Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σε όλους

Έστω οτι έχουμε ένα δίσκο external usb backup με δεδομένα και θέλουμε να κρυπτογραφηθούν ωστε σε περίπτωση κλοπής να μην μπορεί να έχει πρόσβαση κάποιος.

Το veracrypt απο οτι είδα κάνει format . Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει κρυπτογράφηση ή κάποιου είδους κλείδωμα όπως είναι;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Με το Cryptomator μπορείς να κάνεις ένα vault και να βάλεις τ αρχεία εκεί μέσα, εναλλακτικά, αν ο δίσκος είναι σε NTFS πιθανόν να μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Bitlocker to Go που περιλαμβάνεται στα Windows.

Δημοσ.
Στις 16/3/2022 στις 1:26 ΜΜ, madrivermadonus είπε

Γεια σε όλους

Έστω οτι έχουμε ένα δίσκο external usb backup με δεδομένα και θέλουμε να κρυπτογραφηθούν ωστε σε περίπτωση κλοπής να μην μπορεί να έχει πρόσβαση κάποιος.

Το veracrypt απο οτι είδα κάνει format . Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει κρυπτογράφηση ή κάποιου είδους κλείδωμα όπως είναι;

Ευχαριστώ

Κάνεις λάθος, το veracrypt κάνει ΚΑΙ αυτό που θες, και πολλά άλλα. Διάβασε προσεκτικά το manual του. 

Δημοσ.
Στις 23/3/2022 στις 1:06 ΠΜ, RTW4ever είπε

Κάνεις λάθος, το veracrypt κάνει ΚΑΙ αυτό που θες, και πολλά άλλα. Διάβασε προσεκτικά το manual του. 

κοίτα μπορεί να δημιουργήσει το volume σε δισκο με δεδομένα (έχει σχετικη επιλογή κατα τη δημιουργία) αλλα το θέμα είναι οτι αν ο δίσκος είναι αρκετά γεμάτος πχ 700/1000gb δεν θα υπάρχει χώρος για αυτό ωστε να κάνεις μετά τη μεταφορά εσωτερικά του δίσκου. 

Αν γνωρίζεις οτι μπορεί να γίνει κρυπτογράφηση απο πάνω με κάποιο άλλο τρόπο μας λες και θα το ψάξω παραπάνω αλλα δεν έχω βρει ακόμα τρόπο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 λεπτά πριν, madrivermadonus είπε

κοίτα μπορεί να δημιουργήσει το volume σε δισκο με δεδομένα (έχει σχετικη επιλογή κατα τη δημιουργία) αλλα το θέμα είναι οτι αν ο δίσκος είναι αρκετά γεμάτος πχ 700/1000gb δεν θα υπάρχει χώρος για αυτό ωστε να κάνεις μετά τη μεταφορά εσωτερικά του δίσκου. 

Αν γνωρίζεις οτι μπορεί να γίνει κρυπτογράφηση απο πάνω με κάποιο άλλο τρόπο μας λες και θα το ψάξω παραπάνω αλλα δεν έχω βρει ακόμα τρόπο.

Όχι, και πάλι κάνεις λάθος. Δε θα δημιουργήσεις volume, αλλά αρχικά θα επιλέξεις κρυπτογράφηση ολόκληρου του partition που θες και που έχει τα δεδομένα που θες να προστατεύσεις. Κατά τη διαδικασία, έχει την επιλογή που θες, για live κρυπτογράφηση χωρίς απώλεια δεδομένων. Φυσικά αργεί περισσότερο, διότι διαβάζει και κρυπτογραφεί το partition sector by sector. 

Μετά από αυτό, το partition σου δε θα φαίνεται πλέον στα Windows αν δεν το κάνεις mount μέσα από το  Veracrypt. 

Όλα όσα λέω τα έχω δοκιμάσει. Χρησιμοποιώ πάνω από 10, μπορεί και 15 χρόνια το πρόγραμμα, όταν είχε ξεκινήσει ως Truecrypt. 

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι καταλαβαίνεις απολύτως την ορολογία που χρησιμοποιώ. Αν όχι, διάβασε το manual. Εννοείται ότι δεν πειράζεις το δίσκο κατά τη διαδικασία της κρυπτογράφησης. 

Επεξ/σία από RTW4ever
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

φίλε μου χθες το κατάφερα. το είχα δοκιμάσει αυτό που λες τις προηγούμενες ημέρες αλλά για κάποιο λόγο δεν μου άνοιγε μετά, πετούσε ένα σφάλμα.

το ξαναδοκίμασα χθες λοιπόν επιλέγοντας πάλι ως device το partition Και δούλεψε χωρίς να χαθούν δεδομένα.

υ.σ. εννοείται οτι οι δοκιμές γίνονται σε ένα στικάκι με δεδομένα ανευ σημασίας :)

ευχαριστώ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, madrivermadonus είπε

φίλε μου χθες το κατάφερα. το είχα δοκιμάσει αυτό που λες τις προηγούμενες ημέρες αλλά για κάποιο λόγο δεν μου άνοιγε μετά, πετούσε ένα σφάλμα.

το ξαναδοκίμασα χθες λοιπόν επιλέγοντας πάλι ως device το partition Και δούλεψε χωρίς να χαθούν δεδομένα.

υ.σ. εννοείται οτι οι δοκιμές γίνονται σε ένα στικάκι με δεδομένα ανευ σημασίας :)

ευχαριστώ

Παρακαλώ! 

Τα στικάκια είναι αναξιόπιστα, προφανώς έφταιγε το στικάκι το οποίο εμφάνιζε σφάλμα, και όχι το πρόγραμμα. 

Σε κάθε περίπτωση, συνιστώ να έχεις τα δεδομένα σου σε τουλάχιστον ένα αντίγραφο, πριν προχωρήσεις στην κρυπτογράφηση. 

Εμένα το πρόγραμμα δε μου έχει εμφανίσει σφάλμα ποτέ. 

• Like 1
  • 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

γεια σε όλους

ήθελα να κάνω μια ερώτηση όσο αφορά το backup ενός veracrypt container file.
Με απλό copy paste δουλεύει κανονικά.  Με backup κάποιου προγράμματος πχ sync back pro αρνείται να το αντιγράψει(βασικα ολοκληρώνεται αλλα δεν έχουν αντιγραφεί τα περιεχόμενα μόλις γίνει mount) . Γνωρίζει κανείς το λόγο και τη λύση;

ευχαριστώ

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, madrivermadonus είπε

γεια σε όλους

ήθελα να κάνω μια ερώτηση όσο αφορά το backup ενός veracrypt container file.
Με απλό copy paste δουλεύει κανονικά.  Με backup κάποιου προγράμματος πχ sync back pro αρνείται να το αντιγράψει(βασικα ολοκληρώνεται αλλα δεν έχουν αντιγραφεί τα περιεχόμενα μόλις γίνει mount) . Γνωρίζει κανείς το λόγο και τη λύση;

ευχαριστώ

Το container file φαίνεται ως μη τροποποιημένο στο backup προγραμμα, από τότε που δημιουργήθηκε. Γι αυτο και δεν γίνονται backup οι όποιες τροποποιήσεις του. Επίτηδες συμβαίνει αυτό. Για να μην ξέρουν εχθρικά άτομα πόσες και πόσο προσφατες τροποποιήσεις έγιναν στο κρυπτογραφημένο αρχείο.

Αν όμως γίνει mount σε κάποιο drive τα περιεχόμενά του γίνονται synced. Γιατί είναι πια ένας νορμάλ εικονικός δίσκος.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

Το container file φαίνεται ως μη τροποποιημένο στο backup προγραμμα, από τότε που δημιουργήθηκε. Γι αυτο και δεν γίνονται backup οι όποιες τροποποιήσεις του. Επίτηδες συμβαίνει αυτό. Για να μην ξέρουν εχθρικά άτομα πόσες και πόσο προσφατες τροποποιήσεις έγιναν στο κρυπτογραφημένο αρχείο.

Αν όμως γίνει mount σε κάποιο drive τα περιεχόμενά του γίνονται synced. Γιατί είναι πια ένας νορμάλ εικονικός δίσκος.

στις ρυθμισεις του προγραμματος εβαλα να γινεται backup πληρες ανεξαρτητως αλλαγων αρχείου αλλα πάλι το ίδιο.

απλώς έλεγα μηπως υπάρχει κάποια λύση ωστε να μη χρειάζεται κάθε φορά να κάνω Mount τα 2 αρχεία...

αλλιως πιο απλο ειναι να κανω εγω χειροκινητα το copy paste...

Επεξ/σία από madrivermadonus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...