Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπερα. Ειμαι πρωτοετης πανεπιστημιου. Ολη την προηγουμενη χρονια, αυτη που εδινα πανελληνιες δηλαδη, ειχα ως στοχο να περασω ΤΕΦΑΑ, χωρις να εχω καποιο Plan B, διοτι ηθελα πολυ να ασχοληθω με τον αθλητισμο και συγκεκριμενα με την προπονητικη, πανω απο ολα επειδη μου αρεσε αρκετα. Λογω καποιων προβληματων, αν και τα πηγα πολυ καλα στις πανελληνιες, απετυχα λογω της ΕΒΕ στα αθληματα φετος και ετσι δεν ειχα δυνατοτητα να δηλωσω καποια σχολη ΤΕΦΑΑ. Ετσι λοιπον, κατεληξα στο πανεπιστημιο που ειμαι τωρα, σε τελειως διαφορετικο τομεα, με το σκεπτικο πως θα κανω 10% και θα ξαναδωσω αθληματα ωστε να κανω αυτο που ηθελα του χρονου. Αν και ημουν λιγο προκατειλημμενος εξ αρχης λογω του παραπανω, προσπαθησα αρκετα να προσαρμοστω και να μου αρεσει το πανεπιστημιο που ειμαι τωρα ωστε να κατσω να το βγαλω, διχως αποτελεσμα ομως. Μετα βγηκε η αποφαση πως αυτοι που θα κανουν 10% για ΤΕΦΑΑ δεν επιτρεπεται να δωσουν ξανα αθληματα και θα κριθουν με την περσινη βαθμολογια (δηλαδη και την περσινη ΕΒΕ;), αρα αν καταλαβα σωστα (μακαρι να μην αλλα δε νομιζω), δεν εχω καμια απολυτως πιθανοτητα. Εχω δηλαδη, "ξεμεινει" καπου που δε μαρεσει με κανενα κινητρο να συνεχισω. Οι μονες επιλογες που εχω διαπιστωσει πως εχω ειναι οι εξης: -ιδιωτικη σχολη | -μενω αναγκαστικα | -ξαναδινω πανελληνιες εξετασεις.

Καποια συμβουλη;

Δημοσ.

Μπορείς να ξαναδώσεις πανελλήνιες. Αλλιως σχολή στο εξωτερικό που να αναγνωρίζεται και να εχεις τα ιδια επαγγελματικά δικαιώματα με τα ΤΕΦΑΑ. Πρόσεξε τα κολέγια και τα ΙΕΚ αν εχεις σκεφτεί κατι τέτοιο να διαβασεις τα ψιλά γραμματα αν σε διαβεβαιώσουν οτι έχεις τα ιδια επαγγελματικά δικαιώματα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, C0leWrld είπε

Καλησπερα. Ειμαι πρωτοετης πανεπιστημιου. Ολη την προηγουμενη χρονια, αυτη που εδινα πανελληνιες δηλαδη, ειχα ως στοχο να περασω ΤΕΦΑΑ, χωρις να εχω καποιο Plan B, διοτι ηθελα πολυ να ασχοληθω με τον αθλητισμο και συγκεκριμενα με την προπονητικη, πανω απο ολα επειδη μου αρεσε αρκετα. Λογω καποιων προβληματων, αν και τα πηγα πολυ καλα στις πανελληνιες, απετυχα λογω της ΕΒΕ στα αθληματα φετος και ετσι δεν ειχα δυνατοτητα να δηλωσω καποια σχολη ΤΕΦΑΑ. Ετσι λοιπον, κατεληξα στο πανεπιστημιο που ειμαι τωρα, σε τελειως διαφορετικο τομεα, με το σκεπτικο πως θα κανω 10% και θα ξαναδωσω αθληματα ωστε να κανω αυτο που ηθελα του χρονου. Αν και ημουν λιγο προκατειλημμενος εξ αρχης λογω του παραπανω, προσπαθησα αρκετα να προσαρμοστω και να μου αρεσει το πανεπιστημιο που ειμαι τωρα ωστε να κατσω να το βγαλω, διχως αποτελεσμα ομως. Μετα βγηκε η αποφαση πως αυτοι που θα κανουν 10% για ΤΕΦΑΑ δεν επιτρεπεται να δωσουν ξανα αθληματα και θα κριθουν με την περσινη βαθμολογια (δηλαδη και την περσινη ΕΒΕ;), αρα αν καταλαβα σωστα (μακαρι να μην αλλα δε νομιζω), δεν εχω καμια απολυτως πιθανοτητα. Εχω δηλαδη, "ξεμεινει" καπου που δε μαρεσει με κανενα κινητρο να συνεχισω. Οι μονες επιλογες που εχω διαπιστωσει πως εχω ειναι οι εξης: -ιδιωτικη σχολη | -μενω αναγκαστικα | -ξαναδινω πανελληνιες εξετασεις.

Καποια συμβουλη;

Αρχικά να σου πω ότι δεν βγήκε τώρα η απόφαση ότι δεν επιτρέπεται για τους υποψηφίους με το 10% για τα ΤΕΦΑΑ να ξαναδώσουν μόνο τα αθλήματα. Αυτό είναι κάτι που ίσχυε ανέκαθεν.

Οπότε η επιλογή σου εφόσον απέτυχες στα αθλήματα είναι να ξαναδώσεις πανελλαδικές του χρόνου (2023) προσπαθώντας να τα πας καλύτερα (θα μπορούσες να συμμετέχεις και φέτος στις πανελλαδικές αλλά θα έπρεπε να είχες υποβάλει την δήλωση το πρώτο 15/νθήμερο του Δεκεμβρίου 2021).

Η ΕΒΕ για την εκ νέου συμμετοχή σου στις πανελλαδικές του 2023  όπως διαμορφώθηκαν για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 και εφεξής, είναι οι εξής: 

https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2020/ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ_ΕΒΕ_ΑΚΑΔ_ΕΤΟΣ_2022-2023.pdf

Η γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις να πετύχεις οπωσδήποτε την εισαγωγή σου στα ΤΕΦΑΑ εφόσον, όπως είπες, είναι αυτό που σ΄ενδιαφέρει.

Δεν εγκαταλείπουμε με την πρώτη αναποδιά, αυτό που θέλει η ψυχούλα  μας!

Στρώσου στο διάβασμα για να ξαναδώσεις του χρόνου και κάνε και καμιά προπονησούλα να τα πας καλύτερα στα αθλήματα (απ΄ο,τι ξέρω υπάρχουν προπονητές που αναλαμβάνουν να σε προετοιμάσουν για τα αθλήματα των πανελλαδικών).

Για πανελλαδικές μιλάω.

Τα υπόλοιπα ιδιωτικά κτλ ξέχασέ τα!

Επεξ/σία από Sibyl
  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Εχεις την επιλογη των ΙΕΚ 2 χρονια , σε δημόσιο χωρις λεφτα, και υστερα πας σε ενα κολλέγιο που συνεργάζεται με πανεπιστήμιο του εξωτερικού και εχεις -1 ετος φοιτησης διότι αναγνωρίζουν τα 2 χρονια ιεκ ως ενα Πανεπιστημίου.Οποτε μετα το ιεκ γινεσαι απ ευθείας προπονητής και παράλληλα μπορεις να δουλευεις σε αυτο που σ αρεσει και να σπουδαζεις στο κολλέγιο για να πληρωνεις και τα δίδακτρα.Αν βρεις Πανεπιστήμιο ξένο με 3 έτη ακομα καλύτερα γιατι θα κανεις 2+2=4 χρονια και θα εχεις τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με το να τελειωνες ΤΕΦΑΑ, αρκει οτι κανεις να αναγνωρίζεται απο το ΑΤΕΕΝ.Επισης στο εξωτερικό αν θελήσεις ποτε να πας, ενα αγγλικό πτυχίο μετραει παραπανω απο ενα ελληνικό και θα γλιτωσεις τις αηδιες του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου (καταλήψεις,  ανύπαρκτες γραμματείες , ρουσφετια κομματα κτλ.).Σου επισυνάπτω τις οδηγίες σχετικα με τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις κατατάξεις για να δεις που βρίσκονται τα ξενα πανεπιστήμια και τα ελληνικά...

https://www.google.com/amp/s/www.protothema.gr/politics/article/1136125/ufupourgeio-athlitismou-pliris-i-katohurosi-ton-epaggelmatikon-dikaiomaton-apofoiton-sefaatefaa/AMP/

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings

• Thanks 1
Δημοσ.
Στις 9/5/2022 στις 2:24 ΜΜ, Komninos33 είπε

Εχεις την επιλογη των ΙΕΚ 2 χρονια , σε δημόσιο χωρις λεφτα, και υστερα πας σε ενα κολλέγιο που συνεργάζεται με πανεπιστήμιο του εξωτερικού και εχεις -1 ετος φοιτησης διότι αναγνωρίζουν τα 2 χρονια ιεκ ως ενα Πανεπιστημίου.Οποτε μετα το ιεκ γινεσαι απ ευθείας προπονητής και παράλληλα μπορεις να δουλευεις σε αυτο που σ αρεσει και να σπουδαζεις στο κολλέγιο για να πληρωνεις και τα δίδακτρα.Αν βρεις Πανεπιστήμιο ξένο με 3 έτη ακομα καλύτερα γιατι θα κανεις 2+2=4 χρονια και θα εχεις τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με το να τελειωνες ΤΕΦΑΑ, αρκει οτι κανεις να αναγνωρίζεται απο το ΑΤΕΕΝ.Επισης στο εξωτερικό αν θελήσεις ποτε να πας, ενα αγγλικό πτυχίο μετραει παραπανω απο ενα ελληνικό και θα γλιτωσεις τις αηδιες του ελληνικού δημοσίου πανεπιστημίου (καταλήψεις,  ανύπαρκτες γραμματείες , ρουσφετια κομματα κτλ.).Σου επισυνάπτω τις οδηγίες σχετικα με τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις κατατάξεις για να δεις που βρίσκονται τα ξενα πανεπιστήμια και τα ελληνικά...

https://www.google.com/amp/s/www.protothema.gr/politics/article/1136125/ufupourgeio-athlitismou-pliris-i-katohurosi-ton-epaggelmatikon-dikaiomaton-apofoiton-sefaatefaa/AMP/

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings

Οτι να ναι. Συγκρινεις Ιεκ και Κολλεγια με Πανεπιστημια. 

• Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, xgol είπε

Οτι να ναι. Συγκρινεις Ιεκ και Κολλεγια με Πανεπιστημια. 

.... είπε αυτος που δεν ξερει και μιλαει....

• Thanks 1
Δημοσ.

Τωρα συγνωμη για το ακυρο της ερωτησης αλλα πως καταφερες και κοπηκες στην ΕΒΕ των αθληματων, 6 δεν ειναι αν δεν κανω λαθος;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...