Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Μόλις πριν μερικές ημέρες πήρα στα χέρια μου ένα λάπτοπ , πέρα τις επιδώσεις του που ήταν πολύ ισχυρές , όταν προσπάθησα να ανοίξω 3 παιχνίδια κατάλαβα πως παίζω με ελάχιστα fps , συγκεκριμένα κατέβασα 3 παιχνίδια , 1) League Of Legends το οποίο έπαιζε κανονικά , 2 ) Divinity Original Sin 2 ( όπου παίζω με 13 FPS ) 3) Dark Souls III ( όπου παίζω με 10 FPS ) , το θέμα μου είναι πως το Dedicated Video Memory τρέχει με 2 GB ενώ είναι διαθέσιμα άλλα 6,5GB + .

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ?

Ευχαριστώ ;) 

image.png.f2da65bc82d265a95fdecb1d930c1d44.png

Δημοσ.
2 ώρες πριν, NickolasD είπε

το θέμα μου είναι πως το Dedicated Video Memory τρέχει με 2 GB ενώ είναι διαθέσιμα άλλα 6,5GB + .

Αρχικά αυτά τα 6,5GB δεν είναι της κάρτας γραφικών, είναι συνδυασμός των 2GB της κάρτας γραφικών και των +4.8GB της μνήμης του συστήματος, διαφορετικές μνήμες δηλαδή, που μπορούν να δώσουν μέχρι ~7GB συνολικά. Εσείς όμως θα πρέπει να έχετε υπ' όψιν τα 2GB.

Από ρυθμίσεις στα γραφικά τι έχετε βάλει;

Και το κυριότερο, μήπως τα μειωμένα fps είναι αποτέλεσμα υπερθέρμανσης (throttling) και γι' αυτό έχετε τα μειωμένα fps; Το λάπτοπ ποιο είναι ακριβώς;

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, NickolasD είπε

Μόλις πριν μερικές ημέρες πήρα στα χέρια μου ένα λάπτοπ , πέρα τις επιδώσεις του που ήταν πολύ ισχυρές , όταν προσπάθησα να ανοίξω 3 παιχνίδια κατάλαβα πως παίζω με ελάχιστα fps , συγκεκριμένα κατέβασα 3 παιχνίδια , 1) League Of Legends το οποίο έπαιζε κανονικά , 2 ) Divinity Original Sin 2 ( όπου παίζω με 13 FPS ) 3) Dark Souls III ( όπου παίζω με 10 FPS ) , το θέμα μου είναι πως το Dedicated Video Memory τρέχει με 2 GB ενώ είναι διαθέσιμα άλλα 6,5GB + .

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει ?

Ευχαριστώ ;) 

image.png.f2da65bc82d265a95fdecb1d930c1d44.png

To θέμα σου δεν είναι η μνήμη της κάρτας γραφικών αλλά το γεγονώς ότι με την Vega 8 δεν πρόκειτε να δείς ποτέ «ισχυρές» επιδόσεις.
Ξεκίνα να ρίχνεις τις ρυθμίσεις των γραφικών από τα παιχνίδια που θες να παίξεις στο low και δες πώς θα συμπεριφερθεί.|

To LoL μπορεί να παίξει και σε τοστιέρα, δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης.

• Like 4
  • Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
8 ώρες πριν, dpolal είπε

To θέμα σου δεν είναι η μνήμη της κάρτας γραφικών αλλά το γεγονώς ότι με την Vega 8 δεν πρόκειτε να δείς ποτέ «ισχυρές» επιδόσεις.
Ξεκίνα να ρίχνεις τις ρυθμίσεις των γραφικών από τα παιχνίδια που θες να παίξεις στο low και δες πώς θα συμπεριφερθεί.|

To LoL μπορεί να παίξει και σε τοστιέρα, δεν αποτελεί μέτρο σύγκρισης.

Τις ρυθμίσεις ( ειδικά στο Dark Souls 3 ) της έχω όλα στο low ... Εξ' ακολουθει να κολλάει και να πέφτουν τα fps , τι τα βάζω όλα medium τι όλα low ... Στην αρχή παίζει μια χαρά αλλά όταν πάω σε fight εκεί πάει slow motion και πέφτουν τα FPS ... Έχω ψάξει το μισό YouTube , τι tutorial έχω κάνει , τι apps έχω κάνει download τίποτα ... 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NickolasD είπε

Στην αρχή παίζει μια χαρά

Δεν το ξέρω το παιχνίδι (μόνο ακουστά) αλλά αν μείνετε στην αρχή για ένα διάστημα π.χ. 5-10 λεπτά χωρίς να κάνετε κάτι συνεχίζει να τρέχει καλά;

Επισκέπτης
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Αρχικά αυτά τα 6,5GB δεν είναι της κάρτας γραφικών, είναι συνδυασμός των 2GB της κάρτας γραφικών και των +4.8GB της μνήμης του συστήματος, διαφορετικές μνήμες δηλαδή, που μπορούν να δώσουν μέχρι ~7GB συνολικά. Εσείς όμως θα πρέπει να έχετε υπ' όψιν τα 2GB.

Από ρυθμίσεις στα γραφικά τι έχετε βάλει;

Και το κυριότερο, μήπως τα μειωμένα fps είναι αποτέλεσμα υπερθέρμανσης (throttling) και γι' αυτό έχετε τα μειωμένα fps; Το λάπτοπ ποιο είναι ακριβώς;

Είχα παλιότερα Laptop HP , CPU πήγαινε στο μέγιστο αλλά θέμα δεν είχα , από τις ρυθμίσεις ( Windows 10 ) άλλαξα μόνο το Registry Edition , συγκεκριμένα πρόσθεσα αυτό εδώ στην φωτογραφία 

image.png.acc3179884a4a8513d6852944677b96f.png

2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Δεν το ξέρω το παιχνίδι (μόνο ακουστά) αλλά αν μείνετε στην αρχή για ένα διάστημα π.χ. 5-10 λεπτά χωρίς να κάνετε κάτι συνεχίζει να τρέχει καλά;

Αρχίζει κανονικά σε ένα σημείο , όταν πάω να προχωρήσω όμως τα FPS πέφτουν , τώρα που το κοιτάω τι με fight τι χωρίς εξ ακολουθεί να κολλάει σε μερικά σημεία χωρίς λόγο , να πω πως έχω πολλά προγράμματα ανοιχτά δεν έχω , να πω πως έχω πολλά application όπου τρέχουν συγχρόνως επίσης δεν έχω ... Δεν έχω βγάλει άκρη παρόλο που το laptop έχει τέλειες επιδώσεις σε διάφορα άλλα θέματα σε αυτό μου τα χαλάει λίγο 

Το laptop λέγετε ASUS x512da 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτες ειναι οι επιδοσεις της vega8  ,βαλε και το throttling και εισαι μια χαρα.

Βαλε παλια παιχνιδια πχ half life 2 αμα θες να τα σηκωνει ανετα.(δηλαδη σχεδον ανετα)

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 17/3/2022 στις 3:58 ΜΜ, NickolasD είπε

Είχα παλιότερα Laptop HP , CPU πήγαινε στο μέγιστο αλλά θέμα δεν είχα , από τις ρυθμίσεις ( Windows 10 ) άλλαξα μόνο το Registry Edition , συγκεκριμένα πρόσθεσα αυτό εδώ στην φωτογραφία 

image.png.acc3179884a4a8513d6852944677b96f.png

Αρχίζει κανονικά σε ένα σημείο , όταν πάω να προχωρήσω όμως τα FPS πέφτουν , τώρα που το κοιτάω τι με fight τι χωρίς εξ ακολουθεί να κολλάει σε μερικά σημεία χωρίς λόγο , να πω πως έχω πολλά προγράμματα ανοιχτά δεν έχω , να πω πως έχω πολλά application όπου τρέχουν συγχρόνως επίσης δεν έχω ... Δεν έχω βγάλει άκρη παρόλο που το laptop έχει τέλειες επιδώσεις σε διάφορα άλλα θέματα σε αυτό μου τα χαλάει λίγο 

Το laptop λέγετε ASUS x512da 

Τα specs για το π.χ. Dark Souls III όπως αναφέρονται εδώ: https://www.systemrequirementslab.com/cyri/requirements/dark-souls-iii/13089
δείχνουν ότι είσαι πολύ ποιό χαμηλά από το minimum με το hardware που διαθέτεις, δυστυχώς.

Αντίθετα για το Divinity: Original Sin ΙΙ https://www.systemrequirementslab.com/cyri/requirements/divinity-original-sin-2/13396 είσαι οριακά καλύτερα από το ελάχιστο απαιτούμενο αλλά και πάλι αυτό σημαίνει ότι θα παίζεις με κάποια σχετική άνεση.

To θέμα με τις χαμηλές εκδόσεις των Vega καρτών γραφικών είναι ότι έδωσαν μεν την δυνατότητα σε πολύ κόσμο να μπορεί να παίξει κάποια παιχνίδια στον υπολογιστή του, αλλά από την άλλη οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν καλά ότι οι επιδόσεις τους, για τις χαμηλές εκδόσεις αναφέρομαι, είναι απλά οριακές για τα περισσότερα από αυτά.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

2 μνημες ram εχει το λαπτοπ ή μια? Οι ενσωματωμενες gpu θελουν dual ram. Αλλιως πεφτεις στα μισα fps...

Τα 2gb που κανει allocate η gpu, αναλογα το λαπτοπ, ειναι το default. Αν χρειαστει παραπανω, θα τα παρει η gpu χωρις να κανεις τπτ αν δεν ειναι μπλοκαρισμενη απο το bios.

Επεξ/σία από Giorgos85thess
  • Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Giorgos85thess είπε

2 μνημες ram εχει το λαπτοπ ή μια? Οι ενσωματωμενες gpu θελουν dual ram. Αλλιως πεφτεις στα μισα fps...

Τα 2gb που κανει allocate η gpu, αναλογα το λαπτοπ, ειναι το default. Αν χρειαστει παραπανω, θα τα παρει η gpu χωρις να κανεις τπτ αν δεν ειναι μπλοκαρισμενη απο το bios.

Το θέμα είναι πως ... Έχει ένα slot για ram , αυτό είναι ένα πρόβλημα , έτσι ? 

Μάλλον κάτι δεν έχω δει καλά , θα το κοιτάξω και θα ενημερώσω !!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...