hellghan Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, NTC Labs είπε Οχι δεν συμβαινει απο "λαθος". Θες και το περνας. Μια φορά το μήνα έχουμε τρακάρισμα έξω από το σπίτι μου μιας και αυτοί που περνάνε το στοπ δεν του δίνουν σημασία και δεν κόβουν. Αυτό το λάθος δεν το κατάλαβα ούτε εγώ. ΑΝ δεν είναι αμάξι και είναι μηχανή θα γίνει ο άλλος σούπα στους κάδους των σκουπιδιών που είναι δίπλα. Δε βγάζεις νόημα με αυτούς
fsbmaniac Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 14 ώρες πριν, oletiras είπε Καλη ιδέα, αλλα εφοσον τα δεδομενα υπαρχει περιπτωση να χρησιμοποιηθουν απο τριτο προφανως και θα το κανω disable με τον εναν η τον αλλο τροπο. Πραγματα που πληρώνω εγω απο την τσεπη μου, ειναι στην απολυτη κυριοτητα μου και μονο εγω επιλεγω αν και πως θα χρησιμοποιηθουν. Embedded silicon θα είναι στον εγκέφαλο και μάλιστα παντρεμένο με hw encryption chip αλλά εσύ θα το απενεργοποιεις μαλιστα ... 3
pdionisis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καποιες ερωτησεις: 1) ξερουμε 100% ποια δεδομενα αποθηκευονται? εγω σας λεω οτι ο μοναδικός που ξερει είναι ο σχεδιαστής του συστήματος. 2)Ξέρουμε αν όντως θα σβήνεται στα 20 sec ή στις 20 μέρες? 3) Θα έχει gps? 4) θα είναι μελλοντικα Online ? Εμενα προσωπικα μου θυμίζει τα κινητα όπου π.χ. υποτίθεται οτι είχες τη δυνατότητα να κάνεις disable το gps αλλα βγήκε στη φόρα μετά από χρόνια οτι με disable το gps στέλνονταν δεδομένα gps στη google ... Σημερα δεν εχει(?) παρακολούθηση φωνης , αύριο θα έχει αλλα θα δε θα στέλνεται "πουθενα", μεθαύριο θα είναι online... Εγω πιστεύω οτι είναι άλλο ένα μέσο παρακολούθησης . Ελπίζω να κάνω λάθος και να το κάνουν για το καλο μας (θα έβλεπα πιο σημαντικό να γίνει στα οχήματα δημόσιας χρήσης ταξί - λεωφορεία κλπ, στα βαριά οχήματα - μηχανήματα , μηχανήματα έργων κλπ που είναι κινούμενες νεκροφόρες). Γιαυτά δεν άκουσα κάτι. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2022 από pdionisis 1
james01gr Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Προφανώς τα δεδομένα ειναι πρόβλημα και κυρίως ποιος θα έχει πρόσβαση. Το πιθανότερο ειναι να έχει πρόσβαση μόνο η πολιτεία(αστυνομία, πυροσβεστική). Μην βλέπουμε μόνο τα εύκολα, πχ παραβίαση στοπ. Γνωστός μου δυστυχώς είχε ατύχημα στο οποίο βρέθηκε το αυτοκίνητο καρφωμένο σε κολώνα χωρίς κανένας να ξέρει πώς έγινε με το πιθανότερο να υπάρχει εμπλοκή αλλού οχήματος. Το παλικάρι έχει υποστεί σοβαρή εγκεφαλική βλάβη με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αναζητήσουν ευθύνες καθώς το ατύχημα εγινε σε περιοχή που δεν υπήρχαν γύρω κάμερες. Το πιθανότερο ειναι πως στο μέλλον θα καταγραφονται τα πάντα μέσω κάμερας έτσι ώστε να φαίνεται ποιος έκανε τι.
