Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω την Μητρικη  ASROCK A320M-HDV R4.0 RETAIL με Ryzen 5 2600 και θέλω  να ρωτήσω για τη ram αν ξέρει κάποιος, έχω βάλει την PATRIOT PVS48G320C6 VIPER STEEL 8GB DDR4 3200MHZ και είχα πάρει ακόμη μια ίδια ακριβώς για να την κάνω 16GB αλλά δεν την αναγνώρισε, παρόλο που την έβαλα μου έδειχνε πάλι 8GB διαθέσιμη ram, έκανα κάτι λάθος ή δεν είναι συμβατή 2η ίδια και πρέπει να πάρω άλλη και αν ναι ποιες προτείνετε;

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, johnnyar είπε

Εχω την Μητρικη  ASROCK A320M-HDV R4.0 RETAIL με Ryzen 5 2600 και θέλω  να ρωτήσω για τη ram αν ξέρει κάποιος, έχω βάλει την PATRIOT PVS48G320C6 VIPER STEEL 8GB DDR4 3200MHZ και είχα πάρει ακόμη μια ίδια ακριβώς για να την κάνω 16GB αλλά δεν την αναγνώρισε, παρόλο που την έβαλα μου έδειχνε πάλι 8GB διαθέσιμη ram, έκανα κάτι λάθος ή δεν είναι συμβατή 2η ίδια και πρέπει να πάρω άλλη και αν ναι ποιες προτείνετε;

Μεχρι και το latency ιδιο να ειναι , εσυ πηρε ενα μονό κομματι , παντα κοιταμε να παιρνουμε  ζευγαρι......στο bos  στην εμφανιζει την 2η?

Πας πισω την 2η , πουλας την 1η και παιρνεις ενα ζευαρι , αν την πηρες απο το eshop θα στο κανουν

862392606_Screenshot2022-03-18at17-46-30ASROCKA320M-HDVR4.0RETAIL.png.02d0f24079accfdcf046aaaee9bb27a6.png

Κανε και μια δοκιμη με την 2η μονη της αν την διαβαζει , βγαλε την παλια που ειχες , αν ναι ειναι αυτο που σε ειπα , χρειαζεσαι ζευγαρι

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτα-πρώτα πριν από οποιαδήποτε αλλαγή/δοκιμή με τις μνήμες θα τις βάλεις από το BIOS στο auto (= απενεργοποιημένο XMP και τυχόν χειροκίνητοι χρονισμοί στις μνήμες).

Στην περίπτωση που δεν δουλέψουν μαζί (όπως δήλωσες) δοκίμασε την καινούρια μόνη της στην θέση της παλιάς (όπως πρότεινε ο triplex1). Αν δουλέψει τότε πρόσθεσε και την παλιά στην άλλη θέση (slot).

Σημείωση: Το αχρησιμοποίητο slot μνήμης φρόντισε να είναι καθαρό αν υπάρχει σκόνη μέσα στο σύστημα (= έχει δουλέψει κάποιο διάστημα με μια μνήμη).

@triplex1

Όλες η μητρικές αναφέρουν το dual channel (ως δυνατότητα της μητρικής), το οποίο όμως δεν αποκλείει το να δουλέψουν ως ζευγάρι δύο διαφορετικές (ελαφρώς) μνήμες. Απλά τα ζευγάρια μνημών που πωλούνται είναι εγγυημένα από τον κατασκευαστή τους ότι λειτουργούν ως ζευγάρι (σε dual channel) χωρίς πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα δοκιμάσω αυτά που είπατε αν και την 2η ram την πήγα πίσω, θα δω στην άλλη θύρα και αν δεν δουλέψει....θα ψαχτω να αγοράσω ένα ζευγάρι (2x8gb)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...