moglis13 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα κ από μένα...Ανοίγω αυτό το θέμα γιατί όσο κ αν έψαξα δεν βρήκα κάτι....Κατά πόσο λοιπόν είναι αξιόπιστος ο εν λόγω κινητήρας vag; Υπάρχει κάποιος κάτοχος να μας πει προβλήματα; Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2022 από moglis13
bill999r Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Φίλε Μογλη ,😁, το συγκεκριμένο μοτέρ είχε θέμα με τον τεντωτηρα καδένας και σε πολλές περιπτώσεις έχει αναφερθεί χαλάρωση της καδένας και πήδημα δοντιού. Βέβαια το συγκεκριμένο θέμα προλαμβάνεται με έγκαιρη αλλαγή της καδένας. Επίσης έχει αναφερθεί υπερβολική κατανάλωση λαδιού από τον κινητήρα. Όμως άσχετα με αυτά που έχουν αναφερθεί εάν πρόκειται για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο η αξιοπιστία του μοτέρ είναι ανάλογη της συντήρησης που έχει γίνει. Αν πρόκειται για ιδιοκτήτη που έκανε τα σέρβις του νομίζω πως ξεκινάς με πολύ καλές προοπτικές. Αν το αυτοκίνητο είναι από άγνωστο ιδιοκτήτη με άγνωστο ιστορικό τοτε όπως σε κάθε μεταχειρισμένο η φάση είναι ρωσική ρουλέτα... 3 1
Fordakias7 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Αν δεν κάνω λάθος του 2013 ήταν λίγο πιο αξιόπιστα από τα πρώτα που βγήκαν για πόσα χλμ μιλάμε;
moglis13 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 20 λεπτά πριν, Fordakias7 είπε Αν δεν κάνω λάθος του 2013 ήταν λίγο πιο αξιόπιστα από τα πρώτα που βγήκαν για πόσα χλμ μιλάμε; 97.000
imr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Πρέπει να δεις κωδικό κινητήρα για να δεις αν έχει θέμα με καδενα. Αν είναι από τους κινητήρες που χρειάζονται αλλαγή αλλάζεις το σετ τεντωτηρα- καδενα και είσαι κομπλε. Ημουν κάτοχος 10 χρόνια του συγκεκριμένου μοτέρ. Μια χαρά αξιόπιστο είναι, δεν είναι ασπαστο ούτε χωρίς θέματα αλλά γενικά μια χαρά. Συνήθησμενη βλάβη είναι πολλαπλασιαστες και αντλία νερού. Παίρνει εύκολα βελτίωση με ένα πρόγραμμα και φτανεις 200 άλογα αξιοπιστα εάν σε ενδιαφερει. Προσοχη στην συντήρηση και την χρήση που έχει γίνει.
moglis13 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, imr είπε Πρέπει να δεις κωδικό κινητήρα για να δεις αν έχει θέμα με καδενα. Αν είναι από τους κινητήρες που χρειάζονται αλλαγή αλλάζεις το σετ τεντωτηρα- καδενα και είσαι κομπλε. Ημουν κάτοχος 10 χρόνια του συγκεκριμένου μοτέρ. Μια χαρά αξιόπιστο είναι, δεν είναι ασπαστο ούτε χωρίς θέματα αλλά γενικά μια χαρά. Συνήθησμενη βλάβη είναι πολλαπλασιαστες και αντλία νερού. Παίρνει εύκολα βελτίωση με ένα πρόγραμμα και φτανεις 200 άλογα αξιοπιστα εάν σε ενδιαφερει. Προσοχη στην συντήρηση και την χρήση που έχει γίνει. Μπα όχι δεν με ενδιαφέρει η βελτίωση...Και τα 160 μια χαρά είναι...Τώρα εχω ένα Jetta tsi 1.4 140...Οι πολλαπλασιαστές κ η αντλία νερού είναι συχνό φαινόμενο;;από τι προκαλείται;πρέπει δλδ να προσέχω κάτι στην συντήρηση Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2022 από moglis13
imr Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 29 λεπτά πριν, moglis13 είπε Μπα όχι δεν με ενδιαφέρει η βελτίωση...Και τα 160 μια χαρά είναι...Τώρα εχω ένα Jetta tsi 1.4 140...Οι πολλαπλασιαστές κ η αντλία νερού είναι συχνό φαινόμενο;;από τι προκαλείται;πρέπει δλδ να προσέχω κάτι στην συντήρηση Από συντήρηση θελει τα σέρβις του, ειδικά τα λαδια κάθε 7-10 Χιλ χιλιόμετρα. Πολλαπλασιαστές ειναι αρκετά συχνό σε όλο το vag, λογικά και στο δικό σου πρέπει να έχεις αλλάξει. Εφόσον αλλάξεις με aftermarket είσαι οκ. Αντλία νερού δεν είναι τόσο συχνό αλλά ψιλοακριβο (300ρι είχα δώσει εγώ αν θυμάμαι) Γενικά αφού έχεις ήδη το 140 το 160 του 13 κιόλας είναι βελτιωμένο στα παντα
Liapisftw Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Μια χαρά μοτέρ αν το προσέχεις. Πρώην κάτοχος Scirocco και δεν μου ειχε βγαλει το παραμικρό. Όπως ειπαν και παραπάνω έχει ενα θεματακι με την καδένα που εμενα πάντως δεν μου έβγαλε κάτι. Μετά το 2011 τα ενισχυσαν, αρα εσενα που ειναι το 2013 θα εχει ακόμα πιο καινούργιους κωδικούς ανταλλακτικών οπότε πιστεύω αν εχει γινει σωστή συντήρηση απο τον προηγούμενο κάτοχο θα εισαι μια χαρά.
