effie1993 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Καλησπέρα σε όλους, Έιμαι απόφοιτη γερμανικής φιλολογίας απο το ΕΚΠΑ και τώρα τελευταία ασχολούμαι πολύ με το digital marketing. Δεν έχω ιδέα βέβαια ακόμα πως λειτουργούν τα πράγματα (δηλαδή δεν μπορώ να αναλάβω πελατεία), είμαι σε πολύ αρχικό στάδιο. Είμαι 30 και ακόμα δεν ξέρω τι θέλω να κάνω στη ζωή μου (sad). Μαρέσει πολύ το graphic design, ασχολούμαι πολλά χρόνια με την τέχνη αλλά αποφάσισα να προχωρήσω με το digital marketing λόγω της προηγούμενης δουλειάς μου (e-shop manager) γιατί έχω μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο. Anyway, στο θέμα μας. Έχω ξεκινήσει ένα πρόγραμμα του ΕΚΠΑ, ένα 6μηνο σεμινάριο, που με βολέυει πολύ γιατί είναι εξ αποστάσεως, γιατί σε 3 4 μήνες θα είμαι μόνιμα Ολλαδία. Και ρωτάω τώρα, παίζει να βρω πρόγραμμα του χρόνου, απο δημόσιο πανεπιστήμιο, εξ αποστάσεως; Και αν ναι, γενικά μπορέι κάποιος να μου πει, πως ακριβώς γίνονται οι κατατακτήριες; Εδω να πω το εξής. Μπορω να πληρώσω άνετα προπτυχιακά προγράμματα ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά θεωρώ οτι το να έχεις τίτλο απο δημόσιο πανεπιστήμιο είναι μεγαλύερο συν (όχι;). Οπότε αξίζει να ασχοληθώ με κατατκτηρίες και να ξαναπεράσω το μαρτύριο των δημοσίων πανεπιστημίων, ή να τα σκάσω σε ένα ιδιωτικό;
Dark_panel Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, effie1993 είπε Καλησπέρα σε όλους, Έιμαι απόφοιτη γερμανικής φιλολογίας απο το ΕΚΠΑ και τώρα τελευταία ασχολούμαι πολύ με το digital marketing. Δεν έχω ιδέα βέβαια ακόμα πως λειτουργούν τα πράγματα (δηλαδή δεν μπορώ να αναλάβω πελατεία), είμαι σε πολύ αρχικό στάδιο. Είμαι 30 και ακόμα δεν ξέρω τι θέλω να κάνω στη ζωή μου (sad). Μαρέσει πολύ το graphic design, ασχολούμαι πολλά χρόνια με την τέχνη αλλά αποφάσισα να προχωρήσω με το digital marketing λόγω της προηγούμενης δουλειάς μου (e-shop manager) γιατί έχω μια πρώτη επαφή με το αντικείμενο. Anyway, στο θέμα μας. Έχω ξεκινήσει ένα πρόγραμμα του ΕΚΠΑ, ένα 6μηνο σεμινάριο, που με βολέυει πολύ γιατί είναι εξ αποστάσεως, γιατί σε 3 4 μήνες θα είμαι μόνιμα Ολλαδία. Και ρωτάω τώρα, παίζει να βρω πρόγραμμα του χρόνου, απο δημόσιο πανεπιστήμιο, εξ αποστάσεως; Και αν ναι, γενικά μπορέι κάποιος να μου πει, πως ακριβώς γίνονται οι κατατακτήριες; Εδω να πω το εξής. Μπορω να πληρώσω άνετα προπτυχιακά προγράμματα ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά θεωρώ οτι το να έχεις τίτλο απο δημόσιο πανεπιστήμιο είναι μεγαλύερο συν (όχι;). Οπότε αξίζει να ασχοληθώ με κατατκτηρίες και να ξαναπεράσω το μαρτύριο των δημοσίων πανεπιστημίων, ή να τα σκάσω σε ένα ιδιωτικό; Θα αναφερθω μονο στο κομματι των κατατακτηριων. Εννοειται οτι αν μπορεις κι εχεις ορεξη να δωσεις κατατακτηριες, πας βουρ για κατατακτηριες! Ασ τα τα κολλεγια, ειναι η τελευταια λυση..δωσε κατατακτηριες στην ΑΣΟΕΕ, στο τμημα Μαρκετινγκ. Στο 4ο ετος, επιλεγεις και κατευθυνση, μια εκ των οποιων ειναι το digital marketing! Φυσικα, δε συγκρινεται πτυχιο ΑΣΟΕΕ με πτυχιο κολλεγιου..μη μπεις καν στον κοπο να ρωτησεις την αξια των 2, ειναι νομιζω δεδομενη.. Αν θες αργότερα κολλεγιο, κι αν εχεις ορεξη, κανε μεταπτυχιακο εκει (θα προτεινα ΜΟΝΟ τα σχετικα μεταπτυχιακα του Deree και του City College στη Θεσσαλονικη, που εχει συνεργασια με το University of York - προσοχη, οχι το City Unity college, που πολλοι τα μπερδευουν). Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2022 από Dark_panel 1
effie1993 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Στις 16/3/2022 στις 1:58 ΜΜ, Dark_panel είπε Θα αναφερθω μονο στο κομματι των κατατακτηριων. Εννοειται οτι αν μπορεις κι εχεις ορεξη να δωσεις κατατακτηριες, πας βουρ για κατατακτηριες! Ασ τα τα κολλεγια, ειναι η τελευταια λυση..δωσε κατατακτηριες στην ΑΣΟΕΕ, στο τμημα Μαρκετινγκ. Στο 4ο ετος, επιλεγεις και κατευθυνση, μια εκ των οποιων ειναι το digital marketing! Φυσικα, δε συγκρινεται πτυχιο ΑΣΟΕΕ με πτυχιο κολλεγιου..μη μπεις καν στον κοπο να ρωτησεις την αξια των 2, ειναι νομιζω δεδομενη.. Αν θες αργότερα κολλεγιο, κι αν εχεις ορεξη, κανε μεταπτυχιακο εκει (θα προτεινα ΜΟΝΟ τα σχετικα μεταπτυχιακα του Deree και του City College στη Θεσσαλονικη, που εχει συνεργασια με το University of York - προσοχη, οχι το City Unity college, που πολλοι τα μπερδευουν). Καλά συμφωνώ όσον αφορά την διαφορά δύναμης των 2 πανεπιστημίων. Το θέμα μου είναι οτι θα είμαι μόνιμα στην Ολλανδία....
Dark_panel Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 2 ώρες πριν, effie1993 είπε Καλά συμφωνώ όσον αφορά την διαφορά δύναμης των 2 πανεπιστημίων. Το θέμα μου είναι οτι θα είμαι μόνιμα στην Ολλανδία.... Aφου θα εισαι μονιμα εκει, τοτε γιατι μιλαμε για κατατακτηριες εδω..?? Απο εξ αποστασεως προπτυχιακα, μονο του ΕΑΠ αξιζει κ εχει ισχυ παντου.. Απο κει και περα, κοιτα και τι υπαρχει στην Ολλανδια..δεν εχει κανενα νοημα να δωσεις εδω κατατακτηριες και να μην παρακολουθεις τα μαθηματα.. 1
velociraptoras Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, effie1993 είπε Καλά συμφωνώ όσον αφορά την διαφορά δύναμης των 2 πανεπιστημίων. Το θέμα μου είναι οτι θα είμαι μόνιμα στην Ολλανδία.... Εκεί δεν υπάρχει καποια σχετική σχολή?
salazar1991 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Καλύτερα να κοιτάξεις για κάποιο well established training organization στο χώρο και να κάνεις certificate. Πχ το CXL (ίσως το καλύτερο στον κόσμο) έδωσε χθες δωρεάν ένα foundations certificate 50+ ωρών. Γράφτηκα και εγώ γιατί και εγώ είμαι στα 30 μου και εγώ ζω Ολλανδία και εγώ δεν ξέρω τι θέλω να κάνω 😅 Εδώ το link για το certificate: https://cxl.com/institute/programs/foundations/
effie1993 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Στις 18/3/2022 στις 1:48 ΜΜ, Dark_panel είπε Aφου θα εισαι μονιμα εκει, τοτε γιατι μιλαμε για κατατακτηριες εδω..?? Απο εξ αποστασεως προπτυχιακα, μονο του ΕΑΠ αξιζει κ εχει ισχυ παντου.. Απο κει και περα, κοιτα και τι υπαρχει στην Ολλανδια..δεν εχει κανενα νοημα να δωσεις εδω κατατακτηριες και να μην παρακολουθεις τα μαθηματα.. Γιατί αν είναι ένα πρόγραμμα είναι εξ αποστάσεως, μπορώ να παρακολουθώ. 22 ώρες πριν, salazar1991 είπε Καλύτερα να κοιτάξεις για κάποιο well established training organization στο χώρο και να κάνεις certificate. Πχ το CXL (ίσως το καλύτερο στον κόσμο) έδωσε χθες δωρεάν ένα foundations certificate 50+ ωρών. Γράφτηκα και εγώ γιατί και εγώ είμαι στα 30 μου και εγώ ζω Ολλανδία και εγώ δεν ξέρω τι θέλω να κάνω 😅 Εδώ το link για το certificate: https://cxl.com/institute/programs/foundations/ Τι ακριβώς είναι αυτο; Ενδιαφέρον φαίνεται
salazar1991 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Είναι Online Course και στο τέλος παίρνεις certificate από το CXL που είναι ο οργανισμός ο οποίος παρέχει το πρόγραμμα
velociraptoras Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, salazar1991 είπε Είναι Online Course και στο τέλος παίρνεις certificate από το CXL που είναι ο οργανισμός ο οποίος παρέχει το πρόγραμμα αυτό παρακολουθώ αυτό το διάστημα εχω τελειώσει την πρωτη ενότητα. φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον μεχρι τώρα
thanosbrt Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 25 Μαρτίου 2022 Στις 16/3/2022 στις 9:54 ΠΜ, effie1993 είπε τώρα τελευταία ασχολούμαι πολύ με το digital marketing. Δεν έχω ιδέα βέβαια ακόμα πως λειτουργούν τα πράγματα (δηλαδή δεν μπορώ να αναλάβω πελατεία), είμαι σε πολύ αρχικό στάδιο. Αν όντως έχεις αποφασίσει ότι θα ασχοληθείς με αυτό και σου αρέσει, θα σου πρότεινα πέρα και πριν από ότι πρόγραμμα ακολουθήσεις σε επίπεδο μεταπτυχιακού, να παρακολουθήσεις videos / tutorials / short courses με σχετικά θέματα, για να αποκτήσεις περισσότερο τριβή και να αποκτήσεις καλύτερη ιδέα για το πως λειτουργούν τα πράγματα, αν σου αρέσει και μπορείς να ασχοληθείς επιτυχώς με αυτό. Επίσης, θα δεις καλύτερα τους διάφορους τομείς που έχει το digital marketing και θα αποκτήσεις καλύτερη εικόνα για το ποιος σου αρέσει/ταιριάζει περισσότερο, ώστε μετά να ψάξεις προγράμματα προσανατολισμένα περισσότερο σε αυτό το κομμάτι. 1
insomniac01 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 28 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Έχω μεγάλη (όχι τεράστια) ατομική επιχείρηση πάνω στον τομέα. Συνεργάζομαι με διεθνής πελάτες και agencies. Μπορω να σου πω για το θεμα, αλλα οχι δωρεαν. Πληρωνομαι την ωρα 49.99-69.99 (μπορω να στο αποδειξω οτι πελατες μου με εχουν πληρωσει τοσο). Αν με πληρώσεις μπορώ να σου δώσω αναλυτικό πλάνο, τι κατεύθυνση να πάρεις, πως θα μπεις στον τομέα, κλπ. Και η παραπάνω η μόνη δωρεάν συμβουλή που μπορώ να σου δώσω. Δεν δίνεις ποτέ τίποτα, καμία πληροφορία δωρεάν και για κανέναν λόγο σε κανέναν. Τα πάντα είναι μόνο ΜΕΤΑ πληρωμής. Για να το θέσω και αλλιώς. Δεν προσφέρεις ποτέ ΕΡΓΟ και μετά πληρώνεσαι. ΠΡΩΤΑ πληρώνεσαι και μετά εκτελείς/παρέχεις υπηρεσία. Αν το κατανοήσεις αυτό, μπορεί να έχεις κάποια επιτυχία στον τομέα. Αν όχι, τελείωσες. Άντε και μια δεύτερη δωρεάν συμβουλή: Αν δεν ασχοληθείς σοβαρά δεν θα βγάλεις τίποτα μετά φόρων, εκτός και αν γίνεις φορολογικός κάτοικος - Βουλγαρίας, Ρουμανιας, Εσθονιας, η Ασιατικών χωρών. Επεξ/σία 28 Μαρτίου 2022 από insomniac01 2 1
LongTom Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 OP, καταρχάς το κύριο είναι να τελειώσεις κάτι που αντιπροσωπεύει την χώρα/αγορά που θέλεις να δουλέψεις. Εάν θέλεις να δουλέψεις Ολλανδία, το καλύτερο είναι να τελειώσεις εκεί μια πιστοποίηση ή/και μεταπτυχιακό. Το ΕΚΠΑ καλό, χρυσό, αλλά δεν συγκρίνεται με κάτι "τοπικό" που συνήθως προσφέρει και διασύνδεση στην βιομηχανία. Σε πολλές χώρες επίσης ο "ΟΑΕΔ" τους προσφέρει και πιθανότητες fast-track για "πρακτική". Ψάξου εκεί, γιατί η εμπειρία θα είναι αυτό που θα ανοίξει πόρτες στο χώρο, όχι τόσο η πιστοποίηση. Φυσικά εάν θέλεις να πας σε δρόμο υπαλλήλου/συμβούλου. Δεν δίδουμε δωρεάν συμβουλές όπως άλλοι που χαλάν την πιάτσα, 50€ είναι. Παρακαλώ περάστε από το ταμείο προς εξόφληση.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Αυτο με τις συμβουλες επι πληρωμη μου θυμισε εναν τυπου που ειχα γνωρισει καπου το 1995. Τον ρωτησα τι δουλεια κανει, πανω σε μια κουβεντα, και μου απαντησε πουλαω μυαλο. Δηλαδη? Δωσε μου ενα δεκαχιλιαρο να σου πω, μου ειχε πει τοτε. 17 ώρες πριν, insomniac01 είπε Έχω μεγάλη (όχι τεράστια) ατομική επιχείρηση πάνω στον τομέα. Συνεργάζομαι με διεθνής πελάτες και agencies. Μπορω να σου πω για το θεμα, αλλα οχι δωρεαν. Πληρωνομαι την ωρα 49.99-69.99 (μπορω να στο αποδειξω οτι πελατες μου με εχουν πληρωσει τοσο). Αν με πληρώσεις μπορώ να σου δώσω αναλυτικό πλάνο, τι κατεύθυνση να πάρεις, πως θα μπεις στον τομέα, κλπ. Και η παραπάνω η μόνη δωρεάν συμβουλή που μπορώ να σου δώσω. Δεν δίνεις ποτέ τίποτα, καμία πληροφορία δωρεάν και για κανέναν λόγο σε κανέναν. Τα πάντα είναι μόνο ΜΕΤΑ πληρωμής. Για να το θέσω και αλλιώς. Δεν προσφέρεις ποτέ ΕΡΓΟ και μετά πληρώνεσαι. ΠΡΩΤΑ πληρώνεσαι και μετά εκτελείς/παρέχεις υπηρεσία. Αν το κατανοήσεις αυτό, μπορεί να έχεις κάποια επιτυχία στον τομέα. Αν όχι, τελείωσες. Άντε και μια δεύτερη δωρεάν συμβουλή: Αν δεν ασχοληθείς σοβαρά δεν θα βγάλεις τίποτα μετά φόρων, εκτός και αν γίνεις φορολογικός κάτοικος - Βουλγαρίας, Ρουμανιας, Εσθονιας, η Ασιατικών χωρών. Βγαζεις πολυ πικρα φιλε μου. Μαλλον τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως τα λες. Ισως θα ηθελες να ειναι ετσι , αλλα δεν ειναι. Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2022 από Bullrich
unforgiven Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 23 ώρες πριν, insomniac01 είπε Έχω μεγάλη (όχι τεράστια) ατομική επιχείρηση πάνω στον τομέα. Συνεργάζομαι με διεθνής πελάτες και agencies. Μπορω να σου πω για το θεμα, αλλα οχι δωρεαν. Πληρωνομαι την ωρα 49.99-69.99 (μπορω να στο αποδειξω οτι πελατες μου με εχουν πληρωσει τοσο). Αν με πληρώσεις μπορώ να σου δώσω αναλυτικό πλάνο, τι κατεύθυνση να πάρεις, πως θα μπεις στον τομέα, κλπ. Και η παραπάνω η μόνη δωρεάν συμβουλή που μπορώ να σου δώσω. Δεν δίνεις ποτέ τίποτα, καμία πληροφορία δωρεάν και για κανέναν λόγο σε κανέναν. Τα πάντα είναι μόνο ΜΕΤΑ πληρωμής. Για να το θέσω και αλλιώς. Δεν προσφέρεις ποτέ ΕΡΓΟ και μετά πληρώνεσαι. ΠΡΩΤΑ πληρώνεσαι και μετά εκτελείς/παρέχεις υπηρεσία. Αν το κατανοήσεις αυτό, μπορεί να έχεις κάποια επιτυχία στον τομέα. Αν όχι, τελείωσες. Άντε και μια δεύτερη δωρεάν συμβουλή: Αν δεν ασχοληθείς σοβαρά δεν θα βγάλεις τίποτα μετά φόρων, εκτός και αν γίνεις φορολογικός κάτοικος - Βουλγαρίας, Ρουμανιας, Εσθονιας, η Ασιατικών χωρών. Πάντως διαβάζοντας άλλα post σου, θα έλεγα πως τα 70€ είναι λίγα. Προσωπικά, θα ζητούσα τουλάχιστον 300 για να σε ακούσω. 3
insomniac01 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 29 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, unforgiven είπε Πάντως διαβάζοντας άλλα post σου, θα έλεγα πως τα 70€ είναι λίγα. Προσωπικά, θα ζητούσα τουλάχιστον 300 για να σε ακούσω. Το ξέρω ότι αυτό γράφω είναι έξω από την λογική της Ελλάδας αλλά μπορώ να στο αποδείξω αν θέλεις. Πίστεψε με υπάρχουν άτομα που με έχουν πληρώσει 50-70 την ώρα για να ακούσουν συμβουλές (consulting) για digital marketing. 5 ώρες πριν, Bullrich είπε Αυτο με τις συμβουλες επι πληρωμη μου θυμισε εναν τυπου που ειχα γνωρισει καπου το 1995. Τον ρωτησα τι δουλεια κανει, πανω σε μια κουβεντα, και μου απαντησε πουλαω μυαλο. Δηλαδη? Δωσε μου ενα δεκαχιλιαρο να σου πω, μου ειχε πει τοτε. Βγαζεις πολυ πικρα φιλε μου. Μαλλον τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως τα λες. Ισως θα ηθελες να ειναι ετσι , αλλα δεν ειναι. Μπορείς να μου πεις με επιχειρήματα σε τι διαφωνείς; ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ. Ένα πολύ απλό παράδειγμα: Όταν αγοράζεις ένα πακέτο από μια εταιρεία κινητής δεν το προπληρώνεις; Όταν αγοράζεις ένα προϊόν από ένα μαγαζί δεν το προπληρώνεις; Όταν κάνεις εγγραφή στο WordPress ή σε όποια αλλο CRM δεν προπληρώνεις το πλάνο; Το ίδιο ισχύει και για όλες τις άλλες υπηρεσίες. Εσύ με τα 300 που το είπες για αστείο αν πας να παρακαλούθησεις guru marketing θα πληρωσιες $5.000 για 45 λεπτά: https://www.ted.com/attend/conferences/ted-conference Επεξ/σία 29 Μαρτίου 2022 από insomniac01 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα