Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω αρκετό καιρό ΝΟVA 100 mbps.

Είχα κάποια προβλήματα στο παρελθόν με χαμηλές ταχύτητες στο σπίτι αλλά λύθηκε όταν τράβηξα νέα γραμμή που να πηγαίνει απευθείας το router. Οι ταχύτητες που έπιανα ήταν από 90 - 82 Mbps (μένω σε χωριό της επαρχίας - οπότε μια χαρά ήμουνα ικανοποιημένος με αυτή τη ταχύτητα).

Εδώ και κανά δίμηνο περίπου όμως (τότε το παρατήρησα - μπορεί να ήταν και πιο πρίν το πρόβλημα) συγχρονίζει στα 59-60 , έφτασε και 35 !!!

Δήλωσα τη βλάβη και ήρθε τεχνικός της NOVA και εντόπισε ότι όντως το πρόβλημα υπάρχει και έδωσε βλάβη ΟΤΕ.

Ο ΟΤΕ ήρθε και απήλθε (πότε ήρθε - πότε έφυγε χαμπάρι δεν πήρα.....) δήλωσε στη NOVA αδυναμία επισκευής της βλάβης της γραμμής και από ότι μου είπαν από την ΝΟVA η αιτιολογία του ΟΤΕ ήταν ότι τόσο σηκώνει η γραμμή (!!!! - Μερικούς μήνες πριν σήκωνε 82 - 90 τώρα βρήκε να τους "πέσει" ? ) και δεν γίνεται να αλλάξει.

Επικοινώνησαν μαζί μου από τη  NOVA μoυ προσέφεραν να συνδεθώ σε 50αρα ταχύτητα, τους είπα ότι για 3 € διαφορά δεν αξίζει και ότι θα ελπίζω ότι θα φτιάξει η γραμμή. Ωστόσο μου επισήμαναν ότι μπορώ να φύγω χωρίς πρόστιμο.

Παραθέτω στατιστικά όπως έχει πλέον η κατάσταση καθώς και 2 παλαιότερα όπου συγχρόνιζε σε πολύ υψηλότερες ταχύτητες (οι τρεις πρώτες εικόνες).

Πλέον όμως έχω άλλο πρόβλημα :

Έχω συχνά κολλήματα και διακοπές στο internet, δηλαδή ενώ όλα τα led στο ρουτερ είναι πράσινα - δεν έχω πρόσβαση στο Internet,τα βίντεο στο youtube κολλάνε κλπ

Η δε τηλεφωνία πλέον είναι για τον π.... με παράσιτα ή διακοπές αρκετά συχνά.

Συνήθως όταν συμβαίνουν τα κολλήματα στο Internet μετά από λίγο στο router ανάβει κόκκινο το led του internet ο συγχρονισμός όμως παραμένει. Για παράδειγμα πριν από λίγο που ξανασυνέβη αυτό και όπως φαίνεται από τις φώτο που επισυνάπτω, ο συγχρονισμός της γραμμής είναι σταθερός κοντά 14 h και η σύνδεση μου έχει μόνο 6 λεπτά που επανήλθε (3η και 4η εικόνα).

Όταν μίλησα με την εταιρεία μου είπαν πάλι το γνωστό παραμύθι, είναι μη επισκευάσιμη βλάβη από την Cosmote και ότι δικαιολογούνται τέτοιες ταχύτητες λόγω της απόστασης που βρίσκομαι.

Έχω όμως μια υποψία : Αν πάω Cosmote γιατί κάτι μου λέει ότι οι ταχύτητές μου θα είναι άψογες χωρίς πτώσεις-διακυμάνσεις και διακοπές και ότι θα βρουν την βλάβη και θα την φτιάξουν;

Υπάρχει κάποιος τρόπος να κάνω μια καταγγελία προς Cosmote ;

Υποψιάζομαι ότι δεν είναι μη επισκευάσιμη η βλάβη αλλά δεν υπάρχει θέληση για την επισκευή της. Πριν μήνες άγγιζα 90αρια παρά την απόσταση και δεν είχα ούτε διακοπές ούτε αποσυνδέσεις ούτε άλλα παρόμοια (αν δείτε στην 3η εικόνα  η γραμμή λειτουργούσε 562h σερί).

Εκτιμώ ότι κάτι χάλασε και δεν έχουν την διάθεση να το φτιάξουν πιθανότατα επειδή είμαι πελάτης της NOVA κσι όχι δικός τους. 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

VDSL STATUS.png

STATS GRAMMHS.png

Επεξ/σία από yiankap
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Μολις παμε στην ζεστή και φύγει η υγρασία θα ξαναπάς στα 90 υπομονη.

Eίμαι και στο Θεσσαλικό κάμπο... Στους καύσωνες θα 100αρίσω δηλαδή.......Άρα υγρασία το πρόβλημα ?

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, yiankap είπε

Eίμαι και στο Θεσσαλικό κάμπο... Στους καύσωνες θα 100αρίσω δηλαδή.......Άρα υγρασία το πρόβλημα ?

Το πιο πιθανό

Δημοσ.

Πρόσφατα έφυγα από τη vodafone προκειμένου να συνδεθώ στο δίκτυο fiber της cosmote.

Προσωρινά έχω 24Mbps μέχρι να έρθει η fiber.

Ενώ τις πρώτες μέρες όλα πήγαιναν καλά, ξαφικά άρχισαν οι αποσυνδέσεις σε ανύποπτο χρόνο. Μάλλον περιορίζονται ή σταματούν κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Με τί μπορεί να έχει να κάνει αυτό;

Δημοσ.

Καλά κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια.

Φαντάζομαι με το που πάμε όλοι σε οπτική ίνα θα τελειώσει και αυτό το τσίρκο με τους παρόχους.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, skiabox είπε

Καλά κρατάει χρόνια αυτή η κολόνια.

Φαντάζομαι με το που πάμε όλοι σε οπτική ίνα θα τελειώσει και αυτό το τσίρκο με τους παρόχους.

Δέν τό βλέπω νά μπορούμε νά πάμε  όλοι σύντομα σέ οπτική.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

η cosmote διπλασιασε ταχυτητες και προφανως το δικτυο ειναι ανεπαρκες για κατι τετοιο. κι εγω απο wind 3 χρονια σερι 100αρα κομπλε και τωρα μου λενε "ισως μπορεις να εχεις ιντερνετ αν πεσεις στα 50mbps αλλιως σε 2 μηνες μπορουμε να ξαναδουμε το θεμα σου" οποτε ο μαγκας εγω, αλλαξα σε cosmote. η cosmote δεν μου παρεχει καν υπηρεσια σταθερης γτ την απενεργοποιησε απο τις πρωτες ημερες για να κανει εργασιες αποκαταστασης που 15+ μερες τωρα ειναι ακαρπες. οποτε καθε τρεις κι ο κουκος πρεπει να παιρνω τηλ για να μου βαζουν ιντερνετ στο κινητο, γτ βαζουν 10gb καθε φορα. ειναι δυσκολο μαλλον να βαλουν απεριοριστα μεχρι να φτιαξουν το σταθερο. και τωρα μιλαμε για αττικη, οχι για επαρχια. απογοητευση....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...