Dr_Pepper Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Λοιπόν έχω VDSL rural καμπίνα κοντά στο σπίτι μου και 3 γραμμές 50down30up η κάθε μια πληρώνω λιγο πιο κάτω απο 150 ευρώ τον μήνα. Σκέφτομαι να πληρώσω για έργα να περαστεί οπτική στο σπίτι μου γιατί ειναι πολύ κοντά στην καμπίνα και να βάλω leased γραμμή (δεν είναι και οι 3 στο σπίτι ειναι και σε γραφείο και γκαράζ αλλά σε αυτή την περίπτωση, αν δεν ειναι πολύ ακριβότερο να βάλω leased θα περάσω στο σπίτι και θα στέλνω ασύρματα με ubiquiti στα άλλα 2 σημεία που δεν έχουν μεγάλη απόσταση απο το σπίτι ) Ήθελα να ψάξω χρεώσεις απο παρόχους για τουλάχιστον 150/150 (μιας και αθροιστικά οι 3 δικές μου ειναι έως 150/90 και στην πράξη ~135/80 ) αλλά δεν βρίσκω τίποτα πήρα τηλέφωνο ΟΤΕ και wind και ούτε και αυτοί ξέρουν με στέλνουναπό τον Άννα στον Καϊάφα και στο τέλος και οι 2 μου είπανε θα με καλέσει κάποιος ειδικός και έχει περάσει μια βδομάδα τώρα και τίποτα. Γενικά αν γνωρίζετε θα με ενδιέφεραν επιλογές απο οποιοδήποτε πάροχο μπορεί να δώσει internet εφόσον περάσω οπτική στο σπίτι (πχ έχω ακούσει ότι υπάρχουν και εταιρίες του εξωτερικού που δίνουν internet κάπως έτσι αν έχεις οπτικές ίνες ) Έχει κανένας να μου πει πόσο πληρώνει τον μήνα για παρόμοια ταχύτητα ή έστω για μεγαλύτερη πχ 1 gbps να έχω μια ιδέα για το κόστος; Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2022 από Dr_Pepper
l337 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Όσον αφορά οτe, πάρε μια ιδεα από εδώ. https://www.otewholesale.gr/documents/575206/2129236/WLL_ETHERNET_GR_18012022_v3.pdf/2ec8f710-0fef-a49a-1838-b15955216308
Hik Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Οι leased lines δεν παίρνουν από ΚΑΦΑΟ (όπως η VDSL rural καμπίνα που αναφέρεις), αλλά από άλλα κυκλώματα που περνάνε στην περιοχή. Για να σου φέρουν οπτικές, ακόμα και να έχεις το κόστος να πληρώνεις το μήνα, πρέπει α) να έχει ο πάροχος ήδη οπτικές που περνάνε κοντά σου, και β) να δει αν αξίζει να επωμιστεί το κόστος σύνδεσης (σκαψίματα κτλ) ή αν μπορεί να στο χρεώσει (σε λογικά πλαίσια, να είσαι κάτω από 100 - 200 μέτρα μακριά). Εσύ που αναφέρεις ότι είσαι και σε rural, μόνο αν είσαι σε περιοχή που έχει εταιρείες/εργοστάσια, παίζει να μπορείς να βρεις τέτοια λύση. Να καταλάβεις και μέσα στην Αθήνα, υπάρχουν περιοχές που δεν μπορείς να πάρεις leased line από συγκεκριμένους παρόχους και καταλήγουν σε λύση ασύρματη με μικροκυμματικά. Για τιμές τώρα, πες ότι περνάει δίπλα σου, πες ότι βρίσκεις πάροχο, μια πολύ καλή τιμή για 200Mbps συμμετρικό είναι κάπου στα 400€ - 500€ + ΦΠΑ με σύμβαση διετίας. Αναφέρομαι σε Vodafone/Wind, ο ΟΤΕ είναι ακριβότερος π.χ. 800€ + ΦΠΑ το μήνα. Οι τιμές όπως καταλαβαίνεις είναι ότι κουστούμι σου ράψουν, δεν έχουν επίσημο τιμοκατάλογο δημοσιευμένο. Για την ίδια ταχύτητα ο Χ πληρώνει ένα ποσό, και ο Υ μπορεί να πληρώνει μέχρι και τα μισά. Έτσι πληροφοριακά πριν 3 χρόνια που πήρα τιμή Cosmote 1Gbps συμμετρικό η τιμή προσφοράς ήταν μόνο στα 4.400 + ΦΠΑ το μήνα. Από τότε θα έχει πέσει, αλλά ακόμα και τώρα θα κάνει κάποια χιλιάρικα. 1
Dr_Pepper Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 18 λεπτά πριν, l337 είπε Όσον αφορά οτe, πάρε μια ιδεα από εδώ. https://www.otewholesale.gr/documents/575206/2129236/WLL_ETHERNET_GR_18012022_v3.pdf/2ec8f710-0fef-a49a-1838-b15955216308 καλά διαβάζω; λιγα χιλιαρικα η διαδικασία εγκατάστασης και 133 ευρώ τον μήνα για 1 gbps?
Hik Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, Dr_Pepper είπε καλά διαβάζω; λιγα χιλιαρικα η διαδικασία εγκατάστασης και 133 ευρώ τον μήνα για 1 gbps? Οι τιμές αυτές είναι χονδρικής, δηλαδή για άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Όχι, η τιμή που θα σου δώσει η Cosmote σαν πελάτη της.
chrisgav Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Υπαρχει δυνατοτητα να πληρωσεις για να φερει o ote (ή καποιος παροχος) οπτικη ινα σπιτι σου?
Dr_Pepper Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 2 λεπτά πριν, chrisgav είπε Υπαρχει δυνατοτητα να πληρωσεις για να φερει o ote (ή καποιος παροχος) οπτικη ινα σπιτι σου? ναι τουλάχιστον έχω διαβάσει κατα καιρούς (ειδικά στο adslgr.com) κόσμο που να λέει ότι το έχει κάνει. 6 λεπτά πριν, Hik είπε Οι τιμές αυτές είναι χονδρικής, δηλαδή για άλλους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Όχι, η τιμή που θα σου δώσει η Cosmote σαν πελάτη της. ε να γίνω πάροχος τότε πόσα ευρώ να ειναι άραγε η διαδικασία για να δηλώσεις επιχείρηση παροχής internet;
Bourdoulas Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, chrisgav είπε Υπαρχει δυνατοτητα να πληρωσεις για να φερει o ote (ή καποιος παροχος) οπτικη ινα σπιτι σου? Ναι γίνεται . Ο @Hik τα έγραψε ωραία. Δεν είναι πάντα εφικτό και το κόστος είναι μεγάλο.
poulinos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 1 hour ago, chrisgav said: Υπαρχει δυνατοτητα να πληρωσεις για να φερει o ote (ή καποιος παροχος) οπτικη ινα σπιτι σου? εννοειται.metro ethernet το λενε.με το αζημιωτο παντα. kai 10g upload 10g download να ζητησεις στο δινουν.με μεγαλο κοστος βεβαια.
Dr_Pepper Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 3 ώρες πριν, poulinos είπε εννοειται.metro ethernet το λενε.με το αζημιωτο παντα. kai 10g upload 10g download να ζητησεις στο δινουν.με μεγαλο κοστος βεβαια. Έλα poulinos μην είσαι τσιγκούνης στις πληροφορίες στα χωράφια σου είμαστε! Κανας φθηνός τρόπος να περάσω τουλάχιστον 150/150 ή κάπου εκει υπάρχει (χωρίς τα έξοδα για πέρασμα γραμμής κτλ μιλάω για το μηνιαίο πάγιο μόνο) πχ απο κάνα mid tier πάροχο εξωτερικό ή ότι άλλο κόλπο ξέρεις πες το τώρα μολόγησε!
poulinos Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 α.καμια σχεση το ftth με το metro ethernet. ftth θα βαλει ενας παροχος οταν ειναι να βαλει για μια χ περιοχη. metro ethernet τραβανε παντου αρκει να τα σκασεις.εναλλακτικα δινουν ασυρματο link στα 28ghz αν θυμαμαι καλα.μετα υπαρχουν εταιρειες σε χ περιοχες που απλα παιρνουν γραμμες απο παροχους ειτε δινουν ασυρματα με ubiquiti ειτε παροχοι ftth οπως in a lan. 12 minutes ago, Dr_Pepper said: Έλα poulinos μην είσαι τσιγκούνης στις πληροφορίες στα χωράφια σου είμαστε! Κανας φθηνός τρόπος να περάσω τουλάχιστον 150/150 ή κάπου εκει υπάρχει (χωρίς τα έξοδα για πέρασμα γραμμής κτλ μιλάω για το μηνιαίο πάγιο μόνο) πχ απο κάνα mid tier πάροχο εξωτερικό ή ότι άλλο κόλπο ξέρεις πες το τώρα μολόγησε! akoma και να σου καναν δωρο τα σκαπτικα παλι το παγιο δεν ειναι φτηνο. αλλιως ενωσε 2 3 vdsl με load balancer ειναι ωραιο να βλεπεις κυκλωματα 1g up 1 g down
Dr_Pepper Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 Μέλος Δημοσ. 17 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, poulinos είπε α.καμια σχεση το ftth με το metro ethernet. ftth θα βαλει ενας παροχος οταν ειναι να βαλει για μια χ περιοχη. metro ethernet τραβανε παντου αρκει να τα σκασεις.εναλλακτικα δινουν ασυρματο link στα 28ghz αν θυμαμαι καλα.μετα υπαρχουν εταιρειες σε χ περιοχες που απλα παιρνουν γραμμες απο παροχους ειτε δινουν ασυρματα με ubiquiti ειτε παροχοι ftth οπως in a lan. akoma και να σου καναν δωρο τα σκαπτικα παλι το παγιο δεν ειναι φτηνο. αλλιως ενωσε 2 3 vdsl με load balancer ειναι ωραιο να βλεπεις κυκλωματα 1g up 1 g down για να μην πάρω τηλέφωνο τώρα και περιμένω κανα μισάωρο στην γραμμή μπορώ να τους πω ότι πληρώνω για ftth μιας και έχω καμπίνα δίπλα μου;
chrisgav Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 15 ώρες πριν, Bourdoulas είπε Ναι γίνεται . Ο @Hik τα έγραψε ωραία. Δεν είναι πάντα εφικτό και το κόστος είναι μεγάλο. 15 ώρες πριν, poulinos είπε εννοειται.metro ethernet το λενε.με το αζημιωτο παντα. Προσφερεται ταχυτητα εως 200 μεχρι 2 σπιτια πιο διπλα απο μενα και σε μενα προσφερεται εως 24 (που ειναι 12). Οποτε θα δω να τους ρωτησω εστω να μου πουν μια τιμη. Θελει καταστημα αυτο η τηλεφωνικα?
Bourdoulas Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2022 1 ώρα πριν, chrisgav είπε Προσφερεται ταχυτητα εως 200 μεχρι 2 σπιτια πιο διπλα απο μενα και σε μενα προσφερεται εως 24 (που ειναι 12). Οποτε θα δω να τους ρωτησω εστω να μου πουν μια τιμη. Θελει καταστημα αυτο η τηλεφωνικα? Δεν τραβάνε από την καμπίνα την ίνα όποτε δεν έχει σχέση που βρίσκεται. Κάλεσε τους. Αν και αυτές οι υπηρεσίες αφορούν επιχειρήσεις.
poulinos Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 Δημοσ. 2 Απριλίου 2022 On 17/03/2022 at 23:19, Dr_Pepper said: για να μην πάρω τηλέφωνο τώρα και περιμένω κανα μισάωρο στην γραμμή μπορώ να τους πω ότι πληρώνω για ftth μιας και έχω καμπίνα δίπλα μου; fttc εχεις οχι Ftth και δευτερον οπως ειπαμε δεν εχει καμια σχεση το ftth με το metro ethernet. και σε καθε περιπτωση οτι εχεις vdsl δεν λεει κατι.για ftth πρεπει να μπει και εξοπλισμος ftth αρα δεν θα το κανουν για ενα ατομο.για ενα ατομο ειναι metro ethernet συνηθως με το αναλογο κοστος. On 18/03/2022 at 10:13, chrisgav said: Προσφερεται ταχυτητα εως 200 μεχρι 2 σπιτια πιο διπλα απο μενα και σε μενα προσφερεται εως 24 (που ειναι 12). Οποτε θα δω να τους ρωτησω εστω να μου πουν μια τιμη. Θελει καταστημα αυτο η τηλεφωνικα? αν εννοεις και εσυ για μισθωμενο(οπτικη ινα) ξεχασε το με τις τιμες που εχει. απλα ευχεσαι ή να αλλαξουν το kv σου με καινουριο ειτε να δωσουν στην περιοχη Ftth
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα