Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Herald είπε

Ναι, τα 50+ απο αυτα ειναι τα rgb 😂

ε ναι απο αυτα τα 50watt θα σωθούμε. λεω να καταργήσουμε και τα fan για να μην καινε ρευμα,,

εγω παντος περιβαλλοντολόγος green δεν δηλώνομαι..

Επεξ/σία από sharke
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγώ ξέρω, ότι μέχρι το 2020, παίρναμε με 200e, 1660 super και τώρα θέλουμε περισσότερα (2 χρόνια μετά...)

Επαιρνα αξιοπρεπείς κάρτες με όριο 140-180e

Τώρα, με αυτά τα λεφτά, παίρνεις σαπάκια.

Βρήκαν τον τρόπο να ανεβάσουν και να παγιώσουν ψηλά τις τιμές των budget καρτών και αυτό δεν είναι σεβασμός πρός τον πελάτη

Νόμιζα ότι μόνο οι Ελληνάρες το έκαναν αυτό με τις αυξήσεις (πετρέλαιο, τρόφιμα κλπ) 

Πόσο μπροστά ήμασταν!!!

• Like 2
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, sharke είπε

φιλε μου αυτοι θέλουν να πουλησουν καρτες και να τα οικονομήσουν, τον πλανητη θα σκευτουνε ... αν τον σκεπτόντουσαν δεν θα  θέλανε 1200watt τροφοδοτικά τα νεα pc με rtx 40ΧΧ οταν τρέχουν  παιχνιδακια με full settings.. 

Το πρόβλημα με τις 3080 και πάνω και τις μελλόντικες 4000 είναι τα "ξαφνικά spikes" τους σε κατανάλώση. Μετά την GTX 1000 μόνο ανεβαίνουν τα TDP. Μόνο η AMD διατηρεί κάποιο power efficiency. 
Αν όχι για την κατανάλωση ρευματός, θα φτάσουν σε σημείο που οι FE edition θα έρχονται υδρόψυκτες με 360 radiator και 6 fans όπως το πάνε.
Καμία εταιρία δεν είναι από την καλή της την καρδία "eco friendly". Όλες θέλουν να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους θέλουν και κάνουν πίσω μόνο σε κυρώσεις απο το κράτος.
Αν όχι το κράτος, θα πιέσει ο λογαριασμός του ρεύματος. Μπορείς να το "εκμεταλευτείς" τον χειμώνα να βαράς OVERCLOCK την GPU  για ζεστούλα και undervolt το καλοκαίρι για να αντέχει το κλιματιστικό 😂.

Επεξ/σία από Apollon98
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Πες "έκανα λάθος πρόβλεψη, έσφαλα". Δεν είναι κακό, κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει.

Άμα κάνω θα το πώ. 

Δεν έκανα πρόβλεψη, μαθηματικές πράξες έκανα. 0.6A τραβάνε τα rgb fans που έχει *6 στα 5volts. Δηλαδή 25w μόνο τα ανεμιστήρια. Άλλα 8w τα 4 RGB dimms είμαστε στα 30, και έχουμε κάρτα τροφοδοτικό ΑΙΟ ssd (ναί, μέχρι και RGB SSD πήρε) πληκτρολόγιο και ξέρω εγώ τι άλλο χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει. Συντηρητικη πρόβλεψη ήταν το 50. Καλά κάνει και να το χαίρεται το δέντρο, αλλά μην την λέει στους άλλους που δεν σέβονται τον πλανήτη. Είναι ολίγον τι υποκρισία

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Herald είπε

Άμα κάνω θα το πώ. 

Δεν έκανα πρόβλεψη, μαθηματικές πράξες έκανα. 0.6A τραβάνε τα rgb fans που έχει *6 στα 5volts. Δηλαδή 25w μόνο τα ανεμιστήρια. Άλλα 8w τα 4 RGB dimms είμαστε στα 30, και έχουμε κάρτα τροφοδοτικό ΑΙΟ ssd (ναί, μέχρι και RGB SSD πήρε) πληκτρολόγιο και ξέρω εγώ τι άλλο χριστουγεννιάτικο δέντρο έχει. Συντηρητικη πρόβλεψη ήταν το 50. Καλά κάνει και να το χαίρεται το δέντρο, αλλά μην την λέει στους άλλους που δεν σέβονται τον πλανήτη. Είναι ολίγον τι υποκρισία

P = V*I μιας και είναι συνεχές 😛

• Like 1
Δημοσ.

image.png.6fd0da1a828a13ef57152166bec7ea32.png

To παραπάνω είναι τα leaks, κάτω τα συσχέτισα με το αντίστοιχο tier της κάθε κάρτας. Παρακάτω βάζω ενα 100ρικο παραπάνω για υλοποίηση απο AIB + 100 ευρώ για ένα τροφοδοτικο με τους καινουργιους κονεκτορες
Π.χ. η 4070 πιθανόν να κοστίζει 599 + 100 + 100  είμαστε στα 799.
Τώρα δεν ξέρω πια τιμή της 3070 αξίζει να συμπεριλάβω (MSRP ή Retail). Ας πάω με την Retail, worst case scenario.
3070 -> 585 (υλοποίηση της Palit, όχι η καλύτερη αλλά good enough)
4070 -> ?
Με αναλογία price/performance της τρέχουσας αγοράς μια 4070 θα έπρεπε να κοστίζει 942. Δηλαδή και με τα 799 που προανέφερα θα έπρεπε να λέμε και ευχαριστώ; 
Άρα έτσι θα είναι η κατάσταση απο εδώ και πέρα; Ελπίζω , τουλάχιστον, να έχουμε ανταγωνιστικές τιμές από την κόκκινη πλευρά. (Δεν αναφέρω την μπλέ πλευρά, γιατί λέγαν απο Ιανουάριο θα βγάζαν την A380 αλλά δεν είδαμε τίποτα).

image.png.53a227cad8a0441c985fefd522980a23.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, Apollon98 είπε

image.png.6fd0da1a828a13ef57152166bec7ea32.png

To παραπάνω είναι τα leaks, κάτω τα συσχέτισα με το αντίστοιχο tier της κάθε κάρτας. Παρακάτω βάζω ενα 100ρικο παραπάνω για υλοποίηση απο AIB + 100 ευρώ για ένα τροφοδοτικο με τους καινουργιους κονεκτορες
Π.χ. η 4070 πιθανόν να κοστίζει 599 + 100 + 100  είμαστε στα 799.
Τώρα δεν ξέρω πια τιμή της 3070 αξίζει να συμπεριλάβω (MSRP ή Retail). Ας πάω με την Retail, worst case scenario.
3070 -> 585 (υλοποίηση της Palit, όχι η καλύτερη αλλά good enough)
4070 -> ?
Με αναλογία price/performance της τρέχουσας αγοράς μια 4070 θα έπρεπε να κοστίζει 942. Δηλαδή και με τα 799 που προανέφερα θα έπρεπε να λέμε και ευχαριστώ; 
Άρα έτσι θα είναι η κατάσταση απο εδώ και πέρα; Ελπίζω , τουλάχιστον, να έχουμε ανταγωνιστικές τιμές από την κόκκινη πλευρά. (Δεν αναφέρω την μπλέ πλευρά, γιατί λέγαν απο Ιανουάριο θα βγάζαν την A380 αλλά δεν είδαμε τίποτα).

image.png.53a227cad8a0441c985fefd522980a23.png

τα κοινς πεφτουν άπατα,ο κορονοιος επεκτεινεται,θα αγορασουμε ολοι χαχα

για 3070,3080, 4000 προσοχη σταφανος χιος!

Επεξ/σία από Stefanos683
Δημοσ.
3 ώρες πριν, sharke είπε

οποιος προλάβει 😂

image.jpeg.542410859fbebc3a9d3fcff02c1e5e70.jpeg

Από το Amazon τις αγοράζουν με το business account τους και τις μεταπωλούν.

1 ώρα πριν, ilos είπε

Κατά τα άλλα έφταιγε μόνο το mining, ε; Ούτε η πτώση του €, ούτε τα παγκόσμια γεγονότα/ελλείψεις/πληθωρισμός/πόλεμος. Ούτε καν το υψηλότερο κόστος παραγωγής της πιο εξελιγμένης λιθογραφίας (7nm-5nm-4nm)...

Μόνο το mining. Τι θα λένε τώρα αυτοί οι γραφικοί τύποι αναρωτιέμαι...

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kkatzos είπε

Κατά τα άλλα έφταιγε μόνο το mining, ε; Ούτε η πτώση του €, ούτε τα παγκόσμια γεγονότα/ελλείψεις/πληθωρισμός/πόλεμος. Ούτε καν το υψηλότερο κόστος παραγωγής της πιο εξελιγμένης λιθογραφίας (7nm-5nm-4nm)...

είπαμε δεν έφταιγε το mining, γι αυτό όσο κρατούσε αυτή η ιστορία εκτος ότι δεν έβρισκες κάρτα, κάτι 3080 κάναν 2000k και τώρα που έπεσαν τα coins πάτο βρίσκεις ετοιμοπαράδοτες με 800 γιατί έφταιγε η υποτίμηση του ευρώ... πάλι καλά που έχουμε ματια και  βλέπουμε...

Δημοσ.

1000e για καρτα γραφικων δε δινω με τιποτα,προτιμω να δωσω 1000ε για τη σεζον για τσιπουρο και μεζε.

• Thanks 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, kkatzos είπε

Το πρώτο που φταίει για τις τιμές ήταν η μειωμένη παραγωγή. Το μινιγκ και οι σκαλπερ απλά το κάνανε λίγο χειρότερα 

25 λεπτά πριν, dsi44 είπε

1000e για καρτα γραφικων δε δινω με τιποτα,προτιμω να δωσω 1000ε για τη σεζον για τσιπουρο και μεζε.

Θα έδινα. Απλα θα ήταν αγορά για  μια δεκαετία. Όταν η μέση κάρτα των 350 βγάζει μια 5 ετια. Διαφορετικά για κανένα γαμ@μενο λόγο 

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...