Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας φίλοι μου 

Έχω τριοροφη μονοκατοικία 

Το Router εινα στον τρίτο 

Από αυτό σύνδεσα ενσύρματα μέσω θύρας Ethernet ένα δεύτερο Router στον δεύτερο και ένα τρίτο ενσύρματα πάλι μέσω θύρας Ethernet στον πρώτο 

Έτσι δημιούργησα τρία δυκτια Wifi 

Το πρόβλημα είναι ότι ο σταθερός υπολογιστής έγινε αργός 

Τι φταίει και πως μπορώ να το διορθώσω? 

Δημοσ.

Οχι

Ο υπολογιστής συνδέεται κανονικά ενσύρματα μέσω θύρας Ethernet από το πρώτο ρουτερ 

17 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Ειναι λαθος το δικτυο σου

Ο υπολογιστής πως συνδέεται, ασύρματα και σε ποιο ssid;

Ο υπολογιστής συνδέεται ενσύρματα μέσω θύρας Ethernet 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Gogotsa είπε

Τι σημαινει ο ορος εγινε αργος ο υπολογιστης μου? Αργει να ανοιξει δλδ? Τι ακριβως?

Ναι 

Αργεί να δυκτιωθει, δεν φορτώνει κάποιες σελίδες και θέλει διαρκώς refresh για να μπει σε κάποιες 

Υπόψιν έχω και fiber 100 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δλδ αν βγαλεις το καλωδιο που παει στα αλλα μηχανακια φτιαχνει?

Επεξ/σία από Gogotsa
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Gogotsa είπε

Ναι, σαφώς πάει καλύτερα 

1 λεπτό πριν, Gogotsa είπε

Ναιιι 

Σαφώς πάει καλύτερα 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Gogotsa είπε

Αν βγαλεις το τριτο ρουτερ φτιαχνει καθολου? Η πρεπει να βγαλει το αρχικο καλωδιο?

7 λεπτά πριν, Gogotsa είπε

Αν βγαλεις το τριτο ρουτερ φτιαχνει καθολου? Η πρεπει να βγαλει το αρχικο καλωδιο?

Επανέρχονται οι ταχύτητες μόλις βγάλω το καλωδιο Ethernet 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Gogotsa είπε

Σε ρωτησα πιο καλωδιο απο ολα. Εχεις 2 καλωδια απο το ενα στο δυο και απο το δυο στο τριτο.

Και τα δύο router συνδεονται με το αρχικό ρουτερ πίσω από τις θύρες του 

Δημοσ.
22 ώρες πριν, tenekchris είπε

Γειά σας φίλοι μου 

Έχω τριοροφη μονοκατοικία 

Το Router εινα στον τρίτο 

Από αυτό σύνδεσα ενσύρματα μέσω θύρας Ethernet ένα δεύτερο Router στον δεύτερο και ένα τρίτο ενσύρματα πάλι μέσω θύρας Ethernet στον πρώτο 

Έτσι δημιούργησα τρία δυκτια Wifi 

Το πρόβλημα είναι ότι ο σταθερός υπολογιστής έγινε αργός 

Τι φταίει και πως μπορώ να το διορθώσω? 

Αν ο σκοπός σου είναι να έχεις 3 διαφορετικά SSID και όχι 3 subnets τότε αυτό που χρειάζεσαι είναι ένα σοβαρό ρούτερ εκεί που ειναι το δικό σου τερματικό και 2 Access points στα άλλα 2 σημεία.

Με τι εξοπλισμό παίζεις τώρα;

• Like 1
Δημοσ.

Απο το master ρουτερ πρεπει να πας κατευθείαν σε switch και μετα εκει πανω να καρφωσεις τον ρουτερ του δεύτερου και με αλλο καλωδιο παλι απο το switch τον ρουτερ του πρωτου.

Επισης ολα πλεον τα μηχανηματα του τρίτου πρεπει να συνδέονται στο switch και οχι στον ρουτερ.

Καλο εναι στα σταθερα μηχανήματα του δικτύου να ορίσεις στατικες ips. Επισης ολα πρεπει να ανήκουν στο ίδια δίκτυο πχ 192.162.1.χχχ

• Like 1
Δημοσ.

Προτού προτρέψουμε τον OP σε αγορές εξοπλισμού κλπ ας δούμε αν έχουμε καταλάβει τι έχει γίνει λάθος... Αν του ανθρώπου του έχει ξεφύγει κάποια βασική ρύθμιση και αγοράζοντας ένα νέο εξοπλισμό το πρόβλημα δεν λυθεί, μετά τί θα πούμε? Το ότι βλεπει τόση μεγάλη διαφορά στο performance δεν δικαιολογείται με το ότι έχει φτηνές συσκευές, μόνο με λάθος setup δικαιολογείται.

Λοιπόν, για να λειτουργήσει σωστά αυτή η τοπολογία πρέπει να προσέξουμε τα εξής:

- μόνο 1 router θα έχει DHCP server (καλύτερα αυτός του 3ου) και στους ρούτερς του 1ου και 2ου πρέπει να απενεργοποιηθεί το DHCP server.

- οι ρούτερς του 1ου και 2ου να είναι στο ίδιο subnet (π.χ. 192.168.1.0 - 255) αλλά με διαφορετική IP. Και οι 3 routers πρέπει να έχουν διαφορετική IP! (Ιδανικά, ο DHCP server του 1ου θα πρέπει να έχει προβλέψει και τις 2 IPs του 2ου και 3ου και να τις έχει κάνει exclude από το range)

- οι ρούτερς του 1ου και 2ου πρέπει να συνδέονται σε LAN ports του router του 3ου ορόφου (να μην χρησιμοποιηθεί κατά λάθος κάποια WAN port, εάν υπάρχει).

Αυτα τα γράφω γιατί υπάρχει μια πιθανότητα να ξέφυγε μια duplicate IP σε 2 ρούτερς (π.χ. 192.168.1.1 και στους 2 (ή και στους 3!) ρούτερς) και ο σταθερός υπολογιστής μία να κάνει ARP resolution στον ρούτερ του 3ου ενώ μετά από λίγα δευτερόλεπτα να γυρνάει σε κάποιον άλλον ρούτερ... εξου και οι συνδέσεις/καθυστερήσεις.

• Like 2
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...