Προς το περιεχόμενο

Hogwarts Legacy [PC]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πιο καλά ή άσχημα δεν γνωρίζω για να πω σίγουρα, το έπαιζα στην GTX 1080 Ti , σε 60Ηz monitor , οπότε χρησιμοποιούσα του game το Vsync + Frame cap αλλά έχω δει σε βίντεο το frame cap του riva tuner να κάνει καλύτερη δουλειά σε άλλα παιχνίδια (πχ στο RE4 remake). 

Δοκίμασε , ειδικά όταν είσαι στο Hogsmeade , εκεί θα φανεί αρκετά :) 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

23 ώρες πριν, Kaboomzer είπε

Εξαιρετικό. Το παιζουμε με τη σύζυγο (φανατική Harry Potter fan) και την 8χρονη κορη μου που τωρα σιγα σιγά γνωρίζει το συμπαν.

Μέχρι στιγμής σε potato pc με Ryzen 2700, gtx 1660 και 16g Ram σε 1080p σταθερά στα 60fps high settings . Χωρις upscaling. Μονο σε εναλλαγες εσωτερικο εξωτερικό χωρο κανει ενα μινι drop στα 52 53, αλλα δε με πειραζει.Τα post proccess, cinematic filters κλπ τα εχω κλείσει και το fog στο low , γιατί έχω πειράξει το engine.ini να μην εχει καθολου fog. Πραγματικά χωρις ομίχλη δείχνει πολυ καλύτερα για μενα και τα χρωματα πιο ζωντανά, ακομη και μεσα στο Hogwarts.

Νομίζω πως με την εξάλειψη της ομίχλης χάνεται όλη η αίσθηση  του περιβάλλοντος που αρμόζει σε ένα τέτοιου είδους παιχνίδι.

• Like 1

Προσωπικά δεν θα με πείραζε, αλλά στην γυναίκα και κόρη ερχόμενες από wow και καρτουνίστικα παιχνίδια τους παραφάνηκε σκοτεινό το όλο concept και ήθελαν πιο φανταχτερά χρώματα, οπότε και μένα δε με χάλασε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@Kaboomzer

Τι ωραίο να παίζεις με την γυναίκα και την κόρη σου. 

Εγώ περισσότερο φοβάμαι τώρα στα 42 την γυναίκα μην φάω καμιά σφαλιάρα όταν παίζω κάποιο game παρά την μάνα μου όταν ήμουν 10 - 15 και μου έλεγε άστα παιχνίδια και κάτσε διάβασε. 

Υπάρχει κάνα τηλέφωνο να την καταγγείλω; 😋

Επεξ/σία από liakinen
  • Like 2

Παιδιά ερώτηση. Κανείς εκεί έξω με τό κλασσικό 2017 combo ryzen 5 2600/rx 580 8gbm/16 ram. Θα παίζει άραγε έστω 30ρι σε medium graphics χωρίς πολλά πολλά εξτρά (σκιές κτλ) ? 

Προς το παρόν ό,τι έχω δοκιμάσει ακόμα και 2022 παιχνίδια στα γραφικά που ανέφερα τα σηκώνω 

27 λεπτά πριν, rudigarcia222 είπε

Παιδιά ερώτηση. Κανείς εκεί έξω με τό κλασσικό 2017 combo ryzen 5 2600/rx 580 8gbm/16 ram. Θα παίζει άραγε έστω 30ρι σε medium graphics χωρίς πολλά πολλά εξτρά (σκιές κτλ) ? 

Προς το παρόν ό,τι έχω δοκιμάσει ακόμα και 2022 παιχνίδια στα γραφικά που ανέφερα τα σηκώνω 

Στις 19/3/2023 στις 12:06 ΜΜ, Kaboomzer είπε

Εξαιρετικό. Το παιζουμε με τη σύζυγο (φανατική Harry Potter fan) και την 8χρονη κορη μου που τωρα σιγα σιγά γνωρίζει το συμπαν.

Μέχρι στιγμής σε potato pc με Ryzen 2700, gtx 1660 και 16g Ram σε 1080p σταθερά στα 60fps high settings . Χωρις upscaling. Μονο σε εναλλαγες εσωτερικο εξωτερικό χωρο κανει ενα μινι drop στα 52 53, αλλα δε με πειραζει.Τα post proccess, cinematic filters κλπ τα εχω κλείσει και το fog στο low , γιατί έχω πειράξει το engine.ini να μην εχει καθολου fog. Πραγματικά χωρις ομίχλη δείχνει πολυ καλύτερα για μενα και τα χρωματα πιο ζωντανά, ακομη και μεσα στο Hogwarts.

