Evangelos_GR Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα στην κοινότητα, Σκέφτομαι να κάνω αντικατάσταση το παλιό μου laptop( Lenovo ideapad 320-15ABR) μετά από 6-7 περίπου χρόνια χρήσης. Πλέον έχω σταθερό, απλά το laptop το χρειάζομαι λόγω ότι είναι φορητό. Δεν έχω πολλές απαιτήσεις , απλά θέλω να μπαίνει σε προγράμματα όπως : internet, ms teams/skype( camera), microsoft office και κάποια προγραμματάκια που χρησιμοποιούμε στη σχολή μου όπως είναι το PSIM Software πχ. Θα χρειαζόμουν και το autocad, δεν γνωρίζω αν είναι βαρύ πρόγραμμα. Γενικά αν κτλβατε το χρειάζομαι μόνο για θέματα δουλειάς. Ήθελα να ακούσω γνώμες απλά το τί θα μπορούσα να κοιτάξω. Αν με ρωτούσατε μέχρι πόσο θα διέθετα, πιστεύω, δεν θα χρειάζεται πάνω από 500-600€ για τέτοια χρήση που το θέλω. Και μπορεί να λέω και λίγο παραπάνω Ευχαριστώ για τον χρόνο σας
JDROGAS Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 6-7 χρονια χρησης που αναφερεις δεν το λες και "αρχαιο" Eαν δεν κανω λαθος φοραει τετραπυρηνο επεξεργαστη. Δεν βλεπω να το χρειαζεσαι και για κατι ιδιαιτερο σε εφαρμογες. Δεν μας δινεις λιγα στοιχεια παραπανω μηπως παιρνει αναβαθμιση σε μνημες δισκο; Φοραει ssd η απλα μηχανικο hdd; 3
nickol-us Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Θα λύσουν τις απορίες σου και θα σου δώσουν καλές προτάσεις αφού ξεψαχνίζουν τις προσφορές καθημερινώς. Φρόντισε να είσαι αναλυτικός όπως και εδώ. Όπως λέει και ο jdrogas από πάνω, δώσε περισσότερες πληροφορίες να δούμε αν αξίζει αναβάθμιση το laptop που έχεις τώρα, αφού η χρήση που θες να κάνεις δεν είναι απαιτητική 4
Evangelos_GR Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Ισχύει δεν είναι και αρχαίο. Μισό να σας πω χαρακτηριστικά. Το laptopo είναι το Lenovo ideapad 320-15ABR και έχει τα εξής χαρακτηριστικά αναλυτικώς: - Επεξεργαστής AMD A12-9720P RADEON R7, 12 COMPUTE CORES 4C+8G - SSD SAMSUNG MZ7LN256HAJQ-000L7 250GB - RAM DDR4 6BG Ποιο αναλυτικά δεν γίνεται xD. Έχει windows 10 Pro. Κοιτάξτε αν μπορώ να κάνω την δουλειά μου με μία αναβάθμιση, τότε ναι καλύτερα παρά να δίνω λεφτά για άλλο. Το μόνο που φοβάμαι είναι ότι έγιναν τόσες αλλαγές γτ μου δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα. 'Αλλαξα 3 φορές μητρική και 3 φορές δίσκο, γτ είχε θέματα από την αρχή.
filip123go Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Αναβαθμίζεις ram σε 8, και πας σε windows 11 (όχι pro) και για μια 3αιτια ακόμα είσαι κομπλέ. Spoiler (Τα windows 11 έχουν καλύτερη διαχείριση πόρων απ ότι τα 10 οπότε είναι πιο γρήγορα σε παλία μηχανήματα). Spoiler (Έχει βγάλει επίσημο Patch η MS και πλέον μπορεις να κάνεις install τα 11 παντου) Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2022 από filip123go
nickol-us Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Αν νιώθεις οτι είναι πολύ αργό το μηχάμημα και εφόσον λες οτι είχε προβλήματα από την αρχή, τότε ιδανικά πας για καινούργιο. Ακόμη και με την προσθήκη ραμ δεν θα δεις κάποια τρομερή βελτίωση. Μπορείς μέσω προγράμματος να μας πεις ποιές ακριβώς είναι οι μνήμες (χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, γίνεται και πιο αναλυτικά ), ϊσως το μόνο που αξίζει είναι να βάλεις άλλη μια 4άρα, να μεγαλώσεις τη ραμ αλλά να εκμεταλλευτείς και το dual channel που πιθανόν τώρα δεν το κάνεις. Εδώ βίντεο που δείχνει την αναβάθμιση Ίσως με καλή διαχείριση στα windows (backround apps, disable win effects κτλ) να γίνει ελάχιστα πιο αποκρίσιμο αλλά σε περιορισμένο βαθμό. Πάντως με 400-450 ευρώ παίρνεις λάπτοπ που θα "τρίβεις" τα μάτια σου. Εφόσον μπορείς να τα διαθέσεις δε θα το μετανιώσεις. Μπες στο νήμα με τα λάπτοπ που ψάχνουν τα παιδιά να σου βρου το πιο κατάλληλο.
Evangelos_GR Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, filip123go είπε Αναβαθμίζεις ram σε 8, και πας σε windows 11 (όχι pro) και για μια 3αιτια ακόμα είσαι κομπλέ. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου (Τα windows 11 έχουν καλύτερη διαχείριση πόρων απ ότι τα 10 οπότε είναι πιο γρήγορα σε παλία μηχανήματα). Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου (Έχει βγάλει επίσημο Patch η MS και πλέον μπορεις να κάνεις install τα 11 παντου) Μόνο για επεξεργαστή δεν με αφήνει να το κάνω σε WIndows 11 από τα Windows Update. Δηλαδή καλύτερα είναι να βρω patch και να του βάλω τα 11ρια; 3 ώρες πριν, nickol-us είπε Αν νιώθεις οτι είναι πολύ αργό το μηχάμημα και εφόσον λες οτι είχε προβλήματα από την αρχή, τότε ιδανικά πας για καινούργιο. Ακόμη και με την προσθήκη ραμ δεν θα δεις κάποια τρομερή βελτίωση. Μπορείς μέσω προγράμματος να μας πεις ποιές ακριβώς είναι οι μνήμες (χωρίς να θέλω να σε στεναχωρήσω, γίνεται και πιο αναλυτικά ), ϊσως το μόνο που αξίζει είναι να βάλεις άλλη μια 4άρα, να μεγαλώσεις τη ραμ αλλά να εκμεταλλευτείς και το dual channel που πιθανόν τώρα δεν το κάνεις. Εδώ βίντεο που δείχνει την αναβάθμιση Ίσως με καλή διαχείριση στα windows (backround apps, disable win effects κτλ) να γίνει ελάχιστα πιο αποκρίσιμο αλλά σε περιορισμένο βαθμό. Πάντως με 400-450 ευρώ παίρνεις λάπτοπ που θα "τρίβεις" τα μάτια σου. Εφόσον μπορείς να τα διαθέσεις δε θα το μετανιώσεις. Μπες στο νήμα με τα λάπτοπ που ψάχνουν τα παιδιά να σου βρου το πιο κατάλληλο. Τί εννοείς με το dual channel; Δεν σε κατάλαβα. Όσο για ποιο αναλυτικά ποιες ακριβώς είναι η RAM δεν μπορώ αυτή την στιγμή, για λόγο ότι δεν τον έχω μαζί μου, αλλά μπορώ να την βρω απλά σε λίγες μέρες. Οκ, θα κάνω και μία ερώτηση εκεί για νέο λάπτοπ με 400-500 ευρώ να πάρω και μία άποψη. Απλά αν θα μπορούσα να σωθώ με αυτόν εννοείται θα το επέλεγα
nickol-us Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Evangelos_GR είπε Μόνο για επεξεργαστή δεν με αφήνει να το κάνω σε WIndows 11 από τα Windows Update. Δηλαδή καλύτερα είναι να βρω patch και να του βάλω τα 11ρια; Τί εννοείς με το dual channel; Δεν σε κατάλαβα. Όσο για ποιο αναλυτικά ποιες ακριβώς είναι η RAM δεν μπορώ αυτή την στιγμή, για λόγο ότι δεν τον έχω μαζί μου, αλλά μπορώ να την βρω απλά σε λίγες μέρες. Οκ, θα κάνω και μία ερώτηση εκεί για νέο λάπτοπ με 400-500 ευρώ να πάρω και μία άποψη. Απλά αν θα μπορούσα να σωθώ με αυτόν εννοείται θα το επέλεγα Ξεκινάμε με αυτό που σου είπα για τη ραμ. Είναι το μοναδικό που παίρνει αναβάθμιση και αρκετά οικονομικό. Ένα μικρό ρίσκο υπάρχει να μην ταιριάξουν οι μνήμες και για αυτό θα πρέπει να κάνεις αγορά από μαγαζί που θα μπορείς να την αλλάξεις αν χρειαστεί. Μπες και απενεργοποίησε όλα τα effect των Windows, επέλεξε best performance και επέλεξε μόνο το smooth font καθώς χωρίς αυτό είναι δύσκολη η ανάγνωση. Δες και τι γινεται με τα background apps στο privacy, απενεργοποίησε ότι δεν χρησιμοποιείς. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2022 από nickol-us 1
Evangelos_GR Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Κατάλαβα. έγινε ευχαριστώ πολύ. Μου είπες να βάλω μία εξτρά 4gb ram, δλδ στο σύνολο 10 gb είναι αυτό που μου προτείνεις έτσι; Θα το ψάξω να το κάνω έτσι, καθώς όπως είπα θα το χρειαστώ απλά μόνο για εργασίες και internet browsing.Για ό,τι άλλο σκοπό έχω τον σταθερό, απλά το θέμα είναι ότι δεν μετακινείτε χαχα Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2022 από Evangelos_GR
pano Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δεν είναι το πρόβλημά σου η ποσότητα της ram 6gb που έχει, είναι αρκετά για τις δουλειές που κάνεις. Πες μας πιo ακριβώς είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις;
nickol-us Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, Evangelos_GR είπε Κατάλαβα. έγινε ευχαριστώ πολύ. Μου είπες να βάλω μία εξτρά 4gb ram, δλδ στο σύνολο 10 gb είναι αυτό που μου προτείνεις έτσι; Θα το ψάξω να το κάνω έτσι, καθώς όπως είπα θα το χρειαστώ απλά μόνο για εργασίες και internet browsing.Για ό,τι άλλο σκοπό έχω τον σταθερό, απλά το θέμα είναι ότι δεν μετακινείτε χαχα Είδες το βίντεο με την αντικατάσταση της ραμ που σου έβαλα; Βάσει αυτού λοιπόν το λάπτοπ σου έχει 2 θύρες (σλοτ) για ραμ. 6gb ραμ δεν υπάρχει οπότε μιλάμε οτι έχεις μια 2άρα και μια 4άρα. Θα βγάλουμε την 2άρα και θα αντικαταστήσουμε με 4άρα οπότε και θα πιάσουμε συνολικό 8gb(για τις εργασίες που κάνεις περισσεύει). Η παραπάνω αναβάθμιση, εκτός της επιπλεόν 2gb ram που θα δώσει, κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει και σε dual channel που θα δώσει μια μικρή βοήθεια στο σύστημα. 3 λεπτά πριν, Kthulhou είπε o A12 , τι άλλο ? Σωστός. Ειπώθηκε και βάσει των specs δεν βλέπω να παίρνει κάποια τρομερή αναβάθμιση, απλά λόγω χαμηλέων απαιτήσεων κοιτάμε μήπως αποφύγει το έξοδο. Επεξ/σία 19 Μαρτίου 2022 από nickol-us
pano Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 5 λεπτά πριν, Kthulhou είπε o A12 , τι άλλο ? Θα μπορούσες να έχεις λίγο ''τάκτ'' ,μην του τα λες έτσι απότομα του ανθρώπου😀. Εν πάσει περιπτώσει όμως ας μας πει τι πρόβλημα έχει. Υ.Γ ts η πιο ανέξοδη κίνηση είναι ένα format.
Evangelos_GR Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, pano είπε Δεν είναι το πρόβλημά σου η ποσότητα της ram 6gb που έχει, είναι αρκετά για τις δουλειές που κάνεις. Πες μας πιo ακριβώς είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις; Υπήρχαν κάποια θέματα όπως απώλεια δεδομένων, πάγωμα οθόνης στο άκυρο, ή και κάποιες φορές όταν το έβαζες σε αναμονή δεν άνοιγε ποτέ, για αυτό μου είχαν αλλάξει 3 φορές μητρική και 2 σκληρό. Από τότε το μόνο θέμα που έχω είναι το λάπτοπ να ζεστένεται πολύ, ακόμη και με απλή χρήση του word η του ίντερνετ, ακόμη και που έχω έξτρα ένα ανεμιστήρα κάτω από το λάπτοπ, και κάποια φορά μπορεί να κολλήσει. 23 ώρες πριν, nickol-us είπε Είδες το βίντεο με την αντικατάσταση της ραμ που σου έβαλα; Βάσει αυτού λοιπόν το λάπτοπ σου έχει 2 θύρες (σλοτ) για ραμ. 6gb ραμ δεν υπάρχει οπότε μιλάμε οτι έχεις μια 2άρα και μια 4άρα. Θα βγάλουμε την 2άρα και θα αντικαταστήσουμε με 4άρα οπότε και θα πιάσουμε συνολικό 8gb(για τις εργασίες που κάνεις περισσεύει). Η παραπάνω αναβάθμιση, εκτός της επιπλεόν 2gb ram που θα δώσει, κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει και σε dual channel που θα δώσει μια μικρή βοήθεια στο σύστημα. Σωστός. Ειπώθηκε και βάσει των specs δεν βλέπω να παίρνει κάποια τρομερή αναβάθμιση, απλά λόγω χαμηλέων απαιτήσεων κοιτάμε μήπως αποφύγει το έξοδο. Ναι σωστά εγώ μπερδεύτηκα και έκανα λάθος με το 10gb. Ναι το είδα το βιντεάκι ήταν πολύ χρήσιμο. Είδα κι εγώ για αναβάθμιση του επεξεργαστή κυρίως, άλλα λόγω socket δεν μπορώ να αλλάξω σε κάτι καλύτερο από ότι είδα εγώ προσωπικά. Αλλά ναι αυτό, επειδή το χρειάζομαι για απλή χρήση, κυρίως για δουλειά, αν μπορώ να αποφύγω να πάρω καινούριο θα με έσωζε. 23 ώρες πριν, pano είπε Θα μπορούσες να έχεις λίγο ''τάκτ'' ,μην του τα λες έτσι απότομα του ανθρώπου😀. Εν πάσει περιπτώσει όμως ας μας πει τι πρόβλημα έχει. Υ.Γ ts η πιο ανέξοδη κίνηση είναι ένα format. Χαχαχα. Είπα παραπάνω που απάντησα , για τα προβλήματα που μου εμφάνισε. Έχω προχωρήσει σε φορμάτ και μάλιστα όχι μόνο μία φορά αλλά πολλές, αλλά και πάλι το λάπτοπ "μπουκώνει" όταν αρχίζω να του βάζω microsoft office και τα προγράμματα που θέλω. Επεξ/σία 20 Μαρτίου 2022 από Evangelos_GR
pano Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2022 Τότε φίλε και πατριώτη Ευάγγελε ,κατά την ταπεινή μου άποψη μην ρίξεις ούτε ένα ευρώ σ'αυτό το laptop,δυστυχώς πρέπει να πάρεις καινούργιο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα