Προς το περιεχόμενο

Hogwarts Legacy [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, john2gr είπε

Μπορω να σου τρεχω Chrome με 300 tabs ανοιχτα και να μην φτανουν ουτε τα 32GB :P . Σε τετοια comparisons, ΟΦΕΙΛΕΙ αυτος που τα κανει να δειχνει τι τρεχει στο background. Και το λεω αυτο γιατι το παιχνιδι, αποδεδειγμενα, χρησιμοποιει 8.5GB μνημη. Δεν γινεται λοιπον στα 32GB που εχει στο video να εχει total usage 21GB. Τα υπολοιπα 13GB απο που ειναι? Προφανως και εχει φορτωσει λοιπον στο background προγραμματα, αρα εντελως misleading comparison (for the clicks που λεμε).

image.jpeg.b03e5ac7719089b1e4c461f8f36d41c5.jpeg

Ενώ δεν διαφωνώ με αυτό που λες περί χρήση παρασκηνίου και tabs/VRAM κλπ, το παράδειγμα που δίνεις με το screenshot είναι εξίσου misleading. Είναι φάση "μα μόνο 3.8 γιγα VRAM τρώει το παιχνίδι", και να το λέει αυτό χρήστης με 4αρα κάρτα.

Πόσο περισσότερο margin νομίζεις επιτρέπουν τα windows στο παιχνίδι να καταναλώσει όταν έχουν μείνει μόλις περίπου 1 γιγα ελεύθερης μνήμης, για όλο το πισι?

Σε ότι πισι έχω καταφέρει να πιάσω χρήση 97+ επίτηδες (είτε με ανοιχτά προγράμματα, είτε με κώδικα που δεσμεύει μνήμη για εκατομμύρια μεταβλητές), ότι παιχνίδι και να έτρεξα κολλούσε απίστευτα, και κάποιες φορές κολλούσαν ακόμα και τα windows xD

Απόλυτα λογικό λοιπόν κατά τη γνώμη μου ένας με 32αρα ραμ να έχει πολύ παραπάνω χρήση, και πιο αντιπροσωπευτικά νούμερα θα έλεγα όταν είναι σε κατάσταση που το παιχνίδι δεν τρώει "κόφτη" από τα windows

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, just getting started είπε

Σε ότι πισι έχω καταφέρει να πιάσω χρήση 97+ επίτηδες (είτε με ανοιχτά προγράμματα, είτε με κώδικα που δεσμεύει μνήμη για εκατομμύρια μεταβλητές), ότι παιχνίδι και να έτρεξα κολλούσε απίστευτα, και κάποιες φορές κολλούσαν ακόμα και τα windows xD

Εγώ πάλι δεν έχω δει ποτε usage πάνω από 10GB, ακόμα και σε games με καλύτερα graphs. Το AC:V άμα θυμάμαι καλά έτρωγε καμια 12GB και αυτό λόγο memory leak.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Εγώ πάλι δεν έχω δει ποτε usage πάνω από 10GB, ακόμα και σε games με καλύτερα graphs. Το AC:V άμα θυμάμαι καλά έτρωγε καμια 12GB και αυτό λόγο memory leak.

Κι εγώ ο μόνος τίτλος που το έχω δει είναι το uncharted, και αυτό μάλλον γιατί έχω 4αρα κάρτα, οπότε χρησιμοποιεί περισσότερη ραμ? Δεν ξέρω, υπόθεση κάνω, γιατί όσο και να έχω παίξει, δεν έχω παρατηρήσει χειρότερο performance/μεγαλύτερη χρήση.

Πάντως ούτε στο Hogwarts legacy παίζει να είναι memory leak. Αλλιώς φαντάζομαι δεν θα διαφήμιζαν τα 32 giga recommended

• Like 1
Δημοσ.

παιδια 19 ωρες gametime μεχρι στιγμης και εχω εντυπωσιαστει

αρχικα νομιζω πως βελτιωθηκε αρκετα η κατασταση με τα drivers της nvidia (?) ή εχω συνηθισει τα ελαχιστα πλεον fps drops. ακομα και οταν πεταω με τη σκουπα που παιζει να κανει render τεραστιες εκτασεις, παει στα 75-100 fps

στο gameplay τωρα:

δεν εχω κανει δυο φορες το ιδιο puzzle / trial κλπ, ειναι ολα μοναδικα

τα merlin's trials πχ που ειναι καμια 40αρια συνολικα εχει το καθενα δικη του λυση

το ιδιο συμβαινει και στα puzzles μεσα στα dungeons. καποια μοιαζουν αλλα εχουν ειτε extra επιπεδα δυσκολιας ειτε νομιζεις πως θα το λυσεις οπως το προηγουμενο και τρως 15 λεπτα να καταλαβεις πως ειναι κατι διαφορετικο

επισης μου αρεσει πολυ αυτο το μπρος-πισω, συναντας πααααααααρα πολλα πραγματα που δεν ξερεις τι κανουν ή δεν ξερεις πως να ενεργοποιησεις πχ την ταδε πορτα κλπ και πρεπει να γυρισεις αργοτερα οταν παρεις ενα spell ή ενα item. 

γενικα ειναι καλοφτιαγμενο το game. ημουν 50-50 να το αγορασω ή να το αφησω φανταστειτε (δεν ημουν καν hyped) και παιζοντας το γουσταρα τερμα

• Like 5
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Deathloop,4k.22 giga μ έδειχνε το ab

Επεξ/σία από Matrix7
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, just getting started είπε

Πάντως ούτε στο Hogwarts legacy παίζει να είναι memory leak. Αλλιώς φαντάζομαι δεν θα διαφήμιζαν τα 32 giga recommended

Τα 32GB είναι ο κλασσικός πρόλογος των reqs να πουλήσουν hardware. Recommended είναι για ultra preset. Για high preset λέει 16GB, σοβαρά τώρα? Μας δουλεύουν κανονικότατα.

Στην τελική άμα το game κολλάει με 16GB είναι γιατί οι devs fucked up και όχι γιατί δεν φτάνουν. Φτάνουν και περισσεύουν σε οτιδήποτε game κυκλοφορεί και το Hogwarts δεν έχει graphs ώστε να υποστηρίξει τέτοιους είδους requirements.

Οποτε ακυρώστε τις παραγγελιες για extra ram. :P Γενικά μην τρώτε πρόλογο. ;)

2 ώρες πριν, Matrix7 είπε

Deathloop,4k.22 giga μ έδειχνε το ab

cool-story-bro-sarcastic.gif

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 2
Δημοσ.

Παιδιά εγώ το παίζω σε Xbox series x στο performance mode.

Στο meta critic στα user scores σαρώνει πραγματικά!

Δεν το έχω ξαναδεί αυτό το πράγμα!

• Like 2
Δημοσ.
4 ώρες πριν, john2gr είπε

Ειλικρινα, τι τρεχετε απο πισω? Deathloop λοιπον σε native 4Κ με Ray Tracing... 9GB total RAM usage.

Deathloop_2021_09_15_18_32_54_918.jpg

https://www.dsogaming.com/pc-performance-analyses/deathloop-ray-tracing-amd-fsr-benchmarks-comparisons/

4qGyFJW.png

:D

Εγώ θα skipάρω τελικά το game, δεν δίνω cent για παιχνίδι με denuvo. Enjoy όσοι το πάρετε!

• Like 1
Δημοσ.

Το παιχνίδι είναι πάρα πολύ όμορφο και σαν γραφικά και σαν gameplay και περιεχόμενο , υπάρχουν θέματα με το performance αλλά δεν με ενοχλεί ούτε κοιτάω fps.

Έχω παίξει γύρω στις 8 ώρες και ακόμη δεν έχω βγει εκτός κάστρου σε εξωτερικά περιβάλλοντα , υπάρχουν αρκετά μυστικά που υπάρχουν να ανακαλύψεις στο κάστρο + γρίφους κτλπ.

Καλή απόλαυση σε όσους το παίξουν τώρα η αργότερα 

• Like 5

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...