Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα είχε ενδιαφέρον να βλέπαμε και ποσοστά πώλησης cd ανα είδος μουσικής.

edit. κάτι βρήκα. Αναμενόμενο jazz,rock και κλασική να έχουν τα υψηλότερα ποσοστά.
https://www.statista.com/statistics/502908/music-consumption-genre-format-usa/

Επεξ/σία από suffocater
Δημοσ.

Θεωρω οτι το ενα ειναι συλλογη για διαφορους λογους το streaming ειναι για να ακους μουσικη.

2 διαφορετικα πραγματα.

Δηλαδη και συλλογη καλη να εχεις απο υλικα αν δεν εχεις τα αυλα δεν μπορεις να θεωρηθεις μουσικοφιλος to 2022

Σου αρεσει η συλλογη; Εισαι συλλεκτης.

Σου αρεσει η μουσικη; streaming

• Confused 1
Δημοσ.

Μετά από πολλά (πολλά) χρόνια φέτος αγόρασα 2 CD (αυθεντικά) και 4 δίσκους. Μπορεί να ήταν και τυχαίο. Απλά βρήκα κάποια που θεωρώ σπάνια και ήθελα να τα έχω σε πραγματική μορφή αν και μάλλον 99% τα mp3 θα χρησιμοποιώ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 minutes ago, prokomeni said:

Θεωρω οτι το ενα ειναι συλλογη για διαφορους λογους το streaming ειναι για να ακους μουσικη.

2 διαφορετικα πραγματα.

Δηλαδη και συλλογη καλη να εχεις απο υλικα αν δεν εχεις τα αυλα δεν μπορεις να θεωρηθεις μουσικοφιλος to 2022

Σου αρεσει η συλλογη; Εισαι συλλεκτης.

Σου αρεσει η μουσικη; streaming

Και γιατί να μην είναι κάποιος ταυτόχρονα συλλέκτης και μουσικόφιλος έχοντας στην κατοχή του τα cd/βινύλια της αρεσκείας του και τίποτα άλλο; Τι είναι αυτό που το απαγορεύει;

Επεξ/σία από Oxygene
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Oxygene είπε

Και γιατί να μην είναι κάποιος ταυτόχρονα συλλέκτης και μουσικόφιλος έχοντας στην κατοχή του τα cd/βινύλια της αρεσκείας του και τίποτα άλλο; Τι είναι αυτά που το απαγορεύει;

Αν χρειαζεσαι να πιανεις κατι και να βλεπεις για να ακουσεις σου αρεσει αυτο και οχι η μουσικη.

Δεν μπορεις να ακους παντου.

Δεν βγαινουν ολα πια σε cd.

Εισαι εκτος απο νεες μουσικες γιατι το κυριο καναλι ειναι το stream.

Και τι απαγορευει να εχεις και τα 2;

Το ετησιο κοστος σε οικογενειακο ειναι οσο ενα δισκακι.

Ακου στο σουπερ συστημα σου απο την συλλογη σου αλλα αμαξι ακουστικα γραφειο εξοχικο κτλ stream

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Oxygene είπε

Music for rent... Enough said

Στο αρχικό σου μήνυμα άλλο έγραψες όμως. Δεν ανέφερες τίποτα για κατοχή. Αλλά ακόμα και αυτό που αναφέρεις δεν ισχύει για άλλες υπηρεσίες όπου μπορείς να αγοράσεις τα lossless κομμάτια .

Δημοσ.

Στο χέρι μας είναι να παραγκωνιστει κάποιο μέσο,εμείς που αγαπάμε βινύλια,κασσέτες,cd ,επιμένουμε.σε αυτά ,το streaming μπορεί να στο κόψει ο άλλος όποτε.θελει βλέπε Ρωσια

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
59 minutes ago, Bourdoulas said:

Στο αρχικό σου μήνυμα άλλο έγραψες όμως. Δεν ανέφερες τίποτα για κατοχή. Αλλά ακόμα και αυτό που αναφέρεις δεν ισχύει για άλλες υπηρεσίες όπου μπορείς να αγοράσεις τα lossless κομμάτια .

Έγραψα για ποιότητα ΚΑΙ κατοχή και συγκεκριμένα εκεί που αναφέρω ότι τα cd δεν είναι ενοικιαζόμενη μουσική

1 hour ago, prokomeni said:

Αν χρειαζεσαι να πιανεις κατι και να βλεπεις για να ακουσεις σου αρεσει αυτο και οχι η μουσικη.

Δεν μπορεις να ακους παντου.

Δεν βγαινουν ολα πια σε cd.

Εισαι εκτος απο νεες μουσικες γιατι το κυριο καναλι ειναι το stream.

Και τι απαγορευει να εχεις και τα 2;

Το ετησιο κοστος σε οικογενειακο ειναι οσο ενα δισκακι.

Ακου στο σουπερ συστημα σου απο την συλλογη σου αλλα αμαξι ακουστικα γραφειο εξοχικο κτλ stream

'Εχεις σκεφτεί ότι πολύ συχνά το artwork του εξωφύλλου ενός cd/βινυλίου είναι άμεσα συνηφασμένο με την μουσική και ότι γενικότερα συμβάλει στην όλη εμπειρία; Κατ' εμέ και για την πλειοψηφία που θεωρεί την μουσική των 60's-90's ως την καλύτερη μουσική όλων των εποχών δεν έχει καν νόημα αν οι καινούργιες κυκλοφορίες βγαίνουν ή όχι σε cd. Γιατί γνωρίζουμε πώς τα τραγούδια που αγαπάμε θα υπάρχουν πάντα σε κάποιο φυσικό μέσο και είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε γι' αυτό (ακόμα κι αν είναι απο δεύτερο χέρι) γιατί γνωρίζουμε ότι "επενδύσαμε" αυτό το ποσό σε κάτι που θα μείνει να μας συντροφεύει για πολύ πολύ καιρό με εξαιρετική ποιότητα και χωρίς να υπάρχει εξάρτηση από το internet... Σκέψου επίσης ότι κάποια cd/βινύλια είναι τόσο σπάνια που δεν πρόκειται ποτέ να τα βρείς σε οποιαδήποτε streaming υπηρεσία.  Και αν είσαι και μερακλής/ού, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, ripάρεις τα αγαπημένα σου δισκάκια στον δίσκο, στο φλασάκι ή όπου αλλού εσύ θες και έτσι έχεις το καλύτερο και απ' τους δύο κόσμους... Εγώ είμαι σε φάση που αντιγράφω όλα τα δισκάκια μου και τα βινύλια σε μορφή flac στον σκληρό και ακούω νομιμότατα και ωραιότατα την μουσική μου όπου βρεθώ χωρίς κανένα περιορισμό. Στο καπάκι σκανάρω ακόμα και τα εξώφυλλα!

Επεξ/σία από Oxygene
  • Like 3
Δημοσ.
6 ώρες πριν, vorlon68 είπε

Πάντως οτι και να λένε είχε άλλη χάρη να φτιάχνεις κασέτα απο CD και δίσκους για να την ακούς στο walkman και νέο CD απο άλλα CD για το diskman....

5 ώρες πριν, culnar είπε

Είχα ένα CD Player της sony που του έλεγες ότι έχω, π.χ. 45 άρα κασσέτα, και έκανε αυτόματη επιλογή των tracks και της σειράς που θα τα γράψει ώστε να μη κοπεί τραγούδι στη μέση. Το είχα λιώσει, έγραφα κασσέτες από cd για όλη τη παρέα :).

Η κασέτα συγκεκριμένα δεν έχει κανένα απολύτως πλεονέκτημα σε σχέση με τα ψηφιακά πχ εγγράψιμο δισκάκι, κάρτα μνήμης, στικάκι κλπ

Η μόνη εξήγηση που θα μπορούσα να σκεφτώ είναι πως οι 40-50αρηδες μεγάλωσαν τα παιδιά τους, έχουν διαθέσιμο εισόδημα και χώρο και αναβιώνουν με τον τρόπο τους τις δεκαετίες της νιότης τους. 

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Oxygene είπε

Έγραψα για ποιότητα ΚΑΙ κατοχή και συγκεκριμένα εκεί που αναφέρω ότι τα cd δεν είναι ενοικιαζόμενη μουσική

'Εχεις σκεφτεί ότι πολύ συχνά το artwork του εξωφύλλου ενός cd/βινυλίου είναι άμεσα συνηφασμένο με την μουσική και ότι γενικότερα συμβάλει στην όλη εμπειρία; Κατ' εμέ και για την πλειοψηφία που θεωρεί την μουσική των 60's-90's ως την καλύτερη μουσική όλων των εποχών δεν έχει καν νόημα αν οι καινούργιες κυκλοφορίες βγαίνουν ή όχι σε cd. Γιατί γνωρίζουμε πώς τα τραγούδια που αγαπάμε θα υπάρχουν πάντα σε κάποιο φυσικό μέσο και είμαστε πρόθυμοι να πληρώσουμε γι' αυτό (ακόμα κι αν είναι απο δεύτερο χέρι) γιατί γνωρίζουμε ότι "επενδύσαμε" αυτό το ποσό σε κάτι που θα μείνει να μας συντροφεύει για πολύ πολύ καιρό με εξαιρετική ποιότητα και χωρίς να υπάρχει εξάρτηση από το internet... Σκέψου επίσης ότι κάποια cd/βινύλια είναι τόσο σπάνια που δεν πρόκειται ποτέ να τα βρείς σε οποιαδήποτε streaming υπηρεσία.  Και αν είσαι και μερακλής/ού, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, ripάρεις τα αγαπημένα σου δισκάκια στον δίσκο, στο φλασάκι ή όπου αλλού εσύ θες και έτσι έχεις το καλύτερο και απ' τους δύο κόσμους... Εγώ είμαι σε φάση που αντιγράφω όλα τα δισκάκια μου και τα βινύλια σε μορφή flac στον σκληρό και ακούω νομιμότατα και ωραιότατα την μουσική μου όπου βρεθώ χωρίς κανένα περιορισμό. Στο καπάκι σκανάρω ακόμα και τα εξώφυλλα!

Έχεις δίκιο. Εγώ έκανα λάθος. Το ανέφερες πράγματι. 

Πάντως υπάρχουν υπηρεσίες όπου μπορείς να αγοράσεις lossless μουσική. 

Το πρόβλημα είναι ότι δεν θα βρεις ότι θέλεις. 

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, leogr90 είπε

Οπου το "καινουριο cd" μπορει πολυ ευκολα να χαθει, να σπασει ή πολυ απλα να χαλασει και απλα να εχεις πεταξει τα λεφτα σου.
Αυτο που αποκαλεις "αερα" (την κατοχη δλδ ενος ψηφιακου αντικειμενου στον λογαριασμο σου), αντεχει πολυ περισσοτερο στο περασμα του χρονου και ειναι πολυ πιο ανθεκτικο απο ενα κομματι βυνιλιο ή αλουμινιο.
Παρολα αυτα καταλαβαινω την αδυναμια της ανθρωπινης φυσης να θελει να τα πιανει στα χερια του γιατι αλλιως νομιζει οτι δεν υπαρχουν, ασχετα ομως αν στην πραξη ισχυει το αντιθετο

Δεν λέω έχει τα καλά η ψηφιακή μορφή και εγώ έχασα cd αλλά μου χάλασαν και άλλα τα δάνεισα και δεν τα πήρα ποτέ πίσω 😛 αλλά προσωπικά μου αρέσει η υλική μορφή με το εξώφυλλο του τις φωτογραφίες του κτλ

Δημοσ.
7 ώρες πριν, ethereum είπε

να δεις που θα πωλουνται ορισμένα σπανια cd και βινύλια σε τιμές RTX 3090

Σπάνια βινύλια πωλούνται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ εδω και πάρα πολλά χρόνια..

Απλα τα τελευταία χρόνια έχει καταντήσει αηδία απο τους χιπστεράδες που είδαν φως κ μπήκαν, με αποτέλεσμα να ανεβαίνουν οι τιμές ακόμα και σε καινούργια...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...