dieksodo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 8 hours ago, tzotzo said: Ξεκάθαρη αδυναμία ανάγνωσης και κατανόησης κειμένου. Σχηματικά θα το θέσω. Αν υπήρχε στο ατύχημα του Βακάκη ή του Παντελίδη το κουτί αυτό, οι πραγματικές συνθήκες του ατυχηματος θα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρες. Και δεν θα χρειαζόταν ένας σκασμός εμπειρογνώμονες να λέει ο καθένας τη ΔΙΚη του αποψη. Τώρα που μπλεξατε τα μαλλιά σας και βάλατε στην εξίσωση ντελιβεραδες ασφάλειες άλλα τέτοια ωραία μόνο εσείς το ξέρετε Ε βεβαια. Που ξερεις μπορει ο βακακης να μην εφταιγε που ετρεχε με 200 αλλα να εφταιγε το ατιμο το βενζιναδικο που πηγε μπροστα του χωρις προοιδοποιηση 7 hours ago, fwtonio said: Αυτά στα οποία θα υπογράφεις για να το παραλάβεις. Παιδιά, αν δεν έχετε καταλάβει, ακόμα και στο κινητό σας δίνετε άδεια στην οποιαδήποτε εταιρία να συλλέγει προσωπικά δεδομένα και τα σχετικά. Και σε εφαρμογές τρίτων, το ίδιο ισχύει. Αν δεν πατήσεις "Αποδοχή" το κινητό δεν δουλεύει. Η συλλογή των δεδομένων δεν γίνεται στα κρυφά. Το ίδιο θα γίνεται και με το αμάξι. Όταν θα πας να το παραλάβεις από την αντιπροσωπία θα σου πουν να βάλεις μερικές υπογραφές παραπάνω. "Τυπικό" είναι, θα σου πουν. Χωρίς υπογραφές στο "Αποδοχή" αυτοκίνητο δεν θα πάρεις. Φυσικα και δουλευει. Καμια εφαρμογη και κανενα κινητο δε σου επιβαλλει να χρησιμοποιουνται τα δεδομενα σου. Η αππλ σε ρωταει στην αρχη θες ή δε θες. Και τα δεδομενα θα χρησιμοποιηθουν για αλλους οχι για σενα οταν παθει κατι το προιον σου. Και σε τελικη αναλυση αλλο πραγμα ειναι να σε υποχρεωσει η εταιρια οποτε αν δε σου αρεσει πας σε αλλη και αλλο να σε υποχρεωσει το κρατος οποτε η μονη λυση ειναι αλλη χωρα ή παρανομια. Ελπιζω να καταλαβαινεις τη διαφορα. Καλυτερα ειναι το καροτο παρα το μαστιγιο. Το μαστιγιο δεν δουλευει ειδικα στην ελλαδα 6 hours ago, agnostos13 said: Δεν βλέπω γιατί να είναι προαιρετικός εξοπλισμός. Είναι σαν να λες θέλω αμάξι αλλά μην μου βάλεις ζώνες γιατί δεν θα τις χρησιμοποιώ. Ακριβως αυτο λεμε. Οταν κατι αφορα εμενα εγω πρεπει να αποφασιζω. Πχ αν εγω ειμαι ηλιθιος και θελω να αυτοκτονησω με τι δικαιωμα θα με υποχρεωσεις. Ειναι σαν να λες να απαγορευσεις το καπνισμα. Δικη μου ειναι η ζωη. Αλλο πραγμα ειναι να επιρρεαζεις αλλους με το καπνισμα ή την εξατμιση σου. Η ζωνη δεν κανει κακο σε τριτους! 6 hours ago, hellghan said: Δεν έχεις ελευθερία. Ακολουθείς τον ΚΟΚ τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω. Στο κόκκινο σταματάς, στη διάβαση πεζών σταματάς. Αν το φανάρι είναι πράσινο για σένα περνάς. Αν υπάρχει πινακίδα υποχρεωτικής κατεύθυνσης δεξιά, ΠΑΣ δεξιά. Στη Δύση δεν έχεις ελευθερίες, έχεις ΝΟΜΟΥΣ. Έχεις την ελευθερία να επιλέξεις ΑΝ θα τους ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ή ΟΧΙ με τις ανάλογες συνέπειες. Αν αύριο αλλάξουν κάτι τότε θα είμαστε εδώ να το συζητάμε και να διαφωνούμε. Το συγκεκριμένο μέτρο για να γίνει δεδομένο θα πάρει πάνω από 20 χρόνια. Ο κοκ αφορα κανονες που εχουν σκοπο να προστατεψουν και τριτους. Αν περασεις κοκκινο μεζι με σενα θα σκοτωσεις και αλλους. Αν δε φορεσεις ζωνη δεν πειραζεις αλλον. 6 hours ago, agnostos13 said: Το συγκεκριμένο θα αφορά ελεγκτικό μηχανισμό ενσωματωμένο στο όχημα. Τα δεδομένα δεν θα είναι προσωπικά, ούτε θα αφορούν το χρήστη παρά μόνο τις αρχές (πχ ένα δικαστήριο). Πως γινεται τα δεδομενα που αφορουν τις ενεργειες μου να μην ειναι προσωπικα; 5 hours ago, Jake07 said: Δε φοράς ζώνη--> Μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξεις εντατική όπου πιθανόν στερήσεις τη μεθ από κάποιον αλλο, και μεγαλύτερες πιθανότητες αναπηρίας που θα σε πληρώνει η κοινωνία. Με δύο λόγια και η ζώνη σου επηρεάζει άλλους. Για να μη πω και το ότι αν πεθάνεις επηρεάζονται οι ζωές όσων σε αγαπούν γτ πιθανόν να μη σε νοιάζει ούτε αυτό. Retromaniac, ήρωας. Καλα για το δευτερο δεν το σχολιαζω καν οτι αφου επιρρεαζονται αλλοι που σε αγαπουν εχουν δικαιωμα να σου επιβαλλουν να μην πεθανεις???? οσον αφορα την εντατικη ειναι μεγα λογικο σφαλμα. Δηλαδη μας λες πως αφου εχουμε ενα κρατικο συστημα υγειας που ολοι συνησφερουμε σε αυτο δεν μπορεις εσυ να το επιβαρυνεις γιατι ειναι τα λεφτα ολονων μας. Δηλαδη με αλλα λογια μας λες πως ειμαστε ιδιοκτησια του κρατους και δεν εχουμε δικαιωμα να κανουμε κακο στον εαυτο μας!!!! Καταλαβαινεις ποσο παραλογο και φασιστικο ειναι αυτο ετσι; το λογικο σου σφαλμα ξεκινα απο την λανθασμενη αντιληψη οτι πρεπει να εχουμε υποχρεωση να πληρωνει ο ενας την ασφαλεια του αλλου. Οποτε προσπαθεις να διορθωσεις το ενα λαθος (κοινωνικη ασφαλιση) με ενα δευτερο (θα αποφασιζω τι ρισκο θα παρεις) με αυτη το λογικη αυριο μεθαυριο η κοινωνια θα αποφασισει οτι δεν αξιζεις το ρισκο να καπνισεις ή να κανεις κανοε καγιακ ή skateboard η να πας ορειβασια γιατι ειναι επικυνδυνο αρα κοστοβορο για τους αλλους!!!! σε μια ελευθερη κοινωνια ο καθενας πρπει να εχει δικαιωμα να αποφασιζει ο ιδιος τι θα κανει με τη ζωη του. Αν θες να κανεις δυσκολα σπορ να καπνιζεις ή να οδηγεις φερραρι θα επωμιστεις και το κοστος. Δηλαδη η ασφαλεια υγειας σου θα ειναι μεγαλυτερη γιατι εχεις μεγαλυτερο πιθανοτητα να εχεις αναπνευστικα θεματα λογω τσιγαρου. Ετσι λυνεται το προβλημα εαν καποιος ειναι ανεγκεφαλος και δε φορα ζωνη. Εχει με κρατικη επιβολη. Ελπιζω να στα εξηγησα καλα 1 3
Retromaniac Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Παιδιά, σε όποιον αποφασίσει να του απαντήσει, κουράγιο. Η βλακεία είναι ανίκητη.
Jake07 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, Retromaniac είπε Παιδιά, σε όποιον αποφασίσει να του απαντήσει, κουράγιο. Η βλακεία είναι ανίκητη. Αυτό ακριβώς. Δεν υπάρχει περίπτωση, δεν έχω την υπομονή σου, και δε ψήνομαι για ban. 1
dieksodo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 4 hours ago, kallair said: θελω να δω αν σε καποιο παραλληλο συμπαν που ασφαλειες θα ηταν προαιρετικες και αυτο το "μαυρο κουτι" επισης προαιρετικο, στην περιπτωση που τρακαρε το παιδι σας καποιος με ανασφαλιστο οχημα κ χωρις κουτι και εμενε παραλητο, αν θα ειχατε τις ιδιες αδιανοητες αποψεις... Αν προσεξατε, το μαυρο κουτι σε περιπτωση ατυχηματος ειδοποιει αυτόματα για να ερθουν για βοηθεια. εστω και μερικα λεπτα πιο γρηγορα να ερθει το ασθενοφορο,μπορει να σωσουν μια ζωη. Ειναι τεραστιας σημασιας οτι πλεον ειναι υποχρεωτικο κατι τετοιο. Στο παραλληλο συμπαν θα συνεβαινε ακριβως το ιδιο που θα συμβει στο συμπαν που ζουμε εαν καποιος παρανομα δεν εχει ασφαλεια. Λυσεις υπαρχουν για ολα δεν χρειαζεται να επαναεφευρουμε τον τροχο κανεις λαθος. Φυσικα και υπαρχουν συστημα αυτοματης ειδοποιησης. Ακομα και τα κινητα και τα ρολογια τα εχουν πια. Το λαθος εγκειται σε αυτη τη περιεργη λεξουλα που βαζεις απο κατω. «Υποχρεωτικα». Κανεις δεν ειπε να μην υπαρχουν συστηματα ασφαλειας. Τοσες ωρες εξηγουμε το προφανες. Γιατι πρεπει να ειναι υποχρεωτικα; Εαν εγω θελω να αυτοκτονησω και δε θελω να καλεσω κανενα νοσοκομειακο εσενα τι σε κοφτει; Εαν ειμαι πσεκασμενος και δε θελω ρολογια και κινητα να ενημερωνουν τον κακο μπιλ γκαιτς να μου βαλει τσιπ. Αν ειμαι εμπορος ναρκωτικων ή μαφιοζος και δε θελω να μου ανοιξουν το πορτ παγκαζ εσενα τι σε κοφτει; 6 hours ago, agnostos13 said: Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα το οποίο προβληματίζει όσους προσπαθούν να καθορίσουν τις προσδιαγραφές λειτουργίας των αυτοοδηγούμενων οχημάτων. Πχ. πλησιάζει το όχημα σε στροφή, διαπιστώνεται βλάβη στα φρένα και δεν μπορεί να κόψει στην απαιτούμενη ταχύτητα, ευθεία υπάρχει τοίχος (πιθανότητα επιβίωσης επιβατών σε περίπτωση πρόσκρουσης έστω 20%), αν στρίψει με την υφιστάμενη ταχύτητα θα πέσει πάνω σε πεζούς που στέκονται σε στάση μμμ (πιθανότητα επιβίωσης πεζών σε περίπτωση πρόσκρουσης έστω 10%), ποιόν θα προστατέψει και γιατί; Ή να πληρώνονται τα τέλη μέσα από την ασφάλεια (όπως γίνεται και σε άλλες χώρες). Άρα αν έχεις ασφάλεια, θα έχεις και τέλη, θα έχεις και πινακίδες και άρα θα κυκλοφοράς...αλλιώς... Σωστος. αυτο ειναι ενα μεγαλο διλλημα το οποιο κανενας δεν εχει απαντησει ξεκαθαρα μεχρι τωρα. Και ουτε προκειται. Γιατι αλλο κινητρο εχουμε σαν θεατες και αλλο οταν αφορα το συμφερον μας 4 hours ago, NTC Labs said: Οχι δεν συμβαινει απο "λαθος". Θες και το περνας. Οχι αλλο πραγμα ειναι να σε στουκαρω και να σε σκοτωσω γιατι θελω να σε σκοτωσω και αλλο το κατα λαθος. Το ενας ειναι φονος εκ προμελετης το αλλο απο αμελεια. 1
dieksodo Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 11 minutes ago, Retromaniac said: Παιδιά, σε όποιον αποφασίσει να του απαντήσει, κουράγιο. Η βλακεία είναι ανίκητη. Στο εξηγησαμε και χτες στο αλλο θρεντ για τα κρυπτο που συνεχιζες να ποσταρεις μεχρι το πρωι και σου εξηγουσε ο αλλος την ασχετοσυνη σου για το θεμα με αποτελεσμα να πετας ολη την ωρα την μπαλα στην εξεδρα και να μην απαντας στα ερωτηματα που σου θεταμε. Αν δεν εχεις να συνησφερεις κατι στην κουβεντα δεν εχει νοημα να πετας χαρακτηρισμους και προσβολες εκτος και αν απλως δεν εχεις τι να κανεις στη ζωη σου και τρολλαρεις για να περασεις την ωρα σου.
D-Lux Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 17 ώρες πριν, oletiras είπε Καλη ιδέα, αλλα εφοσον τα δεδομενα υπαρχει περιπτωση να χρησιμοποιηθουν απο τριτο προφανως και θα το κανω disable με τον εναν η τον αλλο τροπο. Πραγματα που πληρώνω εγω απο την τσεπη μου, ειναι στην απολυτη κυριοτητα μου και μονο εγω επιλεγω αν και πως θα χρησιμοποιηθουν. Αν σου γίνει κάποια στραβή στο δρόμο (που εύχομαι να μην γίνει ποτέ), και εμπλακείς σε ατύχημα (ίσως και με δική σου υπαιτιότητα) να τους πεις ακριβώς αυτό το πράγμα που έγραψες όταν ανακαλύψουν ότι το έχεις ξηλώσει. Σε παρακαλώ θερμά να μας παραθέσεις την άμεση αντίδραση/εξέλιξη της όλης φάσης μετά την απάντησή σου. Ρωτάω για ένα φίλο απο το χωριό, δεν τον ξέρεις.
fwtonio Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, dieksodo είπε Φυσικα και δουλευει. Καμια εφαρμογη και κανενα κινητο δε σου επιβαλλει να χρησιμοποιουνται τα δεδομενα σου. Η αππλ σε ρωταει στην αρχη θες ή δε θες. Και τα δεδομενα θα χρησιμοποιηθουν για αλλους οχι για σενα οταν παθει κατι το προιον σου. Και σε τελικη αναλυση αλλο πραγμα ειναι να σε υποχρεωσει η εταιρια οποτε αν δε σου αρεσει πας σε αλλη και αλλο να σε υποχρεωσει το κρατος οποτε η μονη λυση ειναι αλλη χωρα ή παρανομια. Ελπιζω να καταλαβαινεις τη διαφορα. Καλυτερα ειναι το καροτο παρα το μαστιγιο. Το μαστιγιο δεν δουλευει ειδικα στην ελλαδα Όχι δεν υπάρχει διαφορά. Αυτό που κάνουν οι εταιρίες βασίζεται σε νόμους του κράτους. Δεν το κάνουν από την καλή τους την καρδιά. Δεν έχει σημασία ποιος θα σε υποχρεώσει να αποδεχτείς τους όρους. Εσύ μία υπογραφή θα βάλεις και θα αποδεχτείς τους όρους, για να πάρεις το αυτοκίνητο. Αν δεν την βάλεις, δεν το παίρνεις. Απλό. 1 ώρα πριν, dieksodo είπε Αν δε φορεσεις ζωνη δεν πειραζεις αλλον. Και αν κυκλοφορείς με ένα οπλοπολυβόλο υπό μάλης, δεν πειράζεις κανέναν. Ευτυχώς όμως, το κράτος έχει διαφορετική άποψη από την δική σου. 🙂
NTC Labs Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 57 λεπτά πριν, dieksodo είπε Στο παραλληλο συμπαν θα συνεβαινε ακριβως το ιδιο που θα συμβει στο συμπαν που ζουμε εαν καποιος παρανομα δεν εχει ασφαλεια. Λυσεις υπαρχουν για ολα δεν χρειαζεται να επαναεφευρουμε τον τροχο κανεις λαθος. Φυσικα και υπαρχουν συστημα αυτοματης ειδοποιησης. Ακομα και τα κινητα και τα ρολογια τα εχουν πια. Το λαθος εγκειται σε αυτη τη περιεργη λεξουλα που βαζεις απο κατω. «Υποχρεωτικα». Κανεις δεν ειπε να μην υπαρχουν συστηματα ασφαλειας. Τοσες ωρες εξηγουμε το προφανες. Γιατι πρεπει να ειναι υποχρεωτικα; Εαν εγω θελω να αυτοκτονησω και δε θελω να καλεσω κανενα νοσοκομειακο εσενα τι σε κοφτει; Εαν ειμαι πσεκασμενος και δε θελω ρολογια και κινητα να ενημερωνουν τον κακο μπιλ γκαιτς να μου βαλει τσιπ. Αν ειμαι εμπορος ναρκωτικων ή μαφιοζος και δε θελω να μου ανοιξουν το πορτ παγκαζ εσενα τι σε κοφτει; Σωστος. αυτο ειναι ενα μεγαλο διλλημα το οποιο κανενας δεν εχει απαντησει ξεκαθαρα μεχρι τωρα. Και ουτε προκειται. Γιατι αλλο κινητρο εχουμε σαν θεατες και αλλο οταν αφορα το συμφερον μας Οχι αλλο πραγμα ειναι να σε στουκαρω και να σε σκοτωσω γιατι θελω να σε σκοτωσω και αλλο το κατα λαθος. Το ενας ειναι φονος εκ προμελετης το αλλο απο αμελεια. Δεν υπαρχει "αμελεια" οταν βλεπεις το STOP και το περνας. Αν δεν το βλεπεις μην οδηγας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα