Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Τι διαφορά έχουν μεταξύ τους  οι ryzen 7 2700x 3700x και 5800x και αν χρειάζονται κάποια συγκεκριμένη μητρική για να λειτουργήσουν. Μπορεί να φαίνεται χαζη η ερώτηση μου απλά δεν γνωρίζω πολλά πράγματα από επεξεργαστές και θέλω να κάνω αναβάθμιση στον υπολογιστή μου 

Δημοσ.

Η "μπακαλίστικη" απάντηση είναι: είναι οι τρεις συνεχόμενες γενιές επεξεργαστών AMD Ryzen με 8 πυρήνες και 16 νήματα. Εννοείται πως ο 5800Χ είναι ο καλύτερος από όλους.

Υπάρχουν μητρικές που μπορούν να υποστηρίξουν και τους τρεις (με κατάλληλη έκδοση BIOS/UEFI).

Υπάρχουν άλλες που με παλιότερο BIOS υποστηρίζουν τον 2700X και όχι τον 5800Χ και με αναβάθμιση του BIOS υποστηρίζουν τον 5800X αλλά όχι πλέον τον 2700Χ!!!

Υπάρχουν και μητρικές (νομίζω η πλειονότητα των Β550 μητρικών) που δεν υποστηρίζουν τον 2700Χ και μόνο τους άλλους δύο.

Μιας και μιλάς για αναβάθμιση πάντως θα ήταν χρήσιμο σε όποιον θέλει να βοηθήσει να αναφέρεις τι σύστημα έχεις τώρα και τι θέλεις να κάνεις με το νέο σύστημα (gaming, δουλειά γραφείου κλπ.).

• Like 3
Δημοσ.

Καλησπέρα και ευχάριστω για τη βοήθεια.

Εχω για επεξεργαστή έναν ryzen 3 3200g 

Ram 16gb 

Gpu GeForce gtx 1650 4gb 

Και μητρική x470 Aorus ultra gaming f40 

Τι επεξεργαστή θα μπορούσα Να πάρω με  360 ευρω. 

Επιπλέον Χρησιμοποιώ τον υπολογιστή κυρίως για gaming και παίζω παιχνίδια όπως (gt5, pubg, war zone, lol) 

Εχω αυτήν την οθόνη MSI Optix G32CQ4 Curved Gaming Monitor 31.5" QHD 2560x1440 165Hz. 

Δημοσ.

Ή περιμένεις 5600 η αγοράζεις 5600x.

Bios κατεβάζεις έχοντας τον παλιό CPU επάνω και το περνάς. 

Εδώ θα βρεις το F60 στην επιλογή bios. Αφού το περάσεις βάζεις το καινούργιο CPU.

https://www.gigabyte.com/Motherboard/X470-AORUS-ULTRA-GAMING-rev-10/support#support-dl 

Σε δεύτερο χρόνο πουλάς κάρτα βάζεις και τα ρέστα και πας σε κάρτα τύπου 6600-6600xt-rtx 3060 εφόσον έχεις κάποιο ποιοτικό 450w και πάνω τροφοδοτικό.

• Like 3
Δημοσ.

Με την μητρική που διαθέτεις μπορείς να βάλεις όποιον επεξεργαστή (AMD AM4) θέλεις με το κατάλληλο BIOS Update. Το θέμα είναι πως με την οθόνη που διαθέτεις (QHD 2560x1440 165Hz) χρειάζεσαι και μια πολύ καλή κάρτα γραφικών για να έχεις καλό αποτέλεσμα στα παιχνίδια. Κάποια βελτίωση θα δεις και με νέο επεξεργαστή μόνο (χωρίς να γνωρίζω μεγάλη ή μικρή, σίγουρα).

Άποψή μου είναι πως:

α) Μιας και μιλάς για gaming, ξεχνάς τον 2700Χ (μόνο μεταχειρισμένος υπάρχει) και τον 3700Χ (ακριβός στα ~300€ για επιδόσεις gaming μάλλον χειρότερες από 5xxx).

β) Αυτήν την στιγμή ο Ryzen 5 5600X στα ~235€ είναι η καλύτερη λύση. Τα +100€ του 5800X ίσως θα άξιζαν αν είχες σκοπό στο άμεσο μέλλον να βάλεις μια αρκετά δυνατή κάρτα γραφικών.

Έχουν παρουσιαστεί και νέοι επεξεργαστές ΑΜ4 (5500, 5600) αλλά δεν ξέρουμε ακόμα επιδόσεις και τιμές.

Μια ριζική λύση που ίσως σου προταθεί είναι να πουλήσεις μητρική και επεξεργαστή για να πας σε Intel Alder Lake.

• Like 1
Δημοσ.

Στο άμεσο μέλλον πολύ δύσκολο να πάρω μια πολύ δυνατή κάρτα γραφικών και γενικά δύσκολο να κανω μια ριζική αλλαγή . Αρα μήπως είναι καλύτερο να δώσω τα συν 100€ για τον 5800x? Επίσης ο 5800 λειτουργεί με το f60 έτσι? Και αν μπορείτε να μου πρότεινετε μαι καλή πάστα και ψύξη(εκτός από την μαμά) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Filiplouis είπε

Στο άμεσο μέλλον πολύ δύσκολο να πάρω μια πολύ δυνατή κάρτα γραφικών και γενικά δύσκολο να κανω μια ριζική αλλαγή . Αρα μήπως είναι καλύτερο να δώσω τα συν 100€ για τον 5800x? Επίσης ο 5800 λειτουργεί με το f60 έτσι? Και αν μπορείτε να μου πρότεινετε μαι καλή πάστα και ψύξη(εκτός από την μαμά) 

140 έχεις ρέστα βάζοντας 5600x αντί για 5800x 150€ στη χειρότερη θα δώσεις την 1650. Έχεις 290€ και βάζοντας ακόμα 50-100 είσαι μέρα με τη νύχτα σε διαφορά παίρνοντας rx 6600xt ή rtx 3060. Μην κολλάς με τον επεξεργαστή σε gaming pc και δη στα 1440p, αλλά με την κάρτα. Για 5600x μιλάμε όχι για 3100

https://www.tomshardware.com/reviews/amd-ryzen-5-5600x-zen-3-review 

Δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή ψυκτρας εφόσον έχεις αξιοπρεπές airflow στο κουτί. 

Επεξ/σία από radiohead
  • Like 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Filiplouis είπε

Ενταξει κατάλαβα 

Από skroutz παραγγέλνω την κάρτα ή από κανένα συγκεκριμένο που την έχει πιο φθηνά 

Ξεκινα με επεξεργαστή. Στη συνέχεια βάλε αγγελία την κάρτα να είσαι σίγουροςκαι εφόσον βρεις αγοραστή κάνε τότε την παραγγελία. Skroutz  Best price amazon όπου έχει καλύτερη τιμή η παίξει προσφορά και ανάλογα την υλοποίηση. Όταν είναι η ώρα να την πάρεις ξαναγράψε να δώσουμε πρόταση καθημερινά αλλάζουν τιμές και ευτυχώς πέφτουν έστω και λίγο.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Filiplouis είπε

Μάγκες πούλησα κάρτα και επεξεργαστή και εχω γύρω στα 700ευρω. Τι μπορώ να πάρω 

Πότε πρόλαβες κιόλας;

Δημοσ.
20 ώρες πριν, Filiplouis είπε

μια χαρα ειναι η 1650 τι αλλο να παρεις , αυριο μπορει να μην εχει ο κοσμος ψωμι να φαει και εσυ σκεφτεσαι για καρτα?

20 λεπτά πριν, Filiplouis είπε

Μάγκες πούλησα κάρτα και επεξεργαστή και εχω γύρω στα 700ευρω. Τι μπορώ να πάρω 

μηχανακι

• Confused 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...