amav Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 1 λεπτό πριν, At4lantos είπε Κατ'αρχην η 3090 δεν ειναι x86. Κατα δευτερον μιλανε για linux το οποιο χρησιμοποιειται απο το 2.2% του παγκοσμιου πλυθησμου. Αν το target group της Apple ειναι το Linux τοτε μια χαρα. Aν θελέι να χτυπησει το target group των gamers τοτε απλα good luck. Δεν καταλαβαίνω γιατί λες ότι η 3090 δεν είναι x86. Το μηχάνημα αυτό δεν έχει πελάτες ούτε καν το 0.1% του παγκόσμιου πληθυσμού, δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική. Θα το πάρει κάποιος ο οποίος έχει συγκεκριμένες ανάγκες. Όπως εγώ δεν θα πάω να πάρω ένα PC των 1000 ευρώ γιατί μπορώ και έχω τα χρήματα αλλά δεν καλύπτει τις ανάγκες μου. Επίσης οι gamers τι σχέση έχουν με τα Mac πραγματικά δεν ξέρω, υποθέτω γνωρίζεις ότι παιχνίδια στο Mac αν είχαν κουτιά θα χωρούσαν στη βιβλιοθήκη σου έτσι; Το Target Group της Apple είναι αυτοί που χρειάζονται υψηλή ισχύ πάνω στο γραφείο τους σε ένα κουτί μικρότερο των 4 λίτρων ικανό να μπορεί να τρέχει εφαρμογές όπως το XCode, τον Jenkins, το FCX, το Affinity suite, DaVinci Resolve, Logic, AvidProtools, να φορτώνει μοντέλα χωρίς τους κλασσικούς περιορισμούς και όλα αυτά χωρίς τη φασαρία των ανεμιστήρων σε γνώριμο για εκείνον περιβάλλον. Και ναι το Linux προφανώς και έχει λόγο ύπαρξης εδώ. Το περιμένουμε πως και πως! Είναι πιο γρήγορο από το MacOS, τρέχει native docker/k8s χωρίς τον Apple hypervisor και θα δώσει ζωή για περισσότερα χρόνια στο μηχάνημα. 6 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε επιτελους με τις χαζομαρες κ την επιχειρηματολογια τραβηγμενη απο τα αυτια ,ελεος πραγματικα με το κολλημα ορισμενων σε βαθμο να γραφονται τεραστιες μπουρδες Συγνώμη αν κουράσαμε 2
mistiri0 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 17 ώρες πριν, cmvrgr είπε Θέλω να μου πει κάποιος αν πέσει η 3090 στα ίδια watt πόση θα είναι η απόδοση της. Τότε θα κάνουμε κουβέντα επί ίσοις όροις. Κάνεις λάθος το θέμα του ενεργειακού footprint είναι πολύ σημαντικό πλέον όταν έχεις ένα αριθμό σταθμών εργασίας και πάνω. Μη σκέπτεστε για ένα μηχάνημα μόνο. Σωστά δεν παίζει σημασία αν δεν σου ξεκινήσει ένα μηχάνημα ένα παιχνίδι δεκαετίας καν, θα λες ναι αλλά είναι πολύ οικονομικό σε ρεύμα ότι κοιτάζω τον υπολογιστή μου ανοιχτό να μην μου ανοίγει το παιχνίδι που είχα...από εποχές ΠΑΣΟΚ. Συνδέουμε τα ψιψιψινια με τα κοκοκοψαρα...το χάσαμε το κορμί πατριώτη.
Tlykog Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, amav είπε Αυτοί που το λένε είναι αυτοί που το ξέρουν γιατί κάνανε reverse engineer. O Hector Martin δεν είναι κανένας τυχαίος, είναι το παλικάρι που είχε σπάσει και το PS3. Αντίστοιχες και οι γνώσεις του Xeno Kovah. Νομίζω ο δικός τους λόγος θα έχει λίγο περισσότερο βάρος και λένε ότι όχι δεν είναι ελεγχόμενο και κλειστό. Μόνο ο Anti-theft μηχανισμός κάνει phone home για να αποφύγει σενάρια όπως "στο κλέβουν, το φορμαρουν με linux και ούτε γάτα, ούτε ζημιά". Αν εσύ δεν θέλεις ούτε αυτό, με το που αγοράζεις δεν το ενεργοποιείς και βάζεις απευθείας Linux. Δεν θα κάνει ποτέ έλεγχο με την Apple αφού δεν έχει ενεργοποιηθεί στο όνομα σου. Η φάση είναι ότι αν ρωτήσω εδώ μέσα τι είναι το Intel ME και το AMD PSP πολύ λίγοι θα απαντήσουν και ακόμα λιγότεροι θα γνωρίζουν τα προβλήματα privacy και ασφάλειας που διαθέτουν οι x86 της τελευταίας 15ετίας. Γιατί είσαι εκτός θέματος; Αρχικά άλλο έγραψα, αλλού πήγες τη συζήτηση και τώρα άλλα συζητάμε. Μπορώ να απαντήσω πολλά πάνω σε αυτό που έγραψες, αλλά είναι εξαρχής εκτός θέματος, οπότε θα το αφήσω. 2 ώρες πριν, amav είπε Δεν είναι όλοι οι υπολογιστές για όλες τις δουλειές. Δεν είναι όλα τα λειτουργικά για όλους. Δεν είναι όλοι για παιχνίδια, δεν έχουμε όλοι τις ίδιες απαιτήσεις. Δεν ξέρω πως να στο πω διαφορετικά αλλά εγώ δεν μπαίνω σε Windows μηχάνημα εκτός από μια εφαρμογή και τα παιχνίδια. Είναι πολύ κακό λειτουργικό για μένα και πίστεψε με το έχω ζήσει από την αρχή του, έχω δει όλες τις εκδόσεις του και έχω αναγκαστεί να δουλέψω σε αυτό. Αυτό δε μου δίνει το δικαίωμα όμως να το βγάλω σκάρτο. Όπως το MacOS δεν είναι για όλους, έτσι και τα Windows δεν είναι για όλους ή το Linux. Όσον αφορά το software είναι τουλάχιστον αστείο αυτό που λες. Προφανώς και υπάρχει πολύ software που δεν τρέχει σε Windows. Ο καθένας χρησιμοποιεί το εργαλείο που κάνει τη δουλειά του καλύτερα και όχι αυτό που εμείς νομίζουμε ότι πρέπει να χρησιμοποιήσει. Επίσης εκτός θέματος, αλλά θα κάνω μια σύντομη προσπάθεια: χρειάζεται να είσαι guru των υπολογιστών για να ξέρεις ότι τα windows έχουν τις περισσότερες εφαρμογές από όλα τα άλλα λειτουργικά; Είναι γεγονός. Αυτό έγραψα. Τώρα, γιατί βρίσκομαι εδώ να απολογούμαι γι αυτό... μόνο εσύ το ξέρεις... Στα άλλα που γράφεις συμφωνώ. Χρησιμοποιώ τα Windows από ανάγκη. Όλα τα επαγγελματικά μου προγράμματα υπάρχουν μόνο σε Windows. Για προσωπική χρήση χρησιμοποίησα για αρκετούς μήνες linux σε dual boot, αλλά μου εμφανίστηκαν θέματα και αναγκάστηκα να τα σβήσω. Παιχνίδια δεν παίζω, αλλά οι περισσότεροι οικιακοί χρήστες παίζουν. Αν το ψάξεις υπάρχει και μελέτη γι αυτό. Αν θυμάμαι καλά, πάνω από τους μισούς οικιακούς χρήστες τους ενδιαφέρουν τα παιχνίδια, οπότε το να κάνουμε ότι δεν το βλέπουμε είναι εθελοτυφλία. 2 ώρες πριν, amav είπε Το άρθρο κάνει τη δουλειά του όπως το άρθρο της πηγής. Θα μπεις θα βγάλεις τα εσώψυχα σου, θα πάρουν λεφτά από τις διαφημίσεις, θα βάλουν ψωμί στο τραπέζι το μεσημέρι. Προφανώς ο τίτλος και το άρθρο θα πρέπει να είναι όσο πιο προβοκατόρικα γίνεται για να γίνει σούσουρο, να υπάρχει κίνηση για να βάλουν το κυρίως πιάτο στο τραπέζι. Και ναι η 3090 δεν είναι x86 τι σχέση έχει αυτό. Όσον αφορά τον Μ1 ultra αν αναφέρεσαι στο τσιπ καθεαυτό έχουμε ήδη μια προσέγγιση στα $2900-3500. Βασίζεται στο μέγεθος, στην λιθογραφία και στο packaging. Προφανώς δεν είναι τιμή λιανικής και τονίζω άλλη μια φορά τη λέξη προσέγγιση. Αλλιώς ανάλογα την έκδοση/πυρήνες. Για την πρώτη παράγραφο δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Συμφωνώ. Το έγραψα γιατί σε πολλές αναφορές σου κάνεις τη σύγκριση με Χ86. Δεν εννοώ ότι δεν καταλαβαίνεις τη διαφορά, αλλά ακριβώς επειδή το άρθρο δεν αφορά αυτό, αλλά την 3090, καλύτερα να μην φεύγουμε εκτός θέματος. Για τις τιμές θα δούμε. Δε θα διαφωνήσω, αλλά από τη στιγμή που δεν έχει βγει και στα καταστήματα δε μπορώ να συμφωνήσω. 2 ώρες πριν, amav είπε Τι σχέση έχει το ένα με το άλλο πάλι δεν το καταλαβαίνω. Άλλες ανάγκες το ένα άλλες το άλλο. Η Apple στο άρθρο κάνει τη σύγκριση. Όχι εγώ. Συμφωνώ με αυτό που γράφεις και είναι αυτό ακριβώς που επαναλαμβάνω εδώ και πολλά posts: η σύγκριση από μεριάς Apple είναι άσχετη και λάθος (οι μετρήσεις που παρουσιάζει για 3090 δεν συμφωνούν με άλλα sites). 2 ώρες πριν, amav είπε Νομίζω δεν βλέπεις όλη την εικόνα. Δεν φτάνει ένα νούμερο, είναι σαν να μου λες ότι η ALU του επεξεργαστή σου έχει τόσα BogoMIPS. Και; Πως θα πάνε ως εκεί και πάλι πίσω; Πως θα κρατήσεις όλα τα pipelines γεμάτα; Πόσα bits είναι οι FP πράξεις; Στο κάτω-κάτω άσε τι λέω εγώ και κάνε μια αναζήτηση αν είναι σωστή η μέτρηση της ταχύτητας μιας GPU με ένα μόνο κριτήριο τα TFLOPS. Μήπως βοηθάει στο marketing? Για να κάνω μία σύγκριση θα πρέπει να ξεκινήσω από κάπου. Τα χαρακτηριστικά αυτά αναφέρονται από τον κατασκευαστή και θεωρώ ότι και στις 2 περιπτώσεις είναι ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι. Είτε Apple, είτε Nvidia. Προφανώς και αναφέρονται σε ιδανικές συνθήκες και προφανώς απέχουν από την πραγματικότητα, γιατί το software εκμεταλλεύται με διαφορετικό τρόπο το hardware. Όλα βοηθούν στο marketing. Κάποτε το marketing ήταν ένα αυτοτελές τμήμα στη γραμμή παραγωγής μιας επιχείρησης, τώρα πλέον είναι ενσωματωμένο σε όλα τα στάδια της γραμμής παραγωγής. Όλες οι επιμέρους αποφάσεις παίρνονται βάσει αυτού. Το θέμα είναι ότι τα συγκεκριμένα νούμερα λένε μία αλήθεια και αποτελούν, αναγνωρισμένα, ένα τρόπο μέτρησης επιδόσεων. Αν θέλεις μετρήσεις στην πράξη βρίσκεις. Το ζήτημα είναι ότι και αυτές συμφωνούν ότι οι επιδόσεις του είναι κοντά σε μία 3060. Δεν πλησιάζει 3070 και πάνω. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2022 από Tlykog
kyrsoronas Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) που πας ρε κακομοιρηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη..........;;;;;;;;;;🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2022 από kyrsoronas
Tlykog Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, mistiri0 είπε https://www.skroutz.gr/s/34523898/Apple-Mac-Studio-M1-Max-32GB-512GB-SSD-MacOS.html https://www.skroutz.gr/s/34523899/Apple-Mac-Studio-M1-Ultra-64GB-1TB-SSD-MacOS.html Έχεις δίκιο. Δεν κοίταξα για τα Mac studio.
toples50 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Αφήνω αυτό εδώ που πιστεύω έχει αρκετό ενδιαφέρον:
At4lantos Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, amav είπε Δεν καταλαβαίνω γιατί λες ότι η 3090 δεν είναι x86. Το μηχάνημα αυτό δεν έχει πελάτες ούτε καν το 0.1% του παγκόσμιου πληθυσμού, δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική. Θα το πάρει κάποιος ο οποίος έχει συγκεκριμένες ανάγκες. Όπως εγώ δεν θα πάω να πάρω ένα PC των 1000 ευρώ γιατί μπορώ και έχω τα χρήματα αλλά δεν καλύπτει τις ανάγκες μου. Επίσης οι gamers τι σχέση έχουν με τα Mac πραγματικά δεν ξέρω, υποθέτω γνωρίζεις ότι παιχνίδια στο Mac αν είχαν κουτιά θα χωρούσαν στη βιβλιοθήκη σου έτσι; Το Target Group της Apple είναι αυτοί που χρειάζονται υψηλή ισχύ πάνω στο γραφείο τους σε ένα κουτί μικρότερο των 4 λίτρων ικανό να μπορεί να τρέχει εφαρμογές όπως το XCode, τον Jenkins, το FCX, το Affinity suite, DaVinci Resolve, Logic, AvidProtools, να φορτώνει μοντέλα χωρίς τους κλασσικούς περιορισμούς και όλα αυτά χωρίς τη φασαρία των ανεμιστήρων σε γνώριμο για εκείνον περιβάλλον. Και ναι το Linux προφανώς και έχει λόγο ύπαρξης εδώ. Το περιμένουμε πως και πως! Είναι πιο γρήγορο από το MacOS, τρέχει native docker/k8s χωρίς τον Apple hypervisor και θα δώσει ζωή για περισσότερα χρόνια στο μηχάνημα. Συγνώμη αν κουράσαμε Η Nvidia χρησιμοποιει Nvidia Ampere αρχιτεκτονικη ενω η Intel x86-64. Δεν θα πω περισσοτερα γιατι ειναι μεγαλο κεφαλαιο αλλα κανε ενα Google να ενημερωθεις. Δευτερον δεν κριτικαρουμε το chip της Apple, αλλα απλα λεμε οτι ειναι φτιαγμενο για διαφορετικα πραγματα και δεν θα επρεπε σε καμια περιπτωση να συγκρινετε με την 3090. Εσυ θελεις ενα κουτακι να τρεχεις εφαρμογες και ο αλλος θελει ενα τερας να παιζει 4K με 100 fps. (μαλόν 65) Δεν καναμε εμεις την συγκριση των M1 με την 3090 αλλα η Apple στο οποιο φυσικα εγινε ρεζιλι. Οποτε η ερωτηση σου οπως πολυ σωστα λες - "τι σχεση εχουν οι Gamers με τα Mac" θα επρεπε να την απευθυνεις στην Apple που εκανε την συγκριση αυτη. Τι δεν καταλαβαινεις απο αυτο ? Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2022 από At4lantos 2
lightpower Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Προσεγμένο μηχάνημα όπως όλα τα προϊόντα της apple έχει κάνει καλή δουλειά, αν και δεν είμαι χρήστης της apple.
NickTG Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 4 hours ago, Tlykog said: Βάσει των τεχνικών χαρακτηριστικών της, αποδίδει 10,4 TFLOPS (32cores). Εκπληκτικό νούμερο για ενσωματωμένα γραφικά, πραγματικά δεν έχει ξαναγίνει, PS5? Series X?
mozozozo1 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Παρ'όλο που δεν είχα ποτέ apple συσκευή γενικότερα , τα charts όντως τα ταίριαξαν λίγο στο μάρκετινγκ τους - Όμως- το γεγονός ότι αυτή η απόδοση έρχεται από ένα SoC και όχι discrete κάρτα είναι κάτι καινούργιο και ανταγωνιστικό μάλλον . 1
Tlykog Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 4 ώρες πριν, NickTG είπε PS5? Series X? Σωστό, αλλά δεν ξέρω αν εκεί είναι ενσωματωμένα. To series x μάλιστα νομίζω ότι έχει περισσότερα tflops. 1
Bil79 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Ένα νόημα θα είχε η σύγκριση με την κορυφαία laptop GPU (ποια είναι αλήθεια;😜) που η κατανάλωση παίζει πρωτεύοντα ρόλο. Έχουμε κανα συγκριτικό;
Super Moderators billdanos Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 13 hours ago, Tlykog said: Σωστό, αλλά δεν ξέρω αν εκεί είναι ενσωματωμένα. To series x μάλιστα νομίζω ότι έχει περισσότερα tflops. 12Tflops πιάνει το Series X με ξεχωριστό chip γραφικών από την AMD στα 7nm.
Επισκέπτης Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 18/3/2022 στις 6:48 ΜΜ, cmvrgr είπε Θέλω να μου πει κάποιος αν πέσει η 3090 στα ίδια watt πόση θα είναι η απόδοση της. Τότε θα κάνουμε κουβέντα επί ίσοις όροις. Ελα Emil Giuseppe εσυ? ... σε παρακαλώ, σταμάτα να βγαίνεις για καφέ με τον Tor Myhren, τον επηρεάζεις άσχημα και γράφει χαζομάρες (για να μη πω μλκιες!) Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2022 από Mikelaman
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα