dasimo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 οκ .....μάλλον δεν καταλαβατε τι είπε η apple.....Είπε οτι κερδίζουμε την μαχη /watt και ετοιμαζόμαστε να παρουσιάουμε το Μ1 Absolute που θα κάνει wipe off τα πάντα
Neural_handshake Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, dasimo είπε οκ .....μάλλον δεν καταλαβατε τι είπε η apple.....Είπε οτι κερδίζουμε την μαχη /watt και ετοιμαζόμαστε να παρουσιάουμε το Μ1 Absolute που θα κάνει wipe off τα πάντα αυτο που καταλαβαμε ειναι οτι ειστε τοσο τυφλωμενοι που θα πειτε ξεδιαντροπα το οτιδηποτε στο διαγραμμα της η apple εσβησε βολικα την μιση σχεδον ανω καμπυλη αποδοσης της 3090 ,αν αυτο δεν ειναι εσκεμμενη παραπλανηση τοτε δεν ξερω τι ειναι Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2022 από Neural_handshake 2 1
Arkin Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, dasimo είπε οκ .....μάλλον δεν καταλαβατε τι είπε η apple.....Είπε οτι κερδίζουμε την μαχη /watt και ετοιμαζόμαστε να παρουσιάουμε το Μ1 Absolute που θα κάνει wipe off τα πάντα Με αυτή τη λογική τη μάχη την κερδίσουν και τα κινητά που έχουν το καλύτερο perr/watt από ότι κυκλοφορεί. Δεν στέκει αυτή η λογική αν υπάρχει δηλαδή. 33 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε αυτο που καταλαβαμε ειναι οτι ειστε τοσο τυφλωμενοι που θα πειτε ξεδιαντροπα το οτιδηποτε στο διαγραμμα της η apple εσβησε βολικα την μιση σχεδον ανω καμπυλη αποδοσης της 3090 ,αν αυτο δεν ειναι εσκεμμενη παραπλανηση τοτε δεν ξερω τι ειναι Κάποιες εταιρίες έχουν ξεφύγει στο marketing. Η 3090 είναι 2 3 φορές πάνω προφανώς με τις ανάλογες απαιτήσεις σε ρεύμα. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2022 από Arkin 1
Neural_handshake Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 ουτε ο m1 ultra ειναι 60% ταχυτερος απο τον alder lake ,σε καποιες περιπτωσεις ειναι πισω ,αλλου ειναι μπροστα για λιγο κ σε αλλα ιδανικα σεναρια ειναι 40% μπροστα επισης αλλο marketing οπου υπερτονιζω τα θετικα μου κ αλλο ψευδομαι παρουσιαζοντας μια εικονα που δεν συναδει με την πραγματικοτητα
atheatos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Το διάγραμμα που παρουσίασε έχει κενά. Δεν γίνεται να συγκρίνει κατανάλωση του ultra soc με την κατανάλωση της 3090 μόνο. Το ένα είναι cpu+ gpu και το άλλο είναι gpu σκέτο. Θα είχε νόημα αν και μόνο αν , το διάγραμμα στην δεξιά μεριά είναι της 3090 + 12900k. Δηλαδή κατανάλωση soc συγκριτικά με κατανάλωση cpu + gpu. Πραγμα λίγο δύσκολο γιατί μια 3090 στα φορτε της έχει μόνη της αυτή την κατανάλωση. Αν δεν δώσει διευκρινίσεις τότε αναμένονται μυνησεις….
AtiX Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Υπάρχουν στιγμές που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σε ένα τόσο απλό διάγραμμα γίνονται τόσες πολλές παρεξηγήσεις… 1
Tlykog Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, billdanos είπε 12Tflops πιάνει το Series X με ξεχωριστό chip γραφικών από την AMD στα 7nm. Άρα όντως η Apple έχει το τσιπάκι με τα δυνατότερα ενσωματωμένα στον κόσμο. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2022 από Tlykog
dasimo Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 ενταξει , προφανως και η δική μου ανάρτηση ήταν σαρκαστική. Απο την αλλη η apple κακως συνεκρινε τον Μ1 ultra με μία κάρτα γραφικών που σε μια μετριότατη υλοποίηση της θα την βρείς πολύ δύσκολα κάτω απο 2,300 ευρω. Αν υπολογίσουμε εναν intel i9, μια μητρική, ενα κουτί, μια ψύξη, 64 γιγα μνημης, εναν αντιστοιχα γρηγορο ssd , κλπ,κλπ, νομίζω βγαίνουμε αρκετα πιο πάνω απο τα 4.5κ που απαιντούνται για το τουμπανιασμένο αmc studio. Τωρα....αν εγω ημουν επαγγελματίας και έψαχνα κάτι να δουλέψω σαφως θα προτιμούσα το mac studio αλλα εγω πάλι είμαι χρήστης apple την τελευταια 25 ετία , οπότε ακυρη η δική μου παρέμβαση. Αλλα αν θεωρεί κάποιος οτι χρειάζεται την καλύτερη απόδοση/watt σε υψηλούς ρυθμούς απόδοσης, νομίζω οτι το mac studio ειναι unbeatable . Βεβαιως παντού διαβαζω και βλέπω βιντεο να αναφέρεται ξεκάθαρα οτι η σωστή αγορά είναι το φθηνότερο non ultra μοντελο.
Tasosng Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2022 Παιδιά ξεχνάτε κάτι πάρα πολύ σημαντικό. H Apple στα στατιστικά που έβγαλε έδειξε τις δυνατότητες του επεξεργαστή και όχι πως θα τρέχει ο M1 Ultra στο Mac Studio. Σύμφωνα με μετρήσεις ο M1 Ultra τρέχει με λιγότερη ενέργεια και λιγότερα GHz από ότι είχε πει η ίδια η Apple στην παρουσίαση. Πηγή
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα