Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σάς έχω πάρει την μεγάλη απόφαση να αγοράσω σκυλί και είμαι ανάμεσα σε λαμπραντόρ και μπόξερ.. το σκυλί θα το πάρω 2 μηνών

Θα ζει σε διαμέρισμα 45 τετραγωνικών

Έχω πολύ χρόνο να το βλέπω εκτός του 8ωρου που θα είμαι στην εργασία.. είναι πολλές οι ώρες απουσίας;και τις βόλτες του θα έχει καί όλα..στα έξοδα μπορώ να ανταπεξέλθω

Το διλλημα είναι πιο θεωρείται καλύτερο σκυλί για διαμέρισμα;

Επίσης να πάρω από εκτροφέα ή πετ σοπ;

• Confused 1
  • Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

To σκυλί διαφέρει απο το παιδί στο ότι δεν παίρνει το όνομα σου και δεν σε κληρονομεί (στην χώρα μας) αυτομάτως χωρίς να αφήσεις διαθήκη (μπορείς και στην χώρα μας να αφήσεις την περιουσία σου στο σκιλί σου όμως) 

Με αυτό θέλω να πω ότι δεν ειναι "πιο" εύκολο να μεγαλώσεις σκυλί απο άνθρωπο ίσα ίσα που είναι πιο κουραστικό και δύσκολο. 

Έπειτα δεν ειναι ιδανικές συνθήκες για μεγαλόσωμο σκυλί 45 τετραγωνικά χωρίς κήπο και ~9-10 ώρες απουσίας. 

Τέλος χτυπάνε και κάποιες "κόκκινες" σημαίες (αποφάσισες να αγοράσεις σκέφτεσαι απο petshop) οπότε αυτό που θα σε συμβούλευα αρχικά για να νιώσεις και τις υποχρεώσεις και δυσκολίες του να μεγαλώσεις/συμβιώνεις με ένα σκυλί ειναι να ζητήσεις απο κάποιο γνωστό σου που έχει σκυλί να το φιλοξενήσεις σπίτι σου για τουλάχιστον μια βδομάδα 

και απο εκει και ύστερα να αποφασίσεις αν θες καταρχήν να μεγαλώσεις σκυλί. 

Επεξ/σία από Dr_Pepper
  • Like 9
Δημοσ.

To boxer έχει τρελή ενέργεια και δεν είναι μόνο για βόλτα , θέλει να τρεξει

Λαμπραντόρ θα πρότεινα μεταξύ των 2

Spoiler

και μάλιστα ημίαιμο , τόσα σκυλάκια υπάρχουν , κρίμα είναι , αλλά δικιά σου επιλογή

1 λεπτό πριν, Vtsola είπε

Δεν έχω κάποιον άλλον γιατί η κοπέλα μου είναι μέ τους γονείς της

καλύτερα να το συνδυάσεις με μεγάλη άδεια , τουλάχιστον να μάθει τα βασικά τις πρώτες μέρες να συνηθίζει 

• Like 1
Δημοσ.

Μεταξύ των δυσκολιών (και η λιγότερο δύσκολη) είναι να αντιμετωπίσεις τον ενοικιαστή σου τον διαχειριστή σου και τους γείτονες γενικότερα μιας και θες να έχεις σκυλί σε διαμέρισμα (καθώς και το δυσκολότερο όταν θα πρέπει να φύγεις το να βρεις να νοικιάσεις κάπου που δεν θα έχουν πρόβλημα με το σκυλί) 

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως θα πάρει πολύ αγάπη ο σκυλακος αφήστε που θα μου φτιάχνει κάθε μέρα την διάθεση.. λέω να τον πάρω σε 1 μήνα που θα έχω 10, μέρες άδεια Πάσχα

Πρώτα βήματα για σκυλί που έρχεται σπίτι;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Vtsola είπε

με το δεξί 😛 , να μάθει που θα τα κάνει άνετα ? (και μαζεύεις οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί παιχνίδι , παπούτσια ρούχα, μαξιλάρια κτλ κτλ !)

μετά να κάθεται όταν του βάζεις την τροφή και να περιμένει σήμα , αν πλησιάζει παίρνεις το μπολ , αργότερα θα σε σώσει

όταν τρως και εννοείται θα σε κοιτά (ή γαβγίζει/κλαψουρίζει) για να του δώσεις φαγητό, επίπληξη (σωτήριο για ήσυχα τραπέζια με φίλους αργότερα),

και ότι τρώει πάντα στο μπολ του και να μη τσιμπολογά ότι και όπου βρει . (πχ άφηνα πιο μπροστά στη διαδρομή της βόλτας 2-3 κροκέτες και μετά όταν τον έβγαζα και τις έτρωγε ,επίπληξη και τέλος η βόλτα και έμαθε )

γενικά τον πρώτο καιρό να είσαι αυστηρός , (όσο μπορείς σε ένα κουτάβι!) , αφιέρωσε χρόνο και φυσικά πολλή αγάπη

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Vtsola είπε

Πάντως θα πάρει πολύ αγάπη ο σκυλακος αφήστε που θα μου φτιάχνει κάθε μέρα την διάθεση.. λέω να τον πάρω σε 1 μήνα που θα έχω 10, μέρες άδεια Πάσχα

Να έχεις ψάξει από πριν τα πάντα για την ράτσα, τροφές, κτηνίατρο, βιβλία για σκύλους. Ερωτήσεις με άτομα ίδιας ράτσας. Αγορά μόνο από εκτροφείο αλλιώς υιοθέτησε αδέσποτο. 

Το αν θα πάρεις αγαπη δεν είναι σίγουρο, ο σκύλος δεν είναι κάτι που απλά θα το χαρείς με τον πας βόλτες να του δίνεις φαγητό κτλ. Όταν τηρηθούν οι συνθήκες ευζωίας που θα νιώθει καλά ο σκύλος τότε θα νιώσεις καλά και εσύ. 

Ο σκύλος απαιτεί κάποια εκπαίδευση την οποία δεν γνωρίζει ο μέσος κάτοχος σκύλου  που άμα δεν την κανεις μπορεί να έχεις πολλά απρόοπτα. Πχ συγγενείς μου πήρανε σκύλους από μικρη ηλικία, ήταν αδέσποτα, καθώς πέρασαν τα χρόνια οι σκύλοι έχουν γίνει επιθετικοί, δαγκώνουν και έχουν προκαλέσει τραυματισμούς μέχρι και νοσοκομείο πήγε μια θεία μου από δάγκωμα στην μύτη της. Αν και εξακολουθούν να αγαπούν και να φροντίζουν τα σκυλιά τους, έχοντας δει διαφορά video από προβλήματα και τρόπους εκπαίδευσης σκύλων διαπιστωσα ότι τους λείπει αυτό το κομμάτι, αντί να κάνουν τον σκύλο ακόλουθο αγέλης με τον ιδιοκτήτη αρχηγό της αγέλης, με τα χάδια και όλα αυτά έκαναν το αντίθετο. 

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, korakios είπε

με το δεξί 😛 , να μάθει που θα τα κάνει άνετα ? (και μαζεύεις οτιδήποτε μπορεί να θεωρηθεί παιχνίδι , παπούτσια ρούχα, μαξιλάρια κτλ κτλ !)

μετά να κάθεται όταν του βάζεις την τροφή και να περιμένει σήμα , αν πλησιάζει παίρνεις το μπολ , αργότερα θα σε σώσει

όταν τρως και εννοείται θα σε κοιτά (ή γαβγίζει/κλαψουρίζει) για να του δώσεις φαγητό, επίπληξη (σωτήριο για ήσυχα τραπέζια με φίλους αργότερα),

και ότι τρώει πάντα στο μπολ του και να μη τσιμπολογά ότι και όπου βρει . (πχ άφηνα πιο μπροστά στη διαδρομή της βόλτας 2-3 κροκέτες και μετά όταν τον έβγαζα και τις έτρωγε ,επίπληξη και τέλος η βόλτα και έμαθε )

γενικά τον πρώτο καιρό να είσαι αυστηρός , (όσο μπορείς σε ένα κουτάβι!) , αφιέρωσε χρόνο και φυσικά πολλή αγάπη

Σχετικά με την αγορά από εκτροφέα λες αποκλειστικά; επίσης ένα κουτάβι,2 μηνών κλαίει τα βράδια;

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Vtsola είπε

Σχετικά με την αγορά από εκτροφέα λες αποκλειστικά; επίσης ένα κουτάβι,2 μηνών κλαίει τα βράδια;

όχι το αντίθετο είπα, βρες ημίαιμο  , τόσα χαρίζονται

ειδικά τα πρώτα βράδια ναι θα κλαίει μιας και θα είναι σε νέο περιβάλλον και όλα άγνωστα , όχι αν είσαι και εσύ φυσικά . Βέβαια εξαρτάται το σκύλο και το χαρακτήρα του .

ψάξε στο ίντερνετ , έχει ένα κάρο πληροφορίες , θα σου πει βέβαια και κτηνίατρος τα βασικά , απο ότι κατάλαβα δεν είχε και κάποιος φίλος σου σκύλο , ούτε στην οικογένεια μάλλον , οπότε καλό είναι να μάθεις και εσύ κάποια βασικά πράγματα πρώτα

28 λεπτά πριν, Vtsola είπε

Το μόνο που με ανησυχεί είναι οι 8-9 ώρες απουσίας

θα συνηθίσει , δεν ξέρω οι γείτονες όμως αν συνηθίσουν , είναι θέμα τον πρώτο καιρό

• Like 2
Δημοσ.

Σας παρακαλώ ενημερωθείτε σχετικά πριν από την απόκτηση του καθώς είναι ξεκάθαρο πως δεν είστε έτοιμος. Το φόρουμ αυτό δεν είναι το κατάλληλο για να σας δώσει τις απαντήσεις που ζητάτε. Υπάρχουν εξειδικευμένοι χώροι στους οποίους θα απαντηθούν τεκμηριωμένα όλα τα ερωτήματα σας. Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σας όμως πρέπει και εσείς να καταλάβετε πως είναι επιτακτικό να εκπαιδεύσετε πρώτα τον εαυτό σας για την απόκτηση του και μετά να προχωρήσετε στο βήμα αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση φοβάμαι πως άλλο ένα αδέσποτο θα βρεθεί σύντομα κοντά μας.   

Σωστοί τρόποι απόκτησης σκύλου:

• 1. Αν θέλουμε ένα ημίαιμο σκυλάκι επικοινωνούμε με κάποια φιλοζωική.
  • 2. Αν θέλουμε ένα καθαρόαιμο σκυλάκι επικοινωνούμε με κάποιον επίσημο εκτροφέα.

• Like 8
Δημοσ.

Μην πάρεις σκύλο. Τα σκυλιά δεν είναι σαν τις διαφημίσεις και τις ταινίες, είναι τεράστια ευθύνη και υποχρέωση ειδικά αν είσαι σε διαμέρισμα.
Πάρε μια αδέσποτη  γάτα αν θες ένα κατοικίδιο, που μπορεί να μένει ώρες μόνη της και είναι εξίσου αξιαγάπητες. 

• Like 17
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...