Προς το περιεχόμενο

πτωση τιμων σε GPUs ;

μαστερ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ρε σεις....

Ξεκολλειστε λιγο απο την ιστορια κακοι miners vs καλοι gamers και το αναποδο...

Το προβλημα δεν ηταν οι miners...

Το προβλημα ειναι το ιδιο το mining  που εδωσε την δυνατοτητα να χρησιμοποιηθει σε " παραγωγικη" διαδικασια εξοπλισμος που κανονικα θα προοριζονταν για αλλη χρηση. 

Οσοι ασχοληθηκαν ουτε απατεωνες ειναι ουτε λωποδυτες ουτε κατι παρανομο εκαναν για να πρεπει να " τιμωρηθουν". 

Και η αγορα μεταχειρισμενων ειναι ετσι κι αλλιως λαχειο. 

Και αν ο αλλος ειναι μ@@ν@π@νο, και θελει να σε κοροιδεψει να σου δωσει κατι σκαρτο, ειτε miner, ειτε gamer, ειτε σουβλατζης ή βενζινας ειναι, θα το κανει.

Scalpers ( οι λεγομενοι και αρχπατζηδες) υπηρχαν ανεκαθεν προ mining και θα υπαρξουν και μετα. Βγαζει προσφορα καποιο καταστημα για ξεστοκαρισμα δεν προλαβαινει θεος, και μετα αγγελια " πωλειται" σφραγισμενο. Αυτα τα λαμογια να προσεχετε που επαναλαμβανονται.

Να μου πειτε για τα μπ@@ρδελα τις εταιρειες που δεν εχουν καμια " φιλικη προς τους gamers" πολιτικη και θα πρεπε να πουλανε τουλαχιστον 20% κατω αυτη τη στιγμη, αλλα κι αυτοι οπου βρουν θα αρπαξουν. Το αρμεγμα παει συννεφο

Και το λεει ανθρωπος που ουτε ασχοληθηκε δευτερολεπτο με mining και που του τρεχουν τα σαλια 2 χρονια τωρα οταν εβλεπε  reviews 6800 και 3080. ( και ας μην εχω χρονο να παιζω λογω υποχρεωσεων 😝)

Οσοι κραζετε τους miners , ακομα και τους ''επαγγελματιες" ( και μενα με εκνευριζε οτι δεν πορουσα να σταυρωσω καρτα και εβλεπα χαρουμενους τυπαδες στο youtube με 1.000 καρτες στη σειρα), απλα βγαζετε χολη λογω εκνευρισμου. Αφηστε την αμοιρη την κατσικουλα του γειτονα. Δεν πειραξε κανεναν. Λιγη κριτικη σκεψη ρε.

Και οσοι ειχατε τα τουμπανα και βγαλατε κ 2 φραγκα, μια χαρα, μη κορδωνεστε ομως τωρα γιαλαντζι, νταξ, ζοριστηκε πολυς κοσμος που το gaming ειναι μια απολαυση και διεξοδος απο την καθημερινοτητα ( καλως ή κακως τωρα, ειναι αλλη κουβεντα, ειναι η αρρωστια μας)

Αντε, κραξτε εμενα τωρα που τα λεω αυτα γιατι ειμαι εγκαθετος να γουσταρω.👹👹

( ΥΓ  Δεν αναφερομαι προσωπικα  σε κανεναν απο τους φιλους συνφορουμιτες, οποιαδηποτε ομοιοτητα σε προσωπα ή καταστασεις ειναι καθαρα συμπτωματικη. Το παρον δοκιμιο🤮 αποτελει προιον φαντασιας κλπ)

Επεξ/σία από scorpion8283
  • Like 7
  • Thanks 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

33 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Άρμεγμα, κατσικούλες. Δυνατό δοκίμιο, το δίχως άλλο. Προτείνω να το δημοσιεύσεις και στον τοπικό τύπο. 

🤣Κι ελεγα τι διάολο κανεις δε θα το προσέξει...εβαλα όλη μου την ευγλωτία!

2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Όσο παραπάνω ώρες δουλεύει ένα IC τόσο ανεβαίνουν οι πιθανότητες να κάνει failure. Για αυτό υπάρχει και το MTBF (Mean Time Between Failures). MTBF = Total Uptime / # of Failures

Στο mining μπορεί να μην ζοριζόταν ο πυρήνας αλλά ο memory controller και οι μνήμες στην κάρτα δουλεύανε 24/7/365 και τις περισσότερες φορές Overclocked. Που σημαίνει ότι και τα memory VRM τραβάγανε τα βυζία τους και τα Memory chips δουλεύανε ασταμάτητα out of spec κλπ κλπ.

Οι πιθανότητες να κάνει failure μια κάρτα που έκανε mining 24/7/365 και out of specs σε κάποιο από τα components είναι πολύ μεγαλύτερες από μια κάρτα που έτρεχε games 2-3 ώρες την ημέρα.

Μακακίες λες :P

Τίποτα δεν πάθαινει ενας πυκνωτης που δουλευει 24/7/365. Απολύτως τίποτα. 

Ταδε εφη γιαλαντζί miner που εβγαλε 5χηνες και νομιζει οτι επιασε τον ιεαρέα απο τα κατω μουσια

• Like 1

8 λεπτά πριν, narta είπε

Μακακίες λες :P

Τίποτα δεν πάθαινει ενας πυκνωτης που δουλευει 24/7/365. Απολύτως τίποτα. 

Ταδε εφη γιαλαντζί miner που εβγαλε 5χηνες και νομιζει οτι επιασε τον ιεαρέα απο τα κατω μουσια

Μάλλον οι επαγγελματικές κάρτες / motherboards / servers που δουλεύουν 24/7 έχουν άλλα IC και δεν παθαίνουν τίποτα. Μόνο των miners παθαίνουνε :P 

Ανά διάστηματα, υπάρχουν εταιρίες με 100αδες μηχανήματα που ανανεωνούν servers κλπο εξοπλισμό, έχουν 10ετίας hardware που δούλευε 24/7. Είναι από tungsten μάλλον

18 λεπτά πριν, Herald είπε

Μάλλον οι επαγγελματικές κάρτες / motherboards / servers που δουλεύουν 24/7 έχουν άλλα IC

Ναι αλλα εχουν. Certified για 24/7. Είσαι και του χώρου παναθεμα σε :D

Εκτος αν νομίζεις οτι οι σειρες Server/Pro είναι απλα μονο ενα στικερακι που βάζει η καθε εταιρια για να αρμέξει τους επαγγελματίες, λες και οι τελευταίοι ειναι χιμπατζήδες και δεν θα σηκωναν οτι retail hardware υπηρχει και θα το χρησιμοποιούσαν γλυτώνωντας το χαράτσι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

27 λεπτά πριν, Herald είπε

Μάλλον οι επαγγελματικές κάρτες / motherboards / servers που δουλεύουν 24/7 έχουν άλλα IC και δεν παθαίνουν τίποτα. Μόνο των miners παθαίνουνε :P 

Ανά διάστηματα, υπάρχουν εταιρίες με 100αδες μηχανήματα που ανανεωνούν servers κλπο εξοπλισμό, έχουν 10ετίας hardware που δούλευε 24/7. Είναι από tungsten μάλλον

Και βεβαια χαλανε παρολο που ειναι φτιαγμενα με αλλες προδιαγραφες.Απο που εβγαλες εσυ το συμπέρασμα οτι ειναι αθανατα.Αρκετα με το παραμυθι εδω μεσα.9 στις 10 καρτες που πουλιουνται στα μεταχειρισμένα εχουν σκαψει στη μορια και φυσικα πουλιουντε σε ιδια η και μεγαλυτερη τιμη απ οσο εχουν σε καινουργια.ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΜΕΝΟ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΕΡΔΑΜΕ............

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Like 1

6 λεπτά πριν, narta είπε

Εκτος αν νομίζεις οτι οι σειρες Server/Pro είναι απλα μονο ενα στικερακι που βάζει η καθε εταιρια για να αρμέξει τους επαγγελματίες, λες και οι τελευταίοι ειναι χιμπατζήδες και δεν θα σηκωναν οτι retail hardware υπηρχει και θα το χρησιμοποιούσαν γλυτώνωντας το χαράτσι.

Nαί αλλά ο λόγος που δεν χαλάνε δεν είναι επειδή είναι certified 24/7, μη μου το παίζεις χαζός :P 

1 λεπτό πριν, SPY_oo7 είπε

Και βεβαια χαλανε παρολο που ειναι φτιαγμενα με αλλες προδιαγραφες.Απο που εβγαλες εσυ το συμπέρασμα οτι ειναι αθανατα.Αρκετα με το παραμυθι εδω μεσα.9 στις 10 καρτες που πουλιουνται στα μεταχειρισμένα εχουν σκαψει στη μορια και φυσικα πουλιουντε σε ιδια η και μεγαλυτερη τιμη απ οσο εχουν σε καινουργια.ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΜΕΤΑΧΕΙΡΗΜΕΝΟ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΕΡΔΑΜΕ............

Προφανώς όλα χαλάνε. Και το PC που έχω στο πατρικό μου και δουλεύει μια φορά το μήνα χαλάει. Δεν λέω ότι ποτέ τίποτα δεν έχει χαλάσει, λέω ότι οι συσκευές που δουλεύουν σε σταθερό φορτίο - αρκετά μικρότερο των μέγιστων δυνατότητων τους - αντέχουν πολλά περισσότερα χρόνια. 

Aπό εκεί και πέρα αν οι τιμές είναι ψηλά στις μεταχειρισμένες - έχει σημασία αν έκαναν mining η gaming? Lol δηλαδή..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, Herald είπε

Nαί αλλά ο λόγος που δεν χαλάνε δεν είναι επειδή είναι certified 24/7, μη μου το παίζεις χαζός :P 

Για αυτο δεν χαλανε γιατι ειναι φτιγμενσ να δουλευουν 24 /7ενω μια καρτα δεν φτιάχτηκε για να σκαβει 24 /7

12 λεπτά πριν, Herald είπε

Aπό εκεί και πέρα αν οι τιμές είναι ψηλά στις μεταχειρισμένες - έχει σημασία αν έκαναν mining η gaming? Lol δηλαδή..

Αυτο το παραμυθι με το σταθερο φορτιο και τα αυτοκινητα κουρασε μεχρι αηδιας.Οι τιμες ειναι ψηλα στις μεταχειρισμένες γιατι ο μινερ αγορασε πανακριβες καρτες και τωρα που γκρεμιστηκε  το ορυχειο ψαχνει κοροιδα για να παρει τα λεφτα του πισω.

Αμμμμμ πριτς.........υπομονη αδερφια κερδαμε

Ενας γκαμερ δεν εχει λογο να πουλησει μια καλη καρτα αυτη την στιγμη.

ΛΟΛ δηλαδη.........

Επεξ/σία από SPY_oo7

17 λεπτά πριν, narta είπε

Ένα στικεράκι δεν είναι, κλειδωμένα features που υπάρχουν μονο σε server κομμάτια είναι.

3,5 χρόνια έχω την asrock b450 pro4, 3 χρόνια δουλεύει 24/7, retail κομμάτι, από τα οικονομικά κιόλας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, hln3 είπε

3,5 χρόνια έχω την asrock b450 pro4, 3 χρόνια δουλεύει 24/7, retail κομμάτι, από τα οικονομικά κιόλας.

Μπραβο  σου αλλα δεν νομιζω οτι προσθετει κατι στη συζητηση αυτο.Και μια καρτα που εσκαβε μπορει υποθετικα να δουλεψει απροβληματιστα για  πολλα χρονια.Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει λογος να ρισκαρω να την αγοράσω μεταχειρισμένη οταν πουλιέται σε τιμη καινούργιας........

Επεξ/σία από SPY_oo7
  • Like 1

11 λεπτά πριν, SPY_oo7 είπε

Και μια καρτα που εσκαβε μπορει υποθετικα να δουλεψει απροβληματιστα γαι πολλα χρονια.Το θεμα ειναι οτι δεν υπαρχει λογος να την αγοράσω μεταχειρισμένη οταν πουλιέται σε τιμη καινούργιας........

Eνώ μια gaming κάρτα θα την αγοράζες μεταχειρισμένη όταν πουλιέτε σε τιμή καινούργιας? XD 

4 ώρες πριν, Apollon98 είπε

image.png.25f4bbb216a693825e0381f9aee78dc4.png
Πήρα τα δεδομένα απο το Hardware Unboxed, 6 Game Average Medium Settings . Εδώ θέλουμε χαμηλό Cost/Frame. Τι λέτε;
Μου κάνει εντύπωση η θέση της 3060Ti...
Αυτά τα δεδομένα από TechPowerUp:
image.png.7d2f2eb31a6b53d780dd7f61b7007da7.png
Τα 6 παιχνίδια είναι:
Red Dead Redemption 2
Rainbow 6 Siege
Far Cry 6
Hitman 3
Dying light 2
Shadow of the Tomb Raider (High Preset)

Παρα πολυ ωραιοοο...

Προτεινω να stick με τα νουμερα του Hw.Un.Προσωπικα τους εχω σε πολυ εκτιμηση. Επισης με συνδυασμο τιμων και απο best price - skroutz απο μαγαζια που εχω ψωνισει κ θεωρω αξιοπιστα:

Rx 6600xt 400€ (399,80) πρωτη φορα

3060ti 500€ πρωτη φορα

Rx 6700xt 535€

Rtx 3070 603  €

48 λεπτά πριν, narta είπε

Δεν ειναι χημπατζηδες σαν καποιους καποιους. Ενας οικιακος χρηστης δεν εχει αναγκη τις 10 pcie, ουτε να βαλει πανω 2 cpu, ή 500++ gb μνημη κτλ κτλ. Δεν ειναι επαγγελματικα επειδη κρατανε παραπανω. 

1 λεπτό πριν, scorpion8283 είπε

Παρα πολυ ωραιοοο...

Προτεινω να stick με τα νουμερα του Hw.Un.Προσωπικα τους εχω σε πολυ εκτιμηση. Επισης με συνδυασμο τιμων και απο best price - skroutz απο μαγαζια που εχω ψωνισει κ θεωρω αξιοπιστα:

Rx 6600xt 400€ (399,80) πρωτη φορα

3060ti 500€ πρωτη φορα

Rx 6700xt 535€

Rtx 3070 603  €

Απο άποψη επιδόσεων και MSRP η πιο VFM κάρτα θα έπρεπε να ήταν η 3060 Ti. Αλλά ένα που δεν έχουμε MSRP ακόμη... Έτσι όπως πάνε οι τιμές , μάλλον οι πιο vfm θα συνεχίσει να είναι η 6600 και μετά ίσως η 6700XT (ή η 6700 10GB αν φτάσει ελλάδα)

• Like 1

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...