Meredoth Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2022 Από κουτάβι σε σκύλαρος, 45kg θηρίο. Πριν βρεθεί στον δρόμο μας συζητούσαμε με την γυναικά να πάρουμε ένα σκυλάκι για διαμέρισμα. Τελικά 9 χρονιά πριν μας ήρθε μόνος του. Από τότε έχουν έρθει και έχουν μεγαλώσει μαζί του και τα 2 παιδιά μου. Ζούμε σε διαμέρισμα και δεν υπάρχει θέμα εκτός από τις τρίχες . Τα σκυλιά όσο ποιο μικρόσωμα τόσο ποιο πολύ γαυγιζουν λόγο φόβου. Πάρε ημιαιμο η γενικά αδέσποτο είτε από φιλοζωική είτε από βόλτα. Πήγαινε μια Πάρνηθα, Ασπρόπυργο η ακτές Κάλαμο - Ωρωπό - Δήλεσι - Σχηματαρι και θα βρεις πολλά αδέσποτα. Πάρε ένα που να σου κάνει το κλικ της επαφής. Τον πρώτο καιρό θα είναι δύσκολα αλλά μετά απλά γίνεται οικογένεια. 13 1
dstilio Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Να σου πω και εγω Το μακρύ μου και το κοντό μου: 1) δεν εισαι έτοιμος για σκύλο αλλά ούτε εγώ ήμουν. Το αγάπησα όσο τίποτα άλλο όμως στη ζωή μου. Επισης όταν έκανα παιδιά δεν ήμουν έτοιμος. 2) δεν εισαι έτοιμος δεν σημαίνει να μην πάρεις, αλλά να ετοιμαστείς καλύτερα. 3) μη διαφορετική συμβουλή: ΜΗΝ πάρεις κουτάβι. Βρες φιλοζωική για μεγαλύτερο νεαρό ζώο. Έχουν ήδη χαρακτήρα και θα μπορέσεις να δεις αν μπορείς να δεθείς μαζί του και να ταιριάξετε. Το κουτάβι θέλει εκπαίδευση ακόμα και για τη τουαλέτα, και για το γαύγισμα πράγμα δύσκολο όταν μένει μόνο του 9 ώρες. Άσε που μόλις μεγαλώσει μπορεί να σου βγει διάολος που δεν σου ταιριάζει (και να καταλήξει δεμένο στο μπαλκόνι η αδέσποτο) Κανε μια βολτα από φιλοζωικές και δες ζώα από κοντά. Ρωτά. Μάθε. Σκέψου την επιλογή προσωρινής φιλοξενίας για να δεις πως είναι. 4) αγοράζεις μόνο από εκτροφέα σοβαρό με χαρτιά, ΜΟΝΟ αν εισαι έμπειρος με σκυλιά κι πορωμένος με μια ράτσα. Διαφορετικα δεν έχει νόημα και θα σε πιάσουν κορόιδο για πλάκα. Επισης βασικό επειδή είχα σκύλο χρόνια και έχω κι παιδιά που συνυπήρξαν μαζί του: 1) το σκύλο δεν είναι παιδι. Όπως σου είπαν το σκέφτεσαι λάθος με τη κοπέλα σου. Ας έρθει να συζήσει πρωτα μαζί σου 2) το σκυλί βγάζει τρίχα. Και δεν το δέχονται σε διακοπές σε ενοικιαζόμενα εύκολα. Ούτε καν σε κανονικά σπίτια γι ενοικίο δεν το δέχονται. Θα έχεις θέμα να βρεις σπίτι να μείνεις, ποσό μάλλον μέρος να πας διακοπές. Εγώ έχω δικό μου σπίτι και είχα σκύλο. 6 2
Maurikycli Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 6 ώρες πριν, Vtsola είπε Το μόνο που με ανησυχεί είναι οι 8-9 ώρες απουσίας Ξέχνα το 1
assaya Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Απαντώ ως επαγγελματίας εκπαιδευτής. Είχα δύο λαμπραντόρ αυτές τις ημέρες που ήταν δύσκολα με βαριά προβληματική συμπεριφορά. Κανένας σκύλος δεν είναι απαραίτητα εύκολος. Η συσχέτιση με το παιδί στην πραγματικότητα είναι ανάληψη ευθυνών προς τρίτους για το οποίο σου δίνω συγχαρητήρια. Το κουτάβι ΔΕΝ μπορεί να μείνει 8-9 ώρες μόνο του μέχρι να γίνει 6-7-8 μηνών ανάλογα την περίπτωση. Συνήθως προτείνουμε κάποιον τρίτο να έρχεται και να σπάει το 8ωρο σε δύο 4ωρα για μερικούς μήνες. Άτομα που μπορούν χρησιμοποιούν επαγγελματίες για αυτήν την δουλειά. Όσοι δεν μπορούν και επιμένουν κουράζουν τον εαυτό τους με λάθη αλλά και μπερδεύουν το κουτάβι. Το κουτάβι μένει στον χώρο του περιορισμένο και προστατευμένο όσο δεν ασχολούμαστε μαζί του. Χρειάζεται 12-18 ώρες την ημέρα διακεκκομένο ύπνο και 6 ώρες δραστηριότητας με συμμετοχή μας. Ακόμη και να το αφήσεις μόνο του για 15', είσαι στο δωμάτιο και έχεις το νου σου. Σε αυτά θα σε βοηθήσει κάποιος επαγγελματίας εκπαιδευτής στην περιοχή σου, όλοι απαντάμε στο τηλέφωνο και αν δεν σου απαντήσουν διάλεξε κάποιον τρίτο. Προτίμησε κάποιον με πολύ καλό όνομα λόγω αποτελεσμάτω και όχι λόγω μάρκετινγκ. Τα pet shop επί το πλείστον έχουν απαράδεκτης ποιότητας και εκτροφής σκύλους. Πιστεύω ότι είναι ένας από τους βασικούς λόγους που έχουμε αδέσποτα καθώς 2-3ρεις φέρνουν μερικές χιλιάδες σκύλους τον χρόνο. Ακόμη και αν δεν γίνονται αδέσποτοι, περιορίζουν την γνώση της κυνοφιλίας γιατί παραβλέπονται οι νόμιμοι ερασιτέχνες εκτροφείς της χώρας μας και το έργο τους. Μπορείς να βρείς υπέροχους εκτροφείς και για λάμπραντορ και για μπόξερ και να πάς να δείς του γονείς από τώρα, να ακούσεις συμβουλές και να γνωρίσεις τις φυλές. Τα 45τμ είναι αδιάφορα, είναι θέμα χρόνου όχι χώρου. Την ενέργεια την διαχειριζόμαστε εκτός σπιτιού άλλωστε! Εδώ είχαμε κάνει μία ομιλία με συναδέλφους, ελπίζω να βοηθήαει κάπως. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2022 από assaya 9 1
Basilhs23___ Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 5 ώρες πριν, Vtsola είπε Ρε παιδιά ένας λέει δεν είσαι έτοιμος για σκυλί άλλος λέει το μακρύ και το κοντό του Το αν είμαι η όχι έτοιμος αφήστε να το ξέρω καλύτερα κύριοι.. Απλά είμαι στα 23 και θέλω και εγώ και η κοπέλα μου ένα σκυλί για αρχή μέχρι να κάνουμε και παιδάκι..για όνομα του θεού δηλαδή Εντάξει με αυτό που είπες κατά 90% δεν είσαι για σκύλο, μην πω ούτε γάτα. Πως ξέρεις ότι από τα 23 θα παντρευτείς αυτή την κοπέλα και θα κάνετε και παιδί; Σίγουρα σου λέω θα χωρίσετε, θα βρεις μετά μια άλλη η οποία δεν θα θελει τον σκύλο για 1002 λόγους από αστείους μέχρι πολυ σοβαρούς και με πολύ μεγαλη πιθανότητα θα το αφήσεις αδεσποτο. Και να μην χωρίσεις βέβαια και να κάνετε παιδί θα αρχίσουν οι κλασσικές φοβίες των νέων μαμαδων και πατεράδων για το μωρό τους και τότε μάλλον και πάλι με πολύ μεγαλη πιθανότητα θα το σουτάρετε. Μην μου πεις οχι, βλέπω τι νοοτροπία φοβίας επικρατεί σε νέους γονείς για τα παιδιά τους από το σπίτι που τους νοικιάζω και τις διαφορες ερωτήσεις που κάνουν όταν έρχονται, αρέσει δεν αρέσει το ζωάκι, μόλις έρθει το παιδί τοτε το κατοικίδιο ετοιμάζεται για ξεφόρτωμα, οι περισσότεροι απευθύνονται πρώτα σε συγγενείς, μετά σε φιλοζωικες που πέφτει κραξιμο, μετά έρχονται και εντάσεις στο ζευγάρι για το ζώο, ορισμένοι λίγοι υπαναχωρουν και το κρατάνε, οι υπόλοιποι το αφήνουν αδεσποτο. Επίσης, τώρα εργάζεσαι 9 ώρες, μεθαυριο 12 η σε βάρδιες. Μεθαύριο αλλάζεις δουλειά ή θα χρειαστείς να μετακομίσεις. Μην με πάρεις με τις πέτρες, απλά δεν φαίνεσαι κατασταλαγμενο άτομο, όπως όλοι μας σε εκείνη την ηλικία νομίζαμε ότι τα ξεραμε όλα και ο κόσμος μας ανήκει, γρήγορα βλέπουμε οι ίδιοι πόσο εύκολα βαριόμαστε καταστάσεις και αλλάζουν τα πραγματα από την μία στην άλλη. Τα ίδια προβλήματα θα έχεις και σε 10 και 20 χρόνια από τώρα, αλλά τότε θα μπορείς να τα διαχειρίζεσαι καλύτερα και να βάλεις τις σωστές προταιρεοτητες δίχως υποχωρήσεις. Τώρα σε έπιασε ενας ενθουσιασμός με τον σκύλο ο οποίος στοιχηματίζω με μεγαλη πιθανότητα ότι θα τον βάλεις πολύ πιο πίσω στις προταιρεοτητες σου με τον καιρό και θα έχει επιπτώσεις τόσο ως προς τον σκύλο όσο πιθανόν και για εσένα. 3 ώρες πριν, Vtsola είπε Δεν το εθεσα σωστά συγγνωμη Λοιπόν.. εγώ το σκυλί το θέλω για συντροφιά.. γιατί στο σπίτι βαριέμαι μετά τη δουλειά πιστεύω θα δώσει ζωντάνια..τα έξοδα του σκύλου δεν είναι θέμα καθώς δεν πίνω δεν καπνίζω... επίσης..το σκυλί είναι σαν παιδί.. όσο να ναι μια εξοικείωση με φροντίδα κτλ παίρνεις.. επίσης ακόμα και παιδί να έρθει σε 1-2/ χρόνια το σκυλί θα είναι δίπλα μου Το μόνο που με αγχωνει είναι το διάστημα που θα λείπω από το σπίτι για δουλειά.. καί οι άδειες όταν παίρνω η μετακίνηση του... Απλά έχω πολλές απορίες γιατί είναι η πρώτη φορά που θα έχω σπίτι πόσο μάλλον σπίτι Πάλι επιβεβαιώνεις ότι έγραψα. Πως ξέρεις ότι θα κάνετε παιδί σε 1-2 χρόνια; Πόσα χρήματα πιστεύεις ότι γλιτώνεις επειδή δεν πίνεις και δεν καπνίζεις οπότε ακριβώς τόσα και ίσως λίγο παραπάνω θα τα χρειαστεί ο σκύλος; Πως ξέρεις δηλαδή ότι αν εσύ έχεις κέρδος 500 ευρώ επειδή δεν πίνεις δεν καπνίζεις, δεν θα χρειαστεί πολλαπλάσια ο σκύλος αν υποστεί κάποιο πρόβλημα υγείας; 1 ώρα πριν, dstilio είπε Να σου πω και εγω Το μακρύ μου και το κοντό μου: 1) δεν εισαι έτοιμος για σκύλο αλλά ούτε εγώ ήμουν. Το αγάπησα όσο τίποτα άλλο όμως στη ζωή μου. Επισης όταν έκανα παιδιά δεν ήμουν έτοιμος. 2) δεν εισαι έτοιμος δεν σημαίνει να μην πάρεις, αλλά να ετοιμαστείς καλύτερα. 3) μη διαφορετική συμβουλή: ΜΗΝ πάρεις κουτάβι. Βρες φιλοζωική για μεγαλύτερο νεαρό ζώο. Έχουν ήδη χαρακτήρα και θα μπορέσεις να δεις αν μπορείς να δεθείς μαζί του και να ταιριάξετε. Το κουτάβι θέλει εκπαίδευση ακόμα και για τη τουαλέτα, και για το γαύγισμα πράγμα δύσκολο όταν μένει μόνο του 9 ώρες. Άσε που μόλις μεγαλώσει μπορεί να σου βγει διάολος που δεν σου ταιριάζει (και να καταλήξει δεμένο στο μπαλκόνι η αδέσποτο) Κανε μια βολτα από φιλοζωικές και δες ζώα από κοντά. Ρωτά. Μάθε. Σκέψου την επιλογή προσωρινής φιλοξενίας για να δεις πως είναι. 4) αγοράζεις μόνο από εκτροφέα σοβαρό με χαρτιά, ΜΟΝΟ αν εισαι έμπειρος με σκυλιά κι πορωμένος με μια ράτσα. Διαφορετικα δεν έχει νόημα και θα σε πιάσουν κορόιδο για πλάκα. Επισης βασικό επειδή είχα σκύλο χρόνια και έχω κι παιδιά που συνυπήρξαν μαζί του: 1) το σκύλο δεν είναι παιδι. Όπως σου είπαν το σκέφτεσαι λάθος με τη κοπέλα σου. Ας έρθει να συζήσει πρωτα μαζί σου 2) το σκυλί βγάζει τρίχα. Και δεν το δέχονται σε διακοπές σε ενοικιαζόμενα εύκολα. Ούτε καν σε κανονικά σπίτια γι ενοικίο δεν το δέχονται. Θα έχεις θέμα να βρεις σπίτι να μείνεις, ποσό μάλλον μέρος να πας διακοπές. Εγώ έχω δικό μου σπίτι και είχα σκύλο. Στο 4. να προσθέσω, οι σοβαροί εκτροφείς δεν δίνουν έτσι τα σκυλιά τους αέρα πατέρα, πρακτικά σε περνάνε από τον ίδιο άτυπο έλεγχο πάνω κάτω που σε περνάνε και οι φιλοζωικες. Μπορεί να σου πούνε να έρχεσαι από το εκτροφείο τους μια στο τόσο οπότε θες να δεις από κοντά ένα ζώο να το κάνεις και μια μικρή βόλτα στους χώρους εκεί και μετά σου λένε αν είσαι έτοιμος και μπορείς έλα πάλι να μας πεις την απόφαση σου. 2
C(r)y Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Τα περισσότερα τα είπαν οι προηγούμενοι , και εγώ θεωρώ ότι καλύτερα να φιλοξενήσεις για έστω ένα μήνα ένα σκυλάκι από φιλοζωική αντί να μείνει στο κλουβί κ μετά να το ξανασκεφτείς . My2cents: το σκυλί το παντρεύεσαι μη σκέφτεσαι το τώρα και τα έξοδα είναι σχετικά . Εγώ έχασα την αγαπημένη μου σκυλα πριν ένα μήνα και την είχα για 16,5 Χρόνια μαζί μου απο τα 17 μου ΟΜΩΣ είχα εξοχικό κ γονείς με δικό τους σπίτι και την «πάρκαρα» στην ηλικία που είσαι για μήνες εκεί . Όχι στην ηλικία σου όσο κ να λατρεύεις ένα σκύλο ΔΕΝ θα περιορίσεις τις δραστηριότητες σου για τις ανάγκες του εύκολα και είναι απόλυτα λογικό αυτό . Είσαι μόλις 23. Κάτι άλλο , δεν ξέρεις ποτέ τι θα γίνει στο μέλλον με τον κοπέλα. Αν πάρεις σκύλο 1 έχεις την ευθύνη ότι και να γίνει και αυτός θα είσαι εσυ. Ξεχνά την κοπέλα , σήμερα είναι αύριο δεν είναι η και να είναι εσυ θα βγαινεις πρωί βραδυ το λιγότερο , το χειμώνα στους 5βαθμους ΚΑΘΕ μέρα και όχι η κοπέλα. Κάτι τελευταίο όσων αφορά το οικονομικό , όσα δεν μου «έβγαλε» η σκυλα μου όλα της τα χρόνια μου τα έβγαλε σε 1,5 χρόνο. Δεν ξέρες πως θα πάει όποτε όχι δεν είναι το κόστος οσο τα τσιγάρα σου. Μια απλή εξέταση υπερήχου κ αίματος φτάνει τα 130 και δεν εχεις πει ούτε καλημέρα. επίσης οι ράτσες που δεν ειναι απο επισήμους εκτροφείς πολύ πιθανό να σε ταλαιπωρήσουν με προβλήματα στο ισχίο σε μικρή ηλικία. Θα σου έλεγα να πας σε φιλοζωική. Τέλος αν οντως προχωρήσεις θα δώσεις υπόσχεση ΜΟΝΟ στον εαυτό σου και δεν θα βασιστεί σ σε καμια κοπέλα ότι απο την ώρα που θα στο φέρουν σπίτι μέχρι την τελευταία του ανάσα μετά απο 10-15 χρόνια ( γιατί δυστυχώς ζούμε λιγότερο) θα είσαι δίπλα του να το έχεις αγκαλιά. Αυτα 1
vorlon68 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) Ενας που πραγματικά θέλει σκύλο τον παίρνει χωρίς να κάνει ερωτήσεις σε φόρουμ. Κατα βάθος έχεις αμφιβολίες αν κάνεις το σωστό. Αν πραγματικά έκανες το σωστό θα το έκανες χωρις δευτερές σκέψεις και ερωτήσεις σε ένα φόρουμ..... Και πραγματικά ένα αδέσποτο ειναι πολύ καλύτερο απο το να αγοράσεις.... Σε βάθος χρόνου θα σου δείξει μεγάλη αγάπη που το έσωσες. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2022 από vorlon68 1
dkstopo Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Πάρε μόνο καθαρόαιμο και μάλιστα από τον εκτροφέα που θα είναι ο πιο αξιόπιστος. Ετσι ο σκυλος θα έχει τις λιγότερες πιθανότητες να βρεθεί μόνος στο δρόμο. Δύσκολο αυτό με τον νέο νόμο αλλά ποτέ δε ξέρεις… Αμα τς πας καλα μαζί του και θες και δεύτερο μετά από χρόνια βλέπεις και από φιλοζωική. θα γίνει πιο όμορφη η ζωή σου με τον σκυλο.
joya111 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 είναι πάντως μια θέση από την οποία έχουμε περάσει πάρα πολλοί εξ ημών. Σε νεαρότερες ηλικίες παρακαλούσαμε για ένα κουταβάκι, αλλά αν και οι μπαμπάδες συνηγορούσαν υπέρ, οι μητέρες ακούσαν ένα βέτο τόσο συμπαγές που ήταν αδιαπέραστο από παρακάλια και κλάψες και υποσχέσεις! Όταν μεγάλωσα και έκανα οικογένεια, απέκτησα τον πρώτο μου σκύλο (αδιάφορη η ράτσα κτλ). Ζώντας σε μονοκατοικία με αρκετή έκταση γύρω, δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Σιγά σιγά, προστέθηκαν άλλα 2 σκυλιά στην οικογένεια. Στην αρχή, όλα καλά. Μετά τα παιδιά όμως, ο χρόνος μειώθηκε τραγικά. Και δαπανάται ένα τεράστιο ποσοστό του στην φροντίδα των ζώων, στις βόλτες και τα παιχνίδια τους, στην καθαριότητα και.....ας μην αρχίσω με τα έξοδα!! Έχουν δυσκολέψει πολύ οι αυθόρμητες εκδρομές, ενώ για κάποια ταξίδια πρέπει να καταστρώνεται ολόκληρο σχέδιο δράσης! Που καταλήγουμε: το ζώο συντροφιάς, δεν είναι για λίγο. είναι μια ζωή για μια ζωή. Η αγάπη και η ανάγκη να προσφέρουμε και να δεχτούμε στοργή και φιλία, δεν είναι αρκετή. Θέλει να είσαι σίγουρος, υπομονετικός και να κάνεις σωστές επιλογές. Επίσης, μεγαλόσωμο σκυλί, δεν είναι και πολύ σοφή επιλογή για αρχή σε διαμέρισμα. Ζύγισε τα δεδομένα, και θα δεις εσύ τι είναι το καλύτερο για εσένα. Απλά, αν προχωρήσεις και κάποια στιγμή σου περάσει η όρεξη, φαντάζομαι δεν θα μείνεις εσύ στον δρόμο. Σωστά? 3
evkar Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Τι ανάγκη έχετε να δημιουργείτε κάθε μέρα όλο και περισσότερες ανάγκες (Gandi) . Ένα ζώο δημιουργεί και προσθέτει νέες ανάγκες και υποχρεώσεις , και το ένα φέρνει το άλλο. Α , και μην καταντήσεις να υπηρετείς εσύ τον σκύλο ....., Εκφράζω προσωπική άποψη , αφού ούτε είχα ποτέ κατοικίδιο ούτε πρόκειται να αποκτήσω .
Επισκέπτης Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, Vtsola είπε Καλημέρα σάς έχω πάρει την μεγάλη απόφαση να αγοράσω σκυλί και είμαι ανάμεσα σε λαμπραντόρ και μπόξερ.. το σκυλί θα το πάρω 2 μηνών Θα ζει σε διαμέρισμα 45 τετραγωνικών Έχω πολύ χρόνο να το βλέπω εκτός του 8ωρου που θα είμαι στην εργασία.. είναι πολλές οι ώρες απουσίας;και τις βόλτες του θα έχει καί όλα..στα έξοδα μπορώ να ανταπεξέλθω Το διλλημα είναι πιο θεωρείται καλύτερο σκυλί για διαμέρισμα; Επίσης να πάρω από εκτροφέα ή πετ σοπ; Λαμπραντόρ ή μποξέρ σε διαμέρισμα 45 τ.μ.,σε ενοίκιο, 8-10 ώρες απών, χωρίς κήπο, χωρίς αυλή. Το φουκαριαρικο το σκυλί το σκέφτεσαι καθόλου πόσο θα υποφέρει; Τέλος καμμια μα καμμια σχέση δεν έχει ένας σκύλος, γάτα κλπ με ένα παιδί. Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2022 από jmmys
Ntinaras Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 16 ώρες πριν, Vtsola είπε Καλημέρα σάς έχω πάρει την μεγάλη απόφαση να αγοράσω σκυλί και είμαι ανάμεσα σε λαμπραντόρ και μπόξερ.. το σκυλί θα το πάρω 2 μηνών Θα ζει σε διαμέρισμα 45 τετραγωνικών Έχω πολύ χρόνο να το βλέπω εκτός του 8ωρου που θα είμαι στην εργασία.. είναι πολλές οι ώρες απουσίας;και τις βόλτες του θα έχει καί όλα..στα έξοδα μπορώ να ανταπεξέλθω Το διλλημα είναι πιο θεωρείται καλύτερο σκυλί για διαμέρισμα; Επίσης να πάρω από εκτροφέα ή πετ σοπ; Η αδερφη μου εκανε την ιδια ηλιθια επιλογη και πηγε και πηρε λαμπραντορ ενω μενει μονη της σε ενα δωματιο. ΜΑντεψε, δεν μπορει να το συντηρησει, δεν μπορει να παει διακοπες, δεν μπορει να βρει δουλεια, δεν μπορει να κανει τιποτα. ΚΑι ολη μερα τρωει παναγιες απο την υπολοιπη οικογενεια για την βρωμα και τις ζημιες. 1
ipal Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Βασικά μην αγοράζετε κατοικίδια. 300 είναι τα σκυλιά μόνο από τη Σπάρτη που ψάχνουν σπίτι. Έλεος δηλαδή. 5
paylidis Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) ΟΧΙ & ΟΧΙ ειναι η απάντηση στις επιλογές σου... και οι δυο ρατσες ειναι αρκετα ζωηρες και θέλουν εκτόνωση. βρες κατι άλλο να σου κάνει παρεα ή συγκατοικησε με τη κοπελα σου και ασε τα σκυλια. υγ τα πετ σοπ ειναι παρανομο και πολυ μαλιστα να πουλανε πλεον ζωα, οποτε η μονη λύση ειναι εκτροφέας που θελει ΠΑΑΑΑΡΑ πολυ διαβασμα κ ψαξιμο (μαλιστα αναλογα τη ρατσα επιλεγεις και εκτροφεα) και πιστεψε με δε θα ειναι φθηνός όπως καποια λαμογια που βλεπεις στο ινστα να πουλανε ημιθανη σκυλια... Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2022 από paylidis 1
makis269 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2022 (επεξεργασμένο) πάρε ένα ps5 είναι καλύτερη αγορά αυτήν την περίοδο . Επεξ/σία 16 Μαρτίου 2022 από makis269 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις