνατες αντανακλασεις,οπου κανενας δεν καθεται στην ευθεια,βολεψανε τοσο ωστε να μην εχω διαφορετικα προφιλ αναλογα με την ωρα της ημερας. Επισυναπτω μια φωτο ,τραβηγμενη 12 η ωρα το μεσημερι,οπου η αντανακλαση ζει και βασιλευει αλλα αν προσεξεις τα μαυρα στις γωνιες ειναι γενικως μαυρα και δεν υπαρχει καθολου bleeding. Φιλικα Βασιλης 1
Shyn Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 Μέλος Δημοσ. 1 Απριλίου 2022 (επεξεργασμένο) @bill36 Σ'ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. Η τηλεοραση βρισκεται απο την Δευτερα στο service της LG. Θα δοκιμασω τα settings σου μολις παραλαβω και εαν δω οτι το προβλημα δεν διορθωνεται ισως την δωσω και κοιταξω αργοτερα για LG C1.. Επεξ/σία 1 Απριλίου 2022 από Shyn
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα