Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνω ένα -μακροσκελή- πρόλογο για το πως υπολογίζουμε τις κιλοβατώρες. Αν σας κουράζει αγνοήστε τον και τσεκάρετε μόνο τα έντονα 

Από τα λίγα ηλεκτρολογικά που ''ξέρω'':
Ισχύς: μετριέται σε βατ (w), κιλοβάτ (Kw) κλπ.
Κατανάλωση: μετριέται σε βατώρες (wh), κίλοβατώρες (Kwh) κλπ. (Συνήθως σε Kwh).
δλδ μια συσκευή σταθερής ισχύος 1000w ή 1Kw που λειτουργεί θα κάψει καταναλώσει 1000wh ή μια κιλοβατώρα (1Kwh) επί 1 ώρα λειτουργείας, 2,5 Kwh επί 2,5 ώρες, 24Kwh επί 24 ώρες κ.ο.κ. 1 Kwh καταναλώνει και μια συσκευή π.χ. 1 βατ (w) επί 1000 ώρες (h), ομοίως.
Οι μετρητές λοιπόν μετρούν κιλοβατώρες (Kwh) για όσο χρόνο είναι συνδεδεμένοι. Την ισχύ -σταθερή ή μεταβαλλόμενη δλδ επί τον χρόνο λειτουργείας (κι όχι ανά ώρα-μέρα-χρόνο) γι αυτό και γράφουμε  Kwh κι όχι Kw/h.
Ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να βρεις την μέση κατανάλωση 4μήνου είναι να προσθέσεις τις καταναλώσεις των 3 τελευταίων εκκαθαριστικών (σ.σ.διάρκεια: 12μήνες)   διαιρώντας τους με το 3 κι εννοείται χωριστά κανονικό με νυκτερινό τιμολόγιο.
Με πιο απλό τρόπο: πάρε την ένδειξη του μετρητή της ΔΕΗ, πάρε κι άλλη μια σε 1 μέρα ή 10 μέρες καλύτερα την ίδια ακριβώς ώρα και η διαφορά τους (αφού την αναγάγεις σε 4μήνο) είναι η τιμή που ψάχνεις -και- για το Excel του korakios.https://docs.google.com/spreadsheets/d/1x0pz1zuXPTSEv7yuj-oqxlfh_cFnMkrJTGb4gNFH3u0/edit#gid=344012590
Για το πόσο σου βγαίνει η τιμή της κιλοβατώρας (σούμα με πάγια, ρυθμιζόμενες χρεώσεις, δημοτικά τέλη, ρήτρα, φπα κλπ) απλά διαίρεσε το σύνολο του λογαριασμού με τις ΄κιλοβατώρες χρέωσης.
Εγώ έκανα σούμα τις πληρωμές τριών ετών και τις διαίρεσα με τις κιλοβατώρες χρήσης της 3ετίας.
Αποτέλεσμα 0,14 ευρώ/Kwh με όλα συνυπολογισμένα (άστο μην το συγκρίνεις με τις παρούσες τιμές) σε πρόγραμμα fixed, οπού με ''πετάξανε'' σε άλλο με ρήτρα οπότε ''μετακόμισα'' στη ΔΕΗ στο Enter+ που θα πληρώνω περίπου 1,5 φορά περισσότερα αλλά θα γλυτώσω τη ληστεία της ρήτρας (σαν καθαρή αξία ρεύματος πάει στο 3πλάσιο -για εμένα- από 0,0445€/Kwh σε 0,135€/Kwh). 
Περιμένω και νεότερους λογαριασμούς από τον παλιό μου πάροχο (elpedison) με εκκαθαριστικό και ρήτρα αποχώρησης και φυσικά τον πρώτο από ΔΕΗ οπότε και θα επανέλθω.
υγ. Το πρόγραμμα που είχα ήταν Electricity Home Fixed με KOTB (2000Kwh όριο 4μήνου) με πάγιο 1,5€/μήνα τα 2 πρώτα χρόνια και 3,5€/μήνα τον τελευταίο
με 0,08950€/Kwh -0,045€/Kwh =0,0445€/Kwh λόγω ΚΟΤΒ.
υγ2. Εννοείται ότι παίζουν πολλές παράμετροι όπως κλίμακες κατανάλωσης, τετραγωνικά, παλαιότητα κλπ απλά για να έχουμε μια γενική εικόνα πόσο τελικά κοστίζει η κιλοβατώρα (κι ακόμα καλύτερα συγκριτικά με προηγούμενες τιμές για την ίδια κατοικία).

Επεξ/σία από foul
Δημοσ.

Δεν υπάρχει φυσικό μέγεθος κατανάλωση. Η kwh είναι μονάδα μέτρησης ενέργειας εναλλακτική προς το jοule.
Μέση κατανάλωση ενός τετραμήνου προσθέτοντας και διαιρώντας τους 3 τελευταίους λογαριασμούς, ή βρίσκοντας τον μέσο όρο 10 ημερών, είναι υπολογισμός μπακαλίστικος στο τετράγωνο (^2)

• Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

...αν και δεν έχω τίποτα αρνητικό για τους μπακάληδες ! 

Επεξ/σία από foul
Δημοσ.

Σε κάθε σημείο του λογαριασμού, δεν γράφει τιμής χρήσης του ανά KWh; Ακόμα καλύτερα, γιατί δεν διαιρείς όσα πλήρωσες με όσα έκαψες μέσα σε έναν εκκαθαριστικό; Θα έχει όλες τις χρεώσεις μέσα η τιμή που όσα βγάλεις. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

*διαίρεσε το σύνολο του λογαριασμού με τις ΄κιλοβατώρες χρέωσης.
και έναντι να είναι πάλι κάνει αλλά όσο μεγαλύτερο το εύρος μέτρησης (το καλύτερο να είναι 
πολλαπλάσιο του έτους)
τόσο το καλύτερο. Τώρα θα μου πεις που αλλάζουν οι τιμές με την ταχύτητα του φωτός βγάλε άκρη.
Οπότε και με τον τελευταίο λογαριασμό έναντι ή εκκαθαριστικού έχουμε ένα στατιστικό για το που κυμαίνεται η τελική τιμή της κιλοβατώρας μπακαλίστικα πάντα....

* Στον εκκαθαριστικό θα πρέπει να προσθέσεις και τους τρεις έναντι στην τιμή δια όλες τις κιλοβατώρες του 4μήνου για να σου δώσει τα ζητούμενα ευρώ/Kwh.

Επεξ/σία από foul
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...