Προς το περιεχόμενο

Hogwarts Legacy [PC]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Disable Control Flow Guard

Control Flow Guard (CFG) is a feature that constantly monitors security regarding threats on your PC. However, there are multiple reports that the stuttering issue in Hogwarts Legacy has to do something with CFG. We will now look into it right away:

• Open the Start menu and search for Exploit Protection
  • Head to the Program settings bar and look for Add program to customize menu
  • Now, select Choose exact file path and browse the .exe file of Hogwarts Legacy. If you are running through Steam, your path will be C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Hogwarts Legacy
  • A new window will pop up. Scroll down below until you find the CFG menu
  • You will see a box that is tagged Override system settings. Check the box
  • There will be a toggle button just below. If it is turned on, turn it off and then hit Apply at the very end
  • All you have to do is now restart your PC and then run Hogwarts Legacy. You should be good to go from here.
  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω παίξει κάνα 4ωρο , με το σύστημα της υπογραφής (5800x3d, 3090, 32gb Ram). 4κ ultra, High RT, DLSS balanced, και δεν έχω συναντήσει κανένα stutter, ούτε στα cut scenes, ούτε in game, ούτε στο hogsmeade. Μόνο κάποια drops στιγμιαία που οκ ενοχλεί, αλλά λίγο. Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι το rt δεν δουλεύει σωστά στα reflections, μου θυμίζει το rt του Spiderman όταν είχε βγει πριν πάρει patch, έχει θολούρα.  Γενικώς το απολαμβάνω το παιχνίδι. Πάντως ρουφάει μπολικη vram και ram, έχω δει κατανάλωση μέχρι 13gb+ vram και 16gb+ ram.

Επεξ/σία από xartemporas

8 ώρες πριν, jmirko15 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

xHnLWbT.png

aEa9xuJ.png

Στο πρώτο run ήταν όλα Ultra μετά τα κατέβασε σε High.. Δεν έχω πειράξει τίποτα ακόμα.

ααα εγω μιλαω για ολα ultra ρε με rt ultra

Υπάρχουν πολλά optimisations guides, best settings κλπ στο youtube. Αυτό που μου άρεσε και ξεχώρισα από όσα είδα το παραθέτω πιο κάτω, ίσως κάποιους τους βοηθήσει. Εξηγεί ένα ένα setting, δίνει preview comparison οπτικό με fps, και προτείνει. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, NoiSy MaN είπε

Θέμα vram είναι λογικά όπως και στις περισσότερες  περιπτώσεις πιστεύω. 

Το θέμα είναι όλα low να τα βάλεις κολλάει το ίδιο η και χειρότερα γιατί πέφτει ακόμα πιο πολύ η χρήση της κάρτας.

Είναι από τα χειρότερα γκειμ που έχω παίξει ποτέ από θέμα απόδοσης,πρώτη φορά έτσι.

Επεξ/σία από Vigilante1319
  • Like 1

Απορώ τι συμβαίνει σε σας παίδες. 

Το σύστημα το βλέπετε (13700Κ , 1080ti -gpu 6ετιας - 32γβ ραμ και πάντα από SSD το game ) και τρέχω με ένα συνδυασμό high ultra, fsr2.0 quality σε 1440p, και όλα μια χαρά. Σε κάποια σημεία τα stutters υπάρχουν αλλά είναι totally playable, και σε καμία περίπτωση η εμπειρία δε βυθίζεται από αυτά. Δοκιμάστε το demo του Wo Long αν θέλετε να δείτε τι εστί πραγματικό stutter 😂

Κλειδώστε τα fps στο επιθυμητό , μην κάθεστε να κάνετε benchmark out of it ούτε να περίμενετε high refresh rate experience σε αυτό τον τίτλο. 60/75/100, ανάλογα hardware και ανάλυση. Αλλά κλειδώστε τα. Να πω πως το αποτέλεσμα σε εμένα είναι το ίδιο είτε κλειδώσω από nVidia control panel, riva turner,  είτε από το παιχνίδι (vsync +frame cap ). 

Όταν έχετε VRAM 8 gb μειώνετε settings που σχετίζονται με textures και μειώσετε και volumetric settings ας πούμε. Τα 11gb εμένα με ξελασπωνουν καθώς με τα settings μου βλέπω 9.5gb χρήσης. 

Το fsr σε εμένα είναι υποχρεωτικό για να είναι στρωμένο το παιχνίδι αλλά δίνει οπτικά το ίδιο για να μη πω καλύτερο αποτέλεσμα, κάτι που με εκπλήσσει. Ωστόσο πολύ κακό αυτό που πλέον όλοι στηρίζουν τις επιδόσεις στους upscalers.. κάτι πρέπει να γίνει με τους devs.. 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, tommybertsen είπε

Απορώ τι συμβαίνει σε σας παίδες. 

Το σύστημα το βλέπετε (13700Κ , 1080ti -gpu 6ετιας - 32γβ ραμ και πάντα από SSD το game ) και τρέχω με ένα συνδυασμό high ultra, fsr2.0 quality σε 1440p, και όλα μια χαρά. Σε κάποια σημεία τα stutters υπάρχουν αλλά είναι totally playable, και σε καμία περίπτωση η εμπειρία δε βυθίζεται από αυτά. Δοκιμάστε το demo του Wo Long αν θέλετε να δείτε τι εστί πραγματικό stutter 😂

Κλειδώστε τα fps στο επιθυμητό , μην κάθεστε να κάνετε benchmark out of it ούτε να περίμενετε high refresh rate experience σε αυτό τον τίτλο. 60/75/100, ανάλογα hardware και ανάλυση. Αλλά κλειδώστε τα. Να πω πως το αποτέλεσμα σε εμένα είναι το ίδιο είτε κλειδώσω από nVidia control panel, riva turner,  είτε από το παιχνίδι (vsync +frame cap ). 

Όταν έχετε VRAM 8 gb μειώνετε settings που σχετίζονται με textures και μειώσετε και volumetric settings ας πούμε. Τα 11gb εμένα με ξελασπωνουν καθώς με τα settings μου βλέπω 9.5gb χρήσης. 

Το fsr σε εμένα είναι υποχρεωτικό για να είναι στρωμένο το παιχνίδι αλλά δίνει οπτικά το ίδιο για να μη πω καλύτερο αποτέλεσμα, κάτι που με εκπλήσσει. Ωστόσο πολύ κακό αυτό που πλέον όλοι στηρίζουν τις επιδόσεις στους upscalers.. κάτι πρέπει να γίνει με τους devs.. 

Τo θεμα ειναι με rt on σε εμενα τουλαχιστον

ultra settings rt off

rtoff.png.ad8493f3910202eb0a021152d1b194eb.png

ultra settings rt on/ultra

rton.png.6f8be6e93c577280a6190074eb85546e.png

παρολο που και στις δυο εικονες ειμαι με 60fps δες τα frametimes.

Σε native εχει τοση θολουρα που για εμενα το dlss/fsr2 με upscale sharpness ειναι must

qualitycopy.png.5902066c5415532b88f5b35cb25c21d7.png

Εδω φαινεται καλυτερα γτ με το reduction απο το photoshop χανεται λιγο η διαφορα

https://ibb.co/KmfMm9G

Επεξ/σία από akoinonitos
  • Like 2

1 ώρα πριν, akoinonitos είπε

Τo θεμα ειναι με rt on σε εμενα τουλαχιστον

ultra settings rt off

rtoff.png.ad8493f3910202eb0a021152d1b194eb.png

ultra settings rt on/ultra

rton.png.6f8be6e93c577280a6190074eb85546e.png

παρολο που και στις δυο εικονες ειμαι με 60fps δες το framerate.

Σε native εχει τοση θολουρα που για εμενα το dlss/fsr2 με upscale sharpness ειναι must

qualitycopy.png.5902066c5415532b88f5b35cb25c21d7.png

Εδω φαινεται καλυτερα γτ με το reduction απο το photoshop χανεται λιγο η διαφορα

https://ibb.co/KmfMm9G

Ακόμη και με την 4080 το RT δεν σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω. Κακό implementation στο game αυτό. Θα κάνω ένα comparison μόνο, for the sake of it. 

Αναφορά σε κείμενο

παρολο που και στις δυο εικονες ειμαι με 60fps δες το framerate.

Το Frametime εννοείς φαντάζομαι 😛 

Το παιχνίδι κάθε φορά που έχει να φορτώσει assets κλπ και παρότι έχει κάνει pre-compile shaders κάθε φορά που ξεκινάς, θα έχει κάποιο μικρό (ή και όχι τόσο μικρό) stutter. Σε κάρτες με VRAM μικρότερη των 10GB θα είναι μεγαλύτερο. 

Απλά θυσιάζεις τα Ultra Settings. 

Το περίεργο είναι γιατί σε πολύ ισορροπημένα συστήματα βλέπω να 'χουν τα παιδιά stutterfest 😕  

Αν βοηθάει η λύση παραπάνω, θα το τσεκάρω αργότερα (με το CFG). 

• Like 1

Μόλις τώρα, tommybertsen είπε

Ακόμη και με την 4080 το RT δεν σκοπεύω να το χρησιμοποιήσω. Κακό implementation στο game αυτό. Θα κάνω ένα comparison μόνο, for the sake of it. 

Το Frametime εννοείς φαντάζομαι 😛 

Το παιχνίδι κάθε φορά που έχει να φορτώσει assets κλπ και παρότι έχει κάνει pre-compile shaders κάθε φορά που ξεκινάς, θα έχει κάποιο μικρό (ή και όχι τόσο μικρό) stutter. Σε κάρτες με VRAM μικρότερη των 10GB θα είναι μεγαλύτερο. 

Απλά θυσιάζεις τα Ultra Settings. 

Το περίεργο είναι γιατί σε πολύ ισορροπημένα συστήματα βλέπω να 'χουν τα παιδιά stutterfest 😕  

Αν βοηθάει η λύση παραπάνω, θα το τσεκάρω αργότερα (με το CFG). 

Δε θα έχεις θέμα με το RT.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...