Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η νέα έκδοση έρχεται με λειτουργίες Spatial Audio, Head Tracking & Universal Control.

Η Apple κυκλοφόρησε το macOS Monterey 12.3, την τρίτη σημαντική ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος macOS Monterey που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2021. Το macOS Monterey 12.3 έρχεται σε κάτι παραπάνω από ένα μηνά μετά την κυκλοφορία του macOS 12.2, μια ενημέρωση που αντιμετώπισε μια ευπάθεια του Safari.

Μέσα από την ενότητα «Ενημέρωση Λογισμικού» οι χρήστες μπορούν να ενημερώσουν τις συμβατές συσκευές τους στο macOS Monterey 12.3. Η Apple κυκλοφόρησε επίσης το macOS Big Sur 11.6.5 για χρήστες που δεν έχουν ακόμη αναβαθμιστεί σε macOS Monterey.

Το macOS Monterey 12.3 φέρνει πολλές νέες δυνατότητες, η μεγαλύτερη από τις οποίες είναι η Universal Control. Η λειτουργία Universal Control έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν ένα μόνο ποντίκι/trackpad και ένα πληκτρολόγιο σε πολλούς Mac υπολογιστές και iPad (αρκεί το iPad να τρέχει την έκδοση iPadOS 15.4). Μετά την αναβάθμιση των συσκευών σε macOS 12.3 και iPadOS 15.4, το Universal Control λειτουργεί αυτόματα, επιτρέποντας στον κέρσορα και το πληκτρολόγιο του Mac να λειτουργούν στο iPad αλλά και αντίστροφα.

Η ενημέρωση προσθέτει νέους χαρακτήρες emoji που περιλαμβάνουν ένα πρόσωπο που λιώνει, ένα δαγκωμένο χείλος, χέρια που σχηματίζουν μια καρδιά, φυσαλίδες, φασόλια, ένα πρόσωπο με το στόμα διαγώνια, μία παλάμη, αυγά, ένα troll, χαμηλή μπαταρία κι άλλα. Ακόμη, φέρνει υποστήριξη για την προσθήκη σημειώσεων στο iCloud Keychain ενώ προσθέτει δυναμική παρακολούθηση του κεφαλιού (Head Tracking) για τη λειτουργία Spatial Audio σε M1 Mac όταν ο χρήστης χρησιμοποιεί τα υποστηριζόμενα AirPods.

Το macOS Monterey 12.3 προσθέτει επίσης υποστήριξη για την ενημέρωση του firmware των AirPods όταν τα ακουστικά είναι συνδεδεμένα σε Mac, καθώς και καταργεί τις επεκτάσεις πυρήνα (kernel extensions) που χρησιμοποιούνται από το Dropbox και το Microsoft OneDrive και καταργεί την Python2, με την Apple να δίνει οδηγίες στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν μια εναλλακτική γλώσσα προγραμματισμού όπως η Python 3 ή μεταγενέστερη έκδοση.

Ολόκληρη η λίστα με τις νέες δυνατότητες και τις αλλαγές που συμπεριλαμβάνοντα στο macOS Monterey 12.3 βρίσκεται εδώ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Επισκέπτης
Δημοσ.

-αντί να νοικοκυρέψουν τον safari άλα ντάλα μάστορη!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, userino είπε

Οσο  και αν το πάλεψα δεν μπορώ να το συμπαθήσω με τίποτε .

• Like 1
Δημοσ.
1 hour ago, peet said:

tbh τόσα χρόνια νόμιζα ότι safari = internet explorer (όχι edge). Αλλά τελευταία βλέπω εδώ στο φόρουμ ότι υπάρχει κόσμος που τον χρησιμοποιεί.

@ontopic

νομίζω κάποια στιγμή χρειάζεται ένα fresh redesign to MacOS. Όμορφο ή άσχημο, το ίδιο τόσα χρόνια κουράζει.

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε

tbh τόσα χρόνια νόμιζα ότι safari = internet explorer (όχι edge). Αλλά τελευταία βλέπω εδώ στο φόρουμ ότι υπάρχει κόσμος που τον χρησιμοποιεί.

@ontopic

νομίζω κάποια στιγμή χρειάζεται ένα fresh redesign to MacOS. Όμορφο ή άσχημο, το ίδιο τόσα χρόνια κουράζει.

Φίλε μου από το 2011 που πήρα το πρώτο  imac δεν το "χώνεψα" Κατα την μετάβαση μου από windows -MacOs δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα ,ούτε με το IOS ,αλλά το safari με τίποτε δεν το χώνεψα .

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

@ontopic

Χρησιμοτατος για να εγκαθιστω τον crome lol

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MetroStar είπε

Ολόκληρο άρθρο για μια υποέκδοση του macOS; Για το Ubuntu 22.04 LTS θα ανεβάσετε άρθρο;

Ναι. Όχι. Επόμενος.

• Thanks 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
5 ώρες πριν, NotAliki177 είπε

@ontopic

Meanwhile, το macOS είχε "redesign" στις τελευταίες 2 εκδόσεις, και εδώ και 10 χρόνια εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά από UX άποψη. Σε αντίθεση με ένα άλλο λειτουργικό που προσπαθεί να του μοιάσει! (και οκ δεν μπορεί να το κατηγορήσει κανείς γι αυτό!)

Το γιατί ο Internet Explorer κατέντησε να είναι αστείο μεταξύ users και κατάρα για τους web developers μάλλον δεν το καταλάβατε ποτέ κάποιοι. Οι συγκρίσεις με Safari εκτός τόπου και χρόνου, καθώς το μόνο κοινό που είχαν είναι πως ήταν default, pre-installed browsers στο λειτουργικό.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MetroStar είπε

Ολόκληρο άρθρο για μια υποέκδοση του macOS; Για το Ubuntu 22.04 LTS θα ανεβάσετε άρθρο;

Αν έβαζε Universal Control ή κάποιο παρόμοιο χαρακτηριστικό που να διευκολύνει την μεταφορά αρχείων μεταξύ desktop, laptop, tablet και κινητών γιατί όχι?

Επεξ/σία από AtiX
  • Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, SeaLion said:

Meanwhile, το macOS είχε "redesign" στις τελευταίες 2 εκδόσεις, και εδώ και 10 χρόνια εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά από UX άποψη. Σε αντίθεση με ένα άλλο λειτουργικό που προσπαθεί να του μοιάσει! (και οκ δεν μπορεί να το κατηγορήσει κανείς γι αυτό!)

Το γιατί ο Internet Explorer κατέντησε να είναι αστείο μεταξύ users και κατάρα για τους web developers μάλλον δεν το καταλάβατε ποτέ κάποιοι. Οι συγκρίσεις με Safari εκτός τόπου και χρόνου, καθώς το μόνο κοινό που είχαν είναι πως ήταν default, pre-installed browsers στο λειτουργικό.

Ναι αλλά βασίζεται πάνω στο ίδιο UI με κάποια "φρεσκαρίσματα". Δεν είπα ότι είναι άσχημο αλλά προσωπικά μετά από τόσα χρόνια με χαλάει που τα εικονίδια είναι τόσο μεγάλα και τόσο rounded. θέλω άλλο design. Τέσπα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, NotAliki177 είπε

Ναι αλλά βασίζεται πάνω στο ίδιο UI με κάποια "φρεσκαρίσματα". Δεν είπα ότι είναι άσχημο αλλά προσωπικά μετά από τόσα χρόνια με χαλάει που τα εικονίδια είναι τόσο μεγάλα και τόσο rounded. θέλω άλλο design. Τέσπα.

Τότε το ιδανικό λειτουργικό για σένα είναι Linux. Μπορείς να επιλέξεις το περιβάλλον που σου ταιριάζει.  

Έτσι όπως πάει πάντως, όταν έρθει το Mac OS 13 , θα έχουμε ενοποίηση εφαρμογών iPad OS με Mac OS

Δημοσ.
3 ώρες πριν, MetroStar είπε

Ε νομίζω δεν είναι συγκρίσιμο μέγεθος η βάση χρηστών του ενός OS με το άλλο..

16 ώρες πριν, userino είπε

Ούτε οι ίδιοι δεν το χρησιμοποιούν, πέραν απ'το να κατεβάσουν Chrome/Firefox/Edge/Brave και ότι άλλο θες...

Η μάνα μου το χρησιμοποιεί βέβαια... αλλά εκείνη μέχρι πριν 1.5 χρόνο που της πήρα το Air, χρησιμοποιούσε ακόμα τον Internet Explorer.. Οπότε δεν το λες και καλό παράδειγμα..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, polaki είπε

Ε νομίζω δεν είναι συγκρίσιμο μέγεθος η βάση χρηστών του ενός OS με το άλλο..

Ελλάδα το Linux έχει υπερδιπλάσια ποσοστά από το macOS και δεν υπάρχει ποτέ καμία είδηση για Linux.

IMG_20220317_144111.jpg

Επεξ/σία από MetroStar
  • Super Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, peet said:

7 hours ago, NotAliki177 said:

[...]

27 minutes ago, polaki said:

[...]

Ούτε οι ίδιοι δεν το χρησιμοποιούν, πέραν απ'το να κατεβάσουν Chrome/Firefox/Edge/Brave και ότι άλλο θες...

Η μάνα μου το χρησιμοποιεί βέβαια... αλλά εκείνη μέχρι πριν 1.5 χρόνο που της πήρα το Air, χρησιμοποιούσε ακόμα τον Internet Explorer.. Οπότε δεν το λες και καλό παράδειγμα..

Ειλικρινά, δεν μπορώ να κατανοήσω την αντιπάθεια για τον Safari - όχι μόνο εδώ, κι αλλού το έχω συναντήσει.

Δεν μπορώ να το ανιτληφθώ, sorry. Γούστα είναι βέβαια αυτά, καμία αμφιβολία και καμία συζήτηση περί αυτού. Προσωπικά, από το 2005 που είμαι αποκλειστικά Mac user, ο Safari ήταν και παραμένει ο prime browser σε όλους τους υπολογιστές που είχα και έχω.

Έχω εγκατεστημένο κι έναν Firefox αλλά μέχρι εκεί, σπάνια τον ανοίγω. Ούτε bookmarks δεν έχω εκεί. :) 

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...