Προς το περιεχόμενο

Hogwarts Legacy [PC]

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

11 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε

Δηλαδή στη RAM είναι πιο πολύ το θέμα; Γιατί ακόμα δε το έχω αγοράσει πριν σιγουρευτώ ότι θα έχω καλή εμπειρία. 

Με προβληματίζει που η κάρτα μου έχει δυστυχώς 8GB VRAM (2070 Super)  αλλά RAM έχω 32GB @ 3200mhz

8 λεπτά πριν, akoinonitos είπε

Ξεκινησα το παιχνιδι ,μερικες παρατηρησεις ,σε native ειναι αθλιο ,τερμα στη θολουρα πρεπει να βαλεις dlss και να βαλεις το upscale sharpness σχεδον τερμα.(in favor of nvidia μαλλον :p)

Aκομα και σε 1080p θελει 32gb ram  εμενα μου τα γεμιζει και τα 16gb. Το gpu usage μενει χαμηλα  ακομα και σε μεγαλυτερες αναλυσεις δεν ξερω αν φταιει οτι γεμιζει η ram γιαυτο και μαλλον ουτε θα το μαθω γτ για μπουκαλα της cpu δεν νομιζω . Κατα τα αλλα συμπαθητικο.

Με Ultra+RT Ultra τρέχει αρκετά καλύτερα από το CP2077, ας πούμε. Ειδικά στην εισαγωγή.

Μόλις όμως περάσεις στο κυρίως game  βλέπεις τεράστια frame drops ακόμα και με DLSS ultra performance. Άρα είναι θέμα RAM, όπως διαπίστωσε και ο NoFear. Ξεκινάει με 11Gb usage και με λίγη περιπλάνηση φτάνει σχεδόν στο τέρμα. Τότε βλέπεις και τα 20ρια. Αυτά μόνο με RT. Τρισάθλιο optimization για να τσεπώσουν τα λεφτά από την Nvidia. Ευτυχώς τους φρόντισε η "μάγισσά" μας.

• Like 3
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

8 ώρες πριν, Tzini_Gr είπε

τι και αν εκλεισα film grain, motion blur, τα ιδια σκατα χαχαχαχ μαλλον θα περιμενω ποτε θα βγαλουν πατς με στοχευμενες διορθωσεις

Δυστυχώς όπως πρόλαβαν και είπαν τα παιδιά, τα motion blur/film grain κλπ, είναι φίλτρα, δεν έχουν κάποιο impact στο performance. 

Αυτό μου μοιάζει για memory leak ή το γενικότερα μέτριο optimization του game κάνει την δουλειά. Τα 32GB Ram τα πήρα επειδή απλά βρήκα το ίδιο κιτ που είχα σε προσφορά να φανταστείς, όχι επειδή τα χρειαζόμουν. Κοίτα να δεις όμως...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, tommybertsen είπε

Δυστυχώς όπως πρόλαβαν και είπαν τα παιδιά, τα motion blur/film grain κλπ, είναι φίλτρα, δεν έχουν κάποιο impact στο performance. 

Αυτό μου μοιάζει για memory leak ή το γενικότερα μέτριο optimization του game κάνει την δουλειά. Τα 32GB Ram τα πήρα επειδή απλά βρήκα το ίδιο κιτ που είχα σε προσφορά να φανταστείς, όχι επειδή τα χρειαζόμουν. Κοίτα να δεις όμως...

Η εμφάνιση του προβλήματος μόνο με RT δείχνει ότι χρησιμοποίησαν κάποιο wrapper για να το ενσωματώσουν. Φοβάμαι ότι αυτό θα γίνει κανόνας.

Επεξ/σία από pirmen56
  • Like 1

Δεν ξέρω αλλά και σε ένα ακόμη δοκιμαστικό playthrough που θα κάνω (περιμένω σύντομα μια 4080), νομίζω ότι το RT θα το κάνω skip σε αυτό το game. Υπάρχει ένα βίντεο που έχει διορθωμένα settings στο .ini file αλλά και πάλι.. Έχει θέματα! 

Τώρα για την RAM δεν νομίζω ότι ευθύνεται αυτό, γιατί βλέπω ~20GB και σε εμένα, αβίαστα, απλά παίζοντας για λίγα λεπτά. Δεν τα ξεπερνάει αλλά δεν έχει και πολλή λογική

• Like 1

Παντού διαβάζω το optimisation για pc είναι χάλια. 

Ακόμα και σε high end κάρτες τα frame drops ανεξήγητα. Το RT τα κάνει χειρότερα και σχεδόν όλοι το έχουν off, ίσως σε κάποιο μελλοντικό patch να διορθωθεί (;)

Αναρωτιέμαι αν στο PS5 αντιμετωπίζουν παρόμοια, γιατί έχει καταντήσει αηδία τα pc ports να έρχονται σε δεύτερη μοίρα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω ρε παιδιά τι λέτε για το performance εγώ με low end σύστημα (GTX 1050ti 4GB με RAM 16GB Ryzen 5 2600g)το παίζω ικανοποιητικότατα σε high ρυθμίσεις με αρκετά βέβαια κλειστά , όπως Motion Blur, Depth Of Field σε 1920 Χ1080 ανάλυση, πάντως τα παλικάρια που φτιάξαν το παιχνίδι δεν νομίζω να τα έκαναν όλα αυτά υπό "νορμάλ συνθήκες" κόβω το κεφάλι μου πώς κάτι "πίναν"🙃

Edit: Kαι για να προλάβω κάποιους που θα γράψουν ''τί μας ρε φίλε εμείς ξοδέψαμε ένα κάρο λεφτά  σε κάρτες και επεξεργαστές και μνήμες και έρχεσαι και μας την λές'' σε καμία περίπτωση δεν έχω την ποιότητα της εικόνας που έχει κάποιος με μια high end κάρτα και σύστημα

Εdit2: Υπό όψιν δεν έχω ανοίξει fpsόμετρο ότι βλέπω με ''γυμνό μάτι'' που μέχρι τωρα δεν με αποτρέπει απο το παιχνίδι, το παιχνίδι μου το έκανε δώρο η κοπελιά.

Επεξ/σία από zvarthangalos

2 ώρες πριν, tommybertsen είπε

Δεν ξέρω αλλά και σε ένα ακόμη δοκιμαστικό playthrough που θα κάνω (περιμένω σύντομα μια 4080), νομίζω ότι το RT θα το κάνω skip σε αυτό το game. Υπάρχει ένα βίντεο που έχει διορθωμένα settings στο .ini file αλλά και πάλι.. Έχει θέματα! 

Τώρα για την RAM δεν νομίζω ότι ευθύνεται αυτό, γιατί βλέπω ~20GB και σε εμένα, αβίαστα, απλά παίζοντας για λίγα λεπτά. Δεν τα ξεπερνάει αλλά δεν έχει και πολλή λογική

Τα Shadows αν μειώσεις θα είσαι οκ. Με Dlss 2/dlss 3 παίζεται σχετικά ευχάριστα, εντάξει θα έχεις drops αν τα βάλεις όλα στο ultra αλλά είναι τόσο καλό το παιχνίδι που δε θα σε ενοχλήσουν.

Με την 4080 θα είσαι άρχοντας.

• Like 1

14 ώρες πριν, Tzini_Gr είπε

αρα κ σε 1080p παλι τοσο τρωει περιπου

μαλιστα μαλλον εμεις με τα 16 για να παιξουμε πρεπει να κουμπωσουμε αλλο ενα σετ...

Εγώ το έτρεξα να δω πως πάει έφτασε μέχρι 17GB στα 1440p. Επίσης που και που laggαρε στα cut screens.

Κλειδωμένα 75fps με 3070.

55 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Εγώ το έτρεξα να δω πως πάει έφτασε μέχρι 17GB στα 1440p. Επίσης που και που laggαρε στα cut screens.

Κλειδωμένα 75fps με 3070.

με τι settings?

Εγώ με 3060τι 5600χ 16ραμ σε 1440π αν εξαιρέσεις το ιντρο που ήταν νερό και λες ουαου τι παιχνιδαρα θα παίξω  με το που μπαίνει χοκγουσρτς και κτλ σέρνεται το γκειμ και το στατερινγκ στο θεό .

Έχω κάνει 3 ώρες γκειμπλει και δύο ώρες ψαχνωντας στο νετ πως θα στρωθεί η κατάσταση τα δοκίμασα λογικά όλα.

Το αφήνω στο high preset, cap στα 75 αναγκαστικά, update το dlss Μανουάλ,Full Performance mode από windows και ενεργοποίηση gpu acceleration γιατί το  είχα κλείσει για παρόμοιους λόγους αλλου πάλι.

και παίζει λίγο καλύτερα μάλλον αλλά κ πάλι δεν είναι ικανοποιητικό.

από ότι φαίνεται έχει γίνει συνήθεια τα τελευταία χρόνια να βγαίνουν έτσι τα γκειμς.

18 λεπτά πριν, Vigilante1319 είπε

Εγώ με 3060τι 5600χ 16ραμ σε 1440π αν εξαιρέσεις το ιντρο που ήταν νερό και λες ουαου τι παιχνιδαρα θα παίξω  με το που μπαίνει χοκγουσρτς και κτλ σέρνεται το γκειμ και το στατερινγκ στο θεό .

Έχω κάνει 3 ώρες γκειμπλει και δύο ώρες ψαχνωντας στο νετ πως θα στρωθεί η κατάσταση τα δοκίμασα λογικά όλα.

Το αφήνω στο high preset, cap στα 75 αναγκαστικά, update το dlss Μανουάλ,Full Performance mode από windows και ενεργοποίηση gpu acceleration γιατί το  είχα κλείσει για παρόμοιους λόγους αλλου πάλι.

και παίζει λίγο καλύτερα μάλλον αλλά κ πάλι δεν είναι ικανοποιητικό.

από ότι φαίνεται έχει γίνει συνήθεια τα τελευταία χρόνια να βγαίνουν έτσι τα γκειμς.

Θέμα vram είναι λογικά όπως και στις περισσότερες  περιπτώσεις πιστεύω. 16gb ram είναι αρκετά, τόσα εχω κι εγώ και δεν έχω κανένα θεμα, αν υπάρχει η απαραίτητη vram. Για να καταλάβεις εγώ με όλα ultra χωρίς rtx, σε 4k με dlss quality που ουσιαστικά κάνει render σε 1440p, χρειάζομαι πλήρως τα 12gb vram της 3080 Ti που έχω και γεμίζει φουλ και η ram. Αν ανοίξω οτιδήποτε rtx ή βγαλω το dlss γεια σας. Βάλε κάνα dlss quality για αρχή θα έλεγα να κατέβει κι άλλο η απαραίτητη vram κι αν έχεις πάλι θέμα κατέβασε textures.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...