Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Eξαρταται τι ζηταει και τι πιστευει οτι αποτελει ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ
Πχ ενας με 1ΧΧΧ αν θελει να παει σε 12+2 stages, DDR4 5333, PCIe 4.0 nvme, RGB-ARGB OC 5800X3D
Θελει 500€ για επεξεργαστη
200€ για μητρικη
200€ για ram
-----------------------------
900€

και αυτος με τον i5 7xxx
Θελει 390€ για επεξεργαστη
200€ για μητρικη
200€ για ram (ddr4)
400€ για ram (ddr5)
--------------------------------
800-1000€

Εν τω μεταξύ δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει να πας σε νεότερο σύστημα πουλώντας και την μητρική του παλιού. Δεν θα επωμιστείς ολόκληρα τα 200€ π.χ. που κάνει μια καλή intel mobo.

Όμως κάποιος που πήρε π.χ. 9900K(2018) αντικειμενικά ποιος ο λόγος να αναβαθμίσει σήμερα; Ενώ αυτός με τον 2700X(2018) σίγουρα θα ζορίζεται σε κάμποσους τίτλους ακόμα και για 60 fps(CP2077).

• Like 1
  • Απαντ. 124
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Εν τω μεταξύ δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει να πας σε νεότερο σύστημα πουλώντας και την μητρική του παλιού. Δεν θα επωμιστείς ολόκληρα τα 200€ π.χ. που κάνει μια καλή intel mobo.

Όμως κάποιος που πήρε π.χ. 9900K(2018) αντικειμενικά ποιος ο λόγος να αναβαθμίσει σήμερα; Ενώ αυτός με τον 2700X(2018) σίγουρα θα ζορίζεται σε κάμποσους τίτλους ακόμα και για 60 fps(CP2077).

Δεν τους το βγαζεις απο το μυαλο με τιποτα εκει εχουν κολλησει οτι αναβαθμιση ειναι να αλλαξεις επεξεργαστη ακομα και αν το pc σου εχει floppy disk και κανενα δισκο big foot.
Aλλαζεις επεξεργαστη αλλα ολα τα αλλα που ειναι μια 10ετια πισω ειναι μια χαρα αρκει να ειναι συμβατα.

Επεξ/σία από BlurayMoviesGreece
  • Like 1
Δημοσ.

Αυτά που κατακρίνεται για τους χρήστες των Mac, εντέλει, ακριβώς τα ίδια λέτε τώρα…

βρε πως γυρίζει ο τροχός…

βρε πως γυρίζει…

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Η σειρά 7ΧΧΧ της intel δεν σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει τα 1st gen ryzen 3 μήνες μετά. Αλλά ας το δούμε και έτσι. Ο 7700K μέχρι και σήμερα είναι ανώτερος στη συντριπτική πλειοψηφία των τίτλων από τον 3700X που σηκώνει το 3ΧΧ chipset(3900X και 3950X είναι ημιεπαγγελματικά μοντέλα με κακό vfm στο gaming). Επί ίσοις όροις πάντα. Δηλαδή oc και για τα 2, B-die ram και για τα 2 κοκ.

Οπότε δεν είναι άσχημα δεδομένων και των αρκετά καλύτερων επιδόσεων στο μεσοδιάστημα(με τον 1700 π.χ. κουμπωμένο) σε unoptimized τίτλους.

Εγώ νομίζω η σειρά ρυζεν 1 φτιάχτηκε να μην πληρώνεις το χρεπια της Ίντελ 2Χφορκορ στα 4000€ :)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Δεν τους το βγαζεις απο το μυαλο με τιποτα εκει εχουν κολλησει οτι αναβαθμιση ειναι να αλλαξεις επεξεργαστη ακομα και αν το pc σου εχει floppy disk και κανενα δισκο big foot.
Aλλαζεις επεξεργαστη αλλα ολα τα αλλα που ειναι μια 10ετια πισω ειναι μια χαρα αρκει να ειναι συμβατα.

Ακριβώς. Μετά τα 5+ χρόνια που κρατάει ένα high-end Intel σύστημα δεν υπάρχει ιδιαίτερο νόημα αναβάθμισης γιατί όλα τα υποσυστήματα της μητρικής(PCI express, USB, wireless τεχνολογίες) θα είναι outdated.

Η αναβαθμισιμότητα είναι απλά το δέλεαρ της AMD όταν δεν μπορεί να σου δώσει από το σήμερα κορυφαίες επιδόσεις. Όσο πλησιάζουν την Intel την περιορίζουν μέχρι πλήρους κατάργησης ή για μόνο δύο γενιές όπως κάνει και η πρώτη.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

17 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αν διάβαζες τι έγραφε ο κάθε ένας μας θα καταλάβαινες πολλά περισσότερα και δεν θα έγραφες ότι σου κατέβει…

πχ… σας πουλάνε τα ίδια πράγματα ξανά και ξανά αλλά τώρα το κάνουν δυο φορές πιο γρήγορα…

Κοίτα να δεις που σε λίγο θα πιστεύω ότι πραγματικά δεν ξέρετε τι είναι αναβάθμιση… 

Ποια ειναι τα ιδια και τα ιδια εχει καμια σχεση
11200   12200
11600κ  12600κ
11700κ  12700κ
11900κ  12900κ
H ειναι η μερα με τη νυχτα;

Γιατι δεν ειναι τα ιδια και τα ιδια οι 4000G 5000G 5000X που αντι να βγουν ολοι μαζι βγαινουν 3-3 4-4 καθε χρονo;

Αναβαθμιση ειναι να πας σε κατι καλυτερο οχι να τα κρατησεις ολα ιδια και να αλλαξει μονο 1 για ελαχιστες διαφορες.
Αναβαθμιση ειναι να πας και σε νεοτερες τεχνολογιες οχι να χαιρεσαι που εισαι ακομα με sata δισκους και ddr4 3200.
Aναβαθμιση ειναι να πας σε πολυ καλυτερος cpu αλλα και η μητρικη σου να εχει τα αντιστοιχα stages  mosfets capasitors heatsinks να τον υποστηριξει και οχι να βαζεις μοτερ porche σε σκαραβαίο.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αυτά που κατακρίνεται για τους χρήστες των Mac, εντέλει, ακριβώς τα ίδια λέτε τώρα…

βρε πως γυρίζει…

Το πρόβλημα με τα Mac είναι ότι δεν παίρνουν ούτε πολύμπριζο(που λέει ο λόγος) άλλο από αυτό που εγκρίνει και χρεώνει πλατινένιο η εταιρεία. Στο pc τουλάχιστον υπάρχει ελευθερία στο software που τρέχεις και στα περιφερειακά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 λεπτά πριν, AtiX είπε

βρε πως γυρίζει…

Στο mac πληρωνεις πλαστικα ροδακια 300€
Στο mac δεν παιζεις σχεδον τιποτα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Ποια ειναι τα ιδια και τα ιδια εχει καμια σχεση
11200   12200
11600κ  12600κ
11700κ  12700κ
11900κ  12900κ
H ειναι η μερα με τη νυχτα;

Μόνο αν αγόρασες Intel για πρώτη φορά πέρσι θα έγραφες κάτι τέτοιο…

4 λεπτά πριν, pirmen56 είπε

Το πρόβλημα με τα Mac είναι ότι δεν παίρνουν ούτε πολύμπριζο(που λέει ο λόγος) άλλο από αυτό που εγκρίνει και χρεώνει πλατινένιο η εταιρεία. Στο pc τουλάχιστον υπάρχει ελευθερία στο software που τρέχεις και στα περιφερειακά.

Βρε συ, αφού θα το γυρίσεις σε λίγους μήνες… μην γράφετε πράγματα που σας εκθέτουν ή θα σας εκθέσουν…

ΥΓ: σκ έρχεται αν έχω όρεξη θα βρω παλιότερες ανάρτησης σου για να δει τι κυβιστήσεις έκανες μετά τους 12xxx…

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, AtiX είπε

Μόνο αν αγόρασες Intel για πρώτη φορά πέρσι θα έγραφες κάτι τέτοιο…

Ιntel αγοραζω απο το 1990 μεχρι σημερα.
Αν θες να μιλησεις για τις 7th 8th 9th ενημερωτικα πηγα απο 3770 σε 12700κ το εχω γραψει ηδη  αλλες 3-4 φορες.
Αυτη τη στιγμη συζηταμε σε ενα Topic του 5800x3D και το κατα ποσο ειναι futureproof το AM4.
Oποτε πρεπει να αποβαλεις τα φαντασμα της προηγουμενης 10ετια και να επικεντρωθεις σε επιλογες αναβαθμισης του 2021-2022 καθως και το τι επιλογες εχεις για AM4 στο μελλον.

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, nick0lis είπε

Εγώ νομίζω η σειρά ρυζεν 1 φτιάχτηκε να μην πληρώνεις το χρεπια της Ίντελ 2Χφορκορ στα 4000€ :)

Αυτοί πάντα στους servers είχαν το μυαλό τους. Πράγμα που δεν με ενδιέφερε ποτέ και όπου υπάρχουν τεράστια εμπόδια εισόδου.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Ιntel αγοραζω απο το 1990 μεχρι σημερα.
Αν θες να μιλησεις για τις 7th 8th 9th ενημερωτικα πηγα απο 3770 σε 12700κ το εχω γραψει ηδη  αλλες 3-4 φορες.
Αυτη τη στιγμη συζηταμε σε ενα Topic του 5800x3D και το κατα ποσο ειναι futureproof το AM4.
Oποτε πρεπει να αποβαλεις τα φαντασμα της προηγουμενης 10ετια και να επικεντρωθεις σε επιλογες αναβαθμισης του 2021-2022 καθως και το τι επιλογες εχεις για AM4 στο μελλον.

Αρα παραδέχεσαι ότι μεταξύ 3xxx & 12xxx σειρά, πούλαγε - για εσένα - το ίδιο προϊόν και για αυτό δεν έκανες αναβάθμιση…

το κακό είναι ότι συνεχίζεις το ίδιο τροπάριο, που αν δεν κάνω λάθος είμαι ο τέταρτος που σου λέει, ότι για έναν που έχει ΑΜ4 με ryzen 1xxx ή 2xxx οι τελευταίοι επεξεργαστές που ανακοίνωσε η AMD είναι λουκούμι, ενώ αν η αντιστοίχως αν είχε ένα 7xxx ή 6xxx τώρα θα έδινε, σύμφωνα με το δικό σου ποστ, 1000€…

Αρα το ΑΜ4 ήταν futureproof και παραμένει ενεργό ακόμα…

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, AtiX είπε

Αρα παραδέχεσαι ότι μεταξύ 3xxx & 12xxx σειρά, πούλαγε - για εσένα - το ίδιο προϊόν και για αυτό δεν έκανες αναβάθμιση…

το κακό είναι ότι συνεχίζεις το ίδιο τροπάριο, που αν δεν κάνω λάθος είμαι ο τέταρτος που σου λέει, ότι για έναν που έχει ryzen 1xxx ή 2xxx οι τελευταίοι επεξεργαστές που ανακοίνωσε η AMD είναι λουκούμι, ενώ αν αντιστοίχως αν είχε ένα 7xxx ή 6xxx τώρα θα έδινε, σύμφωνα με το δικό σου ποστ, 1000€…

Παλι βαζεις στο μυαλο σου πραγματα που δεν ειπα.
Το οτι πηγα απο 3770 σε 12700κ σημαινει οτι για τις αναγκες μου δεν χρειαστηκα κατι παραπανω για να κανω αναβαθμιση σε κατι νεοτερο ειτε αυτο ειναι Intel ειτε αυτο ειναι AMD Ryzen και οχι γιατι δεν μπορουσα.
To Ζ77 λοιπον αποδειχτηκε για εμενα πιο futureproof απο ποτε γιατι κρατησε για 10 χρονια χωρις να μου λειψει τιποτα.

Λουκουμακι με pcie 3.0 ddr4 3200 και 4+2 stages ;
Εχω ηδη απαντησει σε αυτο οτι και 2600 σε b450 να ειχα και να ειχα σκοπο να παω σε 5800x3d δεν θα το εβαζα στο ιδιο μπρικι, θα πηγαινα σε x570 με ddr4 4000+ pcie 4.0 και 3 δισκους pcie nvme.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, BlurayMoviesGreece είπε

Παλι βαζεις στο μυαλο σου πραγματα που δεν ειπα.
Το οτι πηγα απο 3770 σε 12700κ σημαινει οτι για τις αναγκες μου δεν χρειαστηκα κατι παραπανω για να κανω αναβαθμιση σε κατι νεοτερο ειτε αυτο ειναι Intel ειτε αυτο ειναι AMD Ryzen.
To Ζ77 λοιπον αποδειχτηκε για εμενα πιο futureproof απο ποτε γιατι κρατησε για 10 χρονια χωρις να μου λειψει τιποτα.

Μου κάνει εντύπωση που δεν ξέρεις τη σημάνει futureproof σε τεχνολογικά προϊόντα και ταυτόχρονα χρησιμοποιείς τον όρο… 

Βεβαια μεγαλύτερη εντύπωση μου κάνει ότι μετά από τόσα χρόνια που επικαλείσαι ότι είσαι χρήστης ηλεκτρονικών υπολογιστών, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πότε ένας χρήστης μπορεί με την αλλαγή μόνο της cpu να αυξήσει τις επιδόσεις του υπολογιστή του και πότε πρέπει να πάρει και m/b και μνήμες…

άβυσσος εντέλει η ψυχή του χρήστη…

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, AtiX είπε

Μου κάνει εντύπωση που δεν ξέρεις τη σημάνει futureproof σε τεχνολογικά προϊόντα και ταυτόχρονα χρησιμοποιείς τον όρο… 

Βεβαια μεγαλύτερη εντύπωση μου κάνει ότι μετά από τόσα χρόνια που επικαλείσαι ότι είσαι χρήστης ηλεκτρονικών υπολογιστών, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις ποτέ ένας χρήστης μπορεί με την αλλαγή μόνο της cpu για να αυξήσει τις επιδόσεις του υπολογιστή του και πότε πρέπει να πάρει και m/b και μνήμες…

άβυσσος εντέλει η ψυχή του χρήστη…

Eμενα μου κανει εντυπωση που πραγματα που εκανε η Intel στο παρελθον σε ενοχλουσαν ενω τωρα που τα κανει η AMD δεν τρεχει τιποτα.
Πχ να βγαζει τα ιδια και τα ιδια με μικρο αλλαγες,να βγαζει ιδια γενια καθηστερημενα μοντελα,να πουλαει υπερτιμημενα τους επεξεργαστες γιατι δεν υπαρχει ανταγωνισμος και οταν υπαρχει να ριχνει τις τιμες κτλ.

Futureproof δεν ειναι μονο το τι μπορει να χρησιμοποιησει μελλοντικα ,ειναι και το ποσο μπορει να σου κρατησει χωρις να εχεις την αναγκη να αλλαξεις κατι.
Αυτο βεβαια εξαρταται αποκλειστικα απο τις αναγκες του καθε χρηστη και δεν ειναι το ιδιο για ολους.

Εσυ θεωρεις κανονα οτι να αλλαξεις το cpu αποτελει αναβαθμιση ενω κανονικα οτι αλλαζεις προς οφελος σου και προς την εξεληξη της τεχνολογιας αποτελει μια αναβαθμιση.
Πχ εσυ λες οτι αναβαθμιση ειναι να πας απο τον 1600 στο 5600x.
Aναβαθμιση ειναι ομως και οταν πας απο ddr4 2400 που ειχες σε ddr4 4000+
Aναβαθμιση ειναι και οταν απο τον sata δισκου που ειχες το λειτουργικο και τα games πας σε nvme pcie 4.0.
Aναβαθμιση ειναι και οταν απο τον HDD δισκο που ειχες τα games τοτε να πας σε nvme pcie 4.0.
Aναβαθμιση ειναι οταν εχεις ενα B450 των 40€ και μετα πας σε ενα X570 των 200€ γιατι ο 5800x3d δεν θα περασει καλα στο B450 των 40€.
Το οτι μπορει να παραμεινεις στην ιδια μητρικη δεν αναιρει το γεγονος οτι μπορεις να παραμεινεις και σε ολα τα παραπανω η να τα αλλαξεις ολα .

Εσυ προτιμας να αλλαζεις καθε 5 χρονια μηχανη σε ενα αυτοκινητο 20ετιας ενω εγω προτιμω να αγορασω ενα αυτοκινητο 8ετιας με λιγα χιλιομετρα που θα ειναι καλυτερο σε ολους τους τομεις και με νεοτερες τεχνολογιες.
Και οι 2 αναβαθμιση καναμε .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...