Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

[...]

Τιποτα δεν αποδεικνυει κανενα βιντεο.

[...]

Οπότε, το ερώτημά μου παραμένει:

Σε τι χρησιμεύει το βίντεο και με ποιο σκεπτικό θα το λάμβανε υπόψη το ebay, ας πούμε;

Ειλικρινά, δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ο οποιοσδήποτε σε μια τέτοια περίπτωση. Ακόμη και καταγγελία να γίνει, από μόνη της δεν νομίζω πως θα φέρει κάποιο αποτέλεσμα. Σωρευτικά (αν δηλαδή υπάρξουν πολλαπλές καταγγελίες για ένα κατάστημα ή πωλητή) ίσως, αλλά και πάλι δεν ξέρω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, ObeyWario! είπε

Τελικά το πακέτο ήταν ανοιγμένο όταν το παρέλαβες; Είχε πχ κομμένες ταινίες ή κάτι τέτοιο; Στην ετικέτα με τα στοιχεία αποστολή τι βάρος λέει;

Δεν εχω ελεγξει την ετικετα,το εχω στο μαγαζι.

Θα το δω αυριο που θα το ζυγισω κιολας.

Δεν ειχε ταινια ασφαλειας η κατι τετοιο.

1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Σε τι χρησιμεύει το βίντεο και με ποιο σκεπτικό θα το λάμβανε υπόψη το ebay, ας πούμε;

Τιποτα,να εχουμε να λεμε οτι βγαλαμε βιντεο.
Προφανως οταν υπαρχει βιντεο και απο τις 2 πλευρες,ειτε καποιο ειναι πλαστο,ειτε το εκλεισαν αφου εκλεψαν το δεμα σε καποιο σημειο αφιξεως.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν νομίζω να είναι πλαστό το βίντεο του πωλητή. Κι ας μην αποδεικνύει το παραμικρό.

Ο λόγος είναι πως έστειλε ένα δέμα, το οποίο δέμα κάπου ζυγίστηκε. Στοιχεία (βάρος, τόπος ζυγίσεως κτλ.) δεν υπάρχουν επάνω στο δέμα;

Πάντως, ως προς το αρχικό ερώτημα, δεν βλέπω τι μπορεί να γίνει. Και θα μου έκανε εντύπωση αν το ebay αποφαινόταν πως ο πωλητής είναι υπόλογος.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Το θεμα ειναι να μας απαντησει και καποιος με παρομοια εμπειρια,δε μπορουμε να τα αφηνουμε ολα να περνανε.

Ειναι αδικο να την πληρωσει ο πωλητης ενω μπορει να εχει κλαπει στην πορεια,αλλα το κινητο εχει μια υποκειμενικη αξια,ενω τα μετρητα εχουν αντικειμενικη αξια.

Αλλη πραγματικη αξια εχει το χαλασμενο κινητο που ηθελα για ανταλλακτικα,και αλλη τα 120 ευρω που εδωσα.

Μπορει να σας βάλουν να τα πληρώσετε μισά μισά. Το ποιος φταίει δεν παίζει να το βρούνε από το eBay, μόνο με διερεύνηση από αρμόδιες αρχές που για να θες να το τρέξεις θέλει χρόνο και χρήμα. 

Εντελώς πληροφοριακά, από ποια χώρα ήταν ο αποστολέας εκτός ΕΕ; Άνοιξαν το δέμα στο τελωνείο για να υπολογίσουν τα τέλη αν ήταν ορθά. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Snoob είπε

Ο λόγος είναι πως έστειλε ένα δέμα, το οποίο δέμα κάπου ζυγίστηκε. Στοιχεία (βάρος, τόπος ζυγίσεως κτλ.) δεν υπάρχουν επάνω στο δέμα;

Δεν εχω ελεγξει την ετικετα,θα τη δω αυριο.Ελπιζω να βγει ακρη εαν εχει γινει σωστη φωτοζυγιση στα σημεια αφιξεως.

2 λεπτά πριν, Snoob είπε

Πάντως, ως προς το αρχικό ερώτημα, δεν βλέπω τι μπορεί να γίνει. Και θα μου έκανε εντύπωση αν το ebay αποφαινόταν πως ο πωλητής είναι υπόλογος.

Και πως  θα αποζημιωθω εγω;Ποιος θα το πληρωσει;
Τι δικλειδα ασφαλειας υπαρχει για να προστατευσει εμενα;

1 λεπτό πριν, Basilhs23___ είπε

Εντελώς πληροφοριακά, από ποια χώρα ήταν ο αποστολέας εκτός ΕΕ; Άνοιξαν το δέμα στο τελωνείο για να υπολογίσουν τα τέλη αν ήταν ορθά. 

Απο Ουγγαρια ειναι,το δεμα μπορει να ανοιχθει ετσι και αλλιως,απο οσο ξερω,για ελεγχο για παρανομα.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, StamTheMan είπε

Δεν εχω ελεγξει την ετικετα,θα τη δω αυριο.Ελπιζω να βγει ακρη εαν εχει γινει σωστη φωτοζυγιση στα σημεια αφιξεως.

Δεν ξέρω, με απλή αποστολή αντικειμένου τι δεικλίδες υπάρχουν, γενικά;

Δεν ασφαλίζονται τα αντικείμενα;

Δημοσ.

7 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Δεν εχω ελεγξει την ετικετα,το εχω στο μαγαζι.

Θα το δω αυριο που θα το ζυγισω κιολας.

Δεν ειχε ταινια ασφαλειας η κατι τετοιο.

Όχι ταινία ασφαλείας, απλή ταινία συσκευασίας δεν είχε; Ήταν κομμένη αυτή η ταινία;

Φαίνεται όταν ένα πακέτο έχει ανοιχτεί

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, StamTheMan είπε

Απο Ουγγαρια ειναι,το δεμα μπορει να ανοιχθει ετσι και αλλιως,απο οσο ξερω,για ελεγχο για παρανομα.

OK. Δες αυτό που είπες αν υπάρχει σημειωμένο το ζύγισμα του πακέτου μπας και βρείτε κάποια λύση με τον πωλητή και το eBay. 

Δημοσ.

Εμένα μου ήρθε ανοιχτός φάκελος μέσω fedex με αυτοκόλλητα από dbrand. Προφανώς δεν το ξανα κόλλησαν για να πουν ότι άδειασε στην διαδρομή? Ποιος ξέρει. Ίδιος φάκελος με ΕΛΤΑ ήρθε ξανά σφραγισμένος 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

OK. Δες αυτό που είπες αν υπάρχει σημειωμένο το ζύγισμα του πακέτου μπας και βρείτε κάποια λύση με τον πωλητή και το eBay. 

Μακαρι να υπαρχει προβλεψη για κατι τετοιο και μακαρι να εχει γινει σωστη φωτοζυγιση.

Επισκέπτης
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Snoob είπε

Δεν νομίζω να είναι πλαστό το βίντεο του πωλητή. Κι ας μην αποδεικνύει το παραμικρό.

Κατα κανονα, υπευθυνος για την παραδοση του δεματος στον παραληπτη σε αψογη κατασταση κλπ, ειναι ο πωλητης. Αν κατι παει στραβα ως την παραδοση, συμπεριλαμβανομενης και της συγκεκριμενης περιπτωσης, παλι κατα κανονα , βαραινεται ο πωλητης.

Για το λογο αυτο αρκετοι πωλητες δε στελνουν σε καποιες χωρες, ομοιως καποιοι αλλοι δε στελνουν σε καποιες χωρες χωρις να πληρωθει απο τον αγοραστη ασφαλιση της αξιας του δεματος.

Βεβαια οταν φτασει σε claim μια περιπτωση συνυπολογιζονται το ιστορικο των δυο συναλασσομενων στο paypal οπως και διαφορες αλλες συνθηκες πχ τι εχει γραψει ο καθενας στο case, πως το εχει γραψει κλπ. Αν σε ολα αυτα οι δυο πλευρες δειχνουν πεντακαθαρες κι οντως διαφανει κλοπη στη διαδρομη του πακετου, τοτε χανει ο πωλητης συνηθως.

Δημοσ.

Πολυ μικρο το ποσο για περαιτέρω διαδικασίες εκτος των εξης:

1) Ανοίγεις case, το eBay σου επιστρέφει τα λεφτα. Θα ζητησουν μαλλον φωτογραφια το πακετο. 

2) Τα τραβανε απο τον πωλητη. Ισως κανει appeal με αποδειξη που αναγραφει βαρος πακετου.

3) Αν πετυχει το appeal του θα αναστρεψουν την απόφαση και θα παρει και αυτος τα λεφτα του (εσενα δεν θα σε χρεωσει το ebay). 

Σιγουρα τα παραπάνω, γραψτε 10 σελιδες ελευθερα ομως με υποθεσεις και βιντεο 😜

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Πολυ μικρο το ποσο για περαιτέρω διαδικασίες εκτος των εξης:

1) Ανοίγεις case, το eBay σου επιστρέφει τα λεφτα. Θα ζητησουν μαλλον φωτογραφια το πακετο. 

2) Τα τραβανε απο τον πωλητη. Ισως κανει appeal με αποδειξη που αναγραφει βαρος πακετου.

3) Αν πετυχει το appeal του θα αναστρεψουν την απόφαση και θα παρει και αυτος τα λεφτα του (εσενα δεν θα σε χρεωσει το ebay). 

Σιγουρα τα παραπάνω, γραψτε 10 σελιδες ελευθερα ομως με υποθεσεις και βιντεο 😜

Εσενα εψαχνα,το χειροτερο μου ειναι να μου απαντουν με υποθεσεις.
Περιμενω εναν μαδαφακα να μου πει τη δικη του εμπειρια,και εχω απο πανω τον καθενα να με κατηγορει ή να υποθετει.

Πραγματικα μακαρι να γινει ετσι ακριβως οπως τα λες,γιατι ο αλλος μπορει να μη χασει 120 ευρω οπως εγω,αλλα χανει την αξια του κινητου.Μπορει να μην του κοστισε και τιποτα,μπορει να του κοστισε καποια χρηματα,οπως και να εχει το σωστο ειναι να αποζημιωθει και αυτος.

Επεξ/σία από StamTheMan
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...