Προς το περιεχόμενο

Απορία για WiFi bands

Lxt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σας. Είμαι νέος στο forum και ζητώ συγγνώμη εάν έχει επαναληφθεί το ερώτημα. Είχα θέμα με το WiFi μου το οποίο συχνά έδειχνε ότι δεν έχω ίντερνετ. Έχω cosmote 100σταρα.  Έχω mesh με devolo magic 1. Η cosmote πρόσφατα μου χώρισε τα bands 2.4 και 5 ώστε να φαίνονται ως 2 ξεχωριστά wifi  λύση η οποία όντως έλυσε το πρόβλημα στην 5 gh. Στην 2.4 καμία φορά συμβαίνει ακόμη . Έχω κάποιες συσκευές (κάμερα ασφαλείας, φώτα, αλλά και τα ίδια τα devolo) οι οποίες συνδέονται αποκλειστικά σε 2.4. Βρίσκω μη πρακτικό το να έχω δύο wifi. Ξέρει κανείς ποια είναι η καλύτερη ρύθμιση;  είναι όντως σωστό να τα έχω χωρισμένα; η μπορώ να τα ξανά ενωσω και το πρόβλημα είναι αλλού;  ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οι 2 μπαντες εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό με άλλα μεσα.

η 5αρα ειναι πολύ πιο γρήγορη και λιγότερο καλή στο να καλύπτει μεγάλες αποστάσεις και να περνάει απο εμπόδια  και το αντιθετο συμβαίνει με την 2,5.

το πρόβλημα που αναφέρεις θα μπορούσε να λυθεί με αντικατάσταση εξοπλισμού απο την κοσμοτε σε περιπτωση που την ακουει το ρουτερ.

τώρα αυτο που λες για χωρισμένα δίκτυα δεν στέκει καθώς το δίκτυο ειναι ενα και κοινό απλά αλλάζει η συχνότητα εκμπομπης. για εμενα καλό ειναι να εχεις 2 μπαντες γιατι εξυπηρετούνται νεότερες συσκευες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...