Προς το περιεχόμενο

Hogwarts Legacy [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, SabotazNic είπε

Δεν βλέπω να βγαίνει review από digital foundry. Και βασικά το περίμενα για να αποφασίσω πλατφόρμα. Φαίνεται ότι οι λίγοι φταίνε και εδώ 

https://www.neogaf.com/threads/digital-foundry-may-not-be-covering-hogwarts-legacy-update-cunts-showed-up-to-johns-home-to-harass-him-prior-to-all-of-this.1651973/

RDT_20230211_1559419213805322881591975.jpg

Spoiler

Όχι οτι είμαι κουτσομπόλης, αλλά τι ακριβώς έχει παιχτεί με το hogwarts και το df και δεν θέλουν να το κάνουν review; Γιατί μάλλον έχω χάσει επεισόδια;

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, gregpec2 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

Όχι οτι είμαι κουτσομπόλης, αλλά τι ακριβώς έχει παιχτεί με το hogwarts και το df και δεν θέλουν να το κάνουν review; Γιατί μάλλον έχω χάσει επεισόδια;

Spoiler

Από ότι κατάλαβα ευθύνεται το καρκινιάρικο resetera. Βάλε twitter, cancel culture, toxic, woke, sjw όλα αυτά σε 1 μέρος.

Αλλά για κάποιο λόγο αυτό το πράγμα είναι "normal" και κομπλέ αλλά οι κοκκινοκαπελάκηδες είναι το πρόβλημα.

logic-5b42e0.jpg

Επεξ/σία από jmirko15
  • Thanks 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, SabotazNic είπε

Έλεγα να μην το πάρω ακόμα, αλλά δεν με βλέπω... 

Για πείτε γιατί ακόμα δεν μπορώ να αποφασίσω, με 3700x και 3070 σε 1440 θα είμαι οκ με καλύτερα γραφικά από ps5 + 4κ? (λογικά το 4κ το ξεχνάω με την 3070 σε >60 fps). 

Ουφ, θα κάνω μια βόλτα αύριο μήπως βρω physical ps5 για να το δώσω μετά... 

Τώρα το τρέχω σε 3700x και 3060Ti, μπόμπα πάει το game. Δεν έχω φτάσει ακόμα hogwarts να δω αν θα πέσει ξύλο :P 

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Herald είπε

Τώρα το τρέχω σε 3700x και 3060Ti, μπόμπα πάει το game. Δεν έχω φτάσει ακόμα hogwarts να δω αν θα πέσει ξύλο :P 

1440p ή 4κ? Ρυθμισεις? (dlss/rt)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

1440p ή 4κ? Ρυθμισεις? (dlss/rt)

A sorry,  3440x1440 με DLSS Q και RT Reflections on σε ultra. Όλα τα settings ULTRA πέρα από shadows LOW. Δεν έχω δοκιμάσε με shadows high γιατί τώρα παίζει η κοπέλα μου. Είμαι με VSYNC on για 60fps και η κάρτα είναι μεταξύ 75 και 90% usage. 

Έκανε ένα μεγάλο drop στα 15 fps στην αρχή του παιχνιδιού - κράτησε 5-10sec αλλά έφτιαξε μόνο του και μέχρι τώρα πάει ευθεία. Παίζει κανά 25λεπτο

Επεξ/σία από Herald
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Herald είπε

A sorry,  3440x1440 με DLSS Q και RT Reflections on σε ultra. Όλα τα settings ULTRA πέρα από shadows LOW. Δεν έχω δοκιμάσε με shadows high γιατί τώρα παίζει η κοπέλα μου. Είμαι με VSYNC on για 60fps και η κάρτα είναι μεταξύ 75 και 90% usage. 

Χμμμμ. Μου δινεις ελπιδες για 4κ high δηλαδη. Θα το τσιμπησω απο steam μετα το dayweek 1 patch να δω. Αν δεν κανω λαθος και απο nvidia δεν εχουν βγει ακομα drivers

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SabotazNic είπε

Χμμμμ. Μου δινεις ελπιδες για 4κ high δηλαδη. Θα το τσιμπησω απο steam μετα το dayweek 1 patch να δω. Αν δεν κανω λαθος και απο nvidia δεν εχουν βγει ακομα drivers

Είναι πολύ παραμετροποιήσιμο το παιχνίδι - εύκολα το φέρνεις στα μέτρα σου για να γίνει playable. Βέβαια ακόμα δεν έχω φτάσει hogwarts να δώ τι γίνεται - -πάντως από αυτά που βλέπω μέχρι τώρα εύκολο το 4k + DLSS Q αν δεν σε καίει το ΟΛΑ δεξία. Κυρίως τα RT shadows είναι που κατακρεουργούν το performance.

6 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Mόλις έφτασα hogwarts. Αλεξίπτωτο τα frames :P 

Δεν ξέρω τι φταίει ακόμα, μόλις αφήσει το χειριστήριο θα δώ, αν είναι απλά θέμα vram διορθώνεται εύκολα με textures 1 κλίκ κάτω.

• Like 2
Δημοσ.

Λοιπόν @SabotazNic, με RT off το game είναι πούπουλο, κάπου 76 έως 98 frames είδα μέσα στο hogwarts σε 3440x1440 DLSS Q και όλα Ultra / RT off. Με τα reflections ON είναι πολύ ανώμαλο, γιατί πχ. ρίχνεις όλα τα settings στο low και βγάζεις 5 fps, τα βάζεις όλα ultra και βγάζεις 40 πάλι. Πάντως RT on + Ultra settings το ξεχνάς σίγουρα. 

• Like 1
Δημοσ.
46 λεπτά πριν, Herald είπε

Λοιπόν @SabotazNic, με RT off το game είναι πούπουλο, κάπου 76 έως 98 frames είδα μέσα στο hogwarts σε 3440x1440 DLSS Q και όλα Ultra / RT off. Με τα reflections ON είναι πολύ ανώμαλο, γιατί πχ. ρίχνεις όλα τα settings στο low και βγάζεις 5 fps, τα βάζεις όλα ultra και βγάζεις 40 πάλι. Πάντως RT on + Ultra settings το ξεχνάς σίγουρα. 

RT off vs RT on αξίζει ή δεν έχει wow results; Αν και με 3070 φαντάζομαι δεν θα πηγαίνει πολύ μακριά με on :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

RT off vs RT on αξίζει ή δεν έχει wow results; Αν και με 3070 φαντάζομαι δεν θα πηγαίνει πολύ μακριά με on :P

Aνεβάζω ένα 5λέπτο video που νομίζω θα σας καλύψει. Δεν ξέρω αν έχει bug το παιχνίδι ή φταίνε τα 8gb ram, πάντως όταν αλλάζεις settings - είτε τα ανεβάζεις πρός τα κάτω είτε πρός τα πάνω - το παιχνίδι πέφτει στα 15fps. Αν μπαινοβγείς 2 φορές στο μενού στρώνει. Το δείχνω ακριβώς στο video το πρόβλημα. Το recording τρώει αρκετά fps, πάντως με τα ακόλουθα settings χωρίς recording στην περιοχή που δείχνω στο video (που θα ανέβει σε λίγο :P ) το παιχνίδι δεν πέφτει κάτω από 65frames. Με το recording πέφτει στα 55. 

3440x1440, DLSS Q, όλα Ultra εκτός από shadows (low) και textures (high), RT Reflections Ultra,,  RT AO ULTRA, RT shadows off. Οπότε μια χαρά θα την παλέψει η 3070 με RT. Εκτός φυσικά από RT shadows, τα ξεχνάς για 4k. Στο δικό μου run με τα παραπάνω settings και RT shadows ultra πέφτω στα 44-50 fps από 65-70 με shadows off

Και για να απαντήσω στο ερώτημα σου, όχι δεν είναι wow. Δίνει ένα κλικ παραπάνω σε εσωτερικούς χώρους αλλά΄δεν νομίζω να σου πέσουν τα σαγόνια. 

Επεξ/σία από Herald
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γράφω και ξαναγράφω σε σχόλια μου κατά καιρούς πως είναι θέμα καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής τα εκατοντάδες ευτράπελα, αστεία ή και πολύ σοβαρά (χιλιάδες απολύσεις κλπ), και κάποιοι ξεροσταλιάζουν σαν υπάλληλοι να υπερασπιστούν τον προαναφερμένο ένοχο. Εδώ, όμως, ειλικρινά όποιος δεν βλέπει τις ροχάλες από το videogame industry και τα επιμελώς unoptimized AAA παιχνιδάκια, πρέπει να ανακηρυχτεί προστατευόμενο είδος. (Έχω αγοράσει το game και μίζερα παλεύω να το καταφέρω να "τρώγεται" με RTX 3080 10gb, 5800x, 32gb ram 3200)

Επεξ/σία από maneaterbug13
  • Like 2
Δημοσ.

Είναι θέμα vram οι βουτιές σε single digits στο hogwarts κι ας μη φαίνεται μαξαρισμένη η vram, εγώ επειδή θέλω τα rtx reflections(τα οποία έχω τουμπανιάσει επιπλέον με edit στο ini), μετά από δοκιμές σε 4K με 3080Ti έχω καταλήξει σε ultra όλα εκτός textures που είναι high και από rt μόνο reflections. Dlss balanced με cap στα 60fps. Επίσης έχω βάλει στο nvcp anisotropic filtering 16x που κάνει εμφανή διαφορά στους εξωτερικούς χώρους. Χωρίς καθόλου rt είναι σίγουρα πιο απλά τα πράγματα.

Δημοσ.

Eδώ το βίντεο,, όποιος βαριέται να το δεί ολόκληρο ας πάει στο 5:10 που δείχνει πως τα πάει με τα παρακάτω settings 3440x1440, DLSS Q, όλα Ultra εκτός από shadows (low) και textures (high), RT Reflections Ultra,,  RT AO ULTRA, RT shadows off. 

Προσθέστε περίπου 7--10 fps που legit τρώει το recording ^^

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...