Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η μουσική βιομηχανία το 2021 είχε σχεδόν τα ίδια έσοδα από τις πωλήσεις CD όσο και από τα downloads.

Παρόλο που το streaming κυριαρχεί στη μουσική βιομηχανία, τα CD δεν έχουν πεθάνει ακόμα. Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση πωλήσεων της Ένωσης Βιομηχανίας Ηχογράφησης της Αμερικής (RIAA), τα έσοδα από τα CD αυξήθηκαν κατά 21% στα $584 εκατομμύρια το 2021. Αυτό σηματοδότησε την πρώτη ετήσια αύξηση στα έσοδα από CD στις ΗΠΑ από το 2004. Η RIAA σημειώνει ότι πολλά δισκοπωλεία άνοιξαν πάλι και οι καλλιτέχνες πούλησαν ξανά τη μουσική τους σε διάφορες εκδηλώσεις, μετά από αρκετό καιρό από τότε που ξεκίνησε η πανδημία.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία 15 χρόνια, οι πωλήσεις δίσκων βινυλίου συνεχίζουν να αυξάνονται επίσης. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 61% το 2021 στο $1 δισεκατομμύριο. Είναι η πρώτη φορά που οι πωλήσεις δίσκων έχουν φτάσει σε αυτό το ορόσημο από το 1986. Συμπεριλαμβανομένων άλλων μορφών, οι πωλήσεις μουσικής σε φυσικά αντίγραφα ανήλθαν συνολικά σε $1,66 δισεκατομμύρια στις ΗΠΑ πέρυσι.

Η RIAA σημειώνει ότι η μόνη σημαντική μορφή ηχογραφημένης μουσικής που είδε μείωση εσόδων πέρυσι ήταν οι ψηφιακές λήψεις (downloads). Οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 12% στα $587 εκατομμύρια, δηλαδή μόλις $3 εκατομμύρια περισσότερα από τις αντίστοιχες των CD.

Τα έσοδα από streaming, όπως ήταν αναμενόμενο, εξακολουθούν να είναι στα ύψη. Μαζί με πλατφόρμες όπως το ψηφιακό ραδιόφωνο, τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 23,8% στα $12,4 δισεκατομμύρια πέρυσι. Οι συνδρομές επί πληρωμή αντιστοιχούσαν σε $9,5 δισεκατομμύρια, αύξηση 23% σε σύγκριση με το 2020. Η RIAA ανέφερε ότι ο αριθμός των συνδρομών αυξήθηκε κατά 11% στα $84 εκατομμύρια κατά μέσο όρο. Τα στοιχεία μπορεί να διαφέρουν κατά τη διάρκεια του έτους, καθώς οι άνθρωποι ακυρώνουν ή εγγράφονται σε νέες συνδρομές.

Παρόλο που οι καλλιτέχνες απαιτούν εδώ και καιρό υψηλότερες πληρωμές από τις πλατφόρμες, το streaming κυριαρχεί στη μουσική βιομηχανία, αντιπροσωπεύοντας το 83% των συνολικών εσόδων. Παρόλα αυτά, η άνοδος των πωλήσεων φυσικών αντιγράφων είναι ενθαρρυντική για τους fans που προτιμούν αυτό το είδος και θα πρέπει να δώσει στους καλλιτέχνες κάποιες διαβεβαιώσεις ότι μπορούν να κερδίσουν επιπλέον χρήματα πουλώντας CD. Αυτό σημαίνει ότι και τα δισκοπωλεία θα μας κάνουν παρέα για κάποιο καιρό ακόμη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ρε παιδιά άλλη ποιότητα, άλλη αξία να βάζεις το καινούριο cd να παίξει. Καλό το ψηφιακό και ευκολία αλλά στην ζωή δεν είναι όλα αέρας. 

• Like 27
Δημοσ.

Καλό νέο... Καμιά streaming υπηρεσία δεν πρόκειται να φτάσει το ήχο ενός cd... Και με μια καλή συντήρηση είναι δικό σου (και όχι ενοικιαζόμενο) για πολύ πολύ καιρό! 

• Like 7
Δημοσ.

το μόνο καλό με τις ψηφιακές πλατφορμες είναι ότι μπορείς να ακουσεις κάτι πριν το αγοράσεις. Θέλω τη μουσική μου να την έχω στα ράφια μου και όχι στο κινητό μου.

• Like 8
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, herbalife3 είπε

Επιτέλους δικαίωση για εμάς τους ρομαντικούς (χαζούς για πολλούς) που επιμένουμε και συνεχίζουμε να συλλέγουμε Cd- βινύλια😊

+1

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Ειναι μια μοδα, που η μονη λογικη ειναι η δημιουργια συλλογής για πωληση αργοτερα. Τιποτα αλλο!

Δημοσ.

Δε βρίσω νόημα στα cd, χαλάν εύκολα και δεν έχουν ευκολίες όπως οι streaming υπηρεσίες. Όποιος θέλει συλλογή ας πάει στα βυνίλια που είναι και πιο ωραία στο ράφι αλλά και το βασικό διαθέτουν αναλογικό ήχο. Όπως προαναφέρθηκε, ένα χιπστεροτρέντ είναι και τίποτα παραπάνω, για να μη πω πως είναι προπαγάνδα των εταιριών πως και καλά πουλάν παραπάνω για να ωθήσουν το κόσμο που ακολουθάει τις μόδες να τα αγοράσουν και να βγάλουν έξτρα φράγκα καθώς πλήττονται απ τη σημερινή μορφή της μουσικής βιομηχανίας.

• Like 3
  • Confused 5
  • Sad 1
Δημοσ.

Εκατομμύρια δολάρια έσοδα από CD το 2021;  Δεν περίμενα να διαβάσω τέτοια είδηση ποτέ. Όλο εκπλήξεις είμαστε η ανθρωπότητα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, chriszaro είπε

Εκατομμύρια δολάρια έσοδα από CD το 2021;  Δεν περίμενα να διαβάσω τέτοια είδηση ποτέ. Όλο εκπλήξεις είμαστε η ανθρωπότητα.

Και που είσαι ακόμη, δεν έχεις δει τίποτα τα χειρότερά έρχονται. ;)

Επεξ/σία από neo80
  • Like 2
Δημοσ.
10 minutes ago, I'm_busy said:

Δε βρίσω νόημα στα cd, χαλάν εύκολα και δεν έχουν ευκολίες όπως οι streaming υπηρεσίες. Όποιος θέλει συλλογή ας πάει στα βυνίλια που είναι και πιο ωραία στο ράφι αλλά και το βασικό διαθέτουν αναλογικό ήχο. Όπως προαναφέρθηκε, ένα χιπστεροτρέντ είναι και τίποτα παραπάνω, για να μη πω πως είναι προπαγάνδα των εταιριών πως και καλά πουλάν παραπάνω για να ωθήσουν το κόσμο που ακολουθάει τις μόδες να τα αγοράσουν και να βγάλουν έξτρα φράγκα καθώς πλήττονται απ τη σημερινή μορφή της μουσικής βιομηχανίας.

εγω γιατι νομιζω οτι δεν εχεις ουτε δωρο cd απο περιοδικο :)

• Like 5
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παλιότερα αγόραζα πολλά CD αλλά την σημερινή εποχή απλά το βλέπω περισσότερο με νοσταλγία και όχι κάτι ουσιαστικό ή πρακτικό.Πλέον δεν χρησιμοποιώ καν cd player.

Αρχικά χρειάζεται να έχεις μεγάλο σπίτι με χώρο για τα cd. Μετά υπάρχει και το πρακτικό σκέλος, όπου για να βρεις ένα cd πρέπει να κάθεσαι και να ψάχνεις το πλαινό μέρος το cd.

Επίσης το ψηφιακό υλικό αντέχει για πάντα, ενώ το cd θέλει αρκετή προσοχή. Εγώ που είμαι προσεκτικός δεν έχω μεγάλες απώλειες. Μόνο 1-2 cd που δεν παίζουν λόγω γρατζουνιών.

Από την άλλη πλευρά βέβαια έχω πολλά παράπονα για την ποιότητα ήχου σε αρκετές streaming υπηρεσίες ή ακόμη και σε αυτά που πουλάνε οι ίδιοι οι μουσικοί. Θα ήθελα να έχω πρόσβαση σε καλύτερη ποιότητα του ήχου αντίστοιχη του cd.

Επίσης θα ήθελα χαμηλότερες τιμές στις πωλήσεις των mp3, σε αρκετές περιπτώσεις οι τιμές είναι πολύ κοντά σε αυτές του cd.

Επεξ/σία από The_Judas
  • Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...