Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 2/4/2022 στις 7:40 ΜΜ, poulinos είπε

fttc εχεις οχι Ftth και δευτερον οπως ειπαμε δεν εχει καμια σχεση το ftth με το metro ethernet. και σε καθε περιπτωση οτι εχεις vdsl δεν λεει κατι.για ftth πρεπει να μπει και εξοπλισμος ftth αρα δεν θα το κανουν για ενα ατομο.για ενα ατομο ειναι metro ethernet συνηθως με το αναλογο κοστος.

Στις 18/3/2022 στις 10:13 ΠΜ, chrisgav είπε

ε αυτό ρωτάω να πληρώσω για να μπεί ftth σπίτι μου αφού το δύσκολο κομμάτι (να περάσουν οπτικές έως την καμπίνα) έχει γίνει μιας και η καμπίνα (fttc) είναι δίπλα μου. 

Δημοσ.

ας το πω απλα.

εχεις οπτικη ινα μεχρι την καμπινα. για να σου δωσουν Ftth πρεπει η ινα αυτη να  τερματιστει σε gpon σε dslam το οποιο δεν υπαρχει στην περιοχη σου αλλιως θα εδιναν σε ολους.

η δευτερη λυση ειναι να σε τερματισουν σε metro ethernet που δεν σημαινει ουτε παλι οτι θα παρεις απο το kv αφου τα metro ethernet τερματιζονται σε συγκεκριμενους εξοπλισμους. οχι οτι δεν μπορει να γινει αλλα οπως σου ειπα στην δευτερη περιπτωση το κοστολογιο ειναι πολυ μεγαλο.

στο gpon δεν σημαινει οτι μπαινει ενα μηχανημα σε καθε καφαο. μπορει να ειναι καπου κεντρικα και απο εκει μοιραζονται ινες.και πανω απο μια ινα περνανε αρκετοι πελατες.ειναι σαν να υπαρχουν splitter.  στο metro ethernet αναλογως τι θα ζητησει καποιος και που βρισκεται μπορει ειτε

α.να εχει ινα μεχρι το σημειο που βρισκεται το switch/router που θα σου δωσει οπτικη ινα ειτε να εισαι σε δακτυλιο.δηλαδη ο ενας πελατης συνεχιζει στον επομενο με σκοπο εξοικονομηση ινων

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, poulinos είπε

ας το πω απλα.

εχεις οπτικη ινα μεχρι την καμπινα. για να σου δωσουν Ftth πρεπει η ινα αυτη να  τερματιστει σε gpon σε dslam το οποιο δεν υπαρχει στην περιοχη σου αλλιως θα εδιναν σε ολους.
 στο gpon δεν σημαινει οτι μπαινει ενα μηχανημα σε καθε καφαο. μπορει να ειναι καπου κεντρικα και απο εκει μοιραζονται ινες.και πανω απο μια ινα περνανε αρκετοι πελατες.ειναι σαν να υπαρχουν splitter.  στο metro ethernet αναλογως τι θα ζητησει καποιος και που βρισκεται μπορει ειτε

Δεν ξέρω αν χάνομαι κάπου στην μετάφραση αλλά συνεχίζω να μην καταλαβαίνω γιατί να μην μπορώ να τους πω να το κάνουν αυτό αν πληρώσω. 

image.png.39d5714686050e2d362cdfb6bb91c0e9.png

Ενα GPON OLT πάει απο 1000 μέχρι 3000 ευρώ περίπου   (για να το βάλουν εκεί)  αν και λογικά θα έχει το DSLAM μιας και πόλη κοντά στο χωριό μου έχει FTTH υποθέτω στο χωριό δεν έχουμε γιατί μάλλον θα πρέπει να μπει οπτικό splitter στην καμπίνα και τσιγκουνεύονται :P 

Οπότε αν πω στον ΟΤΕ πχ "στάζω 3 χιλιάρικα βάλτε μου FTTH" γιατί να μου πουν όχι; :P 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
Δημοσ.
1 hour ago, Dr_Pepper said:

Ενα GPON OLT πάει απο 1000 μέχρι 3000 ευρώ περίπου   (για να το βάλουν εκεί)  αν και λογικά θα έχει το DSLAM μιας και πόλη κοντά στο χωριό μου έχει FTTH υποθέτω στο χωριό δεν έχουμε γιατί μάλλον θα πρέπει να μπει οπτικό splitter στην καμπίνα και τσιγκουνεύονται :P 

Οπότε αν πω στον ΟΤΕ πχ "στάζω 3 χιλιάρικα βάλτε μου FTTH" γιατί να μου πουν όχι; :P 

στην καμπινα αυτην την στιγμη βρισκεται ενα dslam του οτε ΓΙΑ VDSL το οποιο εχει uplink οπτικη ινα και βγαζει vdsl με χαλκο. Δεν εχει Gpon εκειμεσα.

για την ακριβεια δες την φωτο εδω.

https://www.insomnia.gr/forums/topic/685316-kvcabin-vdsl-οτε-wind-vodafoneπως-είναι-μέσατι-είναιτι-κάνει/

αρα για να σου δωσουν εσενα ftth σημαινει οτι πρεπει να βαλουν gpon.δεν θα το κανουν. Θα μπορουσε με το αζημιωτο καθε μηνα να ζητησεις metro ethernet. το τι κοστος εχει θα στο πουν.απο που θα τραβηξουν ινα δεν αφορα εσενα αλλα τον οτε. το θεμα δεν ειναι το σκαψιμο μεχρι εσενα αλλα το μηνιαιο παγιο για metro ethernet. επισης στο gpon οπως ανεφερα δεν ειναι οπως το fttc(vdsl) που σε καθε Kv υπαρχει και ενα dslam.στο gpon μπορεις να εχεις καπου κεντρικα ενα gpon και να δωσεις απο εκει.

πχ η forthnet που δινει ftth στην νεα σμυρνη το gpon βρισκεται σε κεντρικο κτιριο και οχι εξω στο δρομο.ειναι διαφορετικη λογικη απο το vdsl απο το Kv

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...