• Like 1

Το τερμάτισα προχθές μετά από 51 ώρες. Έκανα όλα τα side quests και τα περισσότερα merlin trials και ancient magic hotspots αλλά επειδή ήταν πάρα πολλά κάποια στιγμή βαρέθηκα και τα σταμάτησα.

Συνολικά μου άρεσε. Το μόνα αρνητικά ήταν το performance στο Hogsmeade που είχε αρκετό stuttering (όταν αναβάθμισα πριν μια εβδομάδα σε 13900k σταμάτησε), τα πολλά merlin trials και ancient magic hotspots, τα unforgivable curses που τα παίρνεις πολύ αργά και το τελικό boss που μου φάνηκε αρκετά εύκολο στο normal.

Και γω στα τελειώματα είμαι και μου έχει αφήσει την αίσθηση ότι παίζω κάποιο open world ubisoft game τύπου assassin's creed. Ο κόσμος υπερβολικά γεμάτος με επαναλαμβανόμενα πράγματα να κάνεις και ακόμα και τα περισσότερα quests δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε κάποια φάση (γύρω στις 20 ώρες) βαρέθηκα να κάνω side quests/explore τον κόσμο και έχω κάνει 100% focus στο main story για να το τελειώσω.

Κερδίζει πολύ στο ότι διαδραματίζεται στον κόσμο του HP και δεν έχουμε δει μια τόσο καλή υλοποίηση στο παρελθόν. Η αίσθηση που σου αφήνει ο κόσμος είναι ακριβώς αυτή που περιμένεις και η λεπτομέρεια μέσα στο κάστρο είναι απίστευτη. Επίσης, ευχάριστη έκπληξη το combat, που είναι τέλειο! Εκτός αν αναβαθμίσεις κάποια συγκεκριμένα spells, γιατί μετά γίνεται πολύ εύκολο και χάνει το νόημα του. 

Γενικά δεν είναι αριστούργημα και έχει έντονα τα προβλήματα που έχουν τα open world games, αλλά αξίζει τα λεφτά του και ως HP fan θα το ευχαριστηθείτε.

• Like 5

Τίτλοι τέλους και από εμένα, κοντά στις 45 ώρες.

Γενικά πέρασα πολύ ωραία με το παιχνίδι. Σαν λάτρης του Harry Potter Universe μου έδωσε ακριβώς ότι έψαχνα πάντα από ένα Video Game σε αυτόν τον κόσμο. 

Το Level Design είναι υποδειγματικό. Ειδικά στο κάστρο έδωσαν ρέστα, πραγματικά ατελείωτο, άπειροι χώροι, προσοχή στην λεπτομέρεια και πολλά easter eggs. Το Forbidden forest σκοτεινό και αφιλόξενο, Το hogsmeade που ακόμα και το μικρό μαγαζάκι είχε την λεπτομέρεια του κ.α. Γενικά δεν έχω να πω τίποτα το αρνητικό νομίζω για τον κόσμο του.

Το Combat ήταν Okay. Αρκετά επαναλαμβανόμενο και πολύ εύκολο, σίγουρα όμως δε το λες κακό.

Στα αρνητικά:

Την ιστορία του την βρήκα απλά αδιάφορη. Σε κανένα σημείο δε με ένοιαζε πραγματικά να προχωρήσω για να μάθω πως καταλήγει.

Από τα side quest υπήρχαν κάποια ωραία που μπορεί να κατέληγαν σε boss fight ή να είχαν μια καλή ιστορία. Πολλά (αν όχι τα περισσότερα όμως ήταν απλά Fetch quest με έντονα Vibe Ubisoft του τύπου πάνε στο σημείο Χ σκότωσε καμιά 20αρια εχθρούς και σώσε το ζωάκι μου που το πήραν.

Για να κλείσω. Δε το θεωρώ σε καμία περίπτωση αριστούργημα ή GOTY material αλλά είναι ένα πολύ καλό Action RPG και για αυτό αξίζει ένα τεράστιο μπράβο ο Developer που χωρίς να έχει εμπειρία πάνω στον τομέα μπόρεσε και έδωσε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

Και να πω κάτι ακόμα. Χαίρομαι που έσπασε τα ταμεία και μονοπωλεί τις συζητήσεις εδώ και μήνες. Ο κόσμος φωνάζει, διψάει και ζητάει επιστροφή σε κλασσικές Single Player εμπειρίες και σιγά σιγά τελειώνει αυτό το έκτρωμα που βλέπαμε έντονα την περασμένη δεκαετία. Με τίτλους να πλασάρονται ως single player αλλά με ανούσια στοιχεία Multiplayer, micro transactions, επί πληρωμή dlc κτλ. Το κοινό δείχνει τον δρόμο και τα καλύτερα είναι μπροστά μας πια.

• Like 2

Στις 23/3/2023 στις 8:43 ΜΜ, >-Nosakos<- είπε

Και γω στα τελειώματα είμαι και μου έχει αφήσει την αίσθηση ότι παίζω κάποιο open world ubisoft game τύπου assassin's creed. Ο κόσμος υπερβολικά γεμάτος με επαναλαμβανόμενα πράγματα να κάνεις και ακόμα και τα περισσότερα quests δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε κάποια φάση (γύρω στις 20 ώρες) βαρέθηκα να κάνω side quests/explore τον κόσμο και έχω κάνει 100% focus στο main story για να το τελειώσω.

Κερδίζει πολύ στο ότι διαδραματίζεται στον κόσμο του HP και δεν έχουμε δει μια τόσο καλή υλοποίηση στο παρελθόν. Η αίσθηση που σου αφήνει ο κόσμος είναι ακριβώς αυτή που περιμένεις και η λεπτομέρεια μέσα στο κάστρο είναι απίστευτη. Επίσης, ευχάριστη έκπληξη το combat, που είναι τέλειο! Εκτός αν αναβαθμίσεις κάποια συγκεκριμένα spells, γιατί μετά γίνεται πολύ εύκολο και χάνει το νόημα του. 

Γενικά δεν είναι αριστούργημα και έχει έντονα τα προβλήματα που έχουν τα open world games, αλλά αξίζει τα λεφτά του και ως HP fan θα το ευχαριστηθείτε.

το τελειωσα στις 38 ωρες και συμφωνω απολυτα. Σιγουρα περασα πολυ πιο καλα στο καστρο, απο οτι στο open wolrd κομματι του παιχνιδιου που ηταν πολυ επαναλαμβανομενο.

• Like 3

Επαιξα λιγο με reshade μιας και νομιζω το χρειαζετε. 

Stock

Spoiler

stock.png

Reshade

Spoiler

reshade.png

Stock

Spoiler

stock-2.png

Reshade

Spoiler

reshade-2.png

Stock

Spoiler

stock-3.png

Reshade

Spoiler

reshade-3.png

Stock

Spoiler

stock-4.png

Reshade

Spoiler

reshade-4.png

Stock

Spoiler

stock-5.png

Reshade

Spoiler

reshade-5.png

Stock

Spoiler

stock-6.png

Reshade

Spoiler

reshade-6.png

• Like 1

45 λεπτά πριν, Arkin είπε

Επαιξα λιγο με reshade μιας και νομιζω το χρειαζετε. 

Έχεις δοκιμάσεις να αφαιρέσεις και το volumetric fog?
https://rootmygalaxy.net/how-to-remove-the-fog-or-reduce-fog-density-in-hogwarts-legacy/ 

5 λεπτά πριν, >-Nosakos<- είπε

Έχεις δοκιμάσεις να αφαιρέσεις και το volumetric fog?
https://rootmygalaxy.net/how-to-remove-the-fog-or-reduce-fog-density-in-hogwarts-legacy/ 

Οχι δεν το εχω δοκιμασει νομιζω οτι θα χασει αρκετα απο τη συνολικη ατμοσφαιρα του το παιχνιδι. Με το reshade καθαριζει η πολυ ομιχλη μενει ομως οση οση για να δωσει την ατμοσφαιρα που θελει. 

• Like 1

Και γω τις 40 πρώτες ώρες με ομίχλη τις πέρασα, μετά την αφαίρεσα εντελώς, and never looked back 🤣🤣🤣, μακάρι να είχε ομίχλη σε συγκεκριμένα σημεία και όχι παντού. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...