Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 minutes ago, hellghan said:

εσυ αν δεν θες καιγεσαι για την πάρτη την δικιά μας; οταν γίνεται κάτι υποχρεωτικό τότε είναι για την ασφάλεια όλων και όχι για μεμονομένες καταστάσεις.

το αεροπλάνο δεν έχει κουτί; εκει δεν υπάρχει η ιδιωτικότητα σου όταν ταξιδεύεις; 

Ενδιαφερον παραδειγμα. Λαθος ομως. Εκτος και αν μιλας για ιδιωτικο αεροπλανο. Αν μιλας για commercial τοτε επιρρεαζεις τριτους. Δεν μπορει ο πιλοτος να κανει πτι γουσταρει. Αν λοιπον μιλαμε για ταξι ή λεωφορειο τοτε εκει ισχυουν αλλοι κανονες. Ενας ταξιτζης δεν μπορει να καπνιζει. Η να σου πει δεν εχω ζωνη και μαζι με μενα ρισκαρεις και συ. Το οδιο συμβαινει αν ενας ιδιωτης στο αμαξι του βαζει το παιδι του και καπνιζει ή δεν ζωνη. Εκει μπορει να επεμβει ο εισσαγγελεας γιατι το παιδι ειναι ΑΝΩΡΙΜΟ αρα δεν ξερει το καλο του. Οταν ειμαι ομως μονος μου στο αμαξι μπυ απο τη στιγμη που ειμαι ανω των 18 ;

κατα αντιστοιχια αν ειμαι στο ιδιωτικο μου αεροπλανο δικαιωμα μου δεν ειναι;

φυσικα ακομα και σε ιδιωτικο αεροπλανο ο πιλοτος δεν ειναι βλακας για να εισκαρει αυτα τα πραγματα

αλλα και αν ειναι; Ή αν το πιλοταρω εγω;

εκει το ζητημα δυσκολευει γιατι και παλι το αεροπλανο δεν ειναι σαν το αμαξι. Παει με μεγαλυτερες ταχυτητες και μπορει να προκαλεσει μεγαλυτερη ζημια. Πχ αν προσγειωθει σε ενα αεροδρομιο επιρρεαζει χιλιαδες αλλους επιβατες σε αλλα 100 αεροσκαφη. Δεν ειναι το ιδιο με ενα αμαξι. 

• Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Armoral είπε

Κι επειδή έχει το αεροπλάνο κουτί ας βάλουμε ένα και πάνω σε εσένα.

Όσον αφορά το ενδιαφέρον για τους άλλους άστο είστε όλοι άγιοι ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι πιθανοί δολοφόνοι, ασθενείς ή οτιδήποτε βάζει ο νους σας, πάντα και μόνο για τους άλλου  και παίζει να μην έχετε δώσει δίευρο σε άστεγο. Βάλτε ότι θέλετε επάνω σας μόνο μην προσπαθείτε να το κάνετε υποχρεωτικό για όλους.

δεν μπαινει τιποτα πανω σου. μπαινει στο αμαξι και δουλεια του ειναι να κραταει συγκεκριμενα στοιχεια για συγκεκριμενους λογους. 

"Η Ιδιωτικότητα είναι το δικαίωμα ενός ατόμου ή μιας ομάδας να αποφασίζουν από μόνοι τους για το πότε, πώς και μέχρι ποιο σημείο οι πληροφορίες που αφορούν αυτούς θα διαβιβάζονται σε άλλους. Είναι τα δικαιώματα της προστασίας της προσωπικότητας και του ιδιωτικού βίου, που ορίζεται ως το δικαίωμα του ατόμου «να μην ενοχλείται από άλλους και να αφήνεται μόνο στην ηρεμία του».Η ιδιωτικότητα έχει αναγνωριστεί ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και σε μία δημοκρατική κοινωνία πρέπει να προστατεύεται."

το κουτί δεν διαβιβάζει καμία δικια σου πληροφορία. Διαβιβάζει συγκεκριμένα πράγματα του αμαξιού σου που οδηγουν σε συμπεράσματα για ενα ατυχημα. Το γκάζι ή αν το ανοιξε ο αεροσακος σωστα, δεν είναι ούτε κομμάτι της προσωπικότητας σου ούτε το ιδιωτικό βίωμα που έχεις δικαίωμα να κρατήσεις κρυφό.
Αν έχουμε βοηθήσει κανέναν δεν μπορείς να το ξέρεις.

Το συγκεκριμένο πράγμα έχεις σκεφτεί οτι μπορεί  να σε προστατεύσει και απο την κατασκευάστρια εταιρεία; είσαι σιγουρος 100% οτι το αμαξι σου δεν έχει κατασκευαστο σφάλμα; βλέπε boeing. Αν δεν υπήρχε το κουτί δεν θα έβρισκαν τίποτα. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Γιατί στο ένα είναι οκ, ενω στο άλλο ειναι προστασία ιδιωτικότητας; 

8 λεπτά πριν, dieksodo είπε

Ενδιαφερον παραδειγμα. Λαθος ομως. Εκτος και αν μιλας για ιδιωτικο αεροπλανο. Αν μιλας για commercial τοτε επιρρεαζεις τριτους. Δεν μπορει ο πιλοτος να κανει πτι γουσταρει. Αν λοιπον μιλαμε για ταξι ή λεωφορειο τοτε εκει ισχυουν αλλοι κανονες. Ενας ταξιτζης δεν μπορει να καπνιζει. Η να σου πει δεν εχω ζωνη και μαζι με μενα ρισκαρεις και συ. Το οδιο συμβαινει αν ενας ιδιωτης στο αμαξι του βαζει το παιδι του και καπνιζει ή δεν ζωνη. Εκει μπορει να επεμβει ο εισσαγγελεας γιατι το παιδι ειναι ΑΝΩΡΙΜΟ αρα δεν ξερει το καλο του. Οταν ειμαι ομως μονος μου στο αμαξι μπυ απο τη στιγμη που ειμαι ανω των 18 ;

κατα αντιστοιχια αν ειμαι στο ιδιωτικο μου αεροπλανο δικαιωμα μου δεν ειναι;

φυσικα ακομα και σε ιδιωτικο αεροπλανο ο πιλοτος δεν ειναι βλακας για να εισκαρει αυτα τα πραγματα

αλλα και αν ειναι; Ή αν το πιλοταρω εγω;

εκει το ζητημα δυσκολευει γιατι και παλι το αεροπλανο δεν ειναι σαν το αμαξι. Παει με μεγαλυτερες ταχυτητες και μπορει να προκαλεσει μεγαλυτερη ζημια. Πχ αν προσγειωθει σε ενα αεροδρομιο επιρρεαζει χιλιαδες αλλους επιβατες σε αλλα 100 αεροσκαφη. Δεν ειναι το ιδιο με ενα αμαξι. 

ένα αμάξι δεν φτιάχνεται για να είναι ένα άτομο μέσα. Έχεις ένα παράδειγμα στο αμάξι που είναι το ατύχημα του Παντελίδη. Ακόμα και τώρα δεν ξέρουν τι έγινε ακριβώς. Δεν πρέπει να μάθεις; Και έστω να τα δεκτώ αυτά που λές. ΕΣΥ πως προστατευεσαι απο την κατασκευαστρια εταιρεία. Ενημερωτικά έχω μεγαλύτερες πιθάνοτητες να τρακάρω με την μηχανή στην εθνική εδώ Αθήνα παρά να πέσει το αεροπλάνο. Η διαφορά είναι πως αν γίνουν στο ένα δεν έχεις ελπίδα. Ενω στο άλλο έχεις.

• Like 1
Δημοσ.

Δε βγάζει πουθενά η συζήτηση. Η ιδιωτικότητα είναι ιδιωτικότητα τέλος. Δε μπορείς ποτέ να προβλέψεις τι θα συμβεί ή να καταλάβεις γιατί συνέβη κάτι αν αυτός που το κάνει δε θέλει να δώσει στοιχεία.

Ασχοληθείτε πρώτα με το πως θα επιλυθεί το πρόβλημα του οργανωμένου εγκλήματος και μετά πάμε στους πολίτες αν αποτελούν τόσο μεγάλο κίνδυνο για την κοινωνία. Έλεος.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 minutes ago, hellghan said:

δεν μπαινει τιποτα πανω σου. μπαινει στο αμαξι και δουλεια του ειναι να κραταει συγκεκριμενα στοιχεια για συγκεκριμενους λογους. 

"Η Ιδιωτικότητα είναι το δικαίωμα ενός ατόμου ή μιας ομάδας να αποφασίζουν από μόνοι τους για το πότε, πώς και μέχρι ποιο σημείο οι πληροφορίες που αφορούν αυτούς θα διαβιβάζονται σε άλλους. Είναι τα δικαιώματα της προστασίας της προσωπικότητας και του ιδιωτικού βίου, που ορίζεται ως το δικαίωμα του ατόμου «να μην ενοχλείται από άλλους και να αφήνεται μόνο στην ηρεμία του».Η ιδιωτικότητα έχει αναγνωριστεί ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα και σε μία δημοκρατική κοινωνία πρέπει να προστατεύεται."

το κουτί δεν διαβιβάζει καμία δικια σου πληροφορία. Διαβιβάζει συγκεκριμένα πράγματα του αμαξιού σου που οδηγουν σε συμπεράσματα για ενα ατυχημα. Το γκάζι ή αν το ανοιξε ο αεροσακος σωστα, δεν είναι ούτε κομμάτι της προσωπικότητας σου ούτε το ιδιωτικό βίωμα που έχεις δικαίωμα να κρατήσεις κρυφό.
Αν έχουμε βοηθήσει κανέναν δεν μπορείς να το ξέρεις.

Το συγκεκριμένο πράγμα έχεις σκεφτεί οτι μπορεί  να σε προστατεύσει και απο την κατασκευάστρια εταιρεία; είσαι σιγουρος 100% οτι το αμαξι σου δεν έχει κατασκευαστο σφάλμα; βλέπε boeing. Αν δεν υπήρχε το κουτί δεν θα έβρισκαν τίποτα. Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Γιατί στο ένα είναι οκ, ενω στο άλλο ειναι προστασία ιδιωτικότητας; 

ένα αμάξι δεν φτιάχνεται για να είναι ένα άτομο μέσα. Έχεις ένα παράδειγμα στο αμάξι που είναι το ατύχημα του Παντελίδη. Ακόμα και τώρα δεν ξέρουν τι έγινε ακριβώς. Δεν πρέπει να μάθεις; Και έστω να τα δεκτώ αυτά που λές. ΕΣΥ πως προστατευεσαι απο την κατασκευαστρια εταιρεία. Ενημερωτικά έχω μεγαλύτερες πιθάνοτητες να τρακάρω με την μηχανή στην εθνική εδώ Αθήνα παρά να πέσει το αεροπλάνο. Η διαφορά είναι πως αν γίνουν στο ένα δεν έχεις ελπίδα. Ενω στο άλλο έχεις.

Αν ιες να προστατευτεις απο την εταιρια βαλτο ρε φιλε. Σε μενα γιατι θελεις με το ζορι να μου πεις τι θα κανω στη ζωη μου;

τα περι ιδιωτικοτητας ειναι πιο συνθετα

ο παντελιδης δεν μπηκε στο αμαξι του αλλου με το ζορι αν ηθελε να μην εμπαινε

Επεξ/σία από dieksodo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, dieksodo είπε

Ακριβως αυτο λεμε. Οταν κατι αφορα εμενα εγω πρεπει να αποφασιζω. Πχ αν εγω ειμαι ηλιθιος και θελω να αυτοκτονησω με τι δικαιωμα θα με υποχρεωσεις. Ειναι σαν να λες να απαγορευσεις το καπνισμα. Δικη μου ειναι η ζωη. Αλλο πραγμα ειναι να επιρρεαζεις αλλους με το καπνισμα ή την εξατμιση σου. Η ζωνη δεν κανει κακο σε τριτους!

Πως γινεται τα δεδομενα που αφορουν τις ενεργειες μου να μην ειναι προσωπικα;

Οι νόμοι και οι δομές ενός κοινωνικού κράτους οφείλουν να προστατεύουν τόσο τους «ηλίθιους» όσο και όσους έχουν εύθραυστη ψυχολογία και σκέφτονται να βάλουν τέλος στη ζωή τους.

Τώρα για το κάπνισμα παίζουν πολλά από πίσω και έχει μείνει απλά στο βλαβερό και όχι στο δολοφωνικό (όπως και τα ελαφριά ναρκωτικά, το αλκοόλ κλπ).

Όσο για τα δεδομένα, όταν μιλάμε για ελεγκτικό μηχανισμό είναι αυτονόητο οτι δεν είναι προσωπικά.

Αν σε σταματήσει τροχαία για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη, υπέρβαση ορίου ταχύτητας κλπ τους λες για προσωπικά δεδομένα;

7 ώρες πριν, dieksodo είπε

Σωστος. 

αυτο ειναι ενα μεγαλο διλλημα το οποιο κανενας δεν εχει απαντησει ξεκαθαρα μεχρι τωρα. Και ουτε προκειται. Γιατι αλλο κινητρο εχουμε σαν θεατες και αλλο οταν αφορα το συμφερον μας

Η απάντηση είναι εύκολη, η αξιολόγηση είναι δύσκολη καθώς και ο σωστός επιμερισμός της ευθύνης. 

ΥΓ. Το αστείο της υπόθεσης είναι οτι οι περισσότεροι κυκλοφοράνε με ένα κινητό με 10 κάμερες πάνω και μπορούν να τραβάνε φωτογραφίες, βίντεο κλπ αλλά αν έχεις μια dash-cam στο αμάξι δεν μπορείς να την καταθέσεις επίσημα σε δικαστήριο στη χώρα μας γιατί τα έχουν κάνει σαλάτα με τα προσωπικά δεδομένα και πρέπει να ψάχνεις μάρτυρες.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν δεν το έχεις θα πέφτει χοντρό πρόστιμο άσε που θα το κάνουν εκτός από υποχρεωτικό να έχεις και το ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ εγκατάστασης…

• Thanks 2
Δημοσ.

Ότι συμβάλει στην οδική ασφάλεια και στη μείωση των αυτοκινητιστικών δυστυχημάτων καλοδεχούμενο, ιδίως στη χώρα μας…

Δημοσ.

αντίστοιχα συστήματα χρησιμοποιούνται χρόνια τώρα στα αεροπλάνα και στα πλοία για την ανάλυση και διαλεύκανση ατυχημάτων.. 

καλοδεχούμενα και στα αμάξια, εφόσον τα δεδομένα εξέρχονται από το κουτί μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις..

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 19/3/2022 στις 4:58 ΜΜ, dieksodo είπε

Κανενας δεν υποχρεωσε την αππλ. Μονη της το κανει γαι την ιδιωτικοτητα. Ισα ισα που το κρατος την πηγε δικαστηρια γιατι δεν αποκαλυπτε δεδομενα τρομοκρατων

θα εκπλαγεις με το ποσοι συμπολιτες σου στο δρομο εχουν οπλο. Το οτι ειναι κρυμμενο στο σακακι δεν σημαινει πως δεν υπαρχει. 
ξανα. 
επαναλαμβανω. Η ζωνη δεν επιρρεαζει τριτους.

Αν και αναφέρεσαι στην Αμερική, προφανώς τότε υπήρχε νομικό κενό που το εκμεταλλεύτηκε η Apple.

Το κινητό τελικά... ομολόγησε τα αποθηκευμένα δεδομένα.

Σήμερα όπως πατάς αποδοχή και τα δεδομένα σου καταγράφονται με την άδειά σου, ομοίως θα αποδεχτείς και το ίδιο στο αυτοκίνητο... Αν θέλεις αυτοκίνητο...

Η αγορά του, δεν είναι υποχρεωτική.

Δεν τολμούν όμως να έχουν το όπλο σε κοινή θέα. Τολμούν; 😉

Προφανώς όχι γιατί θα τους μαζέψουν με συνοπτικές διαδικασίες.

Αυτό που πρέπει να καταλάβεις για το κράτος είναι ότι δεν το ενδιαφέρει η γνώμη σου και αν κάτι έχει σχέση με τρίτους.

Πχ μέχρι πριν από λίγο η μάσκα ήταν υποχρεωτική έξω. Ακόμα και ήσουν μόνος στο πάρκο, αλλά χωρίς μάσκα, ένας αστυνομικός μπορεί να σε έγραφε. Δεν υπάρχει δικαιολογία τύπου.... μα δεν βλάπτω κανέναν...

Ομοίως πληρώνεις πρόστιμο επειδή δεν φοράς ζώνη που αποδεδειγμένα σώζει ζωές και η μη χρήση της επηρεάζει και τρίτους.

Πχ αν χρειαστείς νοσήλια πρέπει το κράτος (άρα οι τρίτοι) να σου πληρώνουν τα έξοδα.

Επεξ/σία από fwtonio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 18/3/2022 στις 10:30 ΜΜ, oletiras είπε

Καλη ιδέα, αλλα εφοσον τα δεδομενα υπαρχει περιπτωση να χρησιμοποιηθουν απο τριτο προφανως και θα το κανω disable με τον εναν η τον αλλο τροπο. Πραγματα που πληρώνω εγω απο την τσεπη μου, ειναι στην απολυτη κυριοτητα μου και μονο εγω επιλεγω αν και πως θα χρησιμοποιηθουν.

Και προφανώς μετά αν τρακάρεις και φταίει ο αλλος από την ασφαλιστική δε θα παρεις φράγκο γιατί ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ να το απενεργοποιήσεις αφού έχει δεδομένα του αυτοκινήτου και όχι δικά σου.

Επεξ/σία από panagiotidispan
Δημοσ.
Στις 19/3/2022 στις 4:58 ΜΜ, dieksodo είπε

επαναλαμβανω. Η ζωνη δεν επιρρεαζει τριτους. 

Αν εσύ είσαι &^$@&% και μείνεις τετραπληγικός επειδή δεν φορούσες κράνος/ζώνη εγώ θα πληρώνω την αναπηρική σου σύνταξη και όλα τα γύρω γύρω οπότε άσε τις θεωρίες σου και γίνε άνθρωπος. Επειδή λοιπόν κανείς δεν θέλει να σε πληρώνει, θα δεχτείς τους νόμους ως έχουν για να είμαστε όλοι όσο πιο ασφαλείς γίνεται να είμαστε.

Άντε με τον κάθε πικραμένο εδώ μέσα πια.

Στις 19/3/2022 στις 9:56 ΜΜ, Armoral είπε

Δε βγάζει πουθενά η συζήτηση. Η ιδιωτικότητα είναι ιδιωτικότητα τέλος. Δε μπορείς ποτέ να προβλέψεις τι θα συμβεί ή να καταλάβεις γιατί συνέβη κάτι αν αυτός που το κάνει δε θέλει να δώσει στοιχεία.

Δεν θυμάμαι αν το ανέφερες κάπου, αλλά ελπίζω να μην οδηγείς.

Μάθαμε την ιδιωτικότητα τώρα και όπου και να δούμε κάτι το λέμε σαν καραμέλα. Θα δίνεις ότι στοιχεία σου ζητούνται. Έτσι κι αλλιώς σε περίπτωση που χρειαστούν να ανακτηθούν αυτά τα συγκεκριμένα στοιχεία, είτε την έχεις κάνει, είτε στην έχουν κάνει. Στην δεύτερη περίπτωση σε βολεύει για να αποδείξεις ότι δεν την έκανες, στην πρώτη γίνε άνθρωπος και μάθε να οδηγείς για να μην χρειαστεί να ανακτηθεί γι αυτόν τον λόγο.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, KostasKri είπε

Αν εσύ είσαι &^$@&% και μείνεις τετραπληγικός επειδή δεν φορούσες κράνος/ζώνη εγώ θα πληρώνω την αναπηρική σου σύνταξη και όλα τα γύρω γύρω οπότε άσε τις θεωρίες σου και γίνε άνθρωπος. Επειδή λοιπόν κανείς δεν θέλει να σε πληρώνει, θα δεχτείς τους νόμους ως έχουν για να είμαστε όλοι όσο πιο ασφαλείς γίνεται να είμαστε.

Άντε με τον κάθε πικραμένο εδώ μέσα πια.

Δεν θυμάμαι αν το ανέφερες κάπου, αλλά ελπίζω να μην οδηγείς.

Μάθαμε την ιδιωτικότητα τώρα και όπου και να δούμε κάτι το λέμε σαν καραμέλα. Θα δίνεις ότι στοιχεία σου ζητούνται. Έτσι κι αλλιώς σε περίπτωση που χρειαστούν να ανακτηθούν αυτά τα συγκεκριμένα στοιχεία, είτε την έχεις κάνει, είτε στην έχουν κάνει. Στην δεύτερη περίπτωση σε βολεύει για να αποδείξεις ότι δεν την έκανες, στην πρώτη γίνε άνθρωπος και μάθε να οδηγείς για να μην χρειαστεί να ανακτηθεί γι αυτόν τον λόγο.

Έλα ρε αδερφέ ελπίζεις να μην οδηγώ επειδή δε θέλω να με παρακολουθούν. Έχεις μπερδέψει τα πάντα και η ιδιωτικό τώρα δεν είναι καραμέλα ΑΝ ΔΕΝ ΈΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΞΙΟΠΟΙΝΟ και για αυτό υπάρχουν τα δικαστήρια.

Αν κάποιος οδηγεί μόνος του στο αυτοκίνητο, αν πέσει πάνω σε κόσμο η σε άλλο αυτοκίνητο ή άλλα οχήματα και δεν έχει πει κουβέντα  κατά τη διάρκεια του συμβάντος το μαύρο κουτί δε θα δώσει καμία λύση.

Κάτι τύποι με τις δικές σας αντιλήψεις ευθύνονται για τα δικαιώματα που χάνονται καθημερινά για την ασφάλεια μας και καλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

την καταγραφή της ταχύτητας και των επιταχύνσεων μερικών δευτερόλεπτων πριν από το συμβάν τις θεωρείς παρακολούθηση και παραβίαση του ιδιωτικού σου βίου;

Επεξ/σία από nvel

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...