HALF EVIL Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, kalogero είπε Επειδή ψάχνω κι εγώ .. και έλεγα για 65 σε oled - Lg τι προτείνεις ; περιμενω να πέσουν κι άλλο οι τιμές μπας και χτυπήσω καμία .. Την LG C1 , τι άλλο; Sony και Panasonic είναι ακριβές χωρίς να προσφέρουν πολλά περισσότερα. 1
kalogero Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, HALF EVIL είπε Την LG C1 , τι άλλο; Sony και Panasonic είναι ακριβές χωρίς να προσφέρουν πολλά περισσότερα. Οκ ευχαριστω
kallair Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 22/3/2022 στις 12:45 ΜΜ, dieccast είπε Έψαξα ρυθμίσεις ναι δεν αλλάζει κάτι . Πιξελιαζει στα κανάλια και δεν είναι καθαρή η εικόνα όπως είπα.Σε.Netflix και YouTube προφανως είναι πολύ καλή η εικόνα αλλά κάτι εντυπωσιακο(για τα χρήματα που έδωσα) Επίσης ρύθμισα και τον ήχο της αλλά πάλι δεν μου άρεσε καθόλου. Όπως και να έχει την έχω επιστρέψει και ψάχνω καινουργια. Το πιξελιασμα στην οθονη σε τηλεοπτικο σημα, δεν ειναι θεμα τηλεορασης αλλα και θεμα ποιοτητας καναλιου. και το εχω προσεξει ιδιαιτερα στο survivor. Στα μακρινα πλανα απ οτι φαινεται εχουν κακες καμερες και πολυ πολυ κακη συμπιεση του βιντεο με αποτελεσμα να ειναι γτπ η ποιοτητα του βιντεο και γραμμες λες και βλεπεις 480p. με το που αλλαζει το πλανο σε κοντινο, εκει ξαφνικα η εικονα ειναι κρυσταλλινη με λεπτομεριες μεχρι κ στις τριχες. πραγμα που δειχνει οτι εχουν χρησιμοποιηθει αλλες καμερες με πολυ καλυτερο encoding και πολυ καλυτερους φακους. το οτι ειναι κακες οι καμερες στα μακρινα πλανα φαινεται κ απο την αλλαγη στο iso που γινεται ενω βλεπεις το αγωνισμα. Oσο καλο και αν ειναι το 4k upscale, δεν κανει θαυματα οταν η πηγη εχει πολυ κακο encoding και ποιοτητα. και αυτο φαινεται στα "καταπληκτικα" ελληνικα καναλια. Επεξ/σία 24 Μαρτίου 2022 από kallair
vilfer Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα κι από μένα, πλησιάζει σιγά σιγά η ώρα για αλλαγή τηλεόρασης. Είμαι μεταξύ της Sony XR-65A80J και της LG OLED65C14LB, τις θέλω κυρίως για ταινίες και σειρές σε σκοτεινό ή ημισκότεινο δωμάτιο, γι' αυτό προσανατολίζομαι σε Οled. Σήμερα πήγα και τις είδα από κοντά, η Sony μού φάνηκε ένα κλικ καλύτερη, με ελαφρώς καλύτερη ανάλυση, φωτεινότητα και έχω τη γνώμη ότι φαίνονται καλύτερα οι λεπτομέρειες. Από την άλλη, η LG μού φάνηκε ότι έχει καλύτερο μαύρο και λευκό. Δεν ξέρω αν όλα αυτά πράγματι ισχύουν, και πολύ περισσότερο, αν δικαιολογούν τη διαφορά τιμής ανάμεσα στις δύο τηλεοράσεις. Τέλος, πρέπει να πω ότι μου έκανε φοβερή εντύπωση η Neo Qled της Samsung, η QE65QN90AA. Βέβαια, ο χώρος στο κατάστημα ήταν πολύ φωτεινός, επομένως η Qled αυτομάτως αποκτά προβάδισμα έναντι των Oled, όμως, πραγματικά το μαύρο της τηλεόρασης μού έκανε εντύπωση, δεν το περίμενα τόσο καλό σε Qled, αν και η τιμή τους (1999-2199) είναι απαγορευτική. Έχετε κάποια από τις παραπάνω τηλεοράσεις, μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας κι αν η διαφορά στις τιμές "δικαιολογείται"; Σας ευχαριστώ πολύ.
rosgr100 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 24 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 24/3/2022 στις 5:13 ΜΜ, vilfer είπε Καλησπέρα κι από μένα, πλησιάζει σιγά σιγά η ώρα για αλλαγή τηλεόρασης. Είμαι μεταξύ της Sony XR-65A80J και της LG OLED65C14LB, τις θέλω κυρίως για ταινίες και σειρές σε σκοτεινό ή ημισκότεινο δωμάτιο, γι' αυτό προσανατολίζομαι σε Οled. Σήμερα πήγα και τις είδα από κοντά, η Sony μού φάνηκε ένα κλικ καλύτερη, με ελαφρώς καλύτερη ανάλυση, φωτεινότητα και έχω τη γνώμη ότι φαίνονται καλύτερα οι λεπτομέρειες. Από την άλλη, η LG μού φάνηκε ότι έχει καλύτερο μαύρο και λευκό. Δεν ξέρω αν όλα αυτά πράγματι ισχύουν, και πολύ περισσότερο, αν δικαιολογούν τη διαφορά τιμής ανάμεσα στις δύο τηλεοράσεις. Τέλος, πρέπει να πω ότι μου έκανε φοβερή εντύπωση η Neo Qled της Samsung, η QE65QN90AA. Βέβαια, ο χώρος στο κατάστημα ήταν πολύ φωτεινός, επομένως η Qled αυτομάτως αποκτά προβάδισμα έναντι των Oled, όμως, πραγματικά το μαύρο της τηλεόρασης μού έκανε εντύπωση, δεν το περίμενα τόσο καλό σε Qled, αν και η τιμή τους (1999-2199) είναι απαγορευτική. Έχετε κάποια από τις παραπάνω τηλεοράσεις, μπορείτε να μου πείτε τη γνώμη σας κι αν η διαφορά στις τιμές "δικαιολογείται"; Σας ευχαριστώ πολύ. H QN90A είναι IPS, άρα την ξεχνάς. H μόνη που είναι VA είναι η QN95A. Επειδή την έχω, ή μάλλον καλύτερα, την είχα, έχει θέματα τα οποία έχουν βελτιωθεί αλλά όχι εξαλειφθεί στα φετινά μοντέλα. Αρχικά, έχει αρκετά χαμηλωμένα specular highlights σε σχέση με μια OLED κάτι που σημαίνει πως δεν βλέπεις την πραγματική εικόνα, λόγω επιθετικού LD, που επίσης σημαίνει πως έχεις και "ξεπλυμένα" χρώματα. Σε πλήρη εικόνα η Neo Qled σαφώς έχει περισσότερη φωτεινότητα. Στην παρακάτω φωτογραφία η αμερικάνικη QN90A που είναι VA, η QN90B (VA) και η C1. Δες στο μέσο της πρώτης εικόνας πόση λεπτομέρεια χάνεται ανάμεσα στους δυο άνδρες στην 90A. Εμφανώς βελτιωμένη η 90Β. Το "περισσότερη φωτεινότητα" είναι σχετικό όπως βλέπεις. Από κει και πέρα, η QN9xA έχει τρομερό πρόβλημα με τον χρόνο απόκρισης του LD (Local Dimming) ιδιαίτερα εμφανές όταν υπάρχουν υπότιτλοι π.χ. αργεί να προσαρμοστεί η φωτεινότητα ή σε πολύ γρήγορες αλλαγές πλάνου. Κάτι που επίσης φαίνεται πως έχει διορθωθεί στις QN9xΒ. C1 και 80J είναι σχεδόν οι ίδιες τηλεοράσεις, ιδιαίτερα μετά από calibration έχουν ελάχιστες έως καθόλου διάφορες , στα Plus της Sony η υποστήριξη DTS, ενώ η LG είναι ανώτερη στο gaming. Από την άλλη, όλες οι OLED έχουν το ίδιο πρόβλημα, λιγότερα nits -τα φετινά μοντέλα (2022) είναι αισθητά βελτιωμένα) και το ABL που αν και υπάρχει και στις LED, στις OLED μειώνει δραματικά την φωτεινότητα. Έχω επιστρέψει δυο QN95A, η πρώτη με καμμένα pixel -έχω ανοίξει θέμα- και η δεύτερη με vertical banding Προσανατολίζομαι προς C1, αν και θα μου λείψουν ορισμένα καλούδια της Samsung και του Tizen όπως το PIP και η συνολική φωτεινότητα της. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις ειναι να τις δοκιμάσεις με τις ίδιες σκηνές με ένα αρχείο HDR υψηλό bitrate και να κρίνεις μόνος σου τι σε καλύπτει. Επεξ/σία 25 Μαρτίου 2022 από rosgr100 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα