Προς το περιεχόμενο

πτωση τιμων σε GPUs ;

μαστερ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφοβα ολες οι 6600 Xt (εκτός απο κάτι Biostar κ.λ.π.)

Ειδικά Xfx ειναι παραδόξως στην foul value κατηγορία, γιατί είναι εξαιρετικες (και πανεμορφες στα δικά μου μάτια)

Στα 380 κατι €  απλά δεν είναι τραγική η τιμή οπως πριν...

Αν δεν υπάρχει ηδη (βαριέμαι να κοιτάξω ) θεωρώ θα βγει και η αντίστοιχη 6700 xt κάτω απο 500

Επίσης: RX 6800 XT 779,00  Ευρώπη (οχι για αγορά απο εκεί, σαν ένδειξη το βάζω)

https://www.mindfactory.de/product_info.php/16GB-Powercolor-Radeon-RX-6800-XT-Red-Dragon-DDR6--Retail-_1391874.html

Αυτή την τιμή απο Ελλάδα ή Amazon την συζήταγα πολύ σοβαρά...(οχι σαν ευκαιρία, αλλά σαν πιθανότητα)

Επεξ/σία από scorpion8283
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

4 ώρες πριν, Aris-leme είπε

Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω, πως μια κάρτα γραφικών μπορεί να είναι συλλεκτική αφού δεν μπορεί να σου προσφέρει αυτό που πρέπει δεν είναι αμάξι να ανεβαίνει η αξία. Όταν μια 6600 που είναι καλύτερη κάρτα παίζει στα 300-350 καινούργια και  η 1080 εδώ μέσα είναι στα 300+, που έχει και μια άλφα ηλικία δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να την αγοράσει κάποιος. 

Και εγώ βλέποντας ότι πουλάνε μεταχειρισμένες κάρτες σε τιμές καινούργιας και ποιο πάνω πήρα 6600 στα 300 από αμαζον με μία έκπτωσή που είχα. Ήθελα καλύτερη κάρτα αλλά δεν έχει λογική να πας παραπάνω με τις σημερινές τιμές ακόμη και αν έπεσαν.

οι καρτες 6600 στα 300ευρω ειναι πολυ νεο φρουτο, παλια ηθελες 500,600 ευρω χαλαρα για τετοιες επιδοσεις κ ηταν για πολυ λιγους.

τωρα η 6600 ετοιμοπαραδοτη στα 300κατι αλλαξε εντελως το σκηνικο

300 ευρω πουλαγαν την 1650 την 4αρα κ μερικοι την τσιμπαγαν πληρης!

26 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε

οι καρτες 6600 στα 300ευρω ειναι πολυ νεο φρουτο, παλια ηθελες 500,600 ευρω χαλαρα για τετοιες επιδοσεις κ ηταν για πολυ λιγους.

Ωραία καρτα η RX 6600 αλλά εντάξει μην τρελαινόμαστε και ολας, τόσο ίσως και χαμηλότερα έπρεπε να πουλιέται, μια entry καρτα είναι 128bit στα 100 κατι watt.

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βλέπω μια κινητικότητα Ευρώπη Αμερική στις τιμές της AMD αυτή την εβδομάδα λιγο εξω απο το συνηθισμένο...

Ρε μπας κι εχουμε καμια ανακοίνωση Event με το Lisaκι μέχρι τέλος του μήνα...? (και το event τυπου Ιούλιο...)🤔

Επεξ/σία από scorpion8283
  • Like 1

43 λεπτά πριν, Stefanos683 είπε

300 ευρω πουλαγαν την 1650

υπαρχει διαφορά....την ειχαν απλα στην αγγελια και δεν εφευγε ποτε

και την ειχαν 300 ευρω και την διναν την ιδια ωρα

300 ευρω για 1650...ουτε σε zombie apocalypse θα πουλουσε

5 ώρες πριν, Stefanos683 είπε

Αυτή η λογική κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Ναι μεν οι κάρτες στοιχίζουν περισσότερο από πλευράς BOM και process node σε σχέση με παλιότερα, αλλά να σου δώσω και εγώ μια gtx 1030 στα 300 με την ίδια λογική αφού η 8800 gtx είχε παρόμοιες επιδόσεις με τα διπλά λεφτά.

Ο μόνος λόγος που έχουν τόσο αυξημένο msrp και μας φαίνονται τώρα ευκαιρία που πουλιούνται τώρα εκεί στο EOL τους σχεδόν είναι το mining και το ζόρι από πλευράς TSMC να καλύψει την ζήτηση σε ημιαγωγούς γενικότερα. Τίποτα παρακάτω - τίποτα παραπάνω. Υπό ΚΣ αυτές οι κάρτες είναι για 200-250 ευρώ.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάπως καλές τιμές σε RTX 2060 12 GB στο Πλαίσιο. Μιας και δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός και ήθελα κάρτα άμεσα πήρα την Zotac και είναι αρκετά ποιοτική. Επίσης υπάρχει GTX 1660 Super στα 300 €.

rtx2060.jpg

Επεξ/σία από _Theo_

Χωρίς να θέλω να προσβάλω αλλά για ποιο λόγο να πάρεις 2060 όταν στην ίδια τιμή παίρνεις 6600χτ και στην τιμή της 1660 6600?? Μιλάμε για μέρα με τη νύχτα επιδόσεις και το λέω εγώ που από 1992 μέχρι σήμερα είμαι σε nvidia.

• Like 5

6 ώρες πριν, _Theo_ είπε

Κάπως καλές τιμές σε RTX 2060 12 GB στο Πλαίσιο. Μιας και δεν είμαι ιδιαίτερα απαιτητικός και ήθελα κάρτα άμεσα πήρα την Zotac και είναι αρκετά ποιοτική. Επίσης υπάρχει GTX 1660 Super στα 300 €.

rtx2060.jpg

Μετά λεφτά της zotac έπαιρνες 6600 που είναι στα επίπεδα 2070,3060 και σου έμεναν και ρεστα κανα 30αρι ευρώ. 

Εκτός αν ήθελες κάρτα μόνο από το πλαισιο λόγω δόσεων. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Aris-leme είπε

Χωρίς να θέλω να προσβάλω αλλά για ποιο λόγο να πάρεις 2060 όταν στην ίδια τιμή παίρνεις 6600χτ και στην τιμή της 1660 6600?? Μιλάμε για μέρα με τη νύχτα επιδόσεις και το λέω εγώ που από 1992 μέχρι σήμερα είμαι σε nvidia.

Υπάρχει RX 6600 XT στα 380 και δεν την έχω δει;; 

1 ώρα πριν, bonorov είπε

Μετά λεφτά της zotac έπαιρνες 6600 που είναι στα επίπεδα 2070,3060 και σου έμεναν και ρεστα κανα 30αρι ευρώ. 

Εκτός αν ήθελες κάρτα μόνο από το πλαισιο λόγω δόσεων. 

Αν δεν κάνω λάθος +10% είναι η RX 6600 συν το DLSS που δεν έχει. 

edit: Λάθος, 8% παραπάνω...

Relative Performance 1920x1080

Επεξ/σία από _Theo_

8 ώρες πριν, Thresh είπε

ZOTAC Gaming GEFORCE RTX 3080 Trinity OC LHR, Grey : Zotac: Amazon.es: Computers

Αν θέλει κάποιος 3080, στα 879 από Amazon.es

Υπάρχει εδώ και καμιά εβδομάδα και αυτή κάνα 20άρικο πιο φτηνά. Είναι η ίδια σε non-OC έκδοση.

Αλλά μιλάμε για τις χείριστες υλοποιήσεις. Άχρηστα thermal pads για τη GDDR6X, η οποία τώρα το καλοκαίρι θα χτυπάει 100C (σε gaming) και με κακό airflow μπορεί να υπάρχει και throttling.

Δυστυχώς οι ικανοποιητικές υλοποιήσεις μένουν πάνω από 950 και οι καλές πάνω από 1000άρικο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε τέτοιες τιμές για τέτοια προϊόντα, αν η τιμή είναι ακόμη και 50~€ παραπάνω σε σχέση με αγορά από Ελλάδα τότε καλύτερα Αμαζον.

Επεξ/σία από 7nisiotis

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@_Theo_

Από γαλλικό αμαζον τη 6600χτ(το είχε βάλει ο KapaEpsilon πριν λιγα ποστ) την είχε 389 με τα μεταφορικά μέσα και είναι ανώτερη κάρτα.

η 6600 παίζει στα 330 περίπου και Ελλάδα που και αυτή είναι ποιο πάνω σε επιδόσεις αλλά όχι τόσο πολύ από τη 2060. 

Το DLSS σ αυτό το επίπεδο επιδόσεων δεν παίζει και τόσο μεγάλο ρόλο, βέβαια υπάρχει και το φσρ 2.0 που είναι στα ίδια επίπεδα και είναι για όλες τις κάρτες.

Δε λέω ότι η 2060 είναι κακή επιλογή απλά άποψη μου ότι αν ήταν στα 280 κάτι ναι εκεί είναι καλή τιμή. 

Επεξ/σία από Aris-leme

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...