Προς το περιεχόμενο

πτωση τιμων σε GPUs ;

μαστερ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

10 λεπτά πριν, Apollon98 είπε

Το ελάχιστο για να παίζουμε τωρινούς και μελλοντικούς τίτλους "ικανοποιητικά". 
Πρακτικά, αν σου έπαιρνε 4 μήνες να μαζέψεις για μια 6600xt γτ να μην κανεις οικονομία 8 μήνες να πάρεις μια 3080; 
Ίσως είναι overkill τώρα , αλλά στο μέλλον αποδειχθεί καλή επένδυση ; Γιατί όμως ακόμη και αυτό μου ακούγεται λάθος... ;

😁Σωστά σου ακούγεται λάθος.

Το θέμα δεν είναι ποσά μπορεί να δώσει κάποιος. Αν κάποιος κάνει οικονομία ή στερηθεί αλλά πράγματα, η κάνει αποταμιεύσεις ή αν έχει καλό εισόδημα μπορεί να πάρει ότι θέλει. 
Αλλα να παίζεις παιχνίδια έχει το όριο του στο ποσά χρήματα θα δώσεις. Μπορώ να δώσω σήμερα 1.000 € αλλά θα νιώθω ότι έκανα μλκια και πέταξα χρήματα , ποσό μάλλον απο τη στιγμή που και οι ίδιες εταιρείες είχαν προσδιορίσει την αξία του (με σκοπό το μέγιστο κέρδος πάντα)προ ειδικών συνθηκών στα 700, 500, 300, 200 κ.ο.κ.

Εξαλλου και οι εταιρείες τα segments δεν τα υπολογίζουν μόνο με βάση τις απόλυτες επιδόσεις και το κόστος, αλλά και με βάση την οικονομικη δυνατότητα - διάθεση των αγοραστών.

Σου λέει είναι αυτοί που μπορούν-θέλουν να δώσουν 100, 200, 400, 600, ευρώ, και όσο ανεβαίνει η τιμή τόσο λιγότεροι είναι οι πιθανοί πελάτες.

Οποτε θα βάλουν προϊόντα στις αντίστοιχες κατηγορίες και όπου σε πιάσουν.

Αν θεωρήσουν ότι όλος ο κόσμος έχει πραγματική ανάγκη να στερηθεί ένα σωρό πράγματα  και να δώσει 1.000ρικα, δε θα μας λυπηθούν.
Ομως η πραγματικότητα δεν είναι αυτή (thank god).

Για αυτό δεν αποδέχομαι τις σημερινές τιμές και ούτε τις θεωρώ φυσιολογικές, και βέβαια πιστεύω ότι το η ισορροπία θα έρθει το επόμενο διάστημα.

Αυτη τη στιγμή είναι όπου σε πιάσουν. Όσο δεν σε (στον😏) πιάνουν, πέφτουν κι άλλο οι τιμές γιατί υπάρχει έτσι κι αλλιώς πολύ μεγάλο περιθεριο κέρδους.

Προτείνω να ψωνίσετε -για λίγο ακόμα - όσοι έχετε αναγκη επειδή έχετε ξεμείνει, και όχι επειδή πρέπει να καταπιούμε ότι αυτό είναι το νέο «στάνταρ»…

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Οποιος  θέλει να πάρει κάρτα, ας πάρει τώρα να ξεμπερδεύει, αν η τιμή που την βρισκει δεν είναι πολύ κακή(και εννοείται όποιος θέλει ας περιμένει).

Αυτό το μόνιμο περίμενε έχει κάψει πολύ κόσμο ιντερνετικά τα τελευταία χρόνια.

Ετσι περίμεναν πολλοί και την θαυματουργή 3060 πίσω στο 2020, για να ανακοινωθεί τελικά το 2021 με κουκουρούκου διαθεσιμότητα.

Μεγάλες εταιρείες του χώρου βλέπε Toshiba, μιλάνε για έλλειψη σε τσιπ που θα μπει και στο 2023 λόγω και του πολέμου.

Κάποιοι όμως ονειρεύονται ότι το Φθινόπωρο θα βρούν 4060 ξέρω γω στα 350-400ευρώ με επιδόσεις 3080/3090 ή δεν ξέρω και εγώ τι.

Καλά θα πάει και αυτό.

• Like 3

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Κάποιοι όμως ονειρεύονται ότι το Φθινόπωρο θα βρούν 4060 ξέρω γω στα 350-400ευρώ με επιδόσεις 3080/3090 ή δεν ξέρω και εγώ τι.

τα τελευταια χρονια ακριβως αυτο συμβαινει εδω σε αρκετα σχολια, ρωταει καποιος να παρω τωρα καρτα, και του απαντανε, εισαι τρελος? βγαινει η ταδε καρτα με διπλασιες επιδοσεις στην ιδια τιμη. στο τελος ο αλλος καταληγει να μεινει χωρις καρτα γιατι ειναι μια ζωη στο περιμενε

Επεξ/σία από crsweber

7 ώρες πριν, Fulgore είπε

Οποιος  θέλει να πάρει κάρτα, ας πάρει τώρα να ξεμπερδεύει, αν η τιμή που την βρισκει δεν είναι πολύ κακή(και εννοείται όποιος θέλει ας περιμένει).

Αυτό το μόνιμο περίμενε έχει κάψει πολύ κόσμο ιντερνετικά τα τελευταία χρόνια.

Ετσι περίμεναν πολλοί και την θαυματουργή 3060 πίσω στο 2020, για να ανακοινωθεί τελικά το 2021 με κουκουρούκου διαθεσιμότητα.

Μεγάλες εταιρείες του χώρου βλέπε Toshiba, μιλάνε για έλλειψη σε τσιπ που θα μπει και στο 2023 λόγω και του πολέμου.

Καλά θα πάει και αυτό.

Όταν θα έρθει η 4060 με επιδόσεις λίγο πανω απο 3070 στα +600€ μετά θα πρεπει να περιμενουμε την 5060 που θα είναι αυτή τελικά που θα κάνει την επανάσταση στις τιμές. 

14 λεπτά πριν, bonorov είπε

Όταν θα έρθει η 4060 με επιδόσεις λίγο πανω απο 3070 στα +600€ μετά θα πρεπει να περιμενουμε την 5060 που θα είναι αυτή τελικά που θα κάνει την επανάσταση στις τιμές. 

Και γιατι να μη περιμενουμε την 6060 που θα βγει αμεσως μετα ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η λογική και το επιχείρημα, είναι ότι αν είσαι κοντά στο release μια νέας γενιάς, περιμένεις να δεις και την επόμενη γενιά, εκτός και αν είσαι επαγγελματίας (που δεν έχεις άλλο μηχάνημα να δουλέψεις)

Ίσως πάρεις την νέα, αν είναι σε σωστή τιμή, ίσως πάρεις την παλιότερη φθηνότερα.

Πόσο μάλλον τώρα όπου οι τιμές είναι ανεβασμένες.

Το πόσους μήνες είναι το κοντά, έχει να κάνει και με την υπομονή που έχει κάποιος. Σίγουρα είναι μικρότερο από το μισό των κάθε release (νομίζω κάθε 2 χρόνια για τις κάρτες γραφικών, παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος), ενώ αν εχει εφηβική υπομονή θα πάει να αγοράσει με τη γέννηση της επιθυμίας.

Τα παραπάνω σχόλια, γιατί να μην περιμένει κάποιος την 5060, 6070 κτλ δεν τοποθετούνται με επιχειρήματα αλλά με ειρωνική διάθεση χωρίς λόγο. Καθώς κανείς δεν εξαναγκάζει κάποιον να περιμένει ή να αγοράσει άμεσα.

Επεξ/σία από prefuse

44 λεπτά πριν, prefuse είπε

Η λογική και το επιχείρημα, είναι ότι αν είσαι κοντά στο release μια νέας γενιάς, περιμένεις να δεις και την επόμενη γενιά, εκτός και αν είσαι επαγγελματίας (που δεν έχεις άλλο μηχάνημα να δουλέψεις)

Ίσως πάρεις την νέα, αν είναι σε σωστή τιμή, ίσως πάρεις την παλιότερη φθηνότερα.

Πόσο μάλλον τώρα όπου οι τιμές δεν είναι ανεβασμένες.

Το πόσους μήνες είναι το κοντά, έχει να κάνει και με την υπομονή που έχει κάποιος. Σίγουρα είναι μικρότερο από το μισό των κάθε release (νομίζω κάθε 2 χρόνια για τις κάρτες γραφικών, παρακαλώ διορθώστε με αν κάνω λάθος), ενώ αν εχει εφηβική υπομονή θα πάει να αγοράσει με τη γέννηση της επιθυμίας.

Τα παραπάνω σχόλια, γιατί να μην περιμένει κάποιος την 5060, 6070 κτλ δεν τοποθετούνται με επιχειρήματα αλλά με ειρωνική διάθεση χωρίς λόγο. Καθώς κανείς δεν εξαναγκάζει κάποιον να περιμένει ή να αγοράσει άμεσα.

Τα παραπάνω σχόλια για την 5060,6060 κτλ είναι στο πλαισιο του χιουμορ,μην τα εκλαμβάνεις ειρωνικά. 

Το επιχείρημα να μην περιμενει κάποιος είναι ότι η αγορά έχει τα μαυρα της τα χαλιά και δεν έχει νόημα να περιμένει κάποιος χωρίς καν να ξέρουμε release date για τις κάρτες,τιμές και διαθεσιμότητα(η οποία θα επηρεάσει και τις τιμές των τωρινών καρτών)η οποία θα είναι ανύπαρκτη αν οι καινούργιες κάρτες αποδειχθούν πολυ καλές στο mining. 

Γενικά αγοράζεις ο,τι καλυτερο μπορείς σήμερα γιατί είναι τόσες πολλες οι μεταβλητές που τίποτα δεν είναι σίγουρο. 

• Like 1

2 ώρες πριν, prefuse είπε

Μόνο που δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα...

Για παράδειγμα, γνωρίζεις 100% εαν οι φθηνότερες 4050 και4060 ανακοινωθούν φέτος? Οι φθηνότερες σειρές συνήθως ανακοινώνονται μισό χρόνο περίπου αργότερα από τις υπόλοιπες.

Γνωρίζεις 100% εαν και στο release της νέας γενιάς όποτε αυτό γίνει, δεν έχουμε θέματα διαθεσιμότητας, όπως εξακολουθούν να υπάρχουν στις τωρινές κάρτες?

Τέλος, πολλοί κάνουν το λάθος να μιλάμε μόνιμα με τιμές Msrp, λές και όλοι μόνο τις φθηνότερες υλοποιήσεις κοιτάζουν.

Και ειδικά στα ακριβότερα μοντέλα, συνήθως οι καλύτερες υλοποιήσεις πήγαιναν 150+ευρώ ακριβότερα.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα ανακοινωθούν οι νέες κάρτες.

Δεν είναι να πεις ότι έχει βγάλει ανακοίνωση η nvidia/amd ότι το καλοκαίρι(σε ξέρω γω 1μήνα ή τον Αύγουστο πχ) ανακοινώνουν τις νέες κάρτες,και άρα ξέρουμε ποτε περίπου θα ανακοινωθούν/κυκλοφορήσουν.

Οποιος θέλει να περιμένει, ας περιμένει, αλλά και όποιος θέλει ας αγοράσει.

Σωστα ειναι ολα αυτα, 

Δλδ, ποσο να περιμενεις πια για νεες σειρες? Φαυλος κυκλος. Παντα ισχυε.

Ξερεις τι θα βγει καινουριο και ποσο? Οχι.

Εχει ξεμεινει καποιος και χρειαζεται καρτα? Δεν το συζηταμε. 

Αλλα...σαν γενικοτερη λογικη, θα λεγαμε πριν 3 μολις μηνες οτι αξιζει να αγορασει καποιος? Σιγουρα οχι, γιατι οι τιμες ηταν πολυ ψηλα για την αξια των καρτων και οντως οι τιμες κατεβηκαν αρκετα. 

Οποτε ειναι  οι τιμες σε σωστα επιπεδα σημερα αναλογικα με τιμη αποδοση?? Οχι βεβαια! Πεσανε αλλα οχι ακομα σε λογικα επιπεδα. Απλα ο "φοβος" και ο πανικος που προκληθηκε (πρωτοφανως!) την προηγουμενη περιοδο, κανουν τις σημερινες τιμες να φαινονται καλες.

Εμεις εδω θα πρεπει να τονισουμε οτι α) η πτωση συνεχιζεται και β) οτι οι τιμες δεν ειναι καλες.

Οτι αν καποιος εχει αναγκη να ψωνισει να το κανει, ισχυε και πριν 3 μηνες, ισχυει και τωρα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Μόνο που δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα...

Για παράδειγμα, γνωρίζεις 100% εαν οι φθηνότερες 4050 και4060 ανακοινωθούν φέτος? Οι φθηνότερες σειρές συνήθως ανακοινώνονται μισό χρόνο περίπου αργότερα από τις υπόλοιπες.

Γνωρίζεις 100% εαν και στο release της νέας γενιάς όποτε αυτό γίνει, δεν έχουμε θέματα διαθεσιμότητας, όπως εξακολουθούν να υπάρχουν στις τωρινές κάρτες?

Τέλος, πολλοί κάνουν το λάθος να μιλάμε μόνιμα με τιμές Msrp, λές και όλοι μόνο τις φθηνότερες υλοποιήσεις κοιτάζουν.

Και ειδικά στα ακριβότερα μοντέλα, συνήθως οι καλύτερες υλοποιήσεις πήγαιναν 150+ευρώ ακριβότερα.

Ακόμα δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα ανακοινωθούν οι νέες κάρτες.

Δεν είναι να πεις ότι έχει βγάλει ανακοίνωση η nvidia/amd ότι το καλοκαίρι(σε ξέρω γω 1μήνα ή τον Αύγουστο πχ) ανακοινώνουν τις νέες κάρτες,και άρα ξέρουμε ποτε περίπου θα ανακοινωθούν/κυκλοφορήσουν.

Οποιος θέλει να περιμένει, ας περιμένει, αλλά και όποιος θέλει ας αγοράσει.

Μα γιαυτό ακριβώς περιμένεις, να δεις αν θα ειναι φθηνότερες ή καλυτερες στα ίδια λεφτά με τις προηγούμενες...

ποτέ δεν εισαι 100% για τίποτα.

ποσοι σκεφτονται να αγοράσουν 3090/3080 και πόσοι 3060/3070 (με MSRP τιμές);

οι περισσότεροι κοιτάζουν τις φθηνότερες υλοποιήσεις γιαυτο μιλάνε για αυτές.

ο καθένας κάνει οτι νομιζει, εξάλλου δεν ειναι βασική ανάγκη η κάρτα γραφικών

η προσωπική μου άποψη ειναι οτι δεν ειναι και η καλυτερη περίοδος για να αγοράσει καποιος τωρα το καλοκαίρι που θα λείπει διακοπές, ενω φθινόπωρο ανακοινώνονται οι καινούργιες. τωρα αν το gaming ειναι τόσο βασική ανάγκη για αυτόν, (που πάντα υπάρχει και η λυση της κονσόλας) ισως θα έπρεπε να ξανασκεφτεί τις ανάγκες του.

14 χρονος ανηψιός οπου η υπομονή σε αυτή την ηλικία ειναι σπάνια αρετή, συμφώνησε να περιμένει λίγους μήνες και ως τότε θα έχει μαζέψει και περισσότερα χρήματα για να πάρει κάτι καλυτερο ισως, ίσως και ακριβότερο.. (κανείς δεν γνωρίζει 100% τι θα γίνει) αλλα τουλάχιστον αποφάσισε με λογική και όχι με την εφηβική επιθυμία.

Επεξ/σία από prefuse

3A gaming "on the budget" παίρνεις ένα series s με gamepass και τέλος(είμαι pcakias).

Τώρα αν ο κόσμος περιμένει μια νεα "RX 580" του 2022 στα 200-250 ευρώ πιστεύω τζάμπα περιμένει...

Οι τιμές των  καρτων ίσως πέσουνε λίγο ακόμα αλλά νομίζω ότι από εδώ και περα μόνο προς τα πάνω θα πανε(νέες γενεές). Αυτό φανηκε και απο την AMD που εκανε ενα factory overclock με τις 6x7x κάρτες και ανέβασε ένα 100αρικο, προετοιμάζοντας τα νεα msrp.

Αν είχα ανάγκη απο καρτα θα αγόραζα τώρα, όχι ότι δεν θέλω μια απλα τα games που παίζω δεν δικαιολογούνε την αγορά της.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορείτε κάποιοι να καταλάβετε ορισμένοι ότι πολλοί θέλουν να πάρουν κάρτα απλά για να τους φύγει από την μέση επιτέλους όλο αυτό, ακριβώς επειδή έχουν σημαντικότερα πράγματα για να ασχοληθούν.

Και αν με το καλό βγουν οι κάρτες αργότερα, το σκέφτονται αργότερα αν θα αλλάξουν.

Φίλος μου πήρε πρόσφατα 3060 στα 430, γιατί απλά βαρέθηκε από πέρυσι να περιμένει για να του φύγει αυτό απο την μέση.

Αν η 4060 του χρόνου είναι σουπερ σε επιδόσεις και σε τιμές και θέλει, αλλάζει ή του χρόνου ή το 2024.

Αλλος πάλι πήρε την 6600 στα 330 και αργότερα όπως μου είπε, βλέπει τις νέες κάρτες αν και πότε αλλάξει.

Για κάρτες γραφικών μιλάμε, όχι για σπίτι που το αγοράζεις για δεκαετίες.

Τέλος ξεχνάτε το σημαντικότερο πράγμα ότι οι περισσότεροι δεν πληρώσουν μόνο για την νέα κάρτα, αλλά θα δώσουν και την δική τους,και άρα η αγορά θα τους βγεί προφανώς φθηνότερα.

Επεξ/σία από Fulgore

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Δεν μπορείτε κάποιοι να καταλάβετε ορισμένοι ότι πολλοί θέλουν να πάρουν κάρτα απλά για να τους φύγει από την μέση επιτέλους όλο αυτό, ακριβώς επειδή έχουν σημαντικότερα πράγματα για να ασχοληθούν.

Και αν με το καλό βγουν οι κάρτες αργότερα, το σκέφτονται αργότερα αν θα αλλάξουν.

Φίλος μου πήρε πρόσφατα 3060 στα 430, γιατί απλά βαρέθηκε από πέρυσι να περιμένει για να του φύγει αυτό απο την μέση.

Αν η 4060 του χρόνου είναι σουπερ σε επιδόσεις και σε τιμές και θέλει, αλλάζει ή του χρόνου ή το 2024.

Αλλος πάλι πήρε την 6600 στα 330 και αργότερα όπως μου είπε, βλέπει τις νέες κάρτες αν και πότε αλλάξει.

Για κάρτες γραφικών μιλάμε, όχι για σπίτι που το αγοράζεις για δεκαετίες.

Τέλος ξεχνάτε το σημαντικότερο πράγμα ότι οι περισσότεροι δεν πληρώσουν μόνο για την νέα κάρτα, αλλά θα δώσουν και την δική τους,και άρα η αγορά θα τους βγεί προφανώς φθηνότερα.

νομίζω οτι στους περισσότερους δεν τους περισσεύουν να αγοράζουν κάτι για να τους φύγει απλά απο την μεση.

καθως με τα λεφτά αυτά θα μπορούσαν να πάρουν κάτι άλλο πιο αναγκαίο για να τους φύγει απο την μέση, δεν νομίζω η μόνη ανάγκη αγορών να ηταν μια κάρτα γραφικων.

οι παραπάνω καλά έκαναν και αγορασαν οποτε και όσο ήθελαν, αλλα δεν ειναι όλοι έτσι, ευτυχώς ή δυστυχώς.

μάλλον προορίζονταν για μεγαλύτερη σειρά και συμβιβάστηκαν με μια μικρότερη, γιατι τόσο ηταν το budget που ήθελαν να δώσουν τη δεδομένη στιγμή και στο μέλλον οπως λές το ξαναβλέπουν, αρα μάλλον και σε αυτούς δεν τους περίσσευαν.

αν εχεις Χ€ και με αυτά προσπαθείς να καλυψεις όλες σου τις ανάγκες και καποιες απο τις επιθυμίες σου, τότε δεν τίθεται το επιχείρημα να φύγει κάτι απο τη μέση, καθως μπροστά μας θα έχουν κάτι άλλο που θα ειναι στη μέση.

Επεξ/σία από prefuse

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...