NikosKallithea Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, Fordakias7 είπε Αν δεν κάνω λάθος του 2013 ήταν λίγο πιο αξιόπιστα από τα πρώτα που βγήκαν για πόσα χλμ μιλάμε; Του 13 δεν εχουν κομπρεσορα και οι καδενες είναι αναβαθμισμένες. Οποτε δεν εχει κανενα προβλήμα αν ειναι καλα συντηρημένο
Klausx Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 TSI με πάνω από 100,000 θα χρειαστεί καθαρισμό στις βαλβίδες εισαγωγής, κάνε αναζήτηση "tsi carbon build up" γενικά έχει μερικά extra στην συντήρηση του.
Fordakias7 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 46 λεπτά πριν, Klausx είπε TSI με πάνω από 100,000 θα χρειαστεί καθαρισμό στις βαλβίδες εισαγωγής, κάνε αναζήτηση "tsi carbon build up" γενικά έχει μερικά extra στην συντήρηση του. Ακριβώς,η λύση είναι soda blasting
moglis13 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 11 ώρες πριν, imr είπε Από συντήρηση θελει τα σέρβις του, ειδικά τα λαδια κάθε 7-10 Χιλ χιλιόμετρα. Πολλαπλασιαστές ειναι αρκετά συχνό σε όλο το vag, λογικά και στο δικό σου πρέπει να έχεις αλλάξει. Εφόσον αλλάξεις με aftermarket είσαι οκ. Αντλία νερού δεν είναι τόσο συχνό αλλά ψιλοακριβο (300ρι είχα δώσει εγώ αν θυμάμαι) Γενικά αφού έχεις ήδη το 140 το 160 του 13 κιόλας είναι βελτιωμένο στα παντα Όχι πολλαπλασιαστή δεν έχω αλλάξει...Τρίτο πιστόνι άλλαξα πριν ενάμιση χρόνο κ κομπρεσορα από air condition...Στα 9 χρόνια που το έχω αυτές ήταν οι πιο σοβαρές βλάβες... 10 ώρες πριν, Liapisftw είπε Μια χαρά μοτέρ αν το προσέχεις. Πρώην κάτοχος Scirocco και δεν μου ειχε βγαλει το παραμικρό. Όπως ειπαν και παραπάνω έχει ενα θεματακι με την καδένα που εμενα πάντως δεν μου έβγαλε κάτι. Μετά το 2011 τα ενισχυσαν, αρα εσενα που ειναι το 2013 θα εχει ακόμα πιο καινούργιους κωδικούς ανταλλακτικών οπότε πιστεύω αν εχει γινει σωστή συντήρηση απο τον προηγούμενο κάτοχο θα εισαι μια χαρά. Φίλε μου έχω καταλήξει σε vw passat ή jetta μοντέλο του 13 κ μετά...
Dantε Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Επισης να δωσεις και λιγο προσοχη στο κιβωτιο. Αν ειναι DSG ειχαν τα θεματα τους.Αν και νομιζω μετα το 10-11 λυθηκαν.Πιο πριν ειχαν σοβαρα θεματα. Αν ειναι χειροκινητο ,εισαι οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα