Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 hours ago, NotAliki177 said:

Δεν θυμάμαι ποια μεριά τα πληρώνει αλλά ναι κάποιος θα πληρώσει φόρο για την δωρεά.

Το "μπορείς να μου το αποδείξεις" πολύ λάθος σκεπτικό. Υπάρχουν νόμοι πάνε βρες τους. Δεν θα μπει ο άλλος σε κόπο για σενα. Επίσης το ότι δεν τα κυνηγάνε δεν σημαίνει ότι δεν φορολογούνται. Απλά -όπως είπα- δεν τα κυνηγάνε.

Να σου πω και το καλύτερο; είναι από το 1ο ευρώ... 🙂 δεν είναι πχ 1κ να πεις "οκ μεγάλο ποσό, πρέπει να φορολογηθεί".

ΥΓ: Πρέπει να υπάρχει μια ελαστικότητα. Από το 1ο ευρώ είναι λάθος πιστεύω. Δηλαδή αν έχεις παιδί φοιτητή και ως γονιός δεν έχεις λεφτά και αναγκαστείς να ζητήσεις δανεικά από κάποιον φίλο 200ε πχ, γιατί να μην στα στείλει μέσω ebanking άμεσα για να μην ταλαιπωρείσαι?

Ακριβως αυτο λεμε. Η ελαστικοτητα υπαρχει γιατι αλλιως κανενας δεν θα χρησιμοποιουσε τραπεζες! Εδω σε ενα φιλο εστειλαν επι τσιπρα 20000 στην ελβετια που σπουδαζε ολες τις οικονομιες τους πριν τα καπιταλ κοντρολς. 

5 hours ago, Giorgos85thess said:

Κατσε να σφιξουν τα μετρα για το μαυρο χρημα που διακινειται με τα κρυπτο και να μπει φορος στα εσοδα των μινερς και δεν θελει τπτ αλλο για να τελειωνει η φαση.

Επισης η ενεργεια που καταναλωνει το bitcoin ειναι Peak 24/7. Οι εκτιμησεις για το τραπεζικο συστημα δεν ειναι αναλογικες γιατι δεν ειναι full load τα συστηματα. Συγκεκριμενος αριθμος συναλαγων γινεται καθημερινα...

Το μαυρο χρημα δεν εχει σχεση αδερφε. Το αν χρησιμοποιηεις βιτκοιν για να πουλας πρεζα ή ανθρωπους ειναι παρανομο ειτε χρησιμοποιεις δολλαρια ειτε βιτκοινς. Αλλη συζητηση. Υπαρχουν και νομιμες χρησεις των κρυπτο

φορος στα εσοδα των μινερς δεν μπορει να μπει. Ειναι σαν να ζητας να πληρωνουν φορο οι καθαριστριες οι δασκαλοι φροντιστηριων οι εφοπλιστες και οι υδραυλικοι. χωρις κινητρα δεν εχουν λογο. 

ακριβως αυτο. Λογω του οτι δεν εχεις κρατικους περιοριζμους το κρυπτο δουλευει 24/7. Δε χριεαζεται να περιμενεις την τραπεζα να ανοιξει δευτερα για να κανεις δουλεια. Ακομα και οι ισοτιμιες νομισματων και οι μετοχες δεν δουλευουν σαββατοκυριακα

Επισκέπτης
Δημοσ.
13 ώρες πριν, dieksodo είπε

αν μπορεις το αποθεμα να το φυλαξεις ναι. αν οχι χανεται

Εμείς παίρνουμε το τεχνικά ελάχιστο των πυρηνικών από την Βουλγαρία την νύχτα, δωρεάν σχεδόν και κάνουμε αντλιοταμιευση. Απόδοση γύρω στο 70%. Για λίγες ώρες αλλά στην εξόρυξη χρειάζεται συνεχής παροχή. Τι γίνεται εκεί?

Δημοσ.
6 minutes ago, pavlitakis said:

Εμείς παίρνουμε το τεχνικά ελάχιστο των πυρηνικών από την Βουλγαρία την νύχτα, δωρεάν σχεδόν και κάνουμε αντλιοταμιευση. Απόδοση γύρω στο 70%. Για λίγες ώρες αλλά στην εξόρυξη χρειάζεται συνεχής παροχή. Τι γίνεται εκεί?

Μπορεις να εφαρμοσεις ενα συστημα σαν του νερου. Που καποιος που καταναλωνει 10πλασια απο το κανονινικο να πληρωνει ξερωγω 50πλασιο κοστος. Αν ειναι ικανος να σου καταστρεψει τον προγραμματισμο

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dieksodo είπε

Μπορεις να εφαρμοσεις ενα συστημα σαν του νερου. Που καποιος που καταναλωνει 10πλασια απο το κανονινικο να πληρωνει ξερωγω 50πλασιο κοστος. Αν ειναι ικανος να σου καταστρεψει τον προγραμματισμο

Ποιός κανονίζει το κανονικό? Έχουμε αρκετό τζάμπα ρεύμα την νύχτα, αλλά δεν υπάρχει ένα εργοστάσιο που παράγει κάτι να δουλεύει την νύχτα, με τζάμπα ρεύμα.

Δεν υπάρχει προγραμματισμός για τίποτα πουθενά στον κόσμο. Και γιατί να υπάρχει δηλαδή?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, dieksodo said:

Ακριβως αυτο λεμε. Η ελαστικοτητα υπαρχει γιατι αλλιως κανενας δεν θα χρησιμοποιουσε τραπεζες! Εδω σε ενα φιλο εστειλαν επι τσιπρα 20000 στην ελβετια που σπουδαζε ολες τις οικονομιες τους πριν τα καπιταλ κοντρολς. 

...

Ναι αλλά δεν γίνεται να στηρίζεσαι στην "ελαστικότητα". Πρέπει να υπάρχουν νόμοι. Όσο για το ποσό που λες σίγουρα θα το έλεγξαν απλά θα είδαν τον σκοπό, θα είδαν ότι έχουν συγγενική σχέση και όλα καλά. Οι καιροί είναι δύσκολοι, δεν μπορείς να πας στον άλλον που προσπαθεί να επιβιώσει και να του πεις "έστειλες 200 ευρώ στο παιδί σου αλλά δεν έκανες την διαδικασία που απαιτείται για δωρεά...".

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, pavlitakis said:

Ποιός κανονίζει το κανονικό? Έχουμε αρκετό τζάμπα ρεύμα την νύχτα, αλλά δεν υπάρχει ένα εργοστάσιο που παράγει κάτι να δουλεύει την νύχτα, με τζάμπα ρεύμα.

Δεν υπάρχει προγραμματισμός για τίποτα πουθενά στον κόσμο. Και γιατί να υπάρχει δηλαδή?

Στο νερο πως το κανουν; 

1 hour ago, NotAliki177 said:

Ναι αλλά δεν γίνεται να στηρίζεσαι στην "ελαστικότητα". Πρέπει να υπάρχουν νόμοι. Όσο για το ποσό που λες σίγουρα θα το έλεγξαν απλά θα είδαν τον σκοπό, θα είδαν ότι έχουν συγγενική σχέση και όλα καλά. Οι καιροί είναι δύσκολοι, δεν μπορείς να πας στον άλλον που προσπαθεί να επιβιώσει και να του πεις "έστειλες 200 ευρώ στο παιδί σου αλλά δεν έκανες την διαδικασία που απαιτείται για δωρεά...".

Δεν μιλαμε 200 μιλαμε για 20000. Και εν μεσω κρισης 2015 που εξυναν πατο βαρελιου επαιρναν αποθεματικα νοσοκομειων 

δεν καταλαβαινω γιατι πρεπει να υπαρχουν νομοι για το τι θα κανω τα λεφτα μιυ. Αρκετη γραφειοκρατια δεν εχουμε ηδη. Δεν ακταλαβαινετε πως με αυτες τις αποψεις στρεφετε τον κοσμο στα κρυπτο και στη λαμογια;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου από την αρχή και να πω ότι δεν είμαι ούτε κατά, αλλά ούτε και υπέρ των κρυπτονομισμάτων. Θέλω όμως να απευθύνω μια ερώτηση σε όλους εσάς που τάσσεστε υπέρ των κρυπτονομισμάτων.

Με απόλυτη ειλικρίνεια, σας αρέσει το γεγονός ότι οι τιμές στις κάρτες γραφικών έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και ότι χρυσοπληρώνεις μια κάρτα γραφικών σε τιμές πάνω από δύο φορές από την πραγματική της αξία και ότι αγοράζεις κάρτες γραφικών που θεωρούνται "σαπάκια" για τα σημερινά δεδομένα σε τιμές που θα έπρεπε να αγοράζεις ένα κορυφαίο μοντέλο; Φίλος μου με κάρτα 7ετίας και βάλε, βλέπει την κάρτα του (μια κάρτα της AMD, δεν θυμάμαι μοντέλο) να πωλείται μεταχειρισμένη στις ίδιες τιμές που την αγόρασε ΤΟΤΕ! Και μην μου πείτε ότι για αυτήν την κατακόρυφη αύξηση τιμών δεν ευθύνονται τα κρυπτονομίσματα, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει απόθεμα ακριβώς επειδή έχουν ξεπουληθεί  οι περισσότερες σε miners... Θα βγει και θα πει κάποιος (και πιθανότατα θα έχει και δίκιο) ότι δεν ευθύνεται η συγκεκριμένη τεχνολογία (όπως και κάθε τεχνολογία) για την αλόγιστη χρήση της, σκεφτείτε όμως λίγο πού οδήγησε όλη αυτή η μανία με τα κρυπτονομίσματα.

Επεξ/σία από Oxygene
Δημοσ.
5 ώρες πριν, pavlitakis είπε

Υπαρχουν αρκετα εργοστασια που δουλευουν 24/7

Πχ οι υαλουργίες και τα διυλιστήρια.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, k_w_t είπε

Υπαρχουν αρκετα εργοστασια που δουλευουν 24/7

Πχ οι υαλουργίες και τα διυλιστήρια.

Δεν ξέρω όμως αν τους δίνουν το τζάμπα ρεύμα ή το πουλάνε στην κανονική τιμή.

Κανονικά θα έπρεπε να παίρνουν δωρεάν ενέργεια την νύχτα αλλά είπαμε....τα κέρδη σκέφτονται όλοι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 hours ago, Oxygene said:

Θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου από την αρχή και να πω ότι δεν είμαι ούτε κατά, αλλά ούτε και υπέρ των κρυπτονομισμάτων. Θέλω όμως να απευθύνω μια ερώτηση σε όλους εσάς που τάσσεστε υπέρ των κρυπτονομισμάτων.

Με απόλυτη ειλικρίνεια, σας αρέσει το γεγονός ότι οι τιμές στις κάρτες γραφικών έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και ότι χρυσοπληρώνεις μια κάρτα γραφικών σε τιμές πάνω από δύο φορές από την πραγματική της αξία και ότι αγοράζεις κάρτες γραφικών που θεωρούνται "σαπάκια" για τα σημερινά δεδομένα σε τιμές που θα έπρεπε να αγοράζεις ένα κορυφαίο μοντέλο; Φίλος μου με κάρτα 7ετίας και βάλε, βλέπει την κάρτα του (μια κάρτα της AMD, δεν θυμάμαι μοντέλο) να πωλείται μεταχειρισμένη στις ίδιες τιμές που την αγόρασε ΤΟΤΕ! Και μην μου πείτε ότι για αυτήν την κατακόρυφη αύξηση τιμών δεν ευθύνονται τα κρυπτονομίσματα, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει απόθεμα ακριβώς επειδή έχουν ξεπουληθεί  οι περισσότερες σε miners... Θα βγει και θα πει κάποιος (και πιθανότατα θα έχει και δίκιο) ότι δεν ευθύνεται η συγκεκριμένη τεχνολογία (όπως και κάθε τεχνολογία) για την αλόγιστη χρήση της, σκεφτείτε όμως λίγο πού οδήγησε όλη αυτή η μανία με τα κρυπτονομίσματα.

Προσωπικά καθόλου γιατί δεν παίζω βαριά games αλλά μπορώ να καταλάβω το πρόβλημα. Αλλά ρε συ δεν είναι μόνο οι miners... οκ μπορεί σε ποσοστό 50-60% να ευθύνονται αυτοί αλλά είναι και άλλα πράγματα όπως η τεχνητή έλλειψη.

ΥΓ: Μην κάνεις επίκληση στο συναίσθημα γιατί δυστυχώς έτσι είναι η κοινωνία. Όλοι κοιτάνε την πάρτη τους.
ΥΓ2: Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να μην ξεχάσεις ότι η "αγαπημένη" εταιρία σου (όποια και να είναι) σε "πούλησε" με τις δήθεν ελλείψεις και να τους "τιμωρήσεις". Πως; μην αγοράζοντας πχ κάθε 2-3 χρόνια GPU.

Επεξ/σία από NotAliki177
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...