Donmitsos10 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 42 λεπτά πριν, Ntinaras είπε Μα το Plug in hybrid δεν ειναι φουλ ηλεκτρικο, το φορτιζεις σε πριζα αν θες. Έχω την εντύπωση ότι η δεξαμενή βενζίνης είναι μικρότερη και πως για να φορτίσεις θες συγκεκριμένο σημείο με ειδικό φορτιστή. Ισχύει; Αν ισχύει δεν είναι λίγο θέμα να βρεις φορτιστή; Θέλω να πω έχουμε τις υποδομές; Αυτό σκέφτομαι
NikosKallithea Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, Donmitsos10 είπε Έχω την εντύπωση ότι η δεξαμενή βενζίνης είναι μικρότερη και πως για να φορτίσεις θες συγκεκριμένο σημείο με ειδικό φορτιστή. Ισχύει; Αν ισχύει δεν είναι λίγο θέμα να βρεις φορτιστή; Θέλω να πω έχουμε τις υποδομές; Αυτό σκέφτομαι Τα υβριδικά δεν ειναι απαραίτητο να τα φορτίζεις, το plug in απλα κανει περισσότερη οικονομία απο τα απλά υβριδικα, αλλα αυτό το πληρώνεις σε ρεύμα. Αν βέβαια δεν εχεις γκαραζ δεν παίρνεις plug in παιρνεις το απλο υβριδικό
paylidis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, Donmitsos10 είπε Έχω την εντύπωση ότι η δεξαμενή βενζίνης είναι μικρότερη και πως για να φορτίσεις θες συγκεκριμένο σημείο με ειδικό φορτιστή. Ισχύει; Αν ισχύει δεν είναι λίγο θέμα να βρεις φορτιστή; Θέλω να πω έχουμε τις υποδομές; Αυτό σκέφτομαι Κανονικό ντεπόζιτο έχει άντε να είναι 10 λίτρα μικρότερο σε κάποια μοντέλα λόγω όγκου μπαταριας. Απλη πριζα θέλει. Γενικά το θεωρω καλή ιδέα αλλά ακριβή (το σχετικό Q3 ξεκινάει από 45Κ). Πχ εμένα με τα χλμ κ τις διαδρομές που κάνω θα μου έφταναν 2-3 φορτίσεις την εβδομάδα χωρίς να κάψω μάλιστα σταγόνα βενζίνη…
Donmitsos10 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 6 λεπτά πριν, paylidis είπε Κανονικό ντεπόζιτο έχει άντε να είναι 10 λίτρα μικρότερο σε κάποια μοντέλα λόγω όγκου μπαταριας. Απλη πριζα θέλει. Γενικά το θεωρω καλή ιδέα αλλά ακριβή (το σχετικό Q3 ξεκινάει από 45Κ). Πχ εμένα με τα χλμ κ τις διαδρομές που κάνω θα μου έφταναν 2-3 φορτίσεις την εβδομάδα χωρίς να κάψω μάλιστα σταγόνα βενζίνη… Δεν έχω πυλωτή ή γκαράζ όποτε δεν είμαι για plug in. Hybrid όμως θα το έβλεπα. Επειδή θα κινούμε μέσα στη πόλη νομίζω θα εξοικονομήσω. Πολλοί βέβαια λένε ότι είναι μπαρούφες. Δεν έχω εμπειρία ούτε κάποιο φίλο που να έχει υβριδικό για να ξέρω. 14 λεπτά πριν, giorgosvet είπε Εδώ είσαι.Τα πάντα όλα σε ένα. Όμορφα αυτοκίνητα αλλά πανάκριβα και παθιάρικα από ότι θυμάμαι. Γενικά δεν τα πολύ έχω σε εκτίμηση. Αν άλλαξε κάτι δεν ξέρω. Πάντως συνεχίζουν να είναι ακριβά Πάντως μου κάνει εντύπωση που δεν έχω ακούσει ακόμα για ford puma, Toyota chr, Yaris cross, Peugeot 2008 και Mokka. Δεν έχετε καλή άποψη για αυτά τα αυτοκίνητα;
paylidis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Donmitsos10 είπε Δεν έχω πυλωτή ή γκαράζ όποτε δεν είμαι για plug in. Hybrid όμως θα το έβλεπα. Επειδή θα κινούμε μέσα στη πόλη νομίζω θα εξοικονομήσω. Πολλοί βέβαια λένε ότι είναι μπαρούφες. Δεν έχω εμπειρία ούτε κάποιο φίλο που να έχει υβριδικό για να ξέρω. Επειδή συχνά πυκνά οδηγώ Yaris hybrid θα σου πω και εγώ ότι είναι μπαρούφα και παίζει placebo effect. Οι τιμές κατανάλωσης με την οδήγηση μου είναι κοντά ή πάνω από 7/100. Με τον ίδιο τρόπο οδηγώ το Q3 και είμαι στο 8.6-8.8… Εαν οδηγούσα πιστεύοντας ότι έχω οικονομικό αυτοκινητο θα έριχνα το Yaris στα 5-5.5 λίτρα όπως διαφημίζουν πολλοί κάτοχοι. Ομοιως όμως με τον ίδιο τρόπο οδήγησης θα έριχνα το Q3 στα 7.5 εάν με εννοείς………… Τώρα εάν για ούτε 2 λίτρα στα 100 είναι κάποιος οκ να οδηγεί έναν υπερεκτιμημένο ματρακα που το κιβώτιο του βουίζει σα λεωφορείου της ΕΘΕΛ και το εσωτερικό του εχει επιρροες από εποχες παλιού ορθόδοξου εγώ πασο (υποκειμενικά ειναι αυτά)… Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2022 από paylidis 3
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 49 λεπτά πριν, Donmitsos10 είπε Δεν έχω πυλωτή ή γκαράζ όποτε δεν είμαι για plug in. Hybrid όμως θα το έβλεπα. Επειδή θα κινούμε μέσα στη πόλη νομίζω θα εξοικονομήσω. Πολλοί βέβαια λένε ότι είναι μπαρούφες. Δεν έχω εμπειρία ούτε κάποιο φίλο που να έχει υβριδικό για να ξέρω. 5,4 λίτρα έχω με το Corolla hybrid. Συγκριτικά, 10 λιτρα εχω με το Clk230.
Donmitsos10 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Καλό θα ήταν άτομα που έχουν mild υβριδικά να πουν την άποψη τους να καταλάβει και ο κόσμος αν αξίζει η όχι. Μακάρι να συμμετάσχουν και άλλοι να έχουμε πιο πλήρη εικόνα
doctorkostis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Τα mild hybrid δεν εχουν ουσιαστικη διαφορα στην καταναλωση, πρακτικα <10% και κυριως εντος πολης, το πλεονεκτημα ειναι οτι προς το παρον τουλαχιστον μπαινουν δακτυλιο. Για να δεις διαφορα θες κανονικο hybrid συστημα που μπορεις να κινηθεις και αποκλειστικα ηλεκτρικα. Εντος πολης και παλι το μεγαλο οφελος, αλλα σημαντικοτερη η διαφορα σε σχεση με απλο κινητηρα εσωτερικης καυσης. Πολλα υβριδικα καινε <5 λιτρα/100Km εντος πολης. Το plug-in hybrid ειναι αυτο που συνδυαζει πρακτικα κινηση με ρευμα εντος πολης και εμβελεια σε ταξιδι ενος κινητηρα εσωτερικης καυσης με το γρηγορο ανεφοδιασμο. Αλλα θελει θεση παρκινγκ με προσβαση σε ρευμα, ιδανικα wallbox. 1
Donmitsos10 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, doctorkostis είπε Τα mild hybrid δεν εχουν ουσιαστικη διαφορα στην καταναλωση, πρακτικα <10% και κυριως εντος πολης, το πλεονεκτημα ειναι οτι προς το παρον τουλαχιστον μπαινουν δακτυλιο. Για να δεις διαφορα θες κανονικο hybrid συστημα που μπορεις να κινηθεις και αποκλειστικα ηλεκτρικα. Εντος πολης και παλι το μεγαλο οφελος, αλλα σημαντικοτερη η διαφορα σε σχεση με απλο κινητηρα εσωτερικης καυσης. Πολλα υβριδικα καινε <5 λιτρα/100Km εντος πολης. Το plug-in hybrid ειναι αυτο που συνδυαζει πρακτικα κινηση με ρευμα εντος πολης και εμβελεια σε ταξιδι ενος κινητηρα εσωτερικης καυσης με το γρηγορο ανεφοδιασμο. Αλλα θελει θεση παρκινγκ με προσβαση σε ρευμα, ιδανικα wallbox. Άρα εγώ δεν ανοίκω σε αυτή τη κατηγορία αφού δεν έχω πάρκινγκ. Ούτε για πετρέλαιο είμαι μιας και κυκλοφορώ 70% μέσα στη πόλη. Όποτε μιλάμε μόνο για βενζίνη.
fsbmaniac Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Μακριά απο Toyota CHR αρκετά υπερεκτιμημένα και πολύ αργά στο δρόμο ειδικά καλοκαίρι και με 4-5 άτομα. Αφού δείς και οδηγήσεις Audi & Mercedes που είναι στα χρήματά σου πήγαινε δες το XCEED θα εντυπωσιαστείς. 3
pano Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, Donmitsos10 είπε αφού δεν έχω πάρκινγκ. Με συγχωρείς το αμάξι που θα το παρκάρεις;
tilaverboy Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 35 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε Μακριά απο Toyota CHR αρκετά υπερεκτιμημένα και πολύ αργά στο δρόμο ειδικά καλοκαίρι και με 4-5 άτομα. Αφού δείς και οδηγήσεις Audi & Mercedes που είναι στα χρήματά σου πήγαινε δες το XCEED θα εντυπωσιαστείς. Καλό το xceed αλλά πολύ ακριβό. Πως ανεβαίνει έτσι η αγορά του αυτοκινήτου; Πλάκα μας κάνουν;
doctorkostis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 2 hours ago, Donmitsos10 said: Άρα εγώ δεν ανοίκω σε αυτή τη κατηγορία αφού δεν έχω πάρκινγκ. Ούτε για πετρέλαιο είμαι μιας και κυκλοφορώ 70% μέσα στη πόλη. Όποτε μιλάμε μόνο για βενζίνη. Για αυτο σου εγραψα αρχικα για hybrid, ασε που δε νομιζω οτι υπαρχει plug-in στο μπατζετ σου.
Donmitsos10 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 46 λεπτά πριν, pano είπε Με συγχωρείς το αμάξι που θα το παρκάρεις; Δεν έχω πυλωτη ή κλειστό πάρκινγκ. Ζω σε στενό που έχει πάρκινγκ το πεζοδρόμιο. Όλοι έτσι τα βάζουμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα