Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακόμα ένα με σταθερό δεξί παραθυρο 

https://www.skroutz.gr/s/21865917/Sharkoon-REV200-Gaming-Midi-Tower-Κουτί-Υπολογιστή-με-Πλαϊνό-Παράθυρο-και-RGB-Φωτισμό-Μαύρο.html

Το οποίο αφού θες κοντά στα 100 το βρίσκω πολύ τιμιο

Επεξ/σία από radiohead
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, FireStarteR13 είπε

Ακριβώς τις απορίες που έχει ο φίλος έχω κι εγώ εδώ και μέρες.

Είπα να είμαι στο 1000αρικο και όλοι μου λένε περίμενε η overkill η θα βγει κάτι αύριο μεθαύριο η περίμενε θα πέσουν κι άλλο οι κάρτες κτλ...

Εγώ αρχικά έκλεινα σε 5600 η 5700g και να μην πάρω καν κάρτα γραφικών, αλλά βλέπω ότι τώρα που οι τιμές πέφτουν αξίζει να πας σε 5600x με b550 tomahack η την aorus pro. ..... Τώρα αν μιλάμε για intel δυστυχώς το σύστημα βγαίνει ακριβότερο λόγω του ότι η μόνη επιλογή για υπολογιστή που θα κρατήσει χρόνια (σχετικά πάντα) πάμε σε 12600k και motherboard που να μην ξεφύγεις σε budget την MSI Z690-A PRO DDR4.... Οι ddr5 προς το παρών πολλά λεφτά για το 10-15% που δίνουν παραπάνω σε επιδόσεις.

Ψυκτρα εννοείτε για amd arctic freezer 34 duo είναι κορυφή για μόνο 38ευρω σε 12600k βέβαια πάλι πάμε ακριβότερα (δουλεύει βέβαια και η freezer αλλά έχω δει προτείνουν μέχρι και υδροψηξη) καλό λύση είναι κ η silencium 5 κάπως έτσι γύρω στο 50αρικο που έχει πολύ καλές επιδόσεις και αθόρυβη.

Κάρτα γραφικών κλείνω σε 6600xt που είμαστε στα 400 πλέον η αν πάμε 1μηνα μετά δεν ξέρω αν στα ιδια λεφτά θα μπορούμε να μιλάμε για 3060 η 3070 (γιατί όχι)...

Για μνήμες αν πάμε σε amd εγώ θα προτιμούσα 4400mhz patrot viper steel ενώ σε intel δεν νομίζω να θέλει τόσο ψηλό χρονισμό οπότε με 3600mhz είμαστε καλά...

Σε σκληρό και τροφοδοτικό χιλιάδες επιλογές και δεν έχω ιδέα αλλά από ότι έχω δει οι διάφορες σε απλές εργασίες boot loading times κτλ μεταξύ ενός με speed 3200-3000 κι ενός 6500-6000 που στην τιμή είναι 100+ ευρώ διαφορά είναι ελάχιστα δευτερόλεπτα στο 90% των περιπτώσεων.

Και τέλος σε κουτί εγώ το pure base 500dx έχω κλειδώσει και δεν θα άλλαζα.. τρομερό airflow , σχετικά ευρύχωρο και που καλά φιλτρα-κατασκευη κτλ...

Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα αλλά είπα να βοηθήσω τον φίλο αφού κι εγώ προσπαθώ να χτίσω pc αυτό το διάστημα.

Αν επιτρέπεται,  μερικές παρατηρήσεις που ίσως βοηθήσουν κι εσένα.

Λες ότι η μόνη επιλογή σε Ιντελ που θα κρατήσει είναι ο 12600k, ενώ συγκρίνεις απέναντι στον 6πυρηνο 5600x. Γιατί δεν θα κρατήσει ο 12400 f για παράδειγμα; Είναι πιο δυνατός ο 5600x αλλά δεν μιλάμε για τεράστιες διαφορές συν ότι η Ιντελ θα δώσει άλλη μια γενιά αναβάθμιση ενώ το am4 τελειώνει. 12400f με μια καλή b660m βγαίνει κάτι λιγότερο από 320.

Λες μετά για την 6600xt και βάζεις απέναντι την 3060. Η 6600 xt είναι εφάμιλλων επιδόσεων με την 3060, μη σου πω ότι σε πολλά (αν όχι στα περισσότερα) games βγαίνει μπροστά. Μην αισθάνεσαι τόσο λυπημένος αν επιλέξεις την 6600xt τελικά.

Τέλος, για τις μνήμες, ότι ιδανικότερο αυτή την στιγμή μιλάμε για 3600/cl16.  Οτιδήποτε από εκεί και πέρα πληρώνεις δυσανάλογα τις επιπλέον επιδόσεις που δίνουν. Ακόμη και με 3200/c16 διάφορες θα καταλάβεις μόνο στα νούμερα.

• Like 1
Δημοσ.

Πρώτα απ' όλα από intel δεν γνωρίζω πολλά πράγματα απλά από τα βίντεο και τα review που έχω δει λένε ότι ο 12600κ είναι ο βασιλιάς ακόμα και μέχρι τα 350ευρω.... Για τον 12400f δεν γνωρίζω για να εκφέρω άποψη αλλά σίγουρα θα είναι όπως τα λες... Όταν λες καλή b660 τι θα προτείνει σε αυτή την κατηγορία; 

Δεν τα βάζω απέναντι ίσα ίσα που κλείνω περισσότερο σε 6600xt γιατί δεν θέλω να περιμένω τόσο πολύ... Το τα αν οι 3070 πέσουν στα 500 φαντάζομαι ότι θα αξίζει με 1000 να κάνεις την υπέρβαση στο budget...

Στις μνήμες εννοείτε πως σε intel εκεί θα είμαι... Τις patriot τις ανέφερα γτ διάβασα σε αρκετά φόρουμ ότι με τις 4400 κάνουν παπάδες οι 5000της amd...

Για αυτό ακριβώς είναι ωραίος ο διάλογος για να λύνονται αυτά τα θέματα και να γλυτώνουμε κανένα ευρώ εμείς οι πιο αρχάριοι...

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, FireStarteR13 είπε

Πρώτα απ' όλα από intel δεν γνωρίζω πολλά πράγματα απλά από τα βίντεο και τα review που έχω δει λένε ότι ο 12600κ είναι ο βασιλιάς ακόμα και μέχρι τα 350ευρω.... Για τον 12400f δεν γνωρίζω για να εκφέρω άποψη αλλά σίγουρα θα είναι όπως τα λες... Όταν λες καλή b660 τι θα προτείνει σε αυτή την κατηγορία; 

Δεν τα βάζω απέναντι ίσα ίσα που κλείνω περισσότερο σε 6600xt γιατί δεν θέλω να περιμένω τόσο πολύ... Το τα αν οι 3070 πέσουν στα 500 φαντάζομαι ότι θα αξίζει με 1000 να κάνεις την υπέρβαση στο budget...

Στις μνήμες εννοείτε πως σε intel εκεί θα είμαι... Τις patriot τις ανέφερα γτ διάβασα σε αρκετά φόρουμ ότι με τις 4400 κάνουν παπάδες οι 5000της amd...

Για αυτό ακριβώς είναι ωραίος ο διάλογος για να λύνονται αυτά τα θέματα και να γλυτώνουμε κανένα ευρώ εμείς οι πιο αρχάριοι...

βασιλιας σε σχεση με τι ρε αδερφε πες μας να ξερουμε μη ξεχασουμε κι αυτα που γνωριζουμε

Δημοσ.

https://youtu.be/rGo8b6fOoDw

Βασιλιάς εννοώ σε αυτά τα λεφτά... 12400f δηλαδή για εσένα θεωρείτε καλύτερο vfm;;;; Και μια ερώτηση ενός άσχετου; Αν καεί η κάρτα γραφικών τον 12400f τι τον κάνω;;; Εκτός από την προφανή απάντηση :))))))

Δεν το λέω ειρωνικά ούτε επιθετικά απλά παίρνω όλες τις παραμέτρους...

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, FireStarteR13 είπε

https://youtu.be/rGo8b6fOoDw

Βασιλιάς εννοώ σε αυτά τα λεφτά... 12400f δηλαδή για εσένα θεωρείτε καλύτερο vfm;;;; Και μια ερώτηση ενός άσχετου; Αν καεί η κάρτα γραφικών τον 12400f τι τον κάνω;;; Εκτός από την προφανή απάντηση :))))))

Δεν το λέω ειρωνικά ούτε επιθετικά απλά παίρνω όλες τις παραμέτρους...

η ερωτηση μου εχει να κανει με τι συγκρινεις , με ποιον? αν ειναι με τον 12400f οκ

Δημοσ.

Εφόσον κατέληξα σε intel k άφησα στην άκρη τους amd εννοείτε με τον 12400f τον συγκρίνω...βέβαια μαζί με την mobo ανεβάζει σχεδόν 200ευρω το budget αλλά όπως είπαμε πάμε για την 5ετια και όχι για 2χρονια μόνο σύστημα...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, FireStarteR13 είπε

Εφόσον κατέληξα σε intel k άφησα στην άκρη τους amd εννοείτε με τον 12400f τον συγκρίνω...βέβαια μαζί με την mobo ανεβάζει σχεδόν 200ευρω το budget αλλά όπως είπαμε πάμε για την 5ετια και όχι για 2χρονια μόνο σύστημα...

σε ρωταω γιατι οι διαφορες ειναι μικρες να το πω εκτος και αν εισαι κυνηγος fps και συ γιατι πχ αν εβαζες εναν 11600κ θα ησουν και γυρω στα 60 ευρω κατω στο μπατζετ , ολα εκει ειναι θεμα μπατζετ οχι οτι παιρνεις κατι που βγηκε τωρα , τελος του χρονου παλιο θα ειναι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι συμφωνώ με αυτή την λογική αλλά σύμφωνα με αυτό τότε γιατί να πάρεις και κάρτα γραφικών αφού με τον 5700g μπορείς να παίξεις τα πάντα στο low... Κατάλαβες τι θέλω να πω και κυρίως στο μεγάλο μήνυμα που έγραψα πριν... Πάντα κάποιο σύστημα θα θεωρείτε overkill για κάποια χρήση και πάντα θα μπορείς να φτιάξεις κάποιο φτηνότερο...

Και η ερώτηση του 1.000.000 ειναι αυτή... Ποιο είναι το καλύτερο δυνατό σύστημα στα 1000 1000κατι ευρώ;;;  Όχι στα 800 η στα 700 αλλά μέχρι εξάντλησης του budget;;;;

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τις απαντησεις

Επεξ/σία από FireStarteR13
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, FireStarteR13 είπε

Ναι συμφωνώ με αυτή την λογική αλλά σύμφωνα με αυτό τότε γιατί να πάρεις και κάρτα γραφικών αφού με τον 5700g μπορείς να παίξεις τα πάντα στο low... Κατάλαβες τι θέλω να πω και κυρίως στο μεγάλο μήνυμα που έγραψα πριν... Πάντα κάποιο σύστημα θα θεωρείτε overkill για κάποια χρήση και πάντα θα μπορείς να φτιάξεις κάποιο φτηνότερο...

Και η ερώτηση του 1.000.000 ει από αυτή... Ποιο είναι το καλύτερο δυνατό σύστημα στα 1000 1000κατι ευρώ;;;  Όχι στα 800 η στα 700 αλλά μέχρι εξάντλησης του budget;;;;

Ευχαριστώ εκ τον προτέρων για τις απαντησεις

Άνοιξε θέμα. 

Μη σπαμαρετε 

Δημοσ.

Δεν σπαμαρω. Ο φίλος που άνοιξε το θέμα ρώτησε κάτι παρόμοιο και επειδή κι εγώ ουσιαστικά ψάχνω κάτι αντίστοιχο (με μόνη διαφορά ότι αντί για 3070 θα πάω σε 6600xt) προσπαθώ να βοηθησω-παρω γνώμες... 

Δημοσ.

οταν συμβιβαζεσαι με τα θελω σου και ξερεις τι θελεις  τοτε ναι θα πας και σε 5600 - 5700G , απο κει και περα αν ειναι να πας σε καρτα 6600xt  ή 3070 τα  ενσωματωμενα τα ξεχνας και πας σε ποιο δυνατο cpu

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, triplex1 είπε

οταν συμβιβαζεσαι με τα θελω σου και ξερεις τι θελεις  τοτε ναι θα πας και σε 5600 - 5700G , απο κει και περα αν ειναι να πας σε καρτα 6600xt  ή 3070 τα  ενσωματωμενα τα ξεχνας και πας σε ποιο δυνατο cpu

Άρα με την 6600xt ποιον θεωρείς vfm επεξεργαστή εσύ;; 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, FireStarteR13 είπε

Άρα με την 6600xt ποιον θεωρείς vfm επεξεργαστή εσύ;; 

5600x

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...