Arkin Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 10 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε Οχι ρε συυυυυ...κρατησου...μην γινεις τετοιος... 🤑😅 Τις κοιταω οοολεεεςς απο 6800XT και πανω.( ειδικα αυτα τα total black που ομως προσφατα ανακαλυψα οτι δεν χωρανε στο κουτι μου εκτος κι αν τις...ξυσω.) Τα φραγκα υπαρχουν και μαλιστα θα πληρωσω και ελαχιστα γιατι εδωσα την παλια, δεν θα πληρωσω Φ.π.α. και με εξτρα χορηγια σαν μπονους απο τη δουλεια γιατι θα περαστει στα εξοδα.... Κι ομως ρε φιλε...εχω σκαλωσει ασχημα και δεν ψηνομαι να τους δωσω το 1.000ρικο κι ας μη φυγει απο την τσεπη μου. Θα νιωθω μλκς.. Μην μου πουλατε πραγμα - που εχετε χεστει ηδη στο ταληρο με ποσα ρεκορ all time ever- που θελατε να το δωσετε 650€ πριν 2 χρονια, με την προοπτικη να πεσει κιολας.. και μου λετε με πληρη αποθεματα 900€.... Ναι ενταξει κερδος, μαγαζι ειστε, αλλα αυτο ειναι κοροιδια στη μουρη μας... Και θα αρχισουμε στις καινουριες παρουσιασεις " because we think of you OUR gamers " και παπαριες. Οκ, ποτε δεν ειμασταν φιλαρακια, το κερδος κοιτατε, αλλα να μου πετατε και σκ@@τα στη μουρη...Με τι δικαιολογια?Η υψηλη ζητηση? Οι scalpers? Οκ, τα επιανα αυτα τα τελευταια 2 χρονια και ειμαστε οκ, ετσι λειτουργει η αγορα.Αλλα τωρα τι? (στις 2 εταιρειες αναφερομαι, υποψιν🤮) Πωωω...πολυ Τσε Γκεβαρα ξυπνησα σημερα (no offence intended) Έχω γίνει τέτοιος αδελφέ από πέρσι με 6700xt με 1100 βεβαια μου βγήκε τσάμπα αφαίρεση ΦΠΑ έξοδα δωσιμο 5700xt και έχω βάλει και τσέπη μια 800αρα με mining. Για αυτό μου καλοφαινεται η 6900xt στα 950. Αλλά έχουμε μέχρι να βγει ο χρόνος μακάρι να παίξουν σωστές τιμές στις νέες να πάρουμε με 800 900 ευρώ 1.5x επιδόσεις από 3090/6900xt. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
scorpion8283 Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 30 Μαΐου 2022 24 λεπτά πριν, Arkin είπε Έχω γίνει τέτοιος αδελφέ από πέρσι με 6700xt με 1100 βεβαια μου βγήκε τσάμπα αφαίρεση ΦΠΑ έξοδα δωσιμο 5700xt και έχω βάλει και τσέπη μια 800αρα με mining. Για αυτό μου καλοφαινεται η 6900xt στα 950. Αλλά έχουμε μέχρι να βγει ο χρόνος μακάρι να παίξουν σωστές τιμές στις νέες να πάρουμε με 800 900 ευρώ 1.5x επιδόσεις από 3090/6900xt. Ναι ναι, Agreed and approved! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deathy Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, scorpion8283 είπε Οχι ρε συυυυυ...κρατησου...μην γινεις τετοιος... 🤑😅 Τις κοιταω οοολεεεςς απο 6800XT και πανω.( ειδικα αυτα τα total black που ομως προσφατα ανακαλυψα οτι δεν χωρανε στο κουτι μου εκτος κι αν τις...ξυσω.) Τα φραγκα υπαρχουν και μαλιστα θα πληρωσω και ελαχιστα γιατι εδωσα την παλια, δεν θα πληρωσω Φ.π.α. και με εξτρα χορηγια σαν μπονους απο τη δουλεια γιατι θα περαστει στα εξοδα.... Κι ομως ρε φιλε...