geioannou Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Μετα απο αρκετα χρονια θελω ενα καινουριο μηχανημα, οχι πολλων απαιτήσεων οπως παιχνιδια κλπ. εκτος απο προγραμματα γραφειου, ιντερνετ κλπ, αντε να ανοιξω κανα Photoshop για καμια επεξεργασια περιστασιακα ομως. Με εχει κερδισει ομως η ιδεα να μην εχω πια εναν ολοκληρο πυργο διπλα μου, αλλα να παρω ενα Mini PC. Ακομα δεν εχω καταλαβει την "ψυχολογια" τιμης που εχουν, δηλαδη εαν ειναι πιο ακριβα απο το κανονικα desktop λογο εξοικονόμησης χώρου! Εχω καταληξει σε αυτο το μηχανημα απο καταστημα του εξωτερικου (για τα εγχώρια εχουν ελλιπείς πληροφοριες για τους επεξεργατες). Θα ηθελα την γνωμη σας για για την συγκεκριμενη επιλογη, αλλα και το αν το σκεπτικο μου το να παρω MiniPC με κανει να "χανω" σε ποιοτητα σε σχεση με τα χρηματα που θα διαθεσω για Mini PC συγκριτικά με desktop
Stefanos683 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 τα μινι πισι ειναι πολυ αδυναμα, πολυ ακριβα. δεν επεκτεινονται. ειδικα αυτο που εβαλες ισως βρηκες ο,τι χειροτερη επιλογη υπαρχει μπορεις να δεις σε αλλα θεματα καποια φτηνα πισι. ισως ειναι λιγο πιο μεγαλα αλλα ειναι πολυ καλυτερα. οπως συστημα με ι3 10100 ή ι3 12100. ετσι λεγονται τωρα εσυ επιλεγεις
geioannou Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Νομίζω απάντησες απλά για να απαντήσεις! Δηλαδή μου λες ότι ένας επεξεργαστής 10ης γενιας είναι δυνατότερος από ένας 6ης γενιας!!!ά Αυτό είναι πασιφανές!!! Παρόλα αυτά, αν ψάξεις την αγορά Ελλάδος η του εξωτερικού, στα χρήματα που είναι αυτό που έβαλα είναι από τα πιο τίμια που υπάρχουν. Τώρα, τους επεξεργαστές 10της γενιάς INTEL η και ακόμη νεότερους, σε μηχανήματα desktop, ξέρω ότι μπορεί να τους βρει κάποιος σε μηχανήματα κόστους 500€ περίπου, πράγματα που σημαίνει ότι αναλογικά κόστους και ποιότητας είναι καλύτερο. Εκεί είναι και ο προβληματισμός μου Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2022 από geioannou
nickol-us Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Το προβλημα με τα mini pc είναι κυρίως η περιορισμένη επισκευασιμοτητα. Κατά περίπτωση ορισμένα ίσως έχουν θέμα και με τις θερμοκρασίες κάτι που μπορεί να μειώσει τις επιδόσεις αλλά και τον χρόνο ζωής. Επειδή εξετάζεις την περίπτωση refurbished υπάρχου κι εκεί επιπλέον μειονεκτήματα. Φυσικά ένας καινούργιος 10100 είναι και πολύ καλύτερος αλλά θα έχει και φουλ εγγύηση, βέβαια είναι δύσκολο να φτιάξεις σύστημα mini στα 300 με τον 10100, κάτι δίνεις κάτι παίρνεις. Υπάρχει δυνατότητα συναρμολογησης; Αν ναι τότε υπάρχουν όμορφα και διακριτικά κουτιά, όπου με καινούργιο i3 θα βγάλεις ωραία σύνθεση κοντά στα 300. Νσ σημειωθεί ότι για την χρήση που θες εννοείται κάνει κι ο cpu που κοιτάς. Η τιμή που κοιτάς δεν είναι φοβερά δελεαστική υπάρχουν αντίστοιχα στην Ελλάδα. Όπου δεν έχει εκτεταμένεε πληροφορίες, τηλέφωνο ή επίσκεψη για διευκρινήσεις. Είναι σημαντικό να έχεις την εγγύηση, πόσο μάλλον σε refurbished.
Stefanos683 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 30 λεπτά πριν, geioannou είπε Νομίζω απάντησες απλά για να απαντήσεις! Δηλαδή μου λες ότι ένας επεξεργαστής 10ης γενιας είναι δυνατότερος από ένας 6ης γενιας!!!ά Αυτό είναι πασιφανές!!! Παρόλα αυτά, αν ψάξεις την αγορά Ελλάδος η του εξωτερικού, στα χρήματα που είναι αυτό που έβαλα είναι από τα πιο τίμια που υπάρχουν. Τώρα, τους επεξεργαστές 10της γενιάς INTEL η και ακόμη νεότερους, σε μηχανήματα desktop, ξέρω ότι μπορεί να τους βρει κάποιος σε μηχανήματα κόστους 500€ περίπου, πράγματα που σημαίνει ότι αναλογικά κόστους και ποιότητας είναι καλύτερο. Εκεί είναι και ο προβληματισμός μου τα μινι πισι ειναι τοσο πολυ αχρηστα, που αν θελησεις να τους βαλεις 2ο η 3 ο σκληρο συμφερει να αγορασεις νεο μηχανημα, ή θα τον πληρωσεις σε τετραπλασια τιμη απο το κανονικο. κολλανε ακομη κ σε ταινιες κ ιντερνετ λογω γραφικων κ δεν αναβαθμιζονται με τιποτα αν καει τροφοδοτικο ή αλλο εξαρτημα δεν εχει συμβατα ανταλλακτικα το συγκεκριμενο ουτε τα νεα γουιντοους τα 11 δεν παιρνει ειναι απλα μαπα ανν παρεις ετοιμο συστημα πχ απο το πλαισιο , με 400 ευρω θα ειναι τουλαχιστον δεκάτης γενιας κ κλασεις καλυτερο
geioannou Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Για 2ο και 3ο δίσκο δεν με ενδιαφέρει!! Εάν θα με ενδιέφερε θα πήγαινε σε desktop! Για τα win11 έχεις ένα δίκιο!! Το έγραψα από την αρχή ότι η σύνθεση desktop είναι σαφώς πιο καλή σε απόδοση τιμής αυτού που παίρνεις, απλά θα ήθελα να αποφύγω τον όγκο του μηχανήματος!! Θα τα ξαναδώ το βράδυ από το σπίτι. Εάν μπορώ να στήσω ένα σε μικρό case. Αλλιώς κάτσω και καινούρια, στα διπλάσια χρήματα από Ελλάδα https://www.unimax.gr/dell-optiplex-3090-intel-core-i5-10505-3-20-ghz-12-mb-cache-8gb-256gb-2230-pcie-nvme-class-35-linux.html?skr_prm=WyJmOTMyYmJmYi1mNGIwLTQ5MzQtODRjNC00ZmY2M2UyNjdhMjYiLDE2NDc1MDM3MTc1ODIseyJhcHBfdHlwZSI6Im5hdGl2ZSIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0
JDROGAS Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) https://www.trelokalathi.gr/index.php?route=product/product&product_id=71649&skr_prm=WyI5N2FlMTJiZC0yYjlmLTQ5MjktOGQ1MS0xY2YzZTk3YWM1YTgiLDE2NDc1MDU5OTEwOTQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 https://www.skroutz.gr/s/21162628/AMD-Athlon-3000G-3-50GHz-Επεξεργαστής-2-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html#reviews https://www.skroutz.gr/s/25795083/G-Skill-Ripjaws-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Laptop-F4-3200C22D-16GRS.html Εναν nvme της επιλογης σου και εισαι κομπλε με 400 ευρω περιπου.Εαν δωσεις 100 ευρω ακομα πας σε 5600g και εχεις ενα πολυ δυνατο μηχανημα για πολλα χρονια. Αναβαθμισιμο και σε μνημες και σε επεξεργαστη και με δυο κενες θεσεις sata για δισκους. Επισης εχει και cooler και μπορεις να εχεις και wifi παιρνοντας το optional kit https://www.skroutz.gr/s/27419448/Asrock-Deskmini-Kit-Ασύρματη-Κάρτα-Δικτύου-Wi-Fi-5-Μini-PCI-e.html Το dell για μενα δεν αξιζει τα χρηματα του,εχει αγνωστο δισκο και 8gb ram,επισης δεν εχει hdmi. Mπορεις να το δεις και εδω. https://www.asrock.com/nettop/AMD/DeskMini X300 Series/index.asp#Overview Επεξ/σία 17 Μαρτίου 2022 από JDROGAS 2 1
hln3 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Στο amazon.de έχει καλές τιμές κατά καιρούς σε μοντέλα με j4125 cpu (4/4) Κύριο μειονέκτημα η ψύξη, αν τρέξεις βαριά loads ζεσταίνονται αρκετά και με τους ανεμιστήρες να στροφάρουν.
countass Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 23 Μαρτίου 2022 Στις 17/3/2022 στις 10:53 ΠΜ, JDROGAS είπε https://www.trelokalathi.gr/index.php?route=product/product&product_id=71649&skr_prm=WyI5N2FlMTJiZC0yYjlmLTQ5MjktOGQ1MS0xY2YzZTk3YWM1YTgiLDE2NDc1MDU5OTEwOTQseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0 https://www.skroutz.gr/s/21162628/AMD-Athlon-3000G-3-50GHz-Επεξεργαστής-2-Πυρήνων-για-Socket-AM4-σε-Κουτί-με-Ψύκτρα.html#reviews https://www.skroutz.gr/s/25795083/G-Skill-Ripjaws-16GB-DDR4-RAM-με-2-Modules-2x8GB-και-Συχνότητα-3200MHz-για-Laptop-F4-3200C22D-16GRS.html Εναν nvme της επιλογης σου και εισαι κομπλε με 400 ευρω περιπου.Εαν δωσεις 100 ευρω ακομα πας σε 5600g και εχεις ενα πολυ δυνατο μηχανημα για πολλα χρονια. Αναβαθμισιμο και σε μνημες και σε επεξεργαστη και με δυο κενες θεσεις sata για δισκους. Επισης εχει και cooler και μπορεις να εχεις και wifi παιρνοντας το optional kit https://www.skroutz.gr/s/27419448/Asrock-Deskmini-Kit-Ασύρματη-Κάρτα-Δικτύου-Wi-Fi-5-Μini-PCI-e.html Το dell για μενα δεν αξιζει τα χρηματα του,εχει αγνωστο δισκο και 8gb ram,επισης δεν εχει hdmi. Mπορεις να το δεις και εδω. https://www.asrock.com/nettop/AMD/DeskMini X300 Series/index.asp#Overview +1 κανονικό pc σε μικρό κουτάκι,ότι πρέπει.
lector Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Στις 17/3/2022 στις 7:59 ΠΜ, geioannou είπε Μετα απο αρκετα χρονια θελω ενα καινουριο μηχανημα, οχι πολλων απαιτήσεων οπως παιχνιδια κλπ. εκτος απο προγραμματα γραφειου, ιντερνετ κλπ, αντε να ανοιξω κανα Photoshop για καμια επεξεργασια περιστασιακα ομως. Με εχει κερδισει ομως η ιδεα να μην εχω πια εναν ολοκληρο πυργο διπλα μου, αλλα να παρω ενα Mini PC. Ακομα δεν εχω καταλαβει την "ψυχολογια" τιμης που εχουν, δηλαδη εαν ειναι πιο ακριβα απο το κανονικα desktop λογο εξοικονόμησης χώρου! Εχω καταληξει σε αυτο το μηχανημα απο καταστημα του εξωτερικου (για τα εγχώρια εχουν ελλιπείς πληροφοριες για τους επεξεργατες). Θα ηθελα την γνωμη σας για για την συγκεκριμενη επιλογη, αλλα και το αν το σκεπτικο μου το να παρω MiniPC με κανει να "χανω" σε ποιοτητα σε σχεση με τα χρηματα που θα διαθεσω για Mini PC συγκριτικά με desktop Απο προσωπικη εμπειρια, θα διαφωνησω σχεδον σε ολα οσα γραφτηκαν παραπανω, οσον αφορα την καταλληλοτητα. Εχω το συστημα της υπογραφης, που ειναι παλαιοτερης γενιας μαλιστα απο αυτο που κοιτας, και ειμαι κατι παραπανω απο ευχαριστημενος. Για δουλειες γραφειου, office, internet, youtube, ταινιες, ακομα και cubase, γραφικα 2Κ ειναι αψογο, και λειτουργει αρκετες ωρες καθημερινα. Θα συμφωνησω ομως οτι καλυτερα να το ψαξεις απο ελλαδα. Υπαρχουν αρκετα μαγαζια με refurb, σιγουρα θα το πετυχεις, ή καποιο αντιστοιχο.
JDROGAS Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 30 Μαρτίου 2022 10 ώρες πριν, lector είπε Απο προσωπικη εμπειρια, θα διαφωνησω σχεδον σε ολα οσα γραφτηκαν παραπανω, οσον αφορα την καταλληλοτητα. Εχω το συστημα της υπογραφης, που ειναι παλαιοτερης γενιας μαλιστα απο αυτο που κοιτας, και ειμαι κατι παραπανω απο ευχαριστημενος. Για δουλειες γραφειου, office, internet, youtube, ταινιες, ακομα και cubase, γραφικα 2Κ ειναι αψογο, και λειτουργει αρκετες ωρες καθημερινα. Θα συμφωνησω ομως οτι καλυτερα να το ψαξεις απο ελλαδα. Υπαρχουν αρκετα μαγαζια με refurb, σιγουρα θα το πετυχεις, ή καποιο αντιστοιχο Που διαφωνεις ας πουμε με την προταση μου; Ειναι θεωρεις προτιμοτερο να δωσει 300 ευρω απο Γερμανια και να παρει ενα refurbished 7ετιας σε αντιθεση με το να δωσει 400 και να εχει ενα mini pc πληρως αναβαθμισιμο καινουργιο με εγγυηση που του προτεινα; 1
lector Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 14 ώρες πριν, JDROGAS είπε Που διαφωνεις ας πουμε με την προταση μου; Ειναι θεωρεις προτιμοτερο να δωσει 300 ευρω απο Γερμανια και να παρει ενα refurbished 7ετιας σε αντιθεση με το να δωσει 400 και να εχει ενα mini pc πληρως αναβαθμισιμο καινουργιο με εγγυηση που του προτεινα; Δε διαφωνω στο οτι ειναι καλο αυτο που προτεινεις ως εναλλακτικη, διαφωνω στο οτι το εν λογω ref 7ετιας (ασε τη γερμανια, υπαρχει κι εδω) ειναι κακη προταση, μιας που η δικη μου εμπειρια δειχνει το αντιθετο.
dpolal Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 31 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Στις 30/3/2022 στις 12:54 ΠΜ, lector είπε Απο προσωπικη εμπειρια, θα διαφωνησω σχεδον σε ολα οσα γραφτηκαν παραπανω, οσον αφορα την καταλληλοτητα. Εχω το συστημα της υπογραφης, που ειναι παλαιοτερης γενιας μαλιστα απο αυτο που κοιτας, και ειμαι κατι παραπανω απο ευχαριστημενος. Για δουλειες γραφειου, office, internet, youtube, ταινιες, ακομα και cubase, γραφικα 2Κ ειναι αψογο, και λειτουργει αρκετες ωρες καθημερινα. Θα συμφωνησω ομως οτι καλυτερα να το ψαξεις απο ελλαδα. Υπαρχουν αρκετα μαγαζια με refurb, σιγουρα θα το πετυχεις, ή καποιο αντιστοιχο. Θα συμφωνήσω και εγώ με όσα λέει ο φίλος παραπάνω. Όταν γνωρίζεις ΤΙ χρειάζεσαι και ΓΙΑΤΙ το χρειάζεσαι υπάρχουν λύσεις και πλέον βρίσκεις προτάσεις από Ελλάδα. https://www.cosmodata.gr/category/966/refurbish-pc/?makers=&cat6=&specs=1405_9024.&prices=59_550&items=20&sort=asc&amount_left=59&amount_right=550&m2[]=1405_9024&storex=&xkp=0&searchp=&orderbyx=1&items=20#gotocat Aπό το παραπάνω κατάστημα αγόρασα πριν μέρες το πρώτο της λίστας μαζί με την έξτρα εγγύηση για 3 χρόνια και το έστησα σαν HTPC, προφανώς όχι για 4Κ καθώς δεν υπάρχει η κατάλληλη TV ακόμα, αλλά λειτουργεί μια χαρά παρόλο που φοράει Celeron. Άλλαξα μόνο τον δίσκο του με έναν SSD που ούτως ή άλλως είχα ήδη διαφέσιμο από παλιότερο σύστημα. DISCLAIMER Επειδή μερικοί δυσκολεύονται στην κατανόηση των ελληνικών. (υπάρχουν και αυτοί, τί να κάνουμε) Το celeronάκι το αγόρασα διότι εξυπηρετεί τις ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ανάγκες και είναι για μια πολύ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ δουλειά, δεν το προτείνω στο ts, για αυτό το λόγο παρέθεσα αρχικά μια ενδεικτική λίστα από άλλα 7 που μορείς να βρείς στην ελληνική αγορά. Επεξ/σία 31 Μαρτίου 2022 από dpolal 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα