Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,γνωρίζει κανείς σε πόσες εργάσιμες εμφανίζονται χρηματα από εξωτερικό (Γερμανια) στην εθνική τραπεζα;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Από μερικά δευτερόλεπτα έως και 10 εργάσιμες. (συνήθως 1-2 με εργάσιμες ωστόσο).

Η απόδειξη του εμβάσματος πρέπει να έχει ένα πεδίο που γράφει VALUE DATE. Αυτή είναι η μέρα που θα δεις τα χρήματα. 

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
19 minutes ago, Geor0 said:

Καλησπέρα,γνωρίζει κανείς σε πόσες εργάσιμες εμφανίζονται χρηματα από εξωτερικό (Γερμανια) στην εθνική τραπεζα;

Ευχαριστώ.

Συνήθως 2-3 εργάσιμες.

• Thanks 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Geor0 είπε

Ευχαριστώ.

Aν είναι SEPA, εντος της ημέρας αν έχει γίνει νωρίς το πρωί με μάξιμουμ την επομένη.

• Thanks 1
Δημοσ.

Ήδη 3η εργάσιμη και δεν έχουν φανεί,πρόκειται για επιστροφή χρημάτων από επιστροφή προϊόντος.Σε εσωτερικό εμβασμα ξέρω στάνταρ 2 εργάσιμες τωρα εδώ θα περιμένω.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Geor0 είπε

Ήδη 3η εργάσιμη και δεν έχουν φανεί,πρόκειται για επιστροφή χρημάτων από επιστροφή προϊόντος.Σε εσωτερικό εμβασμα ξέρω στάνταρ 2 εργάσιμες τωρα εδώ θα περιμένω.

Eίναι ακύρωση χρέωσης κάρτας; Αν ναι, αλλάζει λίγο το θέμα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Stavmitsos είπε

Eίναι ακύρωση χρέωσης κάρτας; Αν ναι, αλλάζει λίγο το θέμα. 

Όχι επέστρεψα παπουτσια που δεν μου έκαναν και το Σάββατο μου στείλανε πως έχει δρομολογηθεί η επιστροφή.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Geor0 είπε

Όχι επέστρεψα παπουτσια που δεν μου έκαναν και το Σάββατο μου στείλανε πως έχει δρομολογηθεί η επιστροφή.

Από το "έχει δρομολογηθεί" μέχρι "έγινε το έμβασμα" έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Από τη στιγμή που έγινε το έμβασμα, την επόμενη εργάσιμη εκτός λάθους εκτέλεσης ή κάποιας περίεργης περίπτωσης τα βλέπεις στο λογαριασμό σου.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, panostza είπε

Από το "έχει δρομολογηθεί" μέχρι "έγινε το έμβασμα" έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Από τη στιγμή που έγινε το έμβασμα, την επόμενη εργάσιμη εκτός λάθους εκτέλεσης ή κάποιας περίεργης περίπτωσης τα βλέπεις στο λογαριασμό σου.

Έγινε η πίστωση,η δρομολογηση είναι δική μου εκφραση και αφορά στην επεξεργασία της μεταφοράς από την τράπεζα. Νομιζα πως ειναι στάνταρ ο χρόνος μεταφοράς εντός εε εφόσον στου εσωτερικού είναι πάντα 2d.

Δημοσ.

Ο χρόνος εντός ΕΕ είναι "στάνταρ" όταν όλα βαίνουν ομαλά. Είναι η επόμενη εργάσιμη για εμβάσματα που ενημερώνουν την άλλη τράπεζα μέχρι κάποια ώρα (για Ελλάδα νομίζω είναι 16:00). Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που κάτι "πάει στραβά". Από έλεγχο γιατί το όνομα υπάρχει σε λίστα, από αργία ενδιάμεσης τράπεζας/χώρας, από δυσλειτουργία συστήματος κτλ. 99% επόμενη ημέρα μέχρι το μεσημέρι "τα βλέπεις".

Πιο πολύ αναφερόμουν στο ότι πολλές εταιρείες λένε "οκ τα στέλνουμε", αλλά ανάλογα το μέγεθος και τη λειτουργία της εταιρείας αυτό μπορεί να στο πει π.χ. το τμήμα επιστροφών/παραπόνων, μετά να πάει στο λογιστήριο, για έγκριση και τέλος σε αυτόν που κάνει επί της ουσίας το έμβασμα. Μου έχει τύχει σε αντίστοιχες δικές μου περιπτώσεις να κάνουν αρκετές ημέρες (και επειδή μπορώ να "δω" τα πραγματικά στοιχεία του εμβασματος είδα ότι το πότε μου είπαν ότι τα στέλνουν και το πότε τα έστειλαν απείχε κάποιες μέρες).

Αν η αγορά έγινε με κάρτα, όπως ανέφερε κάποιος άλλος, κάνει αρκετό καιρό η επιστροφή, μέχρι και μήνα έχω δει σε εμένα.

• Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, panostza είπε

Ο χρόνος εντός ΕΕ είναι "στάνταρ" όταν όλα βαίνουν ομαλά. Είναι η επόμενη εργάσιμη για εμβάσματα που ενημερώνουν την άλλη τράπεζα μέχρι κάποια ώρα (για Ελλάδα νομίζω είναι 16:00). Υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που κάτι "πάει στραβά". Από έλεγχο γιατί το όνομα υπάρχει σε λίστα, από αργία ενδιάμεσης τράπεζας/χώρας, από δυσλειτουργία συστήματος κτλ. 99% επόμενη ημέρα μέχρι το μεσημέρι "τα βλέπεις".

Πιο πολύ αναφερόμουν στο ότι πολλές εταιρείες λένε "οκ τα στέλνουμε", αλλά ανάλογα το μέγεθος και τη λειτουργία της εταιρείας αυτό μπορεί να στο πει π.χ. το τμήμα επιστροφών/παραπόνων, μετά να πάει στο λογιστήριο, για έγκριση και τέλος σε αυτόν που κάνει επί της ουσίας το έμβασμα. Μου έχει τύχει σε αντίστοιχες δικές μου περιπτώσεις να κάνουν αρκετές ημέρες (και επειδή μπορώ να "δω" τα πραγματικά στοιχεία του εμβασματος είδα ότι το πότε μου είπαν ότι τα στέλνουν και το πότε τα έστειλαν απείχε κάποιες μέρες).

Αν η αγορά έγινε με κάρτα, όπως ανέφερε κάποιος άλλος, κάνει αρκετό καιρό η επιστροφή, μέχρι και μήνα έχω δει σε εμένα.

Με κάρτα ναι, άρα υπομονη.

Δημοσ.
Στις 16/3/2022 στις 5:34 ΜΜ, Ukforthemoment είπε

Μέσα στο 24ωρο.Εχω στείλει απο monese και wise σε eurobank   και εφτασαν το ίδιο λεπτό.Στέλνω σε φίλο σε Εθνική και φτάνουν στο 24ωρο.

Εντός λίγων λεπτών γίνεται μέσω SEPA Instant Payments (ή κάπως έτσι) σε ΕΕ. Αλλά έχει αρκετές προϋποθέσεις. Π.χ. να συνεργάζονται και οι δύο τράπεζες, πρέπει να είναι απόλυτα ενημερωμένη η μερίδα πελάτη που στέλνει και αυτή που παραλαμβάνει (στην άλλη τράπεζα) γιατί προφανώς για να γίνεται εντός δευτερολέπτων δεν παρεμβαίνει άνθρωπος και δεν γίνονται οι συνήθεις έλεγχοι για ξέπλυμα και τα σχετικά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...