Προς το περιεχόμενο

Capture σε MPEG2-> Σβησιμο διαφημισεων-> Save as .mpg

kavaliotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε παιδια με εχει βολεψει τρελα το VirtualDub γιατι πανευκολα σβηνω τις διαφημισεις απο τα διαφορα captures που κανω. Το προβλημα ειναι οτι αν και δεχεται να βαλεις source ενα MPEG2 αρχειο, δεν σου δινει την δυνατοτητα να το σωσεις παλι πισω σε MPEG2 παρα μονο σε .avi, κατι που δεν θελω μιας και το MPEG2 αρχειο σε 5 λεπτακια γινεται .vob και γραφεται σε DVD... Κατεβασα μια εκδοση VirtualDub-MPEG2 αλλα ουτε αυτη σωζει σε .mpg. Τι κανω? Δεν υπαρχει καμμια εκδοση που να σωζει σε .mpg? Δοκιμασα και το TMPEGenc αλλα δεν με βολεψε καθολου...

Δημοσ.

kavaliotis, δοκίμασε το mpeg-vcr της Womble.

btw, καταλαβαίνεις γιατί ο ενδεδειγμένος τρόπος είναι capture σε lossless ή near-lossless(mjpeg) avi και μετά συμπίεση σε mpeg2 ? Γιατί στο avi που παίρνεις, κάθε frame είναι keyframe, και στο VirtualDub μπορείς να κόβεις με ακρίβεια frame, χώρια που το mpeg2, αν το κάνεις με 2-pass θα έχει καλύτερη ποιότητα. Τώρα, αν δεν έχεις πολύ ελεύθερο χώρο (8-10GB/ώρα capture), αλλά σχετικά γρήγορη CPU, αυτό που μπορείς να κάνεις, και το έχω δοκιμάσει, είναι capture σε xvid avi (one pass, quantizer 3 ή 4, search prediction 2 ή 3, VHQ off, chroma motion off, b-frames off, keyframe/25frames). Θα μπορείς να κόβεις στο VirtualDub με ακρίβεια δευτερολέπτου.

Δημοσ.

kavaliotis: δοκιμασε να κατεβασεις το mpeg2cut 1.15 απο το doom9.org [κοιτα και εδω http://mitglied.lycos.de/darkav].

Το εχω δοκιμασει σε mpeg2 και τα κοβει μια χαρα. δεν ειναι τοσο ευχρηστο οσο το vdub αλλα την κανει την δουλεια του.

Δημοσ.

Loseless capture δεν κανω γιατι κανω capture με την καρτα γραφικων μου, (Hercules 9800SE All-In-Wonder) και αν και κανει hardware encoding σε 720χ576, οταν δοκιμασα σε .avi εχανε πολυ. Δεν το εψαξα και πολυ βεβαια γιατι με βολεψε... Απο χωρο εχω...

Δημοσ.

Δοκιμασα το Womble αλλα τελικα αν και ενθουσιαστηκα γιατι ηταν πολυ ευχρηστο, οταν εφτασα στο τελος και επρεπε να σωσω το αρχειο, απλα δεν ειχε τετοια επιλογη! Ανταυτου, ειχε να το κανει κατι σαν capture. Τεσπα πηρε κανα 10λεπτο και τελικα ο ηχος ηταν εντελως ασυγχρονος με το βιντεο, πραγμα που σημαινει οτι οχι μονο το ξαναεκανε λογικα compress, αλλα και δεν μπορεις να εχεις συγχρονισμενο ηχο... Τι κανω τωρα? Parsifal επειδη μου πηρε αρκετη ωρα να φτιαξω το βιντεακι, το αφηνω ανοιχτο το προγραμμα μπας και μπεις σημερα να μου πεις πως να το σωσω σωστα χωρις ασυγχρονισμους...

Δημοσ.

to mpeg-vcr einai poli kalo.mpori na sosi se mpeg pali pata save dose ena onomataki kai telioses!akoma kai ton ixo se xamiloterhs piotitas mp3 na metatrepsis i na to kanis vcd panta einai sixronismeno toulaxisto se mena

Δημοσ.
to mpeg-vcr einai poli kalo.mpori na sosi se mpeg pali pata save dose ena onomataki kai telioses!akoma kai ton ixo se xamiloterhs piotitas mp3 na metatrepsis i na to kanis vcd panta einai sixronismeno toulaxisto se mena

Τελικα εκανα λαθος, το MPEG-VCR χρησιμοποιησα πριν και οχι το Womble!!!!!! Οποτε οπως βλεπεις σε εμενα βγαινει ασυγχρονιστο... Δεν θελω να το σωσω σε VCD αλλα σε DVD...

Δημοσ.

Kavaliotis, Womble=mpeg-vcr=Wombe MPEG Editor

Λοιποοοόν, αφού το ξεκαθαρίσαμε, έχουμε και λέμε :

File->Open MPEG movie, στο preview που ανοίγει διαλέγεις το τμήμα που θες να κόψεις, ορίζοντας MarkIn,MarkOut (6ο/7ο από αριστερά button στην 1η σειρά buttons), πατάς Cut (3ο από αριστερά button στη 2η buttonoσειρά), επαναλαμβάνεις για κάθε τμήμα που θες να αφαιρέσεις. Τέλος, πατάς το GOP Trim (κάτω δεξιότερο button), δίνεις όνομα και...OK.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...