εχω σκαλωσει ασχημα και δεν ψηνομαι να τους δωσω το 1.000ρικο κι ας μη φυγει απο την τσεπη μου. Θα νιωθω μλκς.. Μην μου πουλατε πραγμα - που εχετε χεστει ηδη στο ταληρο με ποσα ρεκορ all time ever- που θελατε να το δωσετε 650€ πριν 2 χρονια, με την προοπτικη να πεσει κιολας.. και μου λετε με πληρη αποθεματα 900€.... Ναι ενταξει κερδος, μαγαζι ειστε, αλλα αυτο ειναι κοροιδια στη μουρη μας... Και θα αρχισουμε στις καινουριες παρουσιασεις " because we think of you OUR gamers " και παπαριες. Οκ, ποτε δεν ειμασταν φιλαρακια, το κερδος κοιτατε, αλλα να μου πετατε και σκ@@τα στη μουρη...Με τι δικαιολογια?Η υψηλη ζητηση? Οι scalpers? Οκ, τα επιανα αυτα τα τελευταια 2 χρονια και ειμαστε οκ, ετσι λειτουργει η αγορα.Αλλα τωρα τι? (στις 2 εταιρειες αναφερομαι, υποψιν🤮) Πωωω...πολυ Τσε Γκεβαρα ξυπνησα σημερα (no offence intended) εισαι σιγουρος οτι δε πληρωνεις φπα? εγω βρηκα πως αυτο ισχυει για επιχειρησεις με τζιρο μικροτερο των 10.000 ευρω , οσο κανουν 9 6900XT δηλαδη... επισης υπολογιστες σε εξοδα στο ιδιο φορολογικο ετος πανε μεχρι 1.500 ευρω αλλιως πανε με αποσβεση φορου 20% καθε ετος. https://www.gov.gr/el/sdg/taxes/vat/vat-excemption/vat-excemption-for-small-enterprises Α ναι και στα μαγαζια λενε δεν ισχυει απαλλαγη για εξαρτηματα υπολογιστη... μονο για Smartphones, Laptops, Tablets και Gaming Κονσόλες. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από Deathy 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
SabotazNic Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 3 ώρες πριν, Deathy είπε εισαι σιγουρος οτι δε πληρωνεις φπα? εγω βρηκα πως αυτο ισχυει για επιχειρησεις με τζιρο μικροτερο των 10.000 ευρω , οσο κανουν 9 6900XT δηλαδη... επισης υπολογιστες σε εξοδα στο ιδιο φορολογικο ετος πανε μεχρι 1.500 ευρω αλλιως πανε με αποσβεση φορου 20% καθε ετος. https://www.gov.gr/el/sdg/taxes/vat/vat-excemption/vat-excemption-for-small-enterprises Α ναι και στα μαγαζια λενε δεν ισχυει απαλλαγη για εξαρτηματα υπολογιστη... μονο για Smartphones, Laptops, Tablets και Gaming Κονσόλες. Ναι, δεν το λενε μονο τα μαγαζια, αλλα και η σχετικη οδηγια του κρατους. Ωστοσο, ως part μπορει να περαστει κανονικα στα εξοδα μιας επιχειρησης και οποτε στο τελος του οικ 3μηνου, η επιχειρηση θα αποδωσει στο κρατος ΦΠΑ-φπα καρτας. Πχ και τα ιντερνετ καφε δεν εχουν δικαιωμα για το αρθρο 39α, αλλα περνανε κανονικα ολα τα parts των pc στο τιμολογιο και εν τελει εχουν εκπτωση στον φπα που πρεπει να αποδωσουν. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 4 ώρες πριν, Deathy είπε εισαι σιγουρος οτι δε πληρωνεις φπα? εγω βρηκα πως αυτο ισχυει για επιχειρησεις με τζιρο μικροτερο των 10.000 ευρω , οσο κανουν 9 6900XT δηλαδη... επισης υπολογιστες σε εξοδα στο ιδιο φορολογικο ετος πανε μεχρι 1.500 ευρω αλλιως πανε με αποσβεση φορου 20% καθε ετος. https://www.gov.gr/el/sdg/taxes/vat/vat-excemption/vat-excemption-for-small-enterprises Α ναι και στα μαγαζια λενε δεν ισχυει απαλλαγη για εξαρτηματα υπολογιστη... μονο για Smartphones, Laptops, Tablets και Gaming Κονσόλες. Oι επιχειρήσεις με τζίρο κάτω από 10.000€ είναι οι μόνες που πληρώνουν ΦΠΑ, τα έχεις λίγο ανάποδα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
scorpion8283 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 6 ώρες πριν, Deathy είπε εισαι σιγουρος οτι δε πληρωνεις φπα? εγω βρηκα πως αυτο ισχυει για επιχειρησεις με τζιρο μικροτερο των 10.000 ευρω , οσο κανουν 9 6900XT δηλαδη... επισης υπολογιστες σε εξοδα στο ιδιο φορολογικο ετος πανε μεχρι 1.500 ευρω αλλιως πανε με αποσβεση φορου 20% καθε ετος. https://www.gov.gr/el/sdg/taxes/vat/vat-excemption/vat-excemption-for-small-enterprises Α ναι και στα μαγαζια λενε δεν ισχυει απαλλαγη για εξαρτηματα υπολογιστη... μονο για Smartphones, Laptops, Tablets και Gaming Κονσόλες. Καταρχήν παιδιά δεν λέμε για απαλλαγή Φ.Π.Α. ΑΡ. 39α. Ισχύει οτι λένε στα μαγαζιά. Αυτο που γράφεις για το 20% καθ'έτος αφορά λογιστική διαχείριση και συγκεκριμένα αποσβέσεις. Το Φ.Π.Α. εκπίπτει κανονικά εφόσον οι δαπάνες αφορούν πάγια ή λειτουργικές δαπάνες που εξυπηρετούν την παραγωγική δραστηριότητα του μαγαζιού. Αυτό που θα εχετε ακούσει να λένε "πέρνα το στα έξοδαααα...." Το Φ.Π.Α. δεν επιστρέφεται κανονικά σε χρήματα, αλλά εκπίπτει απο αντίστοιχο Φ.Π.Α. που θα πληρώσει η επιχείρηση για τα δικά της τιμολόγια. Και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης, μην παρακολουθεί και κανας εφοριακός 🥴🤣 3 ώρες πριν, SabotazNic είπε Ναι, δεν το λενε μονο τα μαγαζια, αλλα και η σχετικη οδηγια του κρατους. Ωστοσο, ως part μπορει να περαστει κανονικα στα εξοδα μιας επιχειρησης και οποτε στο τελος του οικ 3μηνου, η επιχειρηση θα αποδωσει στο κρατος ΦΠΑ-φπα καρτας. Πχ και τα ιντερνετ καφε δεν εχουν δικαιωμα για το αρθρο 39α, αλλα περνανε κανονικα ολα τα parts των pc στο τιμολογιο και εν τελει εχουν εκπτωση στον φπα που πρεπει να αποδωσουν. Αυτό...! 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deathy Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Herald είπε Oι επιχειρήσεις με τζίρο κάτω από 10.000€ είναι οι μόνες που πληρώνουν ΦΠΑ, τα έχεις λίγο ανάποδα χμμ οχι αφου λεει Η υπέρβαση του ορίου των 10.000€ εντός του φορολογικού έτους καθιστά υποχρεωτική τη μετάταξη των υποκειμένων στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ εντός του φορολογικού έτους οκ αυτο με την μη αποδοση φπα το ξερω κ εγω, το εχει μεσα στο αρθρο Επισημαίνεται ότι οι υποκείμενοι που εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς των μικρών επιχειρήσεων δεν ασκούν δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των εισροών τους, δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ και στα λογιστικά αρχεία (στοιχεία) που εκδίδουν υποχρεούνται να αναγράφουν σε αυτά την ένδειξη «χωρίς φόρο προστιθέμενης αξίας - απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων άρθρο 39 ν. 2859/2000». Για Η/Υ απ'οτι βρηκα λεει μεχρι 1.500 ευρω γινεται να περαστει στα εξοδα στο ιδιο ετος αλλιως παει με αποσβεση αλλα δε λεει αν ειναι 1.500 ευρω για καθε εξαρτημα του υπολογιστη ή για ολοκληρο τον υπολογιστη, αντε μπας και παρω καμια 3090ti σε προσφορα 🤣 Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από Deathy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Deathy είπε χμμ οχι αφου λεει Η υπέρβαση του ορίου των 10.000€ εντός του φορολογικού έτους καθιστά υποχρεωτική τη μετάταξη των υποκειμένων στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ εντός του φορολογικού έτους οκ αυτο με την μη αποδοση φπα το ξερω κ εγω, το εχει μεσα στο αρθρο Επισημαίνεται ότι οι υποκείμενοι που εντάσσονται στο ειδικό καθεστώς των μικρών επιχειρήσεων δεν ασκούν δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ των εισροών τους, δεν υποβάλλουν δηλώσεις ΦΠΑ και στα λογιστικά αρχεία (στοιχεία) που εκδίδουν υποχρεούνται να αναγράφουν σε αυτά την ένδειξη «χωρίς φόρο προστιθέμενης αξίας - απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων άρθρο 39 ν. 2859/2000». Για Η/Υ απ'οτι βρηκα λεει μεχρι 1.500 ευρω γινεται να περαστει στα εξοδα στο ιδιο ετος αλλιως παει με αποσβεση αλλα δε λεει αν ειναι 1.500 ευρω για καθε εξαρτημα του υπολογιστη ή για ολοκληρο τον υπολογιστη, αντε μπας και παρω καμια 3090ti 🤣 Οι επιχειρήσεις χωρίς ΦΠΑ (λόγω τζίρου) είναι οι μόνες που πληρώνουν τον ΦΠΑ. Απαλλαγή απτόν ΦΠΑ λόγω τζίρου σημαίνει ότι δεν ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙΣ φπα από τα τιμολόγια που εσύ εκδίδεις (έσοδα). Το ΦΠΑ στα έξοδα το πληρώνεις κανονικά. Η απόσβεση είναι άσχετη με τον ΦΠΑ, είτε πάνω από 1500 είτε κάτω από 1500€ μια επιχείρηση εκπίπτει το ΦΠΑ των εξόδων της. Οπότε, πάρε κάρτα που να κοστίζει και 5000€, δεν αλλάζει κάτι. Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από Herald 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deathy Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, Herald είπε Οι επιχειρήσεις χωρίς ΦΠΑ (λόγω τζίρου) είναι οι μόνες που πληρώνουν τον ΦΠΑ. Η απόσβεση είναι άσχετη με τον ΦΠΑ, είτε πάνω από 1500 είτε κάτω από 1500€ μια επιχείρηση εκπίπτει το ΦΠΑ των εξόδων της. Οπότε, πάρε κάρτα που να κοστίζει και 5000€, δεν αλλάζει κάτι. εδω λεει αλλα... https://europa.eu/youreurope/business/taxation/vat/vat-exemptions/index_el.htm αν ειναι 5.000 θα παει 20% στα εξοδα καθε ετος οπως πανε τα επαγγελματικα αμαξια κτλπ Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από Deathy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Herald Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, Deathy είπε εδω λεει αλλα... https://europa.eu/youreurope/business/taxation/vat/vat-exemptions/index_el.htm Δεν λέει άλλα, αυτό ακριβώς που σου εξηγώ λέει, απλά δεν καταλαβαίνεις αυτό που διαβάζεις. Λογιστής είμαι, μην επιμένεις, δέξου το και πάμε παρακάτω 2 λεπτά πριν, Deathy είπε ν ειναι 5.000 θα παει 20% στα εξοδα καθε ετος οπως πανε τα επαγγελματικα αμαξια κτλπ Πάλι μπερδεύεις την απόσβεση με το ΦΠΑ...άλλο το ένα άλλο το άλλο Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από Herald Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deathy Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Herald είπε Δεν λέει άλλα, αυτό ακριβώς που σου εξηγώ λέει, απλά δεν καταλαβαίνεις αυτό που διαβάζεις. Λογιστής είμαι, μην επιμένεις, δέξου το και πάμε παρακάτω τεσπα αστο δε βγαζει πουθενα Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από Deathy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bonorov Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Εγώ παντως έχω να σχολιάσω ο,τι η "πτωση τιμών σε GPUs"έχει παρομοια χαρακτηριστικά με το μετρό της Θεσσαλονίκης. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
_Theo_ Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 10 ώρες πριν, SabotazNic είπε Πχ και τα ιντερνετ καφε δεν εχουν δικαιωμα για το αρθρο 39α... Υπάρχουν ακόμα αυτά;😁 4 λεπτά πριν, bonorov είπε Εγώ παντως έχω να σχολιάσω ο,τι η "πτωση τιμών σε GPUs"έχει παρομοια χαρακτηριστικά με το μετρό της Θεσσαλονίκης. Ναι με τη διαφορά ότι η πτώση των τιμών κάποια στιγμή θα είναι πραγματικότητα.😁 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
scorpion8283 Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, Deathy είπε πως το ερμηνευεις αυτο που λεει Ρε συ..... ενδιαφεροντα αυτα που ρωτας και καταλαβαινω το λογο που προσπαθεις να βγαλεις ακρη, αλλα γενικα, δυστυχως, δεν θα παρεις καρτα γραφικων με απαλλαγη Φ.Π.Α...κοινως χωρις να πληρωσεις το ΦΠΑ οπως πχ στα κινητα, αν αυτο εχεις στο μυαλο σου. Εχεις μπερδεψει πολλα διαφορετικα πραγματα, οπως επιχειρησεις που απαλλασσονται απο ΦΠΑ, τρεξιμο αποσβεσεων και βεβαια το οτι ολα αυτα ειναι ασχετα με την αποδοση και εκπτωση ΦΠΑ στις επιχειρησεις που υπαγονται σε καθεστως ΦΠΑ. Γενικα απο το google δεν μπορεις να βγαλεις ακρη για φοροτεχνικα, ειναι πολυπλοκα τα πραγματα...και βεβαια οση διαθεση και να χουμε να σου απαντησουμε, ειναι τελειως ασχετο με το θεμα και το forum. Κι εγω λογιστης ειμαι (σε αλλη εξειδικευση) και δουλευω με καμια 40ρια αλλους λογιστες.Αν δεν εμπιστευεσαι τι σου λεμε ρωτησε το λογιστη σου να σου εξηγησει καποια βασικα. Αλλα ας παμε λιγο παρακατω....🙂 Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από scorpion8283 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Deathy Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 Share Δημοσ. 31 Μαΐου 2022 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, scorpion8283 είπε Εχεις μπερδεψει πολλα διαφορετικα πραγματα, οπως επιχειρησεις που απαλλασσονται απο ΦΠΑ, τρεξιμο αποσβεσεων και βεβαια το οτι ολα αυτα ειναι ασχετα με την αποδοση και εκπτωση ΦΠΑ στις επιχειρησεις που υπαγονται σε καθεστως ΦΠΑ. χαχα το ερωτημα ειναι αν το οριο των 1.500 ευρω για εφαπαξ αποσβεση ισχυει για καθε εξαρτημα ξεχωριστα για να χτυπησω μια 3080 ti 🤣 αμα με ρωτησει εφοριακος θα του πω οτι ειναι για καθαρα επαγγελματικους σκοπους Επεξ/σία 31 Μαΐου 2022 από Deathy Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις