fwtonio Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, dieksodo είπε ποια ειναι τα ορια της ελυεθεριας μου στο αυτοκινητο μου? Αυτά στα οποία θα υπογράφεις για να το παραλάβεις. Παιδιά, αν δεν έχετε καταλάβει, ακόμα και στο κινητό σας δίνετε άδεια στην οποιαδήποτε εταιρία να συλλέγει προσωπικά δεδομένα και τα σχετικά. Και σε εφαρμογές τρίτων, το ίδιο ισχύει. Αν δεν πατήσεις "Αποδοχή" το κινητό δεν δουλεύει. Η συλλογή των δεδομένων δεν γίνεται στα κρυφά. Το ίδιο θα γίνεται και με το αμάξι. Όταν θα πας να το παραλάβεις από την αντιπροσωπία θα σου πουν να βάλεις μερικές υπογραφές παραπάνω. "Τυπικό" είναι, θα σου πουν. Χωρίς υπογραφές στο "Αποδοχή" αυτοκίνητο δεν θα πάρεις. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2022 από fwtonio 2
agnostos13 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 10 ώρες πριν, oletiras είπε Καλη ιδέα, αλλα εφοσον τα δεδομενα υπαρχει περιπτωση να χρησιμοποιηθουν απο τριτο προφανως και θα το κανω disable με τον εναν η τον αλλο τροπο. Πραγματα που πληρώνω εγω απο την τσεπη μου, ειναι στην απολυτη κυριοτητα μου και μονο εγω επιλεγω αν και πως θα χρησιμοποιηθουν. Δεν βλέπω γιατί να είναι προαιρετικός εξοπλισμός. Είναι σαν να λες θέλω αμάξι αλλά μην μου βάλεις ζώνες γιατί δεν θα τις χρησιμοποιώ. 2
hellghan Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, dieksodo είπε ακριβως. συμφωνουμε πως το εχουν παρακανει. ειπα και στον αλλο το τρολλ και δεν μου απαντησε τι θα γινει αν αυριο εγκαταστησουν αυτοματο συστημα που θα αποφασιζει αν θα στριψει για να σωσει μια μανα με το παιδι της και να με αφησει να στουκαρω και να σκωτωθω. ποια ειναι τα ορια της ελυεθεριας μου στο αυτοκινητο μου? φυσικα και οτι θελουν μπορουν να κανουν. απο την στιγμη που το κρατος εχει το μονοπωλειο των νομων μπροει να ψηφισει οτι ο νομος της βαρυτητας ειναι παρανομος και αντιλαικος και να τον καταργησει. αλλα αυτο δεν σημαινει πως στην πραξη θα εφαρμοστει. γιαυτο και η συζητηση ξεκινησε απο την προταση μου αντι να το ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ η ΕΕ να υπαρχει κινητρο αν θες στην ασφαλεια σου προεραιτικα. το ιδιο γινεται και αν το δικαστηριο θεωρησει αποζημιωση. ελα νταξει το κουρασες. προσπαθησες να αποδειξεις κατι και κατεληξες στα ιδια Δεν έχεις ελευθερία. Ακολουθείς τον ΚΟΚ τίποτα παραπάνω τίποτα παρακάτω. Στο κόκκινο σταματάς, στη διάβαση πεζών σταματάς. Αν το φανάρι είναι πράσινο για σένα περνάς. Αν υπάρχει πινακίδα υποχρεωτικής κατεύθυνσης δεξιά, ΠΑΣ δεξιά. Στη Δύση δεν έχεις ελευθερίες, έχεις ΝΟΜΟΥΣ. Έχεις την ελευθερία να επιλέξεις ΑΝ θα τους ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ή ΟΧΙ με τις ανάλογες συνέπειες. Αν αύριο αλλάξουν κάτι τότε θα είμαστε εδώ να το συζητάμε και να διαφωνούμε. Το συγκεκριμένο μέτρο για να γίνει δεδομένο θα πάρει πάνω από 20 χρόνια. 7
agnostos13 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 9 ώρες πριν, Armoral είπε Είναι προσωπικά μου δεδομένα. Εγώ αποφασίζω τι θα γίνει με αυτά. Το συγκεκριμένο θα αφορά ελεγκτικό μηχανισμό ενσωματωμένο στο όχημα. Τα δεδομένα δεν θα είναι προσωπικά, ούτε θα αφορούν το χρήστη παρά μόνο τις αρχές (πχ ένα δικαστήριο). 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 51 λεπτά πριν, fwtonio είπε Παιδιά, αν δεν έχετε καταλάβει, Βρε το εχουνε καταλαβει, απλα καμια φορα υπαρχει η αναγκη για να γραψεις τα σωψυχα σου. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2022 από Bullrich
Armoral Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 7 ώρες πριν, Retromaniac είπε Καίγομαι για την δικιά μου. Να μπορώ να αποδείξω ότι είμαι αθώος με το καταγραφικό. Οκ; Λολ απλά. Βάλε και μια κάμερα πάνω σου μη σου τύχει τίποτα στον δρόμο για να αποδείξεις ότι είσαι αθώος και ολοι οι άλλοι ένοχοι 1
Retromaniac Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Μόλις τώρα, Armoral είπε Λολ απλά. Βάλε και μια κάμερα πάνω σου μη σου τύχει τίποτα στον δρόμο για να αποδείξεις ότι είσαι αθώος και ολοι οι άλλοι ένοχοι Πολύ ωραίο γελοίο επιχείρημα. 2 2
Conan2046 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δεν έχω καταλάβει ακριβώς που κολλάνε τα προσωπικά δεδομένα στο συγκεκριμένο θέμα να πω την αλήθεια, το μαύρο κουτί δεν λέει ούτε ποιος ήταν στο όχημα, ούτε με ποιον ήταν, ούτε αν έπινε, μιλούσε στο κινητό κλπ, δίνει στοιχεία για την κίνηση ενός οχήματος σε δρόμο που κατά 99,99% αν είναι ατύχημα είναι και δημόσιος. Αν το όριο ήταν 50 και έτρεχες με 100 δεν είναι προσωπικό δεδομένο. . 6
agnostos13 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, dieksodo είπε πχ. αν ειναι να χτυπησεις μια μανα με το καροτσι της θα σε στριψει και θα σε στουκαρει σε μια μαντρα γιατι ο αλγοριθμος θα θεωρησει οτι Α>Β Το συγκεκριμένο παράδειγμα είναι ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα το οποίο προβληματίζει όσους προσπαθούν να καθορίσουν τις προσδιαγραφές λειτουργίας των αυτοοδηγούμενων οχημάτων. Πχ. πλησιάζει το όχημα σε στροφή, διαπιστώνεται βλάβη στα φρένα και δεν μπορεί να κόψει στην απαιτούμενη ταχύτητα, ευθεία υπάρχει τοίχος (πιθανότητα επιβίωσης επιβατών σε περίπτωση πρόσκρουσης έστω 20%), αν στρίψει με την υφιστάμενη ταχύτητα θα πέσει πάνω σε πεζούς που στέκονται σε στάση μμμ (πιθανότητα επιβίωσης πεζών σε περίπτωση πρόσκρουσης έστω 10%), ποιόν θα προστατέψει και γιατί; 6 ώρες πριν, Retromaniac είπε Η λύση είναι να (και έχει ψηφιστεί από καιρό) μπαίνει αυτόματα πρόστιμο από το online σύστημα που θα υπάρχει για όλα τα οχήματα. Να μην χρειάζεται να σε συστήσουν. Δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη αλλά έρχεται. Έτσι δεν θα υπάρχει κανείς ανασφαλιστος. Ή να πληρώνονται τα τέλη μέσα από την ασφάλεια (όπως γίνεται και σε άλλες χώρες). Άρα αν έχεις ασφάλεια, θα έχεις και τέλη, θα έχεις και πινακίδες και άρα θα κυκλοφοράς...αλλιώς... Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2022 από agnostos13 1
Silverage Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Άσε τους τρελούς στην ψέκα τους... Ζουν αναμεσά μας όπως βλέπετε παραπάνω. Γι'αυτούς τους ανεγκέφαλους αντιρρησίες συνείδησης γίνονται όλα αυτά. Γιατί δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. 7 4 1
Jake07 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, dieksodo είπε η ασφαλεια σου ειπα για ζωνη και αεροσακο οτι δεν επιρρεαζουν αλλους Δε φοράς ζώνη--> Μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξεις εντατική όπου πιθανόν στερήσεις τη μεθ από κάποιον αλλο, και μεγαλύτερες πιθανότητες αναπηρίας που θα σε πληρώνει η κοινωνία. Με δύο λόγια και η ζώνη σου επηρεάζει άλλους. Για να μη πω και το ότι αν πεθάνεις επηρεάζονται οι ζωές όσων σε αγαπούν γτ πιθανόν να μη σε νοιάζει ούτε αυτό. Retromaniac, ήρωας. 9 1
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 wow Γιατί τόσα χρόνια δεν υπήρχε κάτι τέτοιο;
kallair Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 θελω να δω αν σε καποιο παραλληλο συμπαν που ασφαλειες θα ηταν προαιρετικες και αυτο το "μαυρο κουτι" επισης προαιρετικο, στην περιπτωση που τρακαρε το παιδι σας καποιος με ανασφαλιστο οχημα κ χωρις κουτι και εμενε παραλητο, αν θα ειχατε τις ιδιες αδιανοητες αποψεις... Αν προσεξατε, το μαυρο κουτι σε περιπτωση ατυχηματος ειδοποιει αυτόματα για να ερθουν για βοηθεια. εστω και μερικα λεπτα πιο γρηγορα να ερθει το ασθενοφορο,μπορει να σωσουν μια ζωη. Ειναι τεραστιας σημασιας οτι πλεον ειναι υποχρεωτικο κατι τετοιο. 7 2
NTC Labs Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, NickTG είπε Προφανώς και εννοώ τη ζημιά που έχεις κάνει στο άλλον. Διότι το να περάσεις ένα στοπ από λάθος συμβαίνει. Το να πας πάνω από το όριο κατά λάθος δεν θα το έλεγα πολύ σοβαρό επιχείρημα. Οχι δεν συμβαινει απο "λαθος". Θες και το περνας. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2022 από NTC Labs 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα