Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, chios είπε

Τι πακέτο είναι αυτό που έφαγες φίλε μου; Πρώτη φορά ακούω τέτοιο πράγμα, μπορούμε προληπτικά να κάνουμε κάτι για προστασία; 

Πάντα φωτογραφίες που έχουν να κάνουν με οικογένεια backup σε εξωτερικούς δίσκους. 

Είσαι απο το 2003 μέλος και πρώτη φορά το ακούς

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά βρέθηκε back up που είχα κάνει το 2017 και κάποια άλλα διάσπαρτα σε στικάκια,επίσης από το messenger to fb ανέσυρα από τα ιστορικά συνομιλιών 600 φωτογραφίες και 100 βίντεο που είχα ανταλλάξει τα τελευταία χρόνια!Δηλαδή έχει βρεθεί το 70% του υλικού μου,τώρα έχω απευθυνθεί σε εταιρία data recovery που ασχολείται και με περιπτώσεις ransomware να δούμε μήπως κατάφερω και τα πάρω όλα πίσω

Δημοσ.

πες μας και το κοστούμι που ζητάνε να το ξέρουμε για παν ενδεχόμενο (αν μπορούν να κάνουν κατι)   

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δοκίμασε αυτό που έγραψα εδώ

Επεξ/σία από lost2
Δημοσ.

Κατά τα άλλα, σε ένα θέμα που είχε ανοίξει στο μπλα μπλα ,κάποιοι προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι το backup είναι χάσιμο χρόνου. 

• Like 1
Δημοσ.

Έπαθα το ίδιο πριν 2 χρόνια με το γνωστό GandCrab που άρχισε να κρυπτογραφεί τον δίσκο C και ευτυχώς είχα τους άλλους δίσκους stand by και δεν δούλευαν αλλά μόλις είδα οτι ξαφνικά τα αρχεία μετονομάστηκαν έκλεισα υπολογιστή, τράβηξα καλώδια σατα και απλά έκανα boot safe mode αντέγραψα ολα τα encrypted files σε δίσκο εξωτερικό και πραγματικά μετα απο 3-4 μήνες το Bitdefender είχε έτοιμο το decrypter tool. Μακάρι να βρεις κατι ανάλογο αλλιώς δύσκολα να στα βρούν

Δημοσ.

Kαι εγώ την πάτησα σαν αρχάριος με Uigd ransomware (.uigd ).... Μου γέμισαν όλα τα αρχεια φωτο και βίντεο εκτος του c και άλλους 3 δίσκους που είχα συνδεδεμένους. Τον κύριο δίσκο με το λειτουργικό τον έκανα format αλλα με τους άλλους τι γίνεται. Πως να τα ανακτήσω; 

Δημοσ.
21 ώρες πριν, jimartsas είπε

Είχα κάνει φορμάτ και δεν είχα περάσει antivirus πάρτε μια γεύση τι έφαγα

IMG_20220322_213556.jpg

Τα συλλυπητήριά μου αλλά, εάν επιτρέπεται, σε τι sites κυκλοφορείς ρε αδερφέ; Με windows defender και uBlock Origin στον browser, παντού μπαίνω, και torrents αβερτα κατεβάζω και τόσα χρόνια δεν έχω πάθει τίποτα.

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.

Ελπίζω να καταφέρεις να αναρτήσεις τις οικογενειακές σου φωτογραφίες, καλό είναι να προσέχουμε τι λίνκ πατάμε, το καλύτερο antivirus είμαστε εμείς οι ίδιοι οι χρήστες. 

Δημοσ.
Στις 23/3/2022 στις 10:57 ΜΜ, Cybergenetics είπε

Ελπίζω να καταφέρεις να αναρτήσεις τις οικογενειακές σου φωτογραφίες, καλό είναι να προσέχουμε τι λίνκ πατάμε, το καλύτερο antivirus είμαστε εμείς οι ίδιοι οι χρήστες. 

Έχω ανάκτηση το 80% προς το παρών,δεν γνώριζα ρε φίλε τι εστί ransomware,στο δίσκο c. ποτέ δεν άφηνα σημαντικά πράγματα οπότε δεν με ένοιαζε άμα φάω έναν ιό,με μια επαναφορά συστήματος η ένα φορματακι στην χειρότερη έστρωνα,ο εξωτερικός δίσκος ήταν η συμφορά ..

Στις 23/3/2022 στις 6:47 ΜΜ, Necrogenisis είπε

Τα συλλυπητήριά μου αλλά, εάν επιτρέπεται, σε τι sites κυκλοφορείς ρε αδερφέ; Με windows defender και uBlock Origin στον browser, παντού μπαίνω, και torrents αβερτα κατεβάζω και τόσα χρόνια δεν έχω πάθει τίποτα.

Τον ιό τον έφαγα από ένα πρόγραμμα που κατέβασα με crack από την  σελίδα mediafire που έχω κατεβάσει πάμπολλες φορές, επειδή ψαχτικα και βλέπω ότι αυτός ιός είναι σε έξαρση καλό είναι να έχειs κάποιο λογισμικό anti-ransomware γιατί είναι σοβαρός μπελάς,με το που πάτησα setup τρελάθηκε ο υπολογιστής, βομβαρδιστικά στα παράθυρα  και στα errors και μέχρι να στροφαρω με το τι γίνεται όλα τα πράγματα κρυπτογραφηθηκαν..

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, jimartsas είπε

Έχω ανάκτηση το 80% προς το παρών,δεν γνώριζα ρε φίλε τι εστί ransomware,στο δίσκο c. ποτέ δεν άφηνα σημαντικά πράγματα οπότε δεν με ένοιαζε άμα φάω έναν ιό,με μια επαναφορά συστήματος η ένα φορματακι στην χειρότερη έστρωνα,ο εξωτερικός δίσκος ήταν η συμφορά ..

Τον ιό τον έφαγα από ένα πρόγραμμα που κατέβασα με crack από την  σελίδα mediafire που έχω κατεβάσει πάμπολλες φορές, επειδή ψαχτικα και βλέπω ότι αυτός ιός είναι σε έξαρση καλό είναι να έχειs κάποιο λογισμικό anti-ransomware γιατί είναι σοβαρός μπελάς,με το που πάτησα setup τρελάθηκε ο υπολογιστής, βομβαρδιστικά στα παράθυρα  και στα errors και μέχρι να στροφαρω με το τι γίνεται όλα τα πράγματα κρυπτογραφηθηκαν..

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Βρε φίλε πως ανάκτησες το 80%.... Με πρόγραμμα; Και εγω την πάτησα με .uigd από email. Δεν έχει μείνει φωτογραφία και βίντεο όυτε για δείγμα και στους 3 σκληρους μου δίσκους....

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giorgos1966 είπε

Καλημέρα και χρόνια πολλά. Βρε φίλε πως ανάκτησες το 80%.... Με πρόγραμμα; Και εγω την πάτησα με .uigd από email. Δεν έχει μείνει φωτογραφία και βίντεο όυτε για δείγμα και στους 3 σκληρους μου δίσκους....

Χρόνια πολλά φίλε καλή δύναμη,με το photorec που το έβαλα να επαναφέρει φωτογραφίες και βίντεο  μου εμφάνισε τα μισά  βρήκα και κάποια back up σε στικακια οπότε συνολικά το 80% σώθηκε,θα δοκιμάσω και άλλα προγράμματα data recovery αλλά όπως έγραψα απευθύνθηκα και σε εταιρία που ασχολείται με τα data recovery σκληρών και με ransomware , μου είπαν ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορούν και τα κάνουν αποκρυπτογράφηση,σε άλλες περιπτώσεις μετά data recovery (με υψηλή αποτελεσματικότητα) και σαν τελευταία λύση αναλαμβάνουν διαπραγματεύσεις με τους χάκερ και να ρίξουν και την τιμή,τώρα τι λεφτά ζητάνε γιαυτες τις υπηρεσίες ακόμα δεν ξέρω περιμένω και να μου απαντήσουν για την περίπτωση μου..μόνο μην αποθηκεύεις τίποτα καινούργιο στους σκληρούς σού γιατί θα χάνονται τελείως αρχεία που επαναφέρονται

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...