Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, Aris-leme είπε

@_Theo_

Από γαλλικό αμαζον τη 6600χτ(το είχε βάλει ο KapaEpsilon πριν λιγα ποστ) την είχε 389 με τα μεταφορικά μέσα και είναι ανώτερη κάρτα.

η 6600 παίζει στα 330 περίπου και Ελλάδα που και αυτή είναι ποιο πάνω σε επιδόσεις αλλά όχι τόσο πολύ από τη 2060. 

Το DLSS σ αυτό το επίπεδο επιδόσεων δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο, βέβαια υπάρχει και το φσρ 2.0 που είναι στα ίδια επίπεδα και είναι για όλες τις κάρτες.

Δε λέω ότι η 2060 είναι κακή επιλογή απλά άποψη μου ότι αν ήταν στα 280 κάτι ναι εκεί είναι καλή τιμή. 

Προσωπικά, από εξωτερικό δεν αγοράζω, μόνο από Ελλάδα και από γνωστά καταστήματα. Κάτι σκρουτζομάγαζα που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους και έχουν και το θράσος να ζητάνε προπληρωμή με αφήνουν αδιάφορο. 

Τώρα, εξαρτάται για τι την προορίζει ο καθένας. Στα των επιδόσεων η RX 6600 είναι καλύτερη, αλλά όπως είπα αυτό το +8% δεν με έκανε να την προτιμήσω. 

Το πρόβλημα είναι ότι αν αγοράσεις nVidia έχεις επιλογή και για FSR αλλά και για DLSS, ενώ με AMD μόνο το FSR. Αυτά συν η χειρότερη απόδοση στο RT κάνουν την RTX 2060 προτιμητέα (για εμένα). Αλλά όπως είπα εξαρτάται τις ανάγκες του καθενός. 

Π.χ. έχω αρχίσει και παίζω BF 2042 που υποστηρίζει DLSS και δεν υπάρχει κάποια αναφορά για υποστήριξη του FSR στο μέλλον, γιατί να αγοράσω την RX 6600 με την οποία θα έχω χειρότερες επιδόσεις. Τώρα βάζω DLSS Quality και καθάρισα. 😉

Επεξ/σία από _Theo_
  • Like 1
  • Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Προσωπικά, από εξωτερικό δεν αγοράζω, μόνο από Ελλάδα και από γνωστά καταστήματα. Κάτι σκρουτζομάγαζα που δεν τα ξέρει ούτε η μάνα τους και έχουν και το θράσος να ζητάνε προπληρωμή με αφήνουν αδιάφορο. 

Τώρα, εξαρτάται για τι την προορίζει ο καθένας. Στα των επιδόσεων η RX 6600 είναι καλύτερη, αλλά όπως είπα αυτό το +8% δεν με έκανε να την προτιμήσω. 

Το πρόβλημα είναι ότι αν αγοράσεις nVidia έχεις επιλογή και για FSR αλλά και για DLSS, ενώ με AMD μόνο το FSR. Αυτά συν η χειρότερη απόδοση στο RT κάνουν την RTX 2060 προτιμητέα (για εμένα). Αλλά όπως είπα εξαρτάται τις ανάγκες του καθενός. 

Π.χ. έχω αρχίσει και παίζω BF 2042 που υποστηρίζει DLSS και δεν υπάρχει κάποια αναφορά για υποστήριξη του FSR στο μέλλον, γιατί να αγοράσω την RX 6600 με την οποία θα έχω χειρότερες επιδόσεις. Τώρα βάζω DLSS Quality και καθάρισα. 😉

Με το που ανοίξεις RT σε 2060 (αν δε μιλάμε μόνο για μερικά reflections/shadows) θα σέρνεται το σύμπαν my dude ανεξαρτήτου DLSS προφίλ. Πλην DLSS υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί λόγοι να προτιμήσει κάποιος nvidia imo. Cuda, σωστό Opengl support (και κατ'επέκταση emulators που δεν έχουν vulkan), nvenc κλπ κλπ.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Ακόμα και σε παιχνίδι που είναι καθαρά φιλικό προς τις NVIDIA όπως το CB77 (v1.5) η 6600 + FSR είναι ταχύτερη από την 2060 Super + DLSS. Σε σχέση με την απλή 2060 είναι ακόμα ταχύτερη και επιπλέον με αρκετά μικρότερη κατανάλωση.

Όσο για το RT, δεν είναι σε όλα τα παιχνίδια ταχύτερη η 2060.

Αν συνοψίσουμε, η 6600 είναι ταχύτερη, φτηνότερη, με μικρότερη κατανάλωση και ίδιο RT ανάλογα το παιχνίδι.

CB-77-v1-5-1a.png

power-gaming.png

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ilos είπε

Με το που ανοίξεις RT σε 2060 (αν δε μιλάμε μόνο για μερικά reflections/shadows) θα σέρνεται το σύμπαν my dude ανεξαρτήτου DLSS προφίλ. Πλην DLSS υπάρχουν και άλλοι σημαντικοί λόγοι να προτιμήσει κάποιος nvidia imo. Cuda, σωστό Opengl support (και κατ'επέκταση emulators που δεν έχουν vulkan), nvenc κλπ κλπ.

Καλά ναι, δεν είπα να βάλεις full RT effects, τα βασικά μόνο. Αλλά ακόμα και έτσι η RX 6600 είναι πίσω. Δεν θα πας δηλαδή στο CP 2077 να βάλεις RT shadows στο max.😁

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Καλά ναι, δεν είπα να βάλεις full RT effects, τα βασικά μόνο. Αλλά ακόμα και έτσι η RX 6600 είναι πίσω. Δεν θα πας δηλαδή στο CP 2077 να βάλεις RT shadows στο max.😁

Ανάλογα το παιχνίδι,

https://www.techpowerup.com/review/msi-radeon-rx-6650-xt-gaming-x/33.html

deathloop-rt-1920-1080.png

doom-eternal-rt-1920-1080.png

f1-2021-rt-1920-1080.png

far-cry-6-rt-1920-1080.png

metro-exodus-rt-1920-1080.png

resident-evil-village-rt-1920-1080.png

watch-dogs-legion-rt-1920-1080.png

Επεξ/σία από Aten-Ra
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Ακόμα και σε παιχνίδι που είναι καθαρά φιλικό προς τις NVIDIA όπως το CB77 (v1.5) η 6600 + FSR είναι ταχύτερη από την 2060 Super + DLSS. Σε σχέση με την απλή 2060 είναι ακόμα ταχύτερη και επιπλέον με αρκετά μικρότερη κατανάλωση.

Αν συνοψίσουμε, η 6600 είναι ταχύτερη, φτηνότερη, με μικρότερη κατανάλωση και ίδιο RT ανάλογα το παιχνίδι.

CB-77-v1-5-1a.png

power-gaming.png

Το CP 2077 έχει FSR 1.0 αν δεν κάνω λάθος, το DLSS είναι κλάσεις ανώτερο.

3 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Στα γραφήματα έχει την παλιά έκδοση, η έκδοση με τα 12 GB είναι 5-6 καρέ ταχύτερη.

Δημοσ.

Πάντως αν ο άνθρωπος ήθελε απο το πλαίσιο και οχι Skroutz, δεν ειχε και πολλές αλλες επιλογές...Και η επιλογή καταστήματος είναι η αλήθεια αρκετά προσωπική επιλογή για διάφορους λόγους.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε

Πάντως αν ο άνθρωπος ήθελε απο το πλαίσιο και οχι Skroutz, δεν ειχε και πολλές αλλες επιλογές...Και η επιλογή καταστήματος είναι η αλήθεια αρκετά προσωπική επιλογή για διάφορους λόγους.

Καλά όχι από Πλαίσιο ντε και καλά. Αρκεί να είναι γνωστό και να έχει κάποια φήμη πχ You.gr, e-shop.gr, Msystems κλπ. Κάτι άκυρα και άγνωστα σκρουτζομάγαζα ξέρω γω δεν είναι καν σημείο αναφοράς.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

CB-77-v1-5-1a.png

power-gaming.png

Φιλικοτερο το cp για τις nvidia? Χμμμ.. 

• Super Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, kkatzos said:

Υπάρχει εδώ και καμιά εβδομάδα και αυτή κάνα 20άρικο πιο φτηνά. Είναι η ίδια σε non-OC έκδοση.

Αλλά μιλάμε για τις χείριστες υλοποιήσεις. Άχρηστα thermal pads για τη GDDR6X, η οποία τώρα το καλοκαίρι θα χτυπάει 100C (σε gaming) και με κακό airflow μπορεί να υπάρχει και throttling.

Δυστυχώς οι ικανοποιητικές υλοποιήσεις μένουν πάνω από 950 και οι καλές πάνω από 1000άρικο.

Κι Αύγουστο κιόλας, damn :(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Thresh είπε

Κι Αύγουστο κιόλας, damn :(

Newegg είχε 798 δολάρια την gigabyte 3080 gaming oc ,δεν ξέρω ακριβώς πόσο έβγαινε με τα μεταφορικά πάντως καλύτερη από αυτήν που ανέφερες.

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ.
9 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Υπάρχει RX 6600 XT στα 380 και δεν την έχω δει;; 

Αν δεν κάνω λάθος +10% είναι η RX 6600 συν το DLSS που δεν έχει. 

edit: Λάθος, 8% παραπάνω...

Relative Performance 1920x1080

Τα ίδια λέμε,παιρνεις κάρτα 10% γρηγορότερη +το fsr +πιο φθηνή +με μικρότερη κατανάλωση. 

Επιλογές είναι αυτά βέβαια... 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, bonorov είπε

Τα ίδια λέμε,παιρνεις κάρτα 10% γρηγορότερη +το fsr +πιο φθηνή +με μικρότερη κατανάλωση. 

Επιλογές είναι αυτά βέβαια... 

Βασικά δεν λέμε τα ίδια, κάρτα 8% γρηγορότερη, ίδιας αξίας (αν αγοράσεις από γνωστά καταστήματα), χωρίς DLSS, χειρότερο RT και η κατανάλωση δεν με ενδιαφέρει. 

Πολύ το αναλύσαμε, πάμε παρακάτω...

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, _Theo_ είπε

Βασικά δεν λέμε τα ίδια, κάρτα 8% γρηγορότερη, ίδιας αξίας (αν αγοράσεις από γνωστά καταστήματα), χωρίς DLSS, χειρότερο RT και η κατανάλωση δεν με ενδιαφέρει. 

Πολύ το αναλύσαμε, πάμε παρακάτω...

Βασικά όταν θα γράφεις μία ανακρίβεια θα πρέπει να ακους και τον αντίλογο οπότε δεν παμε παρακατω. 

1ον είναι όσο καλύτερη είναι η 2070 από την 2060,που η 2070 είναι το από πανω tier από την 2060.

2ον το multicopter που είναι γνωστό και πολυ καλο κατάστημα την έχει στα 350 όποτε είναι φθηνότερη και δεν είναι ίδια η τιμή όπως λες. 

3ον τώρα με το fsr2.0 κλαιν το dlss. 

4ον ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ RT.Έχεις γραφήματα παραπανω να δεις. 

5ον σε νοιάζει δεν σε νοιάζει,το ότι έχει καλυτερες καταναλώσεις,την κάνει καλυτερη κάρτα σε σχέση με την 2060 στο θέμα κατανάλωσης. 

Έκανες μία λάθος επιλογη,μην προσπαθεις να κάνεις το άσπρο μαύρο απαντώντας σε όλους που σου λένε για την λάθος επιλογή σου και πετωντας ανακρίβειες... 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω λεω οτι για τα καταστηματα που επιλεγει ο φιλος και για το ποσο που διαθετει μια χαρα επιλογη ( για να μην πω την καλυτερη)  εκανε και καλοριζικη και καλοδουλευτη. 

+ ετοιμοπαραδοτη ( και ας ειμαι και ευχαριστημενος προσωπικα απο multicopter)

Αποψεις...🙃

2 ώρες πριν, bonorov είπε

Βασικά όταν θα γράφεις μία ανακρίβεια θα πρέπει να ακους και τον αντίλογο οπότε δεν παμε παρακατω. 

1ον είναι όσο καλύτερη είναι η 2070 από την 2060,που η 2070 είναι το από πανω tier από την 2060.

2ον το multicopter που είναι γνωστό και πολυ καλο κατάστημα την έχει στα 350 όποτε είναι φθηνότερη και δεν είναι ίδια η τιμή όπως λες. 

3ον τώρα με το fsr2.0 κλαιν το dlss. 

4ον ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ RT.Έχεις γραφήματα παραπανω να δεις. 

5ον σε νοιάζει δεν σε νοιάζει,το ότι έχει καλυτερες καταναλώσεις,την κάνει καλυτερη κάρτα σε σχέση με την 2060 στο θέμα κατανάλωσης. 

Έκανες μία λάθος επιλογη,μην προσπαθεις να κάνεις το άσπρο μαύρο απαντώντας σε όλους που σου λένε για την λάθος επιλογή σου και πετωντας ανακρίβειες... 

Επεξ/σία από scorpion8283
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...