G.bar Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 44 λεπτά πριν, DjTony είπε Ποιο αμάξι έχεις; Τoyota Chr 1.8
JailbrokenDiesel Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 just my two cents, για τετοιο ποσο, και παρκαρισμα πεζοδρομιο, λυπαμαι αλλα θα πηγαινα για μεταχειρισμενο καθως ειναι αμαρτια να ειναι εξω εκτεθημενο σε καθε αμπαλο.. 2
armagedwnn Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό των περισσότερων. Για να πάρεις καινούργιο αμάξι πρέπει να έχει γκαράζ; Οκ εντάξει και έχω γκαράζ, όταν πάω στην δουλειά μου που θα παρκάρω πάλι σε γκαράζ; Εγώ πάντως δεν το σκέφτομαι καθόλου αυτό. Θες να είσαι λίγο παραπάνω καλλυμένος κάνε μία μεικτή. Που και πάλι εγώ δεν πρόκειται να δώσω τόσα χρήματα στην ασφάλεια. Βέβαια ο καθένας το βλέπει όπως νομίζει. Αλλά αν είναι δίνω: 1200/χρόνο - Parking δουλειά 500/χρόνο - Έξτρα μεικτής ( Δεν έχω ιδέα πόσο πάει η μεικτή) Αν χρειαστεί και να αλλάξω σπίτι για να έχει Parking απλά δεν το συζητάω. Δεν νομίζω ότι αξίζει με την καμία να σπαταλάς τόσα χρήματα μην τυχόν και στο γρατσουνίσουν. Που και όλα να τα κάνεις είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεις μια γρατσουνιά. 3 1
DjTony Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 57 λεπτά πριν, G.bar είπε Τoyota Chr 1.8 Ποια είναι η μέση κατανάλωση που σου δείχνει ο υπολογιστής ταξιδιού σε μια μεικτή απόσταση 2-3 χιλιάδων χιλιομέτρων; δηλαδή και εντός πόλης με κίνηση και εκτός καμιά εθνική κλπ.. Σε ευχαριστώ
ideal09 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 13 λεπτά πριν, armagedwnn είπε Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό των περισσότερων. Για να πάρεις καινούργιο αμάξι πρέπει να έχει γκαράζ; Οκ εντάξει και έχω γκαράζ, όταν πάω στην δουλειά μου που θα παρκάρω πάλι σε γκαράζ; Εγώ πάντως δεν το σκέφτομαι καθόλου αυτό. Θες να είσαι λίγο παραπάνω καλλυμένος κάνε μία μεικτή. Που και πάλι εγώ δεν πρόκειται να δώσω τόσα χρήματα στην ασφάλεια. Βέβαια ο καθένας το βλέπει όπως νομίζει. Αλλά αν είναι δίνω: 1200/χρόνο - Parking δουλειά 500/χρόνο - Έξτρα μεικτής ( Δεν έχω ιδέα πόσο πάει η μεικτή) Αν χρειαστεί και να αλλάξω σπίτι για να έχει Parking απλά δεν το συζητάω. Δεν νομίζω ότι αξίζει με την καμία να σπαταλάς τόσα χρήματα μην τυχόν και στο γρατσουνίσουν. Που και όλα να τα κάνεις είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεις μια γρατσουνιά. Δεν είναι μονο οι γρατζουνιές. Ειναι τα χτυπήματα, ειναι οι κουτσουλιες, ειναι ο ηλιος που θα το βαράει αλύπητα. Και η μεικτή για να σε καλυπτει χωρίς συμμετοχή θα είναι παρα πολυ ακριβή. Τουλάχιστον έτσι το βλέπουν οι περισσότεροι. 4
armagedwnn Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 16 λεπτά πριν, ideal09 είπε Δεν είναι μονο οι γρατζουνιές. Ειναι τα χτυπήματα, ειναι οι κουτσουλιες, ειναι ο ηλιος που θα το βαράει αλύπητα. Και η μεικτή για να σε καλυπτει χωρίς συμμετοχή θα είναι παρα πολυ ακριβή. Τουλάχιστον έτσι το βλέπουν οι περισσότεροι. Κατανοητό, εννοείτε μακάρι να είχα γκαράζ να το βάζω μόνιμα μέσα δεν το συζητάμε αυτό. Αλλά δεν θα είναι λόγος, για να μην πάρω καινούργιο αυτοκίνητο. Δηλαδή εγώ επειδή δουλεύω Πειραιά, απαγορεύεται να πάρω καινούργιο αυτοκίνητο εκτός και εάν δίνω κάθε μήνα 100 ευρώ. Δηλαδή πια η διαφορά με το μεταχειρισμένο, ότι εκεί δεν θα με ενοχλήσει να μου το χτυπήσουν, να το βαράει ο ήλιος κτλ? Τέλος πάντων για εμένα δεν παίζει καθόλου ρόλο, άλλωστε με τις τιμές τον μεταχειρισμένων δεν βρίσκω κανέναν λόγο αν δεν βιάζεσαι να μην πας σε καινούργιο. 3 1
DTInfinity Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 34 λεπτά πριν, DjTony είπε Ποια είναι η μέση κατανάλωση που σου δείχνει ο υπολογιστής ταξιδιού σε μια μεικτή απόσταση 2-3 χιλιάδων χιλιομέτρων; δηλαδή και εντός πόλης με κίνηση και εκτός καμιά εθνική κλπ.. Σε ευχαριστώ Του δικού μου είναι 6.0 χρήση σε Αθηνα και βγαίνει και Αττικη οδό τακτικά.
DjTony Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, DTInfinity είπε Του δικού μου είναι 6.0 χρήση σε Αθηνα και βγαίνει και Αττικη οδό τακτικά. Καλό για βενζίνη αλλά δε το λες και λίγο.. Περιμένω πολύ λιγότερο από αμάξι που δουλεύει αρκετά μόνο ηλεκτρικά...
Donmitsos10 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Γενικά βλέπω ότι αρκετοί λένε πως συμφέρει το hybrid και άλλοι όχι. Μήπως τελικά συμφέρει μόνο αν έχεις ελαφρύ πόδι; 1
DTInfinity Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 52 λεπτά πριν, Donmitsos10 είπε Γενικά βλέπω ότι αρκετοί λένε πως συμφέρει το hybrid και άλλοι όχι. Μήπως τελικά συμφέρει μόνο αν έχεις ελαφρύ πόδι; Αν οδηγάς το πολύ μέχρι τα 60km σε συμφέρει αλλά αν το πατάς θα κάψεις... Προσωπικα που προερχόμουν από αυτοκίνητο 17 ετών που έκαιγε πάνω από 12λιτρα στα 100 είμαι ικανοποιημένος με την επιλογή υβριδικού και βλέπω τεράστια διαφορά στη τσέπη μου.
korakios Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Donmitsos10 είπε Γενικά βλέπω ότι αρκετοί λένε πως συμφέρει το hybrid και άλλοι όχι. Μήπως τελικά συμφέρει μόνο αν έχεις ελαφρύ πόδι; προφανώς , δε νομίζω να είπε κάτοχος το αντίθετο
Lunar Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Πάντως γενικότερα ισχυει ότι αν είναι βασικό κριτήριο η οικονομική μετακίνηση, η βενζίνη δεν είναι το κατάλληλο καύσιμο. Θέλει σίγουρα κάποια υποβοήθηση από ηλεκτροκινητήρα ώστε να πέσει η κατανάλωση. Υπάρχουν και εναλλακτικά καύσιμα όπως το υγραέριο (που βρίσκεις πολύ εύκολα πρατήριο. Δεν σε δεσμεύει όσο το φυσικό αέριο). Εκεί η διαφορά στο κόστος κίνησης σε σχέση με τη βενζίνη είναι πάρα πολύ σημαντική. Αν βάζεις ψηλά στις προτεραιότητές σου την οικονομική μετακίνηση, θα πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και σε αμάξια με εργαστασιακό lpg. Από την άλλη, χρειάζονται αρκετά χλμ/ μήνα για να έχει ιδιαίτερο νόημα αυτή η επιλογή
Stratos_92 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα και από εμένα. Στο μπάτζετ σου εγω εχω να προτείνω 118i Sport Line Advanced. Πwολύ φορτωμένο από εξοπλισμό, με Led φώτα, ψηφιακά κοντερ, τη μεγάλη οθόνη infotainment, αυτόματο κιβωτιο, και πολύ καλή κατασκευή καμπίνας. Το βγάζουν στα 30 πάρα μετρητοίς, αλλά με χρηματοδότηση φυσικά θα το περάσεις. Το έχω εδώ και ένα 6μηνο και ο κολλητός μου λίγο πάνω από χρόνο και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι. Επιδόσεις πολύ καλές, κατανάλωση οκ προς καλή (γύρω στα 8-8.5 εντός πόλης και 6.5-7 εκτός). Τώρα αν θέλεις να πας σε SUV σίγουρα θα κατεβάσεις σε εξοπλισμό και μπορείς να κινηθείς σε κάτι όπως T-Roc σε 1500 κυβικά η 2008. Από hybrid δεν έχω άμεση εμπειρία για να προτείνω κάτι. Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2022 από Stratos_92 1
butters Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 19/3/2022 στις 1:20 ΠΜ, Donmitsos10 είπε Αυστηρά μέχρι 30000, χρήση καθημερινά μες τη πόλη και 1-2 φορές το μήνα καμία εκδρομή. Καλοκαίρι χειμώνα διακοπές μακριά για καμία βδομάδα. Δεν ξέρω αν συμφέρει πετρέλαιο βενζίνη ή υβριδικό 48v. Να είναι οικονομικό και αξιόπιστο. Μην μου πείτε τίποτα σε 2000 κυβικά, ειπαμε να μην δίνουμε τζάμπα λεφτά είτε σε καύσιμα είτε σε ασφάλειες τέλη φορους κλπ. Από θέμα γούστου για να σας κατατοπίσω μου αρέσουν τα μικρομεσαία (Peugeot 208, Audi a3) αλλά 32 πλέον η οικογένεια δεν βρίσκεται και πολύ μακριά στα σχέδια μου όποτε κοιτάω και για suv (puma, Peugeot 2008, vitara, q2) επίσης δηλώνω άσχετος από εκδόσεις. Δεν ξέρω δηλαδή ποιες ειναι οι πιο value for money και αν αξίζει η μετάβαση από την μεσαία στην full extra για τα χρήματα που πρέπει να δώσεις. Θα ήθελα την άποψη σας αν έχετε ακούσει για κάποια συγκεκριμένη έκδοση που έχει πουλήσει και συμφέρει. Είμαι πολύ εναντίον των SUV. Είσαι σε παραπάνω ύψος από το έδαφος, συνήθως με μεγαλύτερες ζάντες / ελαστικά (κόστος και άνεση στην πόλη). Επίσης πολλές φορές έχουν αυξημένο βάρος (κατανάλωση) και λόγω όγκου είναι δύσχρηστα στην πόλη. Βέβαια είναι σούπερ δημοφιλή, οπότε είναι υποκειμενική η άποψή μου. Εγώ θα κοιτούσα Ford Focus, Audi A3, Toyota Corolla, Skoda Octavia και μου αρέσει πολύ το Mazda 3 (δίλιτρο αλλά ατμοσφαιρικό, άρα όχι απαραίτητα χειρότερη κατανάλωση). Από κει και μετά μπορείς να δεις τις Euro NCAP αξιολογήσεις σαν δείκτες ασφάλειας που παρέχει το κάθε αμάξι. Επίσης την ιπποδύναμη / πόσο τραβάει, ειδικά αν θα γίνει οικογενειακό και θα φορτώνεται. Σίγουρα αν δώσεις τόσα χρήματα να τα κάνεις test drive πρώτα 🙂 Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2022 από butters 3
Ola150 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Θα πω το Puma γιατί δε το έχει πει κανένας (και γιατί το αγόρασα, δηλαδή το παρήγγειλα τον Σεπτέμβρη του '21, ακόμη δεεεεεεν). Είναι ωραίο αυτοκίνητο, με τα καλά και τα κακά του suv/crossover (ύψος--->αέρας). Προσωπικά στο test drive του (στο δίνουν ~30 λεπτά μόνος σου, δίχως τον πωλητή) μου άρεσε και το γκάζι του και το ύψος του. Οι χώροι του είναι ΟΚ αλλά από την στιγμή που βασίζεται στο πάτωμα του Fiesta έχει αντίστοιχους χώρους. Focus/Kuga προφανώς έχουν περισσότερη άνεση. Με χρηματοδότηση σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο Ford που αν δώσεις το 40% μπροστά έχεις 2.99% επιτόκιο σίγουρα κερδίζει πόντους. ΑΛΛΑ αν δεν πάρεις 150 άλογα αυτοκίνητο δεν πρόκειται να δεις δισκόφρενα πίσω σε οποιοδήποτε Ford. Οπτικά μου αρέσει το 3008 ή το Q3 αλλά τα €€ ανεβαίνουν αρκετά. Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις αμπάριζα όλες τις αντιπροσωπείες και να δεις τα αυτοκίνητα που σου αρέσουν. Όταν κατασταλάξεις σε αυτό, κοιτάς εκδόσεις, προσφορές κλπ. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα