Προς το περιεχόμενο

πτωση τιμων σε GPUs ;

μαστερ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Ερώτηση αδαούς, μάλλον έχω κάποια κενά στην ενημέρωσή μου. Θυμάμαι πέρσι τέτοιες μέρες που η επίσημη γραμμή είτε σε άρθρα είτε σε βίντεο γνωστών youtubers οπως ο Linus ότι μια μεταχειρισμένη κάρτα από mining δεν παρουσίαζε κάποιο μειονέκτημα σε σχέση με μια μεταχειρισμένη κάρτα από gaming είτε σε απόδοση είτε σε διάρκεια ζωής. Το κύριο argument ήταν ότι μια undervolt κάρτα ακόμα και να δουλεύει 24/7 δεν έχει το στρες και την καταπόνηση μιας overclocked gaming κάρτας που κάθε μέρα είναι στα κόκκινα παίζοντας ΑΑΑ τίτλους.

Από πέρσι μέχρι φέτος τι έχει άλλαξει και είναι όλοι στο απεταξάμην τις used mining κάρτες; Αφορά όλες τις mining κάρτες ή αυτές πχ που ήταν σε μεγάλες mining farms στοιβαγμένες δέκα δέκα χωρίς καλό air flow και temperature management; 

Η απορία μου έχει να κάνει μόνο με την απόδοση και ζωή της κάρτας και όχι με την τιμή που διατίθεται προς πώληση.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

4 ώρες πριν, narta είπε

Μην είσαι σίγουρος

https://wccftech.com/beware-several-used-nvidia-geforce-rtx-30-graphics-cards-with-defective-memory-modules-being-sold-after-being-abused-in-crypto-mining/

Καλυτερα αναμονή λίγους μηνες ακομα για καινουρια με ζελατίνες και λιγο πιο ακριβη, παρα να χρειαστει κανένας και ενα κουτακι βαζελινη.

Οκ πάλι ότι να ναι. Προφανώς κάτι παίζει με αυτές τις κάρτες. Δεν χάθηκαν 2 gb λόγω mining. Αλλά οκ, αν αυτό σας κάνει να νιώθετε καλύτερα...

12 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Από πέρσι μέχρι φέτος τι έχει άλλαξει και είναι όλοι στο απεταξάμην τις used mining κάρτες;

Τιποτα δεν έχει αλλάξει. Απλά ορισμένοι όπως πάντα είναι γενικά στον κόσμο τους και γράφουν ότι να ναι,ειδικά στο κομμάτι των μεταχειρισμένων. Οτι δηλαδή ίσχυε και προ mining εποχές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
46 λεπτά πριν, Speculoos είπε

Ερώτηση αδαούς, μάλλον έχω κάποια κενά στην ενημέρωσή μου. Θυμάμαι πέρσι τέτοιες μέρες που η επίσημη γραμμή είτε σε άρθρα είτε σε βίντεο γνωστών youtubers οπως ο Linus ότι μια μεταχειρισμένη κάρτα από mining δεν παρουσίαζε κάποιο μειονέκτημα σε σχέση με μια μεταχειρισμένη κάρτα από gaming είτε σε απόδοση είτε σε διάρκεια ζωής. Το κύριο argument ήταν ότι μια undervolt κάρτα ακόμα και να δουλεύει 24/7 δεν έχει το στρες και την καταπόνηση μιας overclocked gaming κάρτας που κάθε μέρα είναι στα κόκκινα παίζοντας ΑΑΑ τίτλους.

Από πέρσι μέχρι φέτος τι έχει άλλαξει και είναι όλοι στο απεταξάμην τις used mining κάρτες; Αφορά όλες τις mining κάρτες ή αυτές πχ που ήταν σε μεγάλες mining farms στοιβαγμένες δέκα δέκα χωρίς καλό air flow και temperature management; 

Η απορία μου έχει να κάνει μόνο με την απόδοση και ζωή της κάρτας και όχι με την τιμή που διατίθεται προς πώληση.

Σοβαρη ενημερωση για ηλεκτρονικα θεματα απο τον linus βρε φιλος? Ρωτα την Τουνη καλυτερα...

Ρωτα ποσες καρτες ηρθαν με VRAM προβληματα στα μαγαζια service να καταλαβεις. Το chip την γλιτωνει τις περισσοτερες φορες, οι μνημες τρωνε το μεγαλο ζορι στο mining με τα read/writes και κακη ψυξη(αναλογα την υλοποιηση).

Και αντε οταν ειχαν 500ε οι rx580 να πεις να την φτιαξεις. Ετσι οπως πεφτουν οι τιμες, η επισκευη και η αναμονη θα ειναι μεγαλυτερη απο την αξια της καρτας πια...

Επεξ/σία από Giorgos85thess
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είχα mining κάρτες να ξεφορτωθώ και εγώ θα έλεγα ότι με το μιναρισμα δεν παθαίνουν τίποτα, και είναι υπερβολές κτλ κτλ.

Καλή η καραμέλα με το Undervolting στον πυρήνα, για το overclock στις μνήμες δεν διαβάζω τίποτα όμως!

Δεν είπε κανένας ότι θα αγοράσει κάποιος mining κάρτα και θα γίνει πυρηνική έκρηξή, αλλά τα "χιλιομετράκια" της τα έχει γράψει και με το παραπάνω, χωρίς να υπολογίζουμε τις συνθήκες, από εκεί και πέρα είναι θέμα πιθανοτήτων.

Στην τελική όμως γιατί να ενισχύσω τον κάθε μιναρα που κατάντησε την αγορά σε τέτοιο χάλι;

small quiz Ποια είναι η ερώτηση που κάνουν οι miners στους gamers που αγοράζουν μεταχειρισμένη κάρτα;

Hint NSFW

Spoiler

Επεξ/σία από Havik
  • Like 2
  • Thanks 2

1 ώρα πριν, Fulgore είπε

Τιποτα δεν έχει αλλάξει. Απλά ορισμένοι όπως πάντα είναι γενικά στον κόσμο τους και γράφουν ότι να ναι,ειδικά στο κομμάτι των μεταχειρισμένων. Οτι δηλαδή ίσχυε και προ mining εποχές.

Μην ξεχνάς ότι οι μνήμες δουλεύουν στο φουλ.

Έχω ακούσει περιπτώσεις ότι μετά από λίγο καιρό χάνουν την ταχύτητά τους λόγω υπερθέρμανσης.

Μιλάω για την 30x γενιά.

2 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Οκ πάλι ότι να ναι. Προφανώς κάτι παίζει με αυτές τις κάρτες. Δεν χάθηκαν 2 gb λόγω mining. Αλλά οκ, αν αυτό σας κάνει να νιώθετε καλύτερα...

Και εγώ άμα. μιναριζα το ίδιο θα έλεγα ότι δεν παίζει ρόλο, έτυχε, κοκ.  

• Like 1

2 ώρες πριν, Havik είπε

Αν είχα mining κάρτες να ξεφορτωθώ και εγώ θα έλεγα ότι με το μιναρισμα δεν παθαίνουν τίποτα, και είναι υπερβολές κτλ κτλ.

Οπότε αντίστοιχα - αν είχες gaming κάρτες να ξεφορτωθείς θα έλεγες ότι με το μιναρισμα χαλάνε.

Άρα να φανταστώ, όσοι λένε μην πάρετε κάρτες που έκαναν mining θέλουν να πουλήσουν τις gaming κάρτες τους ;) 

5 λεπτά πριν, Herald είπε

Οπότε αντίστοιχα - αν είχες gaming κάρτες να ξεφορτωθείς θα έλεγες ότι με το μιναρισμα χαλάνε.

Άρα να φανταστώ, όσοι λένε μην πάρετε κάρτες που έκαναν mining θέλουν να πουλήσουν τις gaming κάρτες τους ;) 

άρα να φανταστώ εσύ προτιμάς να πάρεις ένα αυτοκίνητο που έχει κάνει 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα παρα ένα που έχει κάνει 10 χιλιάδες...αυτό που πάτε να κάνετε το άσπρο μαύρο πάντως :P

1 λεπτό πριν, Tambas91 είπε

άρα να φανταστώ εσύ προτιμάς να πάρεις ένα αυτοκίνητο που έχει κάνει 1 εκατομμύριο χιλιόμετρα παρα ένα που έχει κάνει 10 χιλιάδες...αυτό που πάτε να κάνετε το άσπρο μαύρο πάντως :P

Εγώ δεν υποστηρίζω κάτι, απλά ακολουθώ το επιχείρημα του παιδιού στο logical conclusion. 

Αν είχα να διαλέξω αυτοκίνητο, θα έπαιρνα αυτό που πήγαινε μόνιμα με 50 χλμ / ώρα σε ευθεία δρόμο 24/7, και όχι αυτό που ανέβαινε μια ανηφορά 90 μοιρών με τέρμα γκάζι για 1 ώρα την μέρα κάθε μέρα. 

28 λεπτά πριν, narta είπε

Και εγώ άμα. μιναριζα το ίδιο θα έλεγα ότι δεν παίζει ρόλο, έτυχε, κοκ.  

Δεν θελω να το μαθεις απο εμενα, αλλα Κινα μερια παιζει πολυ μαιμου προιον. 

1 ώρα πριν, volman είπε

Μην ξεχνάς ότι οι μνήμες δουλεύουν στο φουλ.

Έχω ακούσει περιπτώσεις ότι μετά από λίγο καιρό χάνουν την ταχύτητά τους λόγω υπερθέρμανσης.

Μιλάω για την 30x γενιά.

Δεν αναφέρομαι στις μτχ κάρτες από mining αλλά γενικά σε ότι γράφεται περί αγγελιών και μτχ κάθε φορά πριν σκάσει η νέα γενιά καρτών.

Δεν είναι μονο οι miners ή αυτοί που προσπαθούν να πουλήσουν οσο οσο(ακριβότερα)πριν βγούν οι καινούργιες. Είναι και αυτοί που περιμένουν να αγοράσουν τσάμπα κάρτες με τις απαιτήσεις που έχουν.

ΓΙα παράδειγμα ορισμένοι από εδώ μέσα, gtx 970/980 με τίποτα 10-20ευρώ θα την αγόραζαν με αυτά που γράφουν.

• Like 1

image.png.25f4bbb216a693825e0381f9aee78dc4.png
Πήρα τα δεδομένα απο το Hardware Unboxed, 6 Game Average Medium Settings . Εδώ θέλουμε χαμηλό Cost/Frame. Τι λέτε;
Μου κάνει εντύπωση η θέση της 3060Ti...
Αυτά τα δεδομένα από TechPowerUp:
image.png.7d2f2eb31a6b53d780dd7f61b7007da7.png
Τα 6 παιχνίδια είναι:
Red Dead Redemption 2
Rainbow 6 Siege
Far Cry 6
Hitman 3
Dying light 2
Shadow of the Tomb Raider (High Preset)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...