Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, oletiras είπε

Πραγματα που πληρώνω εγω απο την τσεπη μου, ειναι στην απολυτη κυριοτητα μου και μονο εγω επιλεγω αν και πως θα χρησιμοποιηθουν.

Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι κάποιος μπορεί αφαιρέσει τον καταλύτη από την εξάτμιση, και αν τον πιάσουν σε κάνα έλεγχο και του κόψουν κάνα πρόστιμο θα τους πει "πραγματα που πληρώνω εγω απο την τσεπη μου, ειναι στην απολυτη κυριοτητα μου και μονο εγω επιλεγω αν και πως θα χρησιμοποιηθουν" και αμέσως θα αλλάξουν γνώμη και θα του το διαγράψουν το πρόστιμο. Και φυσικά το ΚΤΕΟ είναι υποχρεωμένο να τον περάσει από τον έλεγχο με βγαλμένο καταλύτη.

Στα οχήματα δρόμου ισχύει ο κανόνας ότι αν θες να κυκλοφορείς στο δημόσιο δρόμο, πρέπει το όχημα σου να πληροί ορισμένες προδιαγραφές.

Βέβαια πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το πόσο αυτό το δικαίωμα των κρατών να βάζουν αυτούς τους κανόνες καταλήγει Orwellian, πχ υπάρχουν στα σκαριά νομοθεσίες ότι τα οχήματα πρέπει να έχουν συσκευή αλκοτέστ πριν μπορούν να πάρουν μπρος ή για αυτόματα πρόστιμα αν υπερβεί ο οδηγός το όριο ταχύτητας.

9 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Όχι. Πώς θα μπορούσε άλλωστε αφού δεν θα συνδέεται online με κάποιο σύστημα. Όλα καταγράφονται στο κουτί και καταγράφονται πάντα τα τελευταία δευτερόλεπτα. Μόλις κάποιο δεδομένο βγει πχ πίσω από τα 30 δευτερόλεπτα θα γράφεται από πάνω αλλο πιο νέο.

Συνδέεται online αλλά να κάνει μετάδοση των πληροφοριών μόνο σε περίπτωση ατυχήματος. Τουλάχιστον προς το παρόν, στο μέλλον μπορεί να το κάνουν live και εκεί θα είναι το πρόβλημα.

Επεξ/σία από kurkosdr
  • Απαντ. 170
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, kurkosdr είπε

Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι κάποιος μπορεί αφαιρέσει τον καταλύτη από την εξάτμιση, και αν τον πιάσουν σε κάνα έλεγχο και του κόψουν κάνα πρόστιμο θα τους πει "πραγματα που πληρώνω εγω απο την τσεπη μου, ειναι στην απολυτη κυριοτητα μου και μονο εγω επιλεγω αν και πως θα χρησιμοποιηθουν" και αμέσως θα αλλάξουν γνώμη και θα του το διαγράψουν το πρόστιμο. Και φυσικά το ΚΤΕΟ είναι υποχρεωμένο να τον περάσει από τον έλεγχο με βγαλμένο καταλύτη.

Στα οχήματα δρόμου ισχύει ο κανόνας ότι αν θες να κυκλοφορείς στο δημόσιο δρόμο, πρέπει το όχημα σου να πληροί ορισμένες προδιαγραφές.

Βέβαια πρέπει να γίνει μια συζήτηση για το πόσο αυτό το δικαίωμα των κρατών να βάζουν αυτούς τους κανόνες καταλήγει Orwellian, πχ υπάρχουν στα σκαριά νομοθεσίες ότι τα οχήματα πρέπει να έχουν συσκευή αλκοτέστ πριν μπορούν να πάρουν μπρος ή για αυτόματα πρόστιμα αν υπερβεί ο οδηγός το όριο ταχύτητας.

Συνδέεται online αλλά να κάνει μετάδοση των πληροφοριών μόνο σε περίπτωση ατυχήματος. Τουλάχιστον προς το παρόν, στο μέλλον μπορεί να το κάνουν live και εκεί θα είναι το πρόβλημα.

Μου διέφυγε ότι συνδέεται. Που το γράφει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Retromaniac said:

Με την κάλυψη ζημιάς από ανασφαλιστο όχημα την οποία δυστυχώς ανεβάζει τα ασφάλιστρα σε όλους τους υπόλοιπους που ασφαλιζονται το οποίο είναι άδικο. Επίσης αν τελικά δεν ασφαλιστεί κανένας επειδή δεν είναι υποχρεωτικό πως ακριβώς θα πληρωνόμαστε σε περίπτωση ζημιάς από τον άλλον που φταίει;

δηλαδη μας λες πως σημερα οι ανασφαλιστοι δεν εχουν κανενα θεμα και την γλητωνουν αν δεν εχουν λεφτα. απλα την πληρωνουν οι ασφαλιστικες των ηλιθιων. και απλα πληρωνουν περισσοτερα ασφαλιστρα οι ηλιθιοι. και σου αρεσει αυτο το συστημα. οκ οτι πεις

17 minutes ago, kurkosdr said:

λογικο σφαλμα φιλε

ο καταλυτης επιρρεαζει τριτους

τα φρενα επιρρεαζουν τριτους (πεζους)

μην τα μπλεκουμε με πραγματα που δεν επιρρεαζουν αλλους οπως πχ ζωνη αεροσακος κτλ

στην περιπτωση των ρυπων μια χαρα επιτρεπεται να οδηγεις αμαξι με πολλους ρυπους. πχ εγω εχω αμαξι του 90.

γιαυτο και υπαρχουν τα τελη κυκλοφοριας και οι φοροι ρυπων.

αλλο αυτο και αλλο να σου πει απαγορευεται να οδηγεις ξερωγω φερραρι γιατι βρωμιζει το περιβαλλον 

Επεξ/σία από dieksodo
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dieksodo είπε

δηλαδη μας λες πως σημερα οι ανασφαλιστοι δεν εχουν κανενα θεμα και την γλητωνουν αν δεν εχουν λεφτα. απλα την πληρωνουν οι ασφαλιστικες των ηλιθιων. και απλα πληρωνουν περισσοτερα ασφαλιστρα οι ηλιθιοι. και σου αρεσει αυτο το συστημα. οκ οτι πεις

Δεν είναι δυνατόν αυτά που διαβάζω να προέρχονται από ενήλικο ή αλλιώς πρόκειται για bot.

Ποια είναι η λύση; Να ασφαλίζεται όποιον θέλει όπως είπες; Δηλαδή τώρα σε πιέζουν με πρόστιμα να ασφαλιστείς και έχουμε ανασφάλεια τους άμα βγει και το πρόστιμο τότε ποιος θα ασφαλίζεται;

Η λύση είναι να (και έχει ψηφιστεί από καιρό) μπαίνει αυτόματα πρόστιμο από το online σύστημα που θα υπάρχει για όλα τα οχήματα. Να μην χρειάζεται να σε συστήσουν. Δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη αλλά έρχεται. Έτσι δεν θα υπάρχει κανείς ανασφαλιστος.

• Like 2
Δημοσ.
8 minutes ago, Retromaniac said:

Δεν είναι δυνατόν αυτά που διαβάζω να προέρχονται από ενήλικο ή αλλιώς πρόκειται για bot.

Ποια είναι η λύση; Να ασφαλίζεται όποιον θέλει όπως είπες; Δηλαδή τώρα σε πιέζουν με πρόστιμα να ασφαλιστείς και έχουμε ανασφάλεια τους άμα βγει και το πρόστιμο τότε ποιος θα ασφαλίζεται;

Η λύση είναι να (και έχει ψηφιστεί από καιρό) μπαίνει αυτόματα πρόστιμο από το online σύστημα που θα υπάρχει για όλα τα οχήματα. Να μην χρειάζεται να σε συστήσουν. Δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη αλλά έρχεται. Έτσι δεν θα υπάρχει κανείς ανασφαλιστος.

μα πως καλε θα μπει προστιμο

αφου πριν μας ειπες πως ο αλλος δεν εχει λεφτα. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, dieksodo είπε

λογικο σφαλμα φιλε

μην τα μπλεκουμε με πραγματα που δεν επιρρεαζουν αλλους οπως πχ ζωνη αεροσακος κτλ

στην περιπτωση των ρυπων μια χαρα επιτρεπεται να οδηγεις αμαξι με πολλους ρυπους. πχ εγω εχω αμαξι του 90.

αλλο αυτο και αλλο να σου πει απαγορευεται να οδηγεις ξερωγω φερραρι γιατι βρωμιζει το περιβαλλον 

Μα εκεί είναι το κλου της υπόθεση; Η νομοθεσία τους δίνει λευκή επιταγή να βάζουν ότι κανόνες θέλουν για τα αυτοκίνητο που κινούνται στο δημόσιο δρόμο (όπως είπα πριν, μέχρι και συσκευή αλκοτέστ θέλουν να κάνουν υποχρεωτική), δεν υπάρχει ο περιορισμός "μόνο αν επηρεάζει τρίτους" που αναφέρεις.

Σε κάθε περίπτωση, το "πραγματα που πληρώνω εγω απο την τσεπη μου, ειναι στην απολυτη κυριοτητα μου και μονο εγω επιλεγω αν και πως θα χρησιμοποιηθουν" απλά δεν ισχύει για οχήματα που κινούνται στο δημόσιο δρόμο.

Επεξ/σία από kurkosdr
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dieksodo είπε

μα πως καλε θα μπει προστιμο

αφου πριν μας ειπες πως ο αλλος δεν εχει λεφτα. 

Το πρόστιμο θα είναι 400 και όχι 8000 που μπορεί να είναι μια ζημιά, και θα μπαίνει εφορία που σημαίνει φύλακα αν περάσεις κάποιο όριο, δεν θα μπορείς να πάρεις φορολογική ενημερότητα, κατάσχεση μέρος του μισθού και άλλα. Αν δεν μπορείς να πληρώσεις ασφάλεια παραδίδεις πινακίδες και πας με λεωφορείο και όταν μπορέσεις τις ξαναπαιρνεις.

20 λεπτά πριν, dieksodo είπε

λογικο σφαλμα φιλε

Η ζώνη δεν επηρεάζει άλλους; Αν εσύ μείνεις ανάπηρος ποιος θα σε πληρώνει; Αν εσενα το αυτοκίνητο βγάζει ένα εργοστάσιο λιγνίτη από πίσω δεν επηρεάζεις άλλους;

Τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα με αυξημένος ρύπους είναι στην ουσια το πρόστιμο που πληρώνεις κάθε χρόνο επειδή συνεχίζεις και το οδηγείς. Κάποια στιγμή θα σε αναγκάσουν και να το αποσύρεις μπας και γλιτώσουμε σαν κοινωνία απο αυτόν τον καρκίνο 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, kurkosdr said:

Μα εκεί είναι το κλου της υπόθεση; Η νομοθεσία τους δίνει λευκή επιταγή να βάζουν ότι κανόνες θέλουν για τα αυτοκίνητο που κινούνται στο δημόσιο δρόμο (όπως είπα πριν, μέχρι και συσκευή αλκοτέστ θέλουν να κάνουν υποχρεωτική), δεν υπάρχει ο περιορισμός "μόνο αν επηρεάζει τρίτους" που αναφέρεις.

Σε κάθε περίπτωση, το "πραγματα που πληρώνω εγω απο την τσεπη μου, ειναι στην απολυτη κυριοτητα μου και μονο εγω επιλεγω αν και πως θα χρησιμοποιηθουν" απλά δεν ισχύει για οχήματα που κινούνται στο δημόσιο δρόμο.

ακριβως. συμφωνουμε πως το εχουν παρακανει. ειπα και στον αλλο το τρολλ και δεν μου απαντησε τι θα γινει αν αυριο εγκαταστησουν αυτοματο συστημα που θα αποφασιζει αν θα στριψει για να σωσει μια μανα με το παιδι της και να με αφησει να στουκαρω και να σκωτωθω. ποια ειναι τα ορια της ελυεθεριας μου στο αυτοκινητο μου?

φυσικα και οτι θελουν μπορουν να κανουν. απο την στιγμη που το κρατος εχει το μονοπωλειο των νομων μπροει να ψηφισει οτι ο νομος της βαρυτητας ειναι παρανομος και αντιλαικος και να τον καταργησει. αλλα αυτο δεν σημαινει πως στην πραξη θα εφαρμοστει.

γιαυτο και η συζητηση ξεκινησε απο την προταση μου αντι να το ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ η ΕΕ να υπαρχει κινητρο αν θες στην ασφαλεια σου προεραιτικα. 

Το πρόστιμο θα είναι 400 και όχι 8000 που μπορεί να είναι μια ζημιά, και θα μπαίνει εφορία που σημαίνει φύλακα αν περάσεις κάποιο όριο, δεν θα μπορείς να πάρεις φορολογική ενημερότητα, κατάσχεση μέρος του μισθού και άλλα. Αν δεν μπορείς να πληρώσεις ασφάλεια παραδίδεις πινακίδες και πας με λεωφορείο και όταν μπορέσεις τις ξαναπαιρνεις.

το ιδιο γινεται και αν το δικαστηριο θεωρησει αποζημιωση.

ελα νταξει το κουρασες. προσπαθησες να αποδειξεις κατι και κατεληξες στα ιδια

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, dieksodo είπε

ακριβως. συμφωνουμε πως το εχουν παρακανει. ειπα και στον αλλο το τρολλ και δεν μου απαντησε τι θα γινει αν αυριο εγκαταστησουν αυτοματο συστημα που θα αποφασιζει αν θα στριψει για να σωσει μια μανα με το παιδι της και να με αφησει να στουκαρω και να σκωτωθω. ποια ειναι τα ορια της ελυεθεριας μου στο αυτοκινητο μου?

φυσικα και οτι θελουν μπορουν να κανουν. απο την στιγμη που το κρατος εχει το μονοπωλειο των νομων μπροει να ψηφισει οτι ο νομος της βαρυτητας ειναι παρανομος και αντιλαικος και να τον καταργησει. αλλα αυτο δεν σημαινει πως στην πραξη θα εφαρμοστει.

γιαυτο και η συζητηση ξεκινησε απο την προταση μου αντι να το ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ η ΕΕ να υπαρχει κινητρο αν θες στην ασφαλεια σου προεραιτικα. 

Ξέρεις τι γίνεται. Με αυτά που γράφεις καταλαβαίνουν όλοι ότι δεν είσαι και Αϊνστάιν. Απλά να ξέρεις... Τσάο...

3 λεπτά πριν, dieksodo είπε

το ιδιο γινεται και αν το δικαστηριο θεωρησει αποζημιωση.

ελα νταξει το κουρασες. προσπαθησες να αποδειξεις κατι και κατεληξες στα ιδια

Ναι αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα γελάσεις. Δεν έχεις κίνητρο να κάνεις ασφάλεια. Ενώ το πρόστιμο είναι σίγουρο. Και το πρόστιμο θα μπορείς να το αποφύγεις πολύ πιο φθηνά κανοντας ασφάλεια.

• Like 2
Δημοσ.

Η ζώνη δεν επηρεάζει άλλους; Αν εσύ μείνεις ανάπηρος ποιος θα σε πληρώνει; Αν εσενα το αυτοκίνητο βγάζει ένα εργοστάσιο λιγνίτη από πίσω δεν επηρεάζεις άλλους;

Τα αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για αυτοκίνητα με αυξημένος ρύπους είναι στην ουσια το πρόστιμο που πληρώνεις κάθε χρόνο επειδή συνεχίζεις και το οδηγείς. Κάποια στιγμή θα σε αναγκάσουν και να το αποσύρεις μπας και γλιτώσουμε σαν κοινωνία απο αυτόν τον καρκίνο 

η ασφαλεια σου

ειπα για ζωνη και αεροσακο οτι δεν επιρρεαζουν αλλους

τα φρενα και η εξατμιση επιρρεαζουν

ακιρβως

αρα μπορεις να οδηγησεις αυτοκινητο με αυξημενους ρυπους δεν απαγορευεται

μονος σου τα λες τα δικα μου επιχειρηματα :D 

2 minutes ago, Retromaniac said:

Ξέρεις τι γίνεται. Με αυτά που γράφεις καταλαβαίνουν όλοι ότι δεν είσαι και Αϊνστάιν. Απλά να ξέρεις... Τσάο...

ελα καληνυχτα το χεις πει 3 φορες μεχρι τωρα . κουρασες.

4 minutes ago, Retromaniac said:

Ναι αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα γελάσεις. Δεν έχεις κίνητρο να κάνεις ασφάλεια. Ενώ το πρόστιμο είναι σίγουρο. Και το πρόστιμο θα μπορείς να το αποφύγεις πολύ πιο φθηνά κανοντας ασφάλεια.

η απλως δεν εχεις τιποτα απο τα παραπανω τα καταργεις και το προβλημα λυνεται απλουστατα χωρις επιβολη και απαγορευσεις

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξεκάθαρη αδυναμία ανάγνωσης και κατανόησης κειμένου.

Σχηματικά θα το θέσω. Αν υπήρχε στο ατύχημα του Βακάκη ή του Παντελίδη το κουτί αυτό, οι πραγματικές συνθήκες του ατυχηματος θα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρες. Και δεν θα χρειαζόταν ένας σκασμός εμπειρογνώμονες να λέει ο καθένας τη ΔΙΚη του αποψη.

Τώρα που μπλεξατε τα μαλλιά σας και βάλατε στην εξίσωση ντελιβεραδες ασφάλειες άλλα τέτοια ωραία μόνο εσείς το ξέρετε

Επεξ/σία από tzotzo
  • Like 4
Δημοσ.

οτι πρεπει για την δευτερη γενια της εκατονταετιας. η πρωτη σχεδον καθολου δεν ασχοληθηκε με αυτα που καναμε εμεις της τελευταιας γενιας της προηγουμενης εκατονταετιας για να τιμησουμε την εξελιξη της αυτο/μοτοκινησης και φτασανε λιγο πριν το τελος της περιοδου να περνανε ολα τα φαναρια με κοκκινο και να πηγαινουν ολους τους δρομους αναποδα και τα πεζοδρομια καβαλα. η δευτερη γενια συνδεσιμοτητα εξηλεκτρισμος αυτοματα κιβωτια-φωτα-υαλοκαθαριστηρες-καθρεφτες παρκαρισμα καμερες μαυρα κουτια για το καλο τους; στο τελος ολους με ταξι τους βλεπω. ας σκεφτουμε που παει η αντιληψη των οδηγων και υστερα ας γραψουμε εξυπναδες για πιστες και ιδιοκτησιες. μπορεις να τρεχεις στον δρομο και να εισαι περισσοτερο σωστος απο τον παππου/κοριτσακι/λακη/θειτσα που δεν μπορει να στριψει το κεφαλι να δει καθρεφτη ε;

8 ώρες πριν, Retromaniac είπε

Ε τότε έχεις αγνοία του νόμου. Ο εισαγγελέας με ένταλμα δίνει άδεια να κατάσχουν την κάμερα σου αν έχει συμβεί έγκλημα μέσα στο σπίτι σου. Δεν μπορείς να το αρνηθείς. Φαντάσου να σκοτώσει κάποιος την γυναίκα του και να λέει δεν σας δίνω την κάμερα και μπήκαν ληστές (σου θυμίζει τίποτα;). 

τι ασχολεισαι δεν βγαζεις ακρη με ψεκασμενους

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.

Επιτέλους! Πολύ σημαντικό για την καταγραφή χρήσιμων στοιχείων και σίγουρα θα αποτρέπει πολλούς @#^%^ες από το να συμπεριφέρονται σα να είναι μόνοι τους στους δρόμους!! Αρκεί το μαύρο κουτί να είναι καλά κλειδωμένο!